Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

Έξω από την ΑΣΠΙΣ στην Κηφισίας και σήμερα είναι μαζεμένοι οι (πρώην) εργαζόμενοι – κάμερες, αστυνομία κ.ο.κ.
Δύσκολο θέαμα.

Μπορεί να γίνω κακός, αλλά σκέφτομαι ότι μέχρι πριν ένα χρόνο υπήρχαν πολλά μέλη του φόρουμ που περιγελούσαν τις κρατικές ασφαλίσεις και εκθείαζαν τις ιδιωτικές ασφαλίσεις ζωής, που με τις ίδιες απολαβές θα έδιναν στους εργαζόμενους που θα τις προτιμούσαν να φάνε με χρυσά κουτάλια όταν αυτοί θα έβγαιναν στη σύνταξη.

30 εταιρείες (κυρίως από τον κλάδο του αυτοκινήτου) έκλεισαν. Μια εταιρεία με πολλά συμβόλαια ζωής έκλεισε. Ποιός εγγυάται (όσο μπορεί) τα συμβόλαια αυτά; Το κράτος. Αυτό που λοιδωρούμε.

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως; Η AIG που πρωταγωνίστησε στην οικονομική κρίση του 2009 και σώθηκε με παρέμβαση του αμερικανικού δημοσίου και η οποία αρνείται να συμμορφωθεί με τους κανόνες τους ομοσπονδιακούς για την επιχειρηματική πρακτική της και για τα μπόνους των στελεχών της. Να πούμε για την ΝΝ;

Και ποιά εγγύηση δίνουν οι εταιρείες αυτές ή όποιες άλλες ιδιωτικές μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού στους ασφαλισμένους στην Ελλάδα;

Ευτυχώς καθυστέρησα να την παραλάβω...ήμουν τυχερός!

Αν δεν την πήρες καθόλου την ασφάλεια, είσαι μεν τυχερός, αλλά πρέπει να ασφαλιστείς άμεσα (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) γιατί είσαι ανασφάλιστος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

Σίμο, ειπώθηκε και πιό πάνω: Το Επικουρικό Κεφάλαιο (που αφορά μόνο ασφάλιση αυτοκινήτου) καλύπτει μόνο για αστική ευθύνη έναντι τρίτων και για διάστημα ενός μήνα από την ημέρα κλεισίματος της εταιρείας. Από εκεί και έπειτα ο ιδιοκτήτης του οχήματος πρέπει να συνάψει νέα ασφάλεια. Επομένως χάνει χρήματα ο κόσμος.
Αλλά ακόμα περισσότερο κακό έπαθαν οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι στις πιό πάνω εταιρείες.

Μάριε, το γνωρίζω, απλά δεν έτυχε να διαβάσω τις προηγούμενες σελίδες -bye-

Έξω από την ΑΣΠΙΣ στην Κηφισίας και σήμερα είναι μαζεμένοι οι (πρώην) εργαζόμενοι – κάμερες, αστυνομία κ.ο.κ.
Δύσκολο θέαμα.

Το επιβεβαιώνω, μιας και η δουλειά μου είναι ακριβώς δίπλα στο 49.

Μπορεί να γίνω κακός, αλλά σκέφτομαι ότι μέχρι πριν ένα χρόνο υπήρχαν πολλά μέλη του φόρουμ που περιγελούσαν τις κρατικές ασφαλίσεις και εκθείαζαν τις ιδιωτικές ασφαλίσεις ζωής, που με τις ίδιες απολαβές θα έδιναν στους εργαζόμενους που θα τις προτιμούσαν να φάνε με χρυσά κουτάλια όταν αυτοί θα έβγαιναν στη σύνταξη.

30 εταιρείες (κυρίως από τον κλάδο του αυτοκινήτου) έκλεισαν. Μια εταιρεία με πολλά συμβόλαια ζωής έκλεισε. Ποιός εγγυάται (όσο μπορεί) τα συμβόλαια αυτά; Το κράτος. Αυτό που λοιδωρούμε.

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως; Η AIG που πρωταγωνίστησε στην οικονομική κρίση του 2009 και σώθηκε με παρέμβαση του αμερικανικού δημοσίου και η οποία αρνείται να συμμορφωθεί με τους κανόνες τους ομοσπονδιακούς για την επιχειρηματική πρακτική της και για τα μπόνους των στελεχών της. Να πούμε για την ΝΝ;

Και ποιά εγγύηση δίνουν οι εταιρείες αυτές ή όποιες άλλες ιδιωτικές μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού στους ασφαλισμένους στην Ελλάδα;

Ιδιωτική η κρατική η εταιρεία δεν έχει (είχε) τόση σημασία για τον ασφαλιζόμενο. Αυτό που ήξερα εγω όταν έκανα τις ασφάλειες ζωής πριν 21 χρόνια (2 συμβόλαια στην Ασπίς και 1 στην Nationale Nederlanden) είναι ότι ο θεσμός αυτός έχει τις ευλογίες του ελληνικού κράτους, αφού τα ασφαλιστήρια εκπίπτανε απο το φορολογούμενο εισόδημα. Αν δεν υπήρχε αυτή "η μικρή λεπτομέρεια" δεν θα είχα κάνει ποτέ ασφάλεια ζωής, αφού ξέρω και μόνος μου να επενδύσω τα λεφτά μου και αν ειχα αποφασίσει να βαζω ενα ποσό στην άκρη κάθε χρόνο θα το έκανα σίγουρα. Αν οι ασφάλειες ζωής είναι τόσο...ανασφαλείς γιατι οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις μου παρείχαν μείωση φορολογητέου για να με ωθήσουν σ αυτές;
Ο γυιός μου πάντως (άκρως συντηρητικός σε τέτοια θέματα) μετα απο αυτό μου είπε χτες: "Καλά έλεγα εγω τα χρήματα στο σεντούκι...ούτε και οι τράπεζες δεν είναι σίγουρες!"

Αν δεν την πήρες καθόλου την ασφάλεια, είσαι μεν τυχερός, αλλά πρέπει να ασφαλιστείς άμεσα (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) γιατί είσαι ανασφάλιστος.

Nαι βρε συ..εννοείται.
Στο ψάξιμο είμαι...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΠ.Ε.Ι.Α. 1-10-2009

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που προέκυψαν από την πρόσφατη ανάκληση των αδειών των πέντε ασφαλιστικών εταιρειών.
Ήδη έχουν εγκατασταθεί οι επόπτες που προχωρούν στις ενέργειες για έλεγχο και εκκαθάρισή τους.
Ειδικότερα όσον αφορά στην ASPIS ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και τα ασφαλιστήρια Ζωής έχει ήδη εγκατασταθεί ο επόπτης για τον έλεγχο και αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου.
Η ιδιομορφία της εκκαθάρισης μιας εταιρίας Ζωής απαιτεί ιδιαίτερο σεβασμό προς τους ασφαλισμένους για τους οποίους έχουν ήδη ληφθεί και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.
Όπως είναι γνωστό τα συμβεβλημένα Νοσοκομεία συνεχίζουν να νοσηλεύουν και να δέχονται κανονικά ασθενείς – ασφαλισμένους της ASPIS, ενώ για τα μη συμβεβλημένα ισχύει ότι ίσχυε και στην κανονική λειτουργία της Εταιρίας.
Από χθες το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο της Εταιρίας λειτουργεί κανονικά από 09:00 μέχρι 14:30 στα τηλέφωνα 210 6198960‐973 (13 γραμμές) και fax 210 6176697 και δίνει στους ασφαλισμένους τις αναγκαίες οδηγίες.
Καθώς συνεχίζεται η αποσφράγιση και απογραφή των εγκαταστάσεων της Εταιρίας, τα διάφορα τμήματα θα αρχίσουν να λειτουργούν με το προσωπικό της Εταιρίας, το οποίο θα καλείται σταδιακά να αναλάβει υπηρεσία, υπό τη διοίκηση του επόπτη.
Από σήμερα ο επόπτης άρχισε να καλεί υπαλλήλους της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Συμβολαίων και της Διαχείρισης Αποζημιώσεων κλάδου Ζωής, ώστε τα τμήματα αυτά να λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες.
Εκτιμάται ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν το Λογιστήριο και η Μηχανογράφηση.
Με ανακοίνωσή του ο Επόπτης αναμένεται να καλέσει άμεσα τους ασφαλισμένους να συνεχίζουν να καταβάλουν κανονικά τα ασφάλιστρα των συμβολαίων τους ώστε να συνεχίσουν να καλύπτονται από τις παροχές τους.
Αθήνα, 1.10.2009
http://www.pisc.gr/

Τέλος και η Commercial Value σήμερα... Και, καθώς οι ασφαλισμένοι (κλάδου Ζωής κυρίως) των εταιρειών που έκλεισαν τον Σεπτέμβρη, παραμένουν ξεκρέμαστοι, μένει να δούμε τί θα γίνει και με τους ασφαλισμένους που θα προστεθούν από την C.Value...
http://www.nextdeal.gr/press_item.php?therid=3455

Re: Απάντηση: Κλείνουν -κατά πάσα πιθανότητα- Ασφαλιστικές Εταιρείες

Προς το παρόν, ότι λένε τα links. Περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΕΙΑ (Επιτροπή Εποπτίας Ιδιωτικής Ασφάλισης) για την ανάκληση ή όχι των αδειών λειτουργίας.

Για να καταλαβω, αυτη η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης υπαρχει κατοπιν εορτης? Ποιος ο ρολος της? Τι κανει κατα τη διαρκεια λειτουργιας των εποπτευομενων?

Και μια μικρη λεπτομερεια: ο 'κυριος υπεξαιρεση' ειναι εξω... 100 χιλιαδες Ευρω εγγυηση και αναμεινατε δικασιμο μετα το 2013 (μπας και προλαβει και η συντελεια). Ισονομια... Καλα λεει ο Πανουσης (ο Τζιμης).

(Αληθεια, αυτη η ψυχη ο Γουκος, που να βρισκεται?)

Αργεντινή, νομίζω.
Εκεί δεν είχε διαφύγει; Σαν τους πρώην Ναζί.

Για να καταλαβω, αυτη η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης υπαρχει κατοπιν εορτης? Ποιος ο ρολος της? Τι κανει κατα τη διαρκεια λειτουργιας των εποπτευομενων?

Και μια μικρη λεπτομερεια: ο 'κυριος υπεξαιρεση' ειναι εξω... 100 χιλιαδες Ευρω εγγυηση και αναμεινατε δικασιμο μετα το 2013 (μπας και προλαβει και η συντελεια). Ισονομια... Καλα λεει ο Πανουσης (ο Τζιμης).

Η επιτροπή αυτή εκτέλεσε το σχέδιο και αφού τελείωσε κλείνει και το έργο της παραπέμπεται στη ΤτΕ και ξανά μπάχαλο για 1-2 χρόνια ή μέχρι η Ε.Ε. να εναρμονίσει Ευρωπαικό κεντρικό έλεγχο.

Τι έμεινε από όλο αυτό:

όποιος λάδωνε μέχρι σήμερα την έβγαζε καθαρή...

Οι μεγάλοι έδωσαν εντολή το σχέδιο εκτελέστηκε...

αποτέλεσμα

άγνωστο τι θα γίνει με τους ανασφάλιστους σε ένα κράτος που δεν έχει πρόβλεψη για τίποτα και οι υπουργοί σήκωσαν τα χέρια ψηλά, αφού άφησαν τους κουμπάρους να κάνουν το παιχνίδι που είχαν εντολή να κάνουν.

Ουδείς (εκ των ιθυνόντων της κυβέρνησης) νοιάζεται για τα δικαιώματα των καταναλωτών-ασφαλισμένων [ούτε πριν ούτε τώρα]

Ο κύριος υπεξαίρεση θα τη σκαπουλάρει, είναι και πάνω από 70 και δεν πάει φυλακή, κάποιοι με πόστα ταίζονται ακόμη

Αποτέλεσμα:

Μετά το 2012 θα έχουμε 5-7 ασφαλιστικές εταιρείες, λέτε να δούμε τιμές "καρτέλ¨??

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου > εκτόξευση

Ισοβιότητα νοσοκομειακών > κινδυνεύει

Μεταφορές ασφαλιστήρίων σε εν δυνάμει πιο αξιόπιστες εταιρείες

Αποχώρηση τραπεζών [σταδιακά] από ασφαλιστικά (ξεχάστε τις μαμάδες τράπεζες και τη σιγουριά που παρείχαν στις θυγατρικές ασφαλιστικές)

Οι θυγατρικές τραπεζικές ασφαλιστικές θα προσχωρήσουν στους μεγάλους πολυεθνικούς παίκτες [AXA, Generali, Allianz, Groupama, MetLife (αν τελικά εξαγοράσει παγκοσμίως την Alico)]

Ο κολοσσός AIG θα ασχοληθεί μόνο με γενικές ασφαλίσεις και θα προσπαθήσει να αποκολληθεί από τον έλεγχο του Αμερικανικού δημοσίου.

Το 2012 αποχωρεί εντελώς από τα ασφαλιστικά η ING και μένει μόνο ως τράπεζα για να σωθεί [το έχει ανακοινώσει ήδη το HQ Δ.Σ. της]

1-2 εγχώριες μεσαίες ασφαλιστικές ψάχνουν για στρατηγικό επενδυτή και πρέπει μέχρι το 2012 να προσχωρήσουν κάπου.

Άγνωστο αν ο νέος παγκόσμια αναδυόμενος παίκτης China Life θα αποκτήσει πρόσβαση στην Ευρώπη.

Οι μικρές εταιρείες ασφάλισης ΙΧ θα πρέπει να συγχωνευτούν μεταξύ τους αν θέλουν να επιβιώσουν, που όμως μετά δεν ξέρω ποιός θα κάνει κουμάντο, γιατί οι πρώην ιδιοκτήτες που ενώθηκαν θα αρχίσουν τσακωμούς -στάνταρ Ελληνικό φαινόμενο.
Ξεχάστε τα φθηνά χώμα ασφάλιστρα....

Φυσικά το ξεκαθάρισμα της αγοράς, θα επιφέρει μετά την μικρή αυτή αναμπουμπούλα σταθερότητα και συνέπεια και ίσως κάποιο εξορθολογισμό στις αμοιβές συνεργείων και νοσοκομείων-χειρουργών.
Θα μπουν κανόνες, θα υπάρχουν σοβαροί ισολογισμοί με ΔΛΠ, δεν θα υπάρχουν επενδύσεις σε ακίνητα μαιμού και ότι άλλο μπορούσε να φανταστεί ο εγχώριος με μεγάλη φαντασία κύριος υπαιξέρεση, που όμως είχε καλά λαδωμένη τη κρατική μηχανή.

Και επιτέλους όλοι οι Έλληνες θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να βγάλεις λεφτά τύπου χρηματιστηρίου απο ασφαλιστικές τοποθετήσεις!!!!!

Τα ασφαλιστικά προιόντα είναι για προστασία, καλύψεις και ίσως και για κάποια συνταξιοδοτικά συντηρητικά προιόντα. Όσοι πήραν επιταγές από τον κύριο υπεξαίρεση κινδυνεύουν να καταδικαστούν και για τοκογλυφία.

Όλα αυτά θα συρρικνώσουν το επάγγελμα, θα μειωθούν κατά πολύ οι αμοιβές, οι 3-5 πολυεθνικές ασφαλιστικές θα διεκδικήσουν ρόλο στο ασφαλιστικό και θα ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.

Αυτά.

Last edited:

Οι θυγατρικές τραπεζικές ασφαλιστικές θα προσχωρήσουν στους μεγάλους πολυεθνικούς παίκτες [AXA, Generali, Allianz, Groupama, MetLife (αν τελικά εξαγοράσει παγκοσμίως την Alico)]

Ο κολοσσός AIG θα ασχοληθεί μόνο με γενικές ασφαλίσεις και θα προσπαθήσει να αποκολληθεί από τον έλεγχο του Αμερικανικού δημοσίου.

Δεν άργησα να επαληθευτώ, σήμερα αργά το μεσημέρι, ανακοινώθηκε η εξαγορά της Alico από τη MetLife πρώην Metropolitan Life {New York]. Σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο διεθνώς και θα σηματοδοτήσει κι άλλες συγχωνεύσεις εξαγορές στον ασφαλιστικό χώρο.

Εν αναμονή κι άλλων εξελίξεων την προσεχή διετία και σύμφωνα με τις πληροφορίες μου η Εθνική ασφ/κή θα περάσει στην ΑΧΑ....

ΑΧΑ ?

Οχι τιποτα αλλο στην Εθνικη παω να υπογραψω.

Καλό κουράγιο !!
Εγώ εφυγα τρέχοντας !!!

(Για αποφυγή παρεξηγήσεων αναφέρομαι σε ασφάλεια αυτοκινήτου...Ασφάλεια Υγειας εχω στην Alico για ολη την οικογενεια και τις ελάχιστες φορές που την χρειαστηκα ήταν αψογοι σε όλα. Συνταξιοδοτικο ΟΧΙ. Θεωρώ οτι μπορω να επενδύσω καλύτερα τα χρήματα μονος μου - και μεχρι στιγμης τα έχω καταφέρει καλά !!)

Last edited:
ΑΧΑ ?

Οχι τιποτα αλλο στην Εθνικη παω να υπογραψω.

Πριν υπογράψεις ψάξε το λίγο, η Εθνική Ασφαλιστική έχει τα μεγαλύτερα χρέη αλλά την πιο κερδοφόρα τράπεζα από πίσω ΑΛΛΑ
στο τέλος 2012-2013 που η Ε.Ε. επιβάλλει διαχωρισμό τραπεζών-ασφαλειών ο νέος ιδιοκτήτης θα χρεώνει ανάλογα.....

Βέβαια δεν ξέρω τι πας να υπογράψεις, αλλά επειδή -λόγω θέσης- γνωρίζω όλα τα προγράμματα που διατίθενται στην Ελληνική αγορά, αν πας για ασφάλιση υγείας, μήπως να δεις κι άλλες εταιρείες π.χ. Generali ?
Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη δεν είχε τοξικά ομόλογα, έχει 60.000.000 πελάτες στον κόσμο...και καλύτερο πρόγραμμα υγείας από την Εθνική ασφ/κή.....