Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ξεκάθαρα, είναι δεδομένο πως θα βρει κάποιον να το πουλήσει.
Φυσικά κ θα βρει να τα δωσει.Το παλικάρι αυτό βάζει καιρό αυτές τις αγγελίες.Κ ομολογώ ότι το ψιλοσκεφτηκα κ εγώ κάποια στιγμή...

Φυσικά κ θα βρει να τα δωσει.Το παλικάρι αυτό βάζει καιρό αυτές τις αγγελίες.Κ ομολογώ ότι το ψιλοσκεφτηκα κ εγώ κάποια στιγμή...
Ναι έχει παρα πολλα σπο parkside...
Είναι από αυτούς τους επιτηδιους που πάνε και περνούν 3-4 από μαγαζια,οι υπόλοιποι δεν βρισκουν και τα πουλάνε σχεδόν διπλασια τιμή...
Που τα βρήκε όλα αυτά.. ;
Έχεις δει τις τιμές του..;
Μην το σκέφτεσαι καθόλου...
Ότι θα βρει κάποιους να τα δώσει είναι συγουρο καθώς δεν ψάχνονται μερικοί η βιάζονται...

• Like
Reactions: MAN0S and enduras1
Ναι έχει παρα πολλα σπο parkside...
Είναι από αυτούς τους επιτηδιους που πάνε και περνούν 3-4 από μαγαζια,οι υπόλοιποι δεν βρισκουν και τα πουλάνε σχεδόν διπλασια τιμή...
Που τα βρήκε όλα αυτά.. ;
Έχεις δει τις τιμές του..;
Μην το σκέφτεσαι καθόλου...
Ότι θα βρει κάποιους να τα δώσει είναι συγουρο καθώς δεν ψάχνονται μερικοί η βιάζονται...
Το θέμα είναι ότι έχει και εργαλεία που βρίσκονται μόνο σε LIDL του εξωτερικού. Οπότε πιθανον συνεργάζεται και με άτομα που πηγαινοέρχονται εξωτερικο.

Μου άρεσε σαν παρουσίαση οπότε σας την μεταφέρω.
Bonus η πληροφορία πως Borman Pro k Lidl X20 παίρνουν τις ίδιες μπαταρίες.

Οποιος και αν ειναι οι παρουσιασεις του γενικα ειναι στοχευμενες και αρκετα ενδεικτικες για το τι προσφερει ενα εργαλειο...
Τον διαβαζω πολυ τακτικα....

Δεν ξερω αν ειναι η εποχη για κλαδεμα ελιας, αλλα σιγουρα ειναι ωρα για δοκιμη του κλαδευτικου της Ryobi (Ryobi lopper) που δεν μπορει να περιμενει:cool:

Τα πιο χοντρα κλαδια ηταν στο οριο κοπης του εργαλειου.
gXTJP3Vh.jpg

Kλαδεμα ελιτσας κηπου στα ~2.20 μετρα υψος γιατι ειχε ξεφυγει σε υψος και την θελαμε για καλλωπιστικο φυτο.

Eδω το εργαλειακι το οποιο εχει μηκος περιπου 75 εκατοστα και βαρος με μια 2Αω μπαταρια γυρω στα 2.3 κιλα.
JAF3mOFh.jpg

Aπο οτι τσεκαρα και αναλογα το υψος του καθενος, μπορει να κλαδεψει σε μεγιστο υψος εως 2.30-2.60+

Οτι χωραει στο διακενο, ακομα και σφηνωτα, κοβεται με πραγματικα πολυ μεγαλη ευκολια, ας ειναι και στο οριο οπως η ελια παραπανω.
Μιλαμε βεβαια για χλωρα κλαδια και κορμουδακια.
hzOq545h.jpg

Λεει η Ryobi οτι με μια μπαταρια των 2Αh γινονται 200 κοψιματα κλαδιων παχους 25μμ!!
Μου φαινεται απιστευτα μεγαλο το νουμερο για μικρης χωρητικοτητας μπαταρια, αλλα δεν θα κατσω να το επιβεβαιωσω, θα πιστεψω την Ryobi :)

Αυτος ηταν ο κορμος της νεαρης ελιτσας.
oRK84Ycl.jpg

Αυτόν τον έκοψε με τη μία; Σαν μασημένο μου φαίνεται.
Ωραίο εργαλείο δείχνει!!!!

Δεν ξερω αν ειναι η εποχη για κλαδεμα ελιας, αλλα σιγουρα ειναι ωρα για δοκιμη του κλαδευτικου της Ryobi (Ryobi lopper) που δεν μπορει να περιμενει:cool:

Τα πιο χοντρα κλαδια ηταν στο οριο κοπης του εργαλειου.
gXTJP3Vh.jpg

Kλαδεμα ελιτσας κηπου στα ~2.20 μετρα υψος γιατι ειχε ξεφυγει σε υψος και την θελαμε για καλλωπιστικο φυτο.

Eδω το εργαλειακι το οποιο εχει μηκος περιπου 75 εκατοστα και βαρος με μια 2Αω μπαταρια γυρω στα 2.3 κιλα.
JAF3mOFh.jpg

Aπο οτι τσεκαρα και αναλογα το υψος του καθενος, μπορει να κλαδεψει σε μεγιστο υψος εως 2.30-2.60+

Οτι χωραει στο διακενο, ακομα και σφηνωτα, κοβεται με πραγματικα πολυ μεγαλη ευκολια, ας ειναι και στο οριο οπως η ελια παραπανω.
Μιλαμε βεβαια για χλωρα κλαδια και κορμουδακια.
hzOq545h.jpg

Λεει η Ryobi οτι με μια μπαταρια των 2Αh γινονται 200 κοψιματα κλαδιων παχους 25μμ!!
Μου φαινεται απιστευτα μεγαλο το νουμερο για μικρης χωρητικοτητας μπαταρια, αλλα δεν θα κατσω να το επιβεβαιωσω, θα πιστεψω την Ryobi :)

Αυτος ηταν ο κορμος της νεαρης ελιτσας.
oRK84Ycl.jpg
Στην πρώτη φωτογραφία μήπως ήθελες να γράψεις 3cm η 30mm? Σα μεγάλο μου φαίνεται το κλαρί για να είναι τρία χιλιοστά....

• Like
Reactions: Χιωτης
Σωστα 3 εκατοστα και 3.2 εκατοστα ειναι το παχος των κλαδιων. Απλα απο την χαρα μου μπερδεψα τα χιλιοστα :)

Μπαμπη σε μια κινηση τα εκοψε το καθενα απο τα τρια κλαδια. Δεν μου φανηκε μασημενο γιατι το ειδα και απο κοντα.

• Like
Reactions: mitsubae
Σωστα 3 εκατοστα και 3.2 εκατοστα ειναι το παχος των κλαδιων. Απλα απο την χαρα μου μπερδεψα τα χιλιοστα :)

Μπαμπη σε μια κινηση τα εκοψε το καθενα απο τα τρια κλαδια. Δεν μου φανηκε μασημενο γιατι το ειδα και απο κοντα.
Έχεις γίνει επίσημος δοκιμαστής ryobi εργαλείων η κάνω λάθος? 😂

Ήρθε σήμερα το μικρο αλυσοπρίονο με τα 18€ απο banggood που ειχε προτείνει κάποιος εδω στο φόρουμ πρίν καμιά 10 μέρες.
Δεν το δούλεψα ακόμα στην πραξη αλλα οι πρωτες εντυπώσεις ειναι τουλάχιστον θετικές!
Θα επανέλθω μέσα στο σκ με test drive!
View attachment 215817
Αν και ειχα ενα κουραστικό σκ κόβοντας χορτα στο χωράφι δεν γινόταν να μην το δοκιμάσω τον μικρο!
Λοιπόν έχουμε και λεμε. Αρχικα καθάρισα κανα 10 ελιες από γυρω γυρω κορμο χαμηλα συν κάποια λεμαργα. Ξεκούραστα!Εκοψα και κατι μπρατσα απο μια που θελω να την μικρύνω λιγο. Ολα μια χαρα αρκετη δυναμη ,η αλυσίδα δεν βγηκε ποτε, πολυ ελαφρύ. Ειχα κοντα μου κ την δεύτερη μπαταρία αλλα δεν την εβαλα ποτε γιατι δεν χρειάστηκε!
Αφου ανεβενα σπίτι σας σκέφτηκα! Οπότε λεω να το πιέσω λιγο! Και να τραβήξω και βιντεο!
Περσινό κομμένο τουλάχιστον 12 ποντων.
Η μπαταρια σίγουρα θα ηταν πεσμενη.
Αξιοπρεπέστατο!
Α!!Προφανώς δεν ειναι για τέτοια χρηση!
Violeworks
(Ισως να πρέπει να μεταφέρει κάποιος mod στο αντίστοιχο νημα σόρρυ)

Last edited:
Δεν το εχω τεσταρει ακομα . Αν η μπαταριες ειναι κοντα στην ονομαστικη χωρητικοτητα θα κοβει πανω κατω σαν τα αντιστοιχα τυπου μακιτα . Αυτο ειναι το πιο σημαντικο γιατι η μεγαλυτερη μπαταρια τετοιου τυπου στο banggood ειναι στα 2.5 Ah και ακριβη , πανω απο 40 ευρω .

Ενα μειονεκτημα ειναι οτι χωρις καλυμα αλυσιδας λερωνει περισσοτερο με τα λαδια και χρειαζεται μια εξτρα προσοχη . Αυτο το ξεραμε βεβαια αλλα σε αυτη την τιμη οκ .

Συχνο λαδωμα και οχι πολυ σφιξιμο στην αλυσιδα για να μην ζοριζεται στην περιστροφη .

• Like
Reactions: elninioz
Μια και αναφέρες το λάδι εσυ πως λαδωνεις; Ρωταω γιατι δεν ειχα ποτε αλυσοπρίονο με μανουαλ λαδωμα! Βουτάς καπου μεσα την μύτη; Σπρευ;

Με λαδι αλυσιδας αλυσοπριονου και ενα πινελακι .
Το περναω και απο τις μεριες .

Καθε δεκα περιπου κοψιματα αν ειναι χοντρουλα τα ξυλα , πιο αραια αν ειναι ψιλουλια .

Το πιο σημαντικο ειναι η αλυσιδα να μπορει να γυριζει με το χερι . Οχι πολυ σφιξιμο για να μην υπερθερμαινονται λαμα αλυσιδα .

Μια και αναφέρες το λάδι εσυ πως λαδωνεις; Ρωταω γιατι δεν ειχα ποτε αλυσοπρίονο με μανουαλ λαδωμα! Βουτάς καπου μεσα την μύτη; Σπρευ;

Kαπως ετσι οπως στο βιντεο παρακατω, χωρις να χρειαζεται να βγαλεις το καπακι. Μπορεις να αυτοσχεδιασεις μιας και εχεις τωρα την βασικη ιδεα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το λαδωμα χρειαζεται για να μην ζεσταινεται ευκολα η αλυσιδα και για να γλυστραει καλα η αλυσιδα πανω στη λαμα.
Μπορεις να βαλεις και WD40 και λαδι μαγειρεματος αλλα καλυτερα ειναι τα λαδια για τις αλυσιδες αλυσοπριονων που ειναι πιο εξειδικευμενα και ειναι και φτηνα.