Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τις ημέρες αυτές ελπίζω να έχω λίγο χρόνο να ξεμοντάρω τον προφυλακτήρα του χλοοκοπτικού και να μπορέσω να δω πώς θα εφαρμοστεί η λύση που προτείνετε με τα βύσματα πλαστικού! Θα επανέλθω με φωτορεπορτάζ.

Προς το παρόν επανέρχομαι στο αειθαλές θαμνοκοπτικό μου με μοτέρ Kawasaki TJ27E. Αφού κατάφερα να λύσω το θέμα της διαρροής από το τεπόζιτο (λαστιχένια τάπα που το στεγανοποιεί και από την οποία διέρχονται τα σωληνάκια προσαγωγής και επιστροφής καυσίμου), το θέμα που μου μένει είναι αυτό με τον κρίκο ανάρτησης που είχα αναφέρει προ δύο μηνών...

Προμηθεύτηκα καινούριο κρίκο που ταιριάζει στο κοντάρι του θαμνοκοπτικού (26mm) αλλά διαπιστώνω ότι μπαίνει "φορετός", "συρταρωτός" στο σωλήνα. Με άλλα λόγια χρειάζομαι πρόσβαση σε ένα ελεύθερο άκρο του για να το περάσω και να το γλιστρήσω μέχρι το επιθυμητό σημείο...

Σκέφτηκα λοιπόν ότι αν χαλαρώσω τον σφιγκτήρα στο σημείο που το κοντάρει "μπαίνει" στο μοτέρ, θα απελευθερωθεί και θα το περάσω...

Φευ! Απλά περιστρεφόταν, δεν έβγαινε...

IMG_20260408_141756978_HDR_AE.jpg

Στη συνέχεια ανέσυρα από τη μνήμη μου ότι το πάλαι ποτέ (~2009), όταν το αγόρασα, το μοτέρ ήταν σε ένα κουτί, το κοντάρι σε άλλο, και τα είχα συναρμολογήσει με τις 4 M6 βίδες που βρίσκονται ακόμη πιο πίσω. Αφού το επιβεβαίωσα με το manual, τις αφαίρεσα και αμέσως αποσπάστηκε το μοτέρ από τον άξονα...και βλέπουμε το "εξάρτημα" που κουμπώνει στο βολάν...

img_20260408_170239672_ae.jpgimg_20260408_170236615_hdr_ae.jpgimg_20260408_170245808_ae.jpg
συνεπώς δεν βλέπω τρόπο να χωριστεί ο σωλήνας από την 'φωλιά" του και να περάσω από εκεί τον κρίκο εξάρτησης...
Μάλλον η λύση είναι να πάω από την άλλη πλευρά, αφαιρώντας προφυλακτήρα, γωνιακή μετάδοση και τιμόνι;
Τι λέτε;

Μαλλον εχει "κολλησει" απο τα χρονια και θελει λιγο ζορισμα για να βγει.
Δεν εχει καπου αλλου να πιανει καθως ειναι μια απλη σωληνα και το πολυσφηνο του αξονα.
Οπως και να εχει να τον βγαλεις και τον αξονα να τον γρασαρεις.
Με τον ίδιο τρόπο ειναι και το κονταρι στο δικο μου Mitsubishi και χθες το εβγαλα για να βαλω την αντιδονηση.
Παιδια οποιος δεν εχει αντιδονηση δεν ξερει τι χανει παρεπιπτόντως!!!
Δουλεψα μια ωρα και δεν καταλαβα τιποτε στα χερια μου!

Σε ευχαριστώ. Πρέπει να έχεις δίκιο. Τελικά το πήγα στον μάστορα του νησιού και με του έκανε με ένα δεκάρικο. Μου είπε ότι ήταν μπελάς να το ξεκολλήσει, και έχω την αίσθηση ότι το προσέγγισε από την πλευρά της γωνιακής παρά του μοτέρ. Η ουσία είναι ότι το Kawasaki είναι και πάλι έτοιμο για δράση. Χρόνια λέω, πότε επιτέλους θα χαλάσει, για να πάρω ένα καινούριο που να έχει τιμόνι που διπλώνει και να αποθηκεύεται πιο εύκολα; Και δε λέει να χαλάσει. 16 years and counting, ΣΚΥΛΟΣ. Ίσως κάποια στιγμή απλά αναβαθμίσω το τιμόνι.