Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

δεν εχει αυτοματη λιπανση
Αυτά τα μικρούλια δεν έχουν πολύ δύναμη οπότε ή κόβουν βούτυρο ή σταματάει να γυρίζει η αλυσίδα αν τα πιέσεις πολύ.
Έτσι η αλυσίδα δεν ανεβάζει θερμοκρασία και το περιστασιακό λάδωμα είναι αρκετο και λίπανση και καθαρισμό.

Αυτό έχω παρατηρήσει στα δικά μου αλυσοπρίονα (stihl 12v, parkside 18v, stihl 220v 1.9kw και ένα βενζινοκίνητο echo που δανειζόμουν πού και πού).

Έχω εδώ και δεκαεπτά (17) έτη ένα θαμνοκοπτικό με κινητήρα-σκύλο Kawasaki TJ-27E και κοντάρι κινεζιά "Fieldmaster S600".
Από πέρυσι το εξάρτημα στο οποίο συνδέεται ο αορτήρας, δεν μένει σταθερό πάνω στο κοντάρι (διαμέτρου περίπου 1 ίντσας) αλλά μετακινείται (όσο και αν σφίξω τη βίδα του), με αποτέλεσμα να μην στηρίζεται καλά στο σώμα μου και να χρειάζεται κάθε φορά να επαναρυθμίζω τον αορτήρα....

Καμιά ιδέα; Υπάρχουν ανταλλακτικά;

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    855.9 KB · Views: 21
  • 1.jpg
    1.jpg
    1.1 MB · Views: 20
Last edited:
Έχω εδώ και δεκαεπτά (17) έτη ένα θαμνοκοπτικό με κινητήρα-σκύλο Kawasaki TJ-27E και κοντάρι κινεζιά "Fieldmaster S600".
Από πέρυσι το εξάρτημα στο οποίο συνδέεται ο αορτήρας, δεν μένει σταθερό πάνω στο κοντάρι (διαμέτρου περίπου 1 ίντσας) αλλά μετακινείται (όσο και αν σφίξω τη βίδα του), με αποτέλεσμα να μην στηρίζεται καλά στο σώμα μου και να χρειάζεται κάθε φορά να επαναρυθμίζω τον αορτήρα....

Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα με ένα φθηνό χορτοκοπτικό. Σημείωσα το σημείο που ο σφιγκτήρας είναι στην σωστή θέση. Τον αφαίρεσα και κατόπιν κόλλησα στο σημείο αυτό γύρω από το κοντάρι με κόλλα στιγμής μια λωρίδα γυαλόχαρτο. Τοποθέτησα πάλι τον σφιγκτήρα και έσφιξα την βίδα. Πρόβλημα τέλος.

Mε ένα κομμάτι σαμπρέλα θα γίνει δουλειά!

Υπάρχουν. Για το ΤΗ45 μου είχαν δώσει αυτό.
65c6eff514a8df4c72e580b31c524bdc.jpg

Προφανώς έχει ράγισμα και ανοίγει ο σφιγκτήρας, σε καταστήματα με γεωργικά μηχανήματα θα βρεις .