Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τις ημέρες αυτές ελπίζω να έχω λίγο χρόνο να ξεμοντάρω τον προφυλακτήρα του χλοοκοπτικού και να μπορέσω να δω πώς θα εφαρμοστεί η λύση που προτείνετε με τα βύσματα πλαστικού! Θα επανέλθω με φωτορεπορτάζ.

Προς το παρόν επανέρχομαι στο αειθαλές θαμνοκοπτικό μου με μοτέρ Kawasaki TJ27E. Αφού κατάφερα να λύσω το θέμα της διαρροής από το τεπόζιτο (λαστιχένια τάπα που το στεγανοποιεί και από την οποία διέρχονται τα σωληνάκια προσαγωγής και επιστροφής καυσίμου), το θέμα που μου μένει είναι αυτό με τον κρίκο ανάρτησης που είχα αναφέρει προ δύο μηνών...

Προμηθεύτηκα καινούριο κρίκο που ταιριάζει στο κοντάρι του θαμνοκοπτικού (26mm) αλλά διαπιστώνω ότι μπαίνει "φορετός", "συρταρωτός" στο σωλήνα. Με άλλα λόγια χρειάζομαι πρόσβαση σε ένα ελεύθερο άκρο του για να το περάσω και να το γλιστρήσω μέχρι το επιθυμητό σημείο...

Σκέφτηκα λοιπόν ότι αν χαλαρώσω τον σφιγκτήρα στο σημείο που το κοντάρει "μπαίνει" στο μοτέρ, θα απελευθερωθεί και θα το περάσω...

Φευ! Απλά περιστρεφόταν, δεν έβγαινε...

IMG_20260408_141756978_HDR_AE.jpg

Στη συνέχεια ανέσυρα από τη μνήμη μου ότι το πάλαι ποτέ (~2009), όταν το αγόρασα, το μοτέρ ήταν σε ένα κουτί, το κοντάρι σε άλλο, και τα είχα συναρμολογήσει με τις 4 M6 βίδες που βρίσκονται ακόμη πιο πίσω. Αφού το επιβεβαίωσα με το manual, τις αφαίρεσα και αμέσως αποσπάστηκε το μοτέρ από τον άξονα...και βλέπουμε το "εξάρτημα" που κουμπώνει στο βολάν...

img_20260408_170239672_ae.jpgimg_20260408_170236615_hdr_ae.jpgimg_20260408_170245808_ae.jpg
συνεπώς δεν βλέπω τρόπο να χωριστεί ο σωλήνας από την 'φωλιά" του και να περάσω από εκεί τον κρίκο εξάρτησης...
Μάλλον η λύση είναι να πάω από την άλλη πλευρά, αφαιρώντας προφυλακτήρα, γωνιακή μετάδοση και τιμόνι;
Τι λέτε;

• Like
Reactions: Nektarios2015