Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

Πριν ένα χρόνο πάντως τα μασάγανε στον πατέρα μου από την Ασπίς για να του δώσουν τα λεφτά από την ασφάλεια ζωής. (τι τα μασάγανε δλδ, με εξώδικα έγινε η δουλειά τελικά)
Λίγες μέρες μετά από αυτή την ιστορία βγήκε η είδηση ότι έμπαινε σε επιτήρηση.

Αυτό που ισχύει για τον μήνα, είναι η κάλυψη από το Επικουρικό Κεφάλαιο, ως προς την αστική ευθύνη.
Μη νομίζετε ότι είστε και έτσι απόλυτα καλυμμένοι. Ακόμη και για ατυχήματα που έγιναν πολύ πριν ανακληθεί η άδεια των ασφαλιστικών αυτών -αλλά δεν έχει γίνει ακόμη η εκδίκαση των αγωγών ή δεν έχει εισπραχθεί η αποζημίωση- μπορείτε να φέρετε κάποια ευθύνη, καθώς είναι κάποια κονδύλια που το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν τα καλύπτει.

Πριν ένα χρόνο πάντως τα μασάγανε στον πατέρα μου από την Ασπίς για να του δώσουν τα λεφτά από την ασφάλεια ζωής. (τι τα μασάγανε δλδ, με εξώδικα έγινε η δουλειά τελικά)
Λίγες μέρες μετά από αυτή την ιστορία βγήκε η είδηση ότι έμπαινε σε επιτήρηση.

+1
Εμένα πέρισυ με τράκαρε ένας που είχε ασφάλεια Ασπίς. Το αυτοκίνητο βγήκε μη επισκευάσιμο και κατάφερα (!) να αποζημιωθώ μετά από έξι μήνες και φυσικά μετά από εξώδικο.

Απάντηση: Re: Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

Σε ότι αφορά τα ζωής και επειδή έχω 2 συμβόλαια στην Ασπις, πριν πληρώσω την ετήσια δόση τον Ιούνιο που πέρασε (ήταν ήδη γνωστό το πρόβλημα) με διαβεβαίωσαν ότι κι αν ακόμη κλείσουν το χαρτοφυλάκιο τους το αναλαμβάνει άλλη εταιρεία (υπάρχει και κάποια ασφάλιση της ασφάλισης, υποχρεωτική). Τώρα ...αν αυτό γίνει χωρίς απώλειες δεν ξέρω, το θέμα είναι ότι πληρώνω ήδη 21 χρόνια και το ένα θα πρέπει να εισπραχτεί σε 4 χρόνια ενω το άλλο σε 14.

Καλησπέρα Φίλιππε,

Ο Νόμος που δίνει την δυνατότητα για μεταφορά του χαρτοφυλακίου ζωής είναι ο 3790/2009 που στο άρθρο 17 ορίζει οτι:

1. Στο 'Αρθρο 10 του ν.δ. 400/1970 (ΦΕΚ 10 Α') προστίθεται νέα παράγραφος 4.α) ως εξής:
«4.α) Μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κατόπιν πρότασης της ΕΠΕΙΑ δύναται, αφού λάβει υπόψη του και τη συστημική σπουδαιότητα των τυχόν χαρτοφυλακίων ζωής, που διαχειριζόταν η υπό εκκαθάριση επιχείρηση, να ορίζει επόπτη χαρτοφυλακίων ζωής, ο οποίος είναι πρόσωπο άλλο από τον επόπτη εκκαθάρισης, διαθέτει υποχρεωτικά ειδική πείρα και γνώσεις στο χρηματοοικονομικό τομέα και καθίσταται αποκλειστικά υπεύθυνος για την αναδιοργάνωση των χαρτοφυλακίων αυτών, που δεν τίθενται σε εκκαθάριση. Μερική ή ολική μεταβίβαση των ως άνω χαρτοφυλακίων ζωής επιτρέπεται με επιμέλεια του ως άνω επόπτη, διενεργείται δε, μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κατόπιν πρότασης της ΕΠΕΙΑ, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στα άρθρα 3 παράγραφος 6 και 59 του παρόντος διατάγματος. Με απόφαση του ανωτέρω Υπουργού, κατόπιν πρότασης της ΕΠΕΙΑ, η οποία καθορίζει το συνολικό άνοιγμα των ως άνω χαρτοφυλακίων, δύναται να παρέχεται, υπό προϋποθέσεις, υπέρ της αναδόχου ασφαλιστικής επιχείρησης εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ή σε περίπτωση μη ανεύρεσης αναδόχου, εγγύηση υπέρ των ασφαλισμένων, η οποία δεν υπερβαίνει το ως άνω άνοιγμα. Η ως άνω εγγύηση αποτελεί, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στα άρθρα 8 και 17 α) του παρόντος διατάγματος, στοιχείο επιλέξιμο, τόσο για την ασφαλιστική τοποθέτηση, όσο και για το περιθώριο φερεγγυότητας και χρησιμοποιείται από την ανάδοχο εταιρεία μετά τη χρήση των στοιχείων ενεργητικού του αποκτηθέντος χαρτοφυλακίου. Η αμοιβή του επόπτη της παρούσας παραγράφου ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κατόπιν πρότασης της ΕΠΕΙΑ και βαρύνει για μεν το διάστημα πριν τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου την υπό εκκαθάριση επιχείρηση, κατΆ εφαρμογήν της παραγράφου 9 του άρθρου 12α) του παρόντος διατάγματος, για δε το διάστημα μετά την τυχόν μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου την ανάδοχο επιχείρηση. Η ευθύνη του επόπτη ρυθμίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 14 του άρθρου 12α) του παρόντος διατάγματος.
Κάθε ειδικότερο θέμα και αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου ρυθμίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κατόπιν πρότασης της ΕΠΕΙΑ.
Στο πλαίσιο εφαρμογής της παρούσας διάταξης, η ΕΠΕΙΑ δύναται να ανακαλέσει αιτιολογημένα την απόφαση της, περί ανακλήσεως της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης, εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της εν λόγω απόφασης.»
2. Η διάταξη της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου ισχύει από την κατάθεση της προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

Οπότε κατα πάσα πιθανότητα το χαρτοφυλάκιο ζωής θα μεταβιβαστεί στην Εθνική ή στην Αγροτική, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει κρατική εγγύηση για τα αποθέματα.

Για τους μόνους που δεν υπάρχει πρόβλεψη, εκτός απο ευχολόγια, είναι για τους περίπου 700 εργαζόμενους των εταιριών που έκλεισαν.

Φιλικά
Γιάννης

Να υποθέσω οτι εγώ που έχω μεικτή ασφάλεια στο αυτοκίνητο, δεν υπάρχει πλέον μεικτή... ενώ παίζεται και το εαν έχω απλή, ε?

Ευτυχώς τουλάχιστον που παρόλο που ήταν ετήσια, τέλος Οκτώβρη έληγε, οπότε δεν έχασα και πολλά λεφτά, άντε κανα 50άρικο!

Πάω βουρ για νέα ασφάλιση αύριο πρωί-πρωί!

Αυτό που ισχύει για τον μήνα, είναι η κάλυψη από το Επικουρικό Κεφάλαιο, ως προς την αστική ευθύνη.
Μη νομίζετε ότι είστε και έτσι απόλυτα καλυμμένοι. Ακόμη και για ατυχήματα που έγιναν πολύ πριν ανακληθεί η άδεια των ασφαλιστικών αυτών -αλλά δεν έχει γίνει ακόμη η εκδίκαση των αγωγών ή δεν έχει εισπραχθεί η αποζημίωση- μπορείτε να φέρετε κάποια ευθύνη, καθώς είναι κάποια κονδύλια που το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν τα καλύπτει.

Η έκταση ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου είναι κατά κανόνα η ίδια όπως και του ασφαλιστή.

Re: Απάντηση: Re: Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

Η έκταση ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου είναι κατά κανόνα η ίδια όπως και του ασφαλιστή.

Δυστυχώς, όχι πάντα. Πέτυχα μία τέτοια ¨"περιπτωσούλα", με ασφαλισμένη κανονικότατα στην Αργοναυτική, για ατύχημα που έγινε ένα χρόνο πριν της ανακληθεί η άδεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

Δυστυχώς, όχι πάντα. Πέτυχα μία τέτοια ¨"περιπτωσούλα", με ασφαλισμένη κανονικότατα στην Αργοναυτική, για ατύχημα που έγινε ένα χρόνο πριν της ανακληθεί η άδεια.

και τι έγινε ;

Πλήρωσε μέρος της αποζημίωσης από την τσέπη της, εννοώ μετά από δικαστική απόφαση. Λόγω της "επικουρικής" φύσης της κάλυψης, που δεν εκτείνεται και σε αυτά που ήδη παρείχαν ασφαλιστικοί κλπ οργανισμοί στον ζημιωθέντα. Παράλογη μεν σαν ερμηνεία, κατ' εμέ, αλλά τι να κάνεις όταν έτσι εφαρμόζεται από τα δικαστήρια....

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΗΓΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ!!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ?????? ΜΗΠΩΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ?

όχι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι υπάρχει ο φορέας του Επικουρικού Κεφαλαίου

Σίμο, ειπώθηκε και πιό πάνω: Το Επικουρικό Κεφάλαιο (που αφορά μόνο ασφάλιση αυτοκινήτου) καλύπτει μόνο για αστική ευθύνη έναντι τρίτων και για διάστημα ενός μήνα από την ημέρα κλεισίματος της εταιρείας. Από εκεί και έπειτα ο ιδιοκτήτης του οχήματος πρέπει να συνάψει νέα ασφάλεια. Επομένως χάνει χρήματα ο κόσμος.
Αλλά ακόμα περισσότερο κακό έπαθαν οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι στις πιό πάνω εταιρείες.

Εάν σας πω πως κατάφερα και πήρα αποζημίωση από την Ασπις πριν από 1 μήνα σε μετρητά θα γελάτε...... ας όψεται το ότι έχω δουλέψει σαν ασφαλιστής για κάποια χρόνια....

Η Ασπίδα εδώ και έξι μήνες πήγαινε πίσω τις αποζημιώσεις, κρίμα για τον κόσμο που δούλευε εκεί, κάναμε αρκετή κουβέντα με τον κο και την κα που έδινε αριθμό φακέλου για να προχωρήσει η αποζημίωση....

Για την Ασπίδα είχε βγει απόφαση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων από τον Μάιο. Από τότε μέχρι σήμερα μόνο οι πιό τολμηροί και οι πιό τυχεροί πήραν αποζημιώσεις από αυτή την εταιρεία. Επίσης, η ίδια εταιρεία δεν είχε καταβάλλει προμήθειες σε συνεργάτες από περυσι τον Σεπτέμβρη. Ο κύριος Ψωμιάδης επίσης, έκανε, μέσα σε όλα αυτά, κίνηση να εξαγοράσει τις General Union/Trust, οι οποίες ήδη ήταν υπό καθεστώς επιτήρησης. Ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο και ήδη γνωστό. Μόνο που δεν περίμενε κανείς να γίνει μια τέτοια κίνηση προεκλογικά.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ασφαλίζεστε σε τέτοιες εταιρείες;

Άσε που αν δεν έχει λεφτά η ασφαλιστική και δεν καλύψει πιθανό ατύχημα που μπορεί να φταίω εγώ μετά θα κινηθεί ο άλλος εμπλεκόμενος εναντίον μου και θα τρέχω άσχημα !!!

Εγώ προτιμώ να πληρώνω παραπάνω και να είμαι σε μια "σοβαρή" ασφαλιστική παρά να χάσω λεφτά κάποια στιγμή.