Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

Κοίταξε εδώ και καιρό βάλλονται συγκεκριμένες εταιρείες από συγκεκριμένα κέντρα με συγκεκριμένο σκοπό.
Αυτές που βάλλονται έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό-γνώρισμα, είναι Ελληνικών συμφερόντων και έχουν μεγάλη παραγωγή. Τώρα 3 από αυτές τις έκλεισαν, αυτή που λες είναι κι αυτή στοχευμένη. Αν θα αντέξει θα φανεί από τις κινήσεις της, δηλαδή να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της [να πληρώνει] και να τηρεί τα κατάλληλα αποθεματικά............αν το κάνει θα επιβιώσει.

Πάντως αν δείτε προηγούμενη αναφορά μου στην επόμενη 2ετία-3ετία το τοπίο θα έχει αλλάξει κατά πολύ, ελπίζω για το καλύτερο συμφέρον των καταναλωτών και το εύχομαι.

ΚΟΨ ελλειψει ανταγωνισμου δεν βλεπω να πηγαινουν προς οφελος του καταναλωτη τα πραγματα......

Ισα ισα ειναι ευκολοτερη η δημιουργια τραστ και ο απολυτος ελεγχος των τιμων.

Απάντηση: Re: Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

...

Αυτές που βάλλονται έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό-γνώρισμα, είναι Ελληνικών συμφερόντων και έχουν μεγάλη παραγωγή.

...

Και -τις περισσότερες φορές- προσφέρουν και χαμηλά ασφάλιστρα.

Για την Ιντερσαλόνικα ακούγονται διάφορα εδώ και καιρό. Από πριν καν κλείσουν αυτές που τελικά έκλεισαν. Δυστυχώς, έχει αποδειχτεί πως όταν αρχίζουν να ακούγονται συγκεκριμένα ονόματα ασφαλιστικών, κάποια στιγμή στην πορεία, δεν καταφέρνουν να κρατηθούν και τελικά κλείνουν.

Re: Απάντηση: Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

Αυτήν την εταιρία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ Α.Α.Ε. τη ξέρει κάνεις? είναι καλή?

Ξέρω ότι με είχε τρακάρει κάποιος με τέτοια, είχε κάνει θετική δήλωση στην ασφάλειά του και αυτή δεν απάντησε ποτέ στη δικιά μου για το ατύχημα.
(5 μήνες αργότερα τους κυνήγησε ο ασφαλιστής μου και "ξεκόλλησαν" τα χαρτιά)

Re: Απάντηση: Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

Αυτήν την εταιρία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ Α.Α.Ε. τη ξέρει κάνεις? είναι καλή?

Συνεργαζόμαστε χρόνια με αυτούς στην εταιρεία που δουλεύω.
Δεν έχει πάρει το αυτί μου κάτι κακό.

Ξέρεις αν εκπληρώνει το Solvency II?

ρώτησε και θα μάθεις.....

Σύντομα (το πιθανότερο..) "μας αποχαιρετά.." η Πρώτη ασφαλιστική......[πρώην Proton Ασφαλιστική]

Παιδες μεταξυ ιντεραμερικαν και alico επειδη θα κανει ενας γνωστος ασφαλεια ζωης ηθελα να δω αν ηταν να αποφυγει καμμια απτις δυο ποια θα ηταν αυτη?? Παλια ημουν στην ιντεραμερικαν δεν ειχα αντιμετωπισει καποιο προβλημα. Απο αlico δε ξερω τιποτα οποτε αν γνωριζει κανεις κατι ας το γραψει εδω. Να στε καλα και παλι παλικαρια. :2thumb22sup::2thumb22sup:

Με τα παγκοσμια ντομινο που κινδυνευουν να πεσουν κολοσσοι και εταιρειες κραταιες θα ηταν εξαιρικα επιπολαιο να σου συστησει κανεις το οτιδηποτε.

Παιδες μεταξυ ιντεραμερικαν και alico επειδη θα κανει ενας γνωστος ασφαλεια ζωης ηθελα να δω αν ηταν να αποφυγει καμμια απτις δυο ποια θα ηταν αυτη??

Την Interamerican την εχει αγορασει ο κολοσσός Eureko...

http://www.interamerican.gr/default.asp?pid=14&la=1

..που εχει κερδη 1,4 δισ. ευρω για το 2009...

Την alico δεν την ξερω...

και γω απορρησα που του ρθε, αλλα επειδη η εταιρια του συνεργαζεται με τη αlico του προσφερουν καποια πακετα σε καλυτερη τιμη λογω αυτης της συνεργασιας.....

Εγώ είμαι χρόνια στην Interamerican (μαζί με την αδελφή μου) σε :,Ζωής,Ανικανότητα εργασίας,Πυρός,Αστικής ευθύνης,Αυτοκινήτου και δεν είχαμε κανένα παράπονο, μέχρι και τώρα (κούφια η ώρα !!)

Μεταξύ των 2 να επιλέξεις την Alico, ειδικά αν είναι για συνταξ/κό.

.

Τώρα άλλο (πλέον) AIG Alico Chartis

Η Alico ήταν μέχρι πρότινος ο κλάδος ζωής της AIG, μετά την κρίση στις ΗΠΑ και σχετικά πρόσφατα η AIG για να αποπληρώσει το δάνειο προς το Αμερικανικό δημόσιο αποφάσισε να πωλήσει ότι έχει να κάνει με ασφάλειες ζωής.
Ετσι ο έτερος Αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός MetLife εξαγόρασε παγκοσμίως την Alico.

Πλέον Alico=Metlife και τέλος από AIG.

Η Chartis είναι κομμάτι της AIG που ασχολείται μόνο με γενικές ασφαλίσεις [όλες πλην ζωής].

AIA είναι άλλη θυγατρική της AIG με γενικές ασφαλίσεις κυρίως στην Ασία.

Γενικά long term καλό είναι να προτιμάτε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές της Ευρώπης με την εξής σειρά στους κλάδους ζωής:
Generali
AXA
και μετά Alico-MetLife
Groupama
Allianz.

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες και ισχυρότερες εταιρείες ζωής παγκοσμίως που εδρεύουν στην Ελλάδα, μαζί με τις τοπικές Εθνική, Αγροτική, International Life (Universal Life), Interamerican.