KnowHow Session: Βlind Tests

Παρακαλώ να λείπουν οι ειρωνίες και οι γενικεύσεις!
Τα blind tests, από την στιγμή που εμπλέκουν τον ανθρώπινο
παράγοντα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ενός και με βάση την
υποκειμενική του αντίληψη, δεν μπορούν να θεωρηθούν έγκυρα
σε καμία περίπτωση, ειδικά γιά υψηλού επιπέδου συσκευές και
συστήματα που περιλαμβάνουν πάρα πολλές παραμέτρους! Το
μόνο που καταδεικνύουν είναι οι προσωπικές προτιμήσεις!

Παίδες συνεχίστε με την ίδια θέρμη και ενθουσιασμό τις συναντησεις ,τις ακροάσεις τις 'εξωτερικές' και 'εσωτερικές'προσκλήσεις ομιλητών.Η ιδια σας η αδογμάτιστη δουλειά που παράγετε ειναι ο καλύτερος καθρέφτης σας.-bye-

Blind test ειναι το τεστ που καταδυκνυει την διαφορα (εαν υπαρχει) μεταξυ δυο συσκευων και σε ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση αν ειναι καλυτερη ή χειροτερη.

Αυτα που κανουμε εμεις μεταξυ μας συγκρινοντας συσκευες χωρις να ξερουμε πια συσκευη παιζει ειναι κατι αλλο ,που καλο ειναι να του δωσουμε και μια ονομασια , να τελειωνουμε μια και καλη απο τις κουβεβντες που μας ζαλιζουν
Ονομαστε το καπως ρε παιδια, να σταματησει αυτη η ιστορια με τις αμφισβητησεις.

Last edited:
Α και πουστε....χαιενταδες μου.
Επρεπε να ακουγατε το δειγμα που ξεγελουσε τον εγκεφαλο με την στερεοφωνικη εικονα ,να δουμε ποιοι ειναι χρυσαυτιαδες.
Ωπ... αυτο δεν μας το εδειξε επιστημονας...ο Δ.Σ. μας το εδειξε....μετραει?????

Δυστυχώς δεν μπορούσα να παρευρεθώ :frown:
Είδα όμως τα video που ανέβηκαν στο YouTube (παρεμπιπτόντως, πολύ καλή δουλειά !) και σαν άτομο που έχει ζήσει Πανεπιστημιακές διαλέξεις επί πολλά χρόνια στο εξωτερικό - και έχοντας δώσει και καμμιά 15αριά ο ίδιος - μπορώ να πώ οτι δεν είχε τίποτε να ζηλέψει ο Δ.Σ. από τους Καθηγητές μου.
Ούτε στη δομή της διάλεξης, ούτε και στο περιεχόμενο.
Απο ότι διαπιστώνω με θλίψη, κάποιοι έχετε εμμονή με τους τίτλους. Εγώ και σαν ακροατής αλλά και σαν ομιλητής, προτιμώ να δίνω βάση στο βάθος που δίδεται στο γνωστικό αντικείμενο της διάλεξης. Και σε αυτό έμεινα απολύτα ικανοποιημένος !

Θα πρότεινα να σταματήσουμε να τρωγόμαστε σαν τα κοκκόρια λοιπόν. Αλλωστε, ΚΑΙ το ανθρώπινο αυτί είναι όργανο μέτρησης ! Αναλογικό μεν και ακαλιμπράριστο, αλλά πάντως όργανο. Και μάλιστα - αν το επιθυμούμε - και με μετρήσιμη συμπεριφορά, για όσους έχουν ψύχωση με τους αριθμούς. Μια γεννήτρια συχνοτήτων χρειάζεται και μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει την πλήρη εικόνα του τί ακούει, και σε ποιές εντάσεις το ακούει.

Είναι και κρίμα και άδικο να παρουσιάζονται φαινόμενα επικριτικά απο ανθρώπους που δεν έκαναν καν την προσπάθεια να είναι εκεί ΠΡΙΝ αποφασίσουν να σχολιάσουν !

Προσωπικά θα παρακαλούσα να έχουμε και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις (όσες περισσότερες μπορούμε) ώστε να εχω και την ευχαρίστηση να δώσω το παρών.

Φιλικά (και χωρίς κακή διάθεση, πάντα)

Φίλιππος

ΥΓ: Πολύ χαίρομαι που βλέπω το έτερο μέλος του ζεύγους Οικονομίδη στην παρέα μας ! Πάντως περί στατιστικής θα χρειαστεί να ανοίξουμε καινούργιο νήμα, για να μην "μολύνουμε" το υπάρχον...

Απάντηση: Re: Απάντηση: KnowHow Session: Βlind Tests

Επειδή όντως πρέπει να ξέρουμε τι λέμε και να μην κινδυνολογούμε, να θυμίσω ότι η Στατιστική είναι επιστήμη και όχι άποψη. Το θεώρημα Bernulli είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση, και όχι άποψη. Το hypothesis testing και to binomial distribution είναι βασικές αρχές της στατιστικής συμπερασματολογίας, τεκμηριωμένες σε όλη τη σύγχρονη βιβλιογραφία, και όχι άποψη.

Τι να κάνουμε τώρα? Να σηκώσουμε τον Bernulli, ή τον Laspeyre από τον τάφο για να παρουσιάσουν στα μέλη μας??? Ε Λ Ε Ο Σ!!!!

Αγαπητή καλωσόρισες καταρχήν!Λυπάμαι που η πρώτη επαφή μας έχει τέτοιο χαρακτήρα.Ας ξεκαθαρίσουμε περισσότερο κάποια πράγματα,γιατί όντως μπήκες σε...βαθιά νερα και σε χώρο συνηθισμένο σε διενέξεις...

Προφανώς έχεις σχέση με την στατιστική.Εχεις σπουδάσει.Θαυμάσια.

Η παρουσίαση που έγινε,έχει και μια πλευρά που ανήκει σ' αυτήν την επιστήμη.Αλλά επίσης έχει πλευρές που άπτονται της ψυχιατρικής,της φυσικής,της μηχανολογίας,εφαρμογής και διαχείρισης εργαστηρίων κι εξειδικευμένων μετρήσεων,επιστημονικής δεοντολογίας και διαδικασιών σε σχέση με την εφαρμογή................................Δεν έχει αποδειχθεί,δεν ξέρουμε κάν άν μπορεί να γίνει και με ποιά επιστημονικά έγκυρη μεθοδολογία blind test στο χώρο του audio................

Απλά λοιπόν λέω,ότι όλα αυτά,δεν μπορεί να καλυφθούν επιστημονικά,σε οικιακό περιβάλλον μέσω μιας παρουσίασης ενός άσχετου επιστημονικά,που απλά χρησιμοποίησε κατά το δοκούν βιβλιογραφία κι αρθρογραφία,για να εκφράσει κάποιες απόψεις,στις οποίες βέβαια έχει δικαίωμα,αλλά εδώ μέσα απο πολλούς αυτές κατανοήθηκαν σαν επιστημονική ανάλυση-έρευνα,κάτι που φυσικά δεν ήταν(π.χ όρα το αρχικό απαντητικό μου πόστ 3-4 σελίδες πίσω).

Ελπίζω να γνωριστούμε κι απο κοντά σε καλύτερες συνθήκες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: KnowHow Session: Βlind Tests

Αγαπητή καλωσόρισες καταρχήν!Λυπάμαι που η πρώτη επαφή μας έχει τέτοιο χαρακτήρα.Ας ξεκαθαρίσουμε περισσότερο κάποια πράγματα,γιατί όντως μπήκες σε...βαθιά νερα και σε χώρο συνηθισμένο σε διενέξεις...

Προφανώς έχεις σχέση με την στατιστική.Εχεις σπουδάσει.Θαυμάσια.

Η παρουσίαση που έγινε,έχει και μια πλευρά που ανήκει σ' αυτήν την επιστήμη.Αλλά επίσης έχει πλευρές που άπτονται της ψυχιατρικής,της φυσικής,της μηχανολογίας,εφαρμογής και διαχείρισης εργαστηρίων κι εξειδικευμένων μετρήσεων,επιστημονικής δεοντολογίας και διαδικασιών σε σχέση με την εφαρμογή................................Δεν έχει αποδειχθεί,δεν ξέρουμε κάν άν μπορεί να γίνει και με ποιά επιστημονικά έγκυρη μεθοδολογία blind test στο χώρο του audio................

Απλά λοιπόν λέω,ότι όλα αυτά,δεν μπορεί να καλυφθούν επιστημονικά,σε οικιακό περιβάλλον μέσω μιας παρουσίασης ενός άσχετου επιστημονικά,που απλά χρησιμοποίησε κατά το δοκούν βιβλιογραφία κι αρθρογραφία,για να εκφράσει κάποιες απόψεις,στις οποίες βέβαια έχει δικαίωμα,αλλά εδώ μέσα απο πολλούς αυτές κατανοήθηκαν σαν επιστημονική ανάλυση-έρευνα,κάτι που φυσικά δεν ήταν(π.χ όρα το αρχικό απαντητικό μου πόστ 3-4 σελίδες πίσω).

Ελπίζω να γνωριστούμε κι απο κοντά σε καλύτερες συνθήκες.

Μάλιστα...
Κοροιδεύουμε τον κόσμο και τα μέλη μας, κάνοντας
προσπάθειες και ξοδεύοντας τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας να οργανώσουμε, να τρέξουμε, ο Αντρέας να αφιερώσει το σπίτι και την
Σαββατιάτικη ξεκουρασή του, για να προβάλουμε τρίτους μη ειδικούς
μη επιστήμονες..

Ημιθεέ μου κανόνισε..Εχεις ένα μήνα καιρό να βρείς επιστήμονες
χώρο και θέμα για το επόμενο knowhow session..Α..Θέλουμε και κάλυψη
με βίντεο για να ανέβει στο Youtube...

Αγαπητέ Στέλιο Π,

back to basics... Τι είναι η θάλασσα, τι είναι τα βουνά μας..

Ενδιαφέρουσα η άποψή σου για την άποψη - ε, συγγνώμη για τη στατιστική - θα μπορούσες να τη στείλεις στον Πρόεδρο του Τμήματας Στατιστικής του Παν. Harvard, Pr. Xiao-Li Meng ([email protected])

Θα κλείσω με ένα απόφθεγμα του Karl Pearson: "Statistics is the Grammar of Science" !!...!! -bye-
Ενας επιστημονας μπορει να ξερει ολα οσα διδασκεται και αυτα ειναι ολα οσα ξερει η επιστημη τωρα.Η επιστημη ομως δεν τα γνωριζει ολα.Διοτι αν πιστεψουμε (πολλους επιστημονες) οτι η επιστημη τα ξερει ολα,τοτε απλα δεν υπαρχει εξελιξη και μελλον.

Re: Απάντηση: KnowHow Session: Βlind Tests

Παρακαλώ να λείπουν οι ειρωνίες και οι γενικεύσεις!
Τα blind tests, από την στιγμή που εμπλέκουν τον ανθρώπινο
παράγοντα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ενός και με βάση την
υποκειμενική του αντίληψη, δεν μπορούν να θεωρηθούν έγκυρα
σε καμία περίπτωση, ειδικά γιά υψηλού επιπέδου συσκευές και
συστήματα που περιλαμβάνουν πάρα πολλές παραμέτρους! Το
μόνο που καταδεικνύουν είναι οι προσωπικές προτιμήσεις!

Αγαπητέ macmod, τα blind tests όπως και κάθε άλλου είδους ακρόαση εμπλέκουν τον άνθρωπο με ακριβώς τον ίδιο τρόπο ! Η αντίληψη του ήχου είναι σε κάθε είδος ακρόασης (blind ή μη) διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο όπως και οι προσωπικές προτιμήσεις !
Μόνο που στα blind tests δεν υπάρχουν ταμπελάκια με μάρκες και τιμές - μόνο ο ήχος !

Πολλούς χαιρετισμούς -bye-

Last edited:
Αγαπητέ Στέλιο Π,

back to basics... Τι είναι η θάλασσα, τι είναι τα βουνά μας..

Ενδιαφέρουσα η άποψή σου για την άποψη - ε, συγγνώμη για τη στατιστική - θα μπορούσες να τη στείλεις στον Πρόεδρο του Τμήματας Στατιστικής του Παν. Harvard, Pr. Xiao-Li Meng ([email protected])

Θα κλείσω με ένα απόφθεγμα του Karl Pearson: "Statistics is the Grammar of Science" !!...!! -bye-

Συνηθως δεν απαντω σε flamatory σχολια... (δεν ειναι οτι ειμαι καλος ανθρωπος, απλα δεν μου αρεσει να δινω τροφη σε συμπεριφορες που δεν μου αρεσουν...)

Αλλα ας παμε στα basics... η θαλασσα, η συμπεριφορα της τουλαχιστον μελεταται απο μαθηματικα μοντελα που εμπεριεχουν και στατιστικες αναλυσεις, αναγκαστικα και μονο, λογω ελειψης γνωσης, ακομα τουλαχιστον...

Τα βουνα παλι ειναι μια αλλη ιστορια...

Οσο για τον προεδρο... ακομα και σουβλατζη να ρωτησεις θα σου πει οτι τα σουβλακια του ειναι τα καλυτερα... ο προεδρος θα πει οτι δεν ειναι; (hope you got the metaphor)

Μπορει η στατιστικη να ειναι ιερο ευαγγελιο για καποιες επιστημες πιο αοριστες... Αλλα για οποιαδηποτε θετικη επιστημη ειναι κατα κυριο λογο ενα βοηθημα λογω αδυναμιας, ειτε μαθηματικης, ειτε οργανων. Συμπληρωνει τα κενα λογω ελειψης σοβαροτερου τροπου μελετης.

Τωρα στα οικονομικα ή δεν ξερω και εγω σε τι αλλο τριτο-τεταρτο-δεσμιτικο (που λεγαμε παλια) μπορει να το κραδαινει κανεις σαν ρομφαια, αλλα αυτα ειναι χωραφια που δεν με αφορουν. Και φυσικα δεν εχουν καμια εφαρμογη στο αντικειμενο ενδιαφεροντος του φορουμ, το audio και video. (και πιο συγκεκριμμενα στο audio μιας και ειμαστε στο subforum)

Τελος στο off topic απο εμενα, θα ειχε ενδιαφερον να τα συζητησουμε και απο κοντα καμια φορα, ισως σε καποια επομενο event του club.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: KnowHow Session: Βlind Tests

Μάλιστα...
Κοροιδεύουμε τον κόσμο και τα μέλη μας, κάνοντας
προσπάθειες και ξοδεύοντας τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας να οργανώσουμε, να τρέξουμε, ο Αντρέας να αφιερώσει το σπίτι και την
Σαββατιάτικη ξεκουρασή του, για να προβάλουμε τρίτους μη ειδικούς
μη επιστήμονες..

Ημιθεέ μου κανόνισε..Εχεις ένα μήνα καιρό να βρείς επιστήμονες
χώρο και θέμα για το επόμενο knowhow session..Α..Θέλουμε και κάλυψη
με βίντεο για να ανέβει στο Youtube...

Ευχαριστώ τέκνο Βρούτε για τον χαρακτηρισμό...

Ημίθεος όχι,άλλη σχολή είναι αυτή,στην οποία σχολή πανεπιστημόνων ανήκει κι ο φίλος σου.

Το να ξέρω τι σημαίνει επιστημονική έρευνα,όμως το ξέρω.Ο καθένας πάει μέχρι εκεί που καταλαβαίνει ή δεν καταλαβαίνει...

Δεν γεννάται θέμα,εξαιρετική η δουλειά κι η διάθεση προσφοράς του Αντρέα,το έχω γράψει και το ξαναγράφω,δεν φταίει σε κάτι.Ειλικρινά λυπάμαι,που έμπλεξε και πάλι σε αυτή την ιστορία.Συγνώμη Αντρέα. Ειλικρινά...

Επειδή συνεχίζεις να προκαλείς,όπως και πρίν που ζητούσες να κάνω...επιστημονικές ερωτήσεις ,μ' αναγκάζεις να πώ πράγματα που δεν είχα την διάθεση να πώ.

Μπορεί να μην σου αρέσει ο αντίλογος,αλλά για τον φίλο σου,τα είχαμε ξαναπεί και στην τελευταία έκθεση,όπου πάλι ανέλαβε εκδήλωση.Εδώ έγραψες,ότι σκέφτεσαι και για άλλη νέα πάλι μ' αυτόν.

Είναι ένας επαγγελματίας του χώρου,διευθυντής σε περιοδικό,ιδιοκτήτης παρόμοιου σάϊτ κι υπεύθυνος για πολλά στραβά στο χώρο σαν διευθυντής και του ΗΧΟΥ παλιώτερα,επιφανές μέλος του όλου συστήματος στον χώρο.

Το θέμα που προέκυψε,δεν είχε να κάνει τόσο ή μόνο,με τα "τυφλά"(εξάλλου για την πλάκα μας συμμετείχα πρόσφατα σε ένα με dacs),αλλά ότι τέτοια ιβέντ πρέπει να παρουσιάζονται απο μέλη μας. Χομπίστες κι όχι επαγγελματίες. Εχουμε μέλη με εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση,που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν οτιδήποτε,πολύ καλύτερα απ' αυτόν.Υπενθυμίζω,την θαυμάσια παρουσίαση απο μέλη μας,στην προπέρσυνη έκθεση Hi End.

Προσωπικά καλώς η κακώς,σε πρότεινα για διαχειριστή και σούπερ μόντ και παρέδωσα σε σένα,έτσι δεν πρόκειται να όργανώσω πλέον άλλες εκδηλώσεις-νομίζω σου παρέδωσα μια υποδειγματική κατηγορία, αλλά την γνώμη μου θα την λέω αρέσει ή όχι...

Last edited:
Ηρεμια παιδια:shakehands::bobby::flipout:

Ολοι ξερουμε οτι στα του ηχου(μεταξυ αλλων),οι επιστημονες η "επιστημονες" υποστηριζουν οτι πχ τα καλωδια δεν κανουν διαφορα,δυο "competently designed amplifiers sound the same".....και ολα τα γνωστα,ενω οι χομπιστες,οι "θρησκοι" κλπ......διαφωνουν εμπειρικα βεβαια.Aυτο δεν θα τελειωσει ποτε.Οσα τεστ και να γινουν οι αποψεις και οι ισχυρισμοι θα υπαρχουν παντα.Η επιστημη εχει πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθει-και καλα κανει-απο το γιατι τα καλωδια η οι ενισχυτες κλπ ενδεχομενως να κανουν διαφορα στον ηχο.Λοιπον,αυτοι την δουλεια τους και εμεις το χομπυ μας.Απλο δεν ειναι;-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: KnowHow Session: Βlind Tests

Ευχαριστώ τέκνο Βρούτε για τον χαρακτηρισμό...

Ημίθεος όχι,άλλη σχολή είναι αυτή,στην οποία σχολή πανεπιστημόνων ανήκει κι ο φίλος σου.

Το να ξέρω τι σημαίνει επιστημονική έρευνα,όμως το ξέρω.Ο καθένας πάει μέχρι εκεί που καταλαβαίνει ή δεν καταλαβαίνει...

Δεν γεννάται θέμα,εξαιρετική η δουλειά κι η διάθεση προσφοράς του Αντρέα,το έχω γράψει και το ξαναγράφω,δεν φταίει σε κάτι.Ειλικρινά λυπάμαι,που έμπλεξε και πάλι σε αυτή την ιστορία.Συγνώμη Αντρέα. Ειλικρινά...

Επειδή συνεχίζεις να προκαλείς,όπως και πρίν που ζητούσες να κάνω...επιστημονικές ερωτήσεις ,μ' αναγκάζεις να πώ πράγματα που δεν είχα την διάθεση να πώ.

Μπορεί να μην σου αρέσει ο αντίλογος,αλλά για τον φίλο σου,τα είχαμε ξαναπεί και στην τελευταία έκθεση,όπου πάλι ανέλαβε εκδήλωση.Εδώ έγραψες,ότι σκέφτεσαι και για άλλη νέα πάλι μ' αυτόν.

Είναι ένας επαγγελματίας του χώρου,διευθυντής σε περιοδικό,ιδιοκτήτης παρόμοιου σάϊτ κι υπεύθυνος για πολλά στραβά στο χώρο σαν διευθυντής και του ΗΧΟΥ παλιώτερα,επιφανές μέλος του όλου συστήματος στον χώρο.

Το θέμα που προέκυψε,δεν είχε να κάνει τόσο ή μόνο,με τα "τυφλά"(εξάλλου για την πλάκα μας συμμετείχα πρόσφατα σε ένα με dacs),αλλά ότι τέτοια ιβέντ πρέπει να παρουσιάζονται απο μέλη μας. Χομπίστες κι όχι επαγγελματίες. Εχουμε μέλη με εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση,που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν οτιδήποτε,πολύ καλύτερα απ' αυτόν.Υπενθυμίζω,την θαυμάσια παρουσίαση απο μέλη μας,στην προπέρσυνη έκθεση Hi End.

Προσωπικά καλώς η κακώς,σε πρότεινα για διαχειριστή και σούπερ μόντ και παρέδωσα σε σένα,έτσι δεν πρόκειται να όργανώσω πλέον άλλες εκδηλώσεις-νομίζω σου παρέδωσα μια υποδειγματική κατηγορία, αλλά την γνώμη μου θα την λέω αρέσει ή όχι...

Μπορούμε να τα πούμε και ιδιωτικώς αν θες,Καίσαρα.
Ας μην γεμίζουμε άλλο με πικρία το νήμα.

Αγαπητέ macmod, τα blind tests όπως και κάθε άλλου είδους ακρόαση εμπλέκουν τον άνθρωπο με ακριβώς τον ίδιο τρόπο ! Η αντίληψη του ήχου είναι σε κάθε είδος ακρόασης (blind ή μη) διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο όπως και οι προσωπικές προτιμήσεις !
Μόνο που στα blind tests δεν υπάρχουν ταμπελάκια με μάρκες και τιμές - μόνο ο ήχος !

Πολλούς χαιρετισμούς -bye-

Δεν με ενδιέφεραν ποτέ, ούτε και πρόκειται, τα ταμπελάκια, οι μάρκες
και οι τιμές! Blind tests όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκαν στην
διάλεξή σας δεν έχω κάνει και δεν την θεωρώ και αξιόπιστη μέθοδο,
προτιμώ την εργαστηριακή σύγκριση, εκεί δεν υπάρχει ούτε
προσωπική προτίμηση ούτε περίπτωση σφάλματος, μόνο μετρήσιμα
δεδομένα. -bye-

Απάντηση: Re: KnowHow Session: Βlind Tests

Συνηθως δεν απαντω σε flamatory σχολια... (δεν ειναι οτι ειμαι καλος ανθρωπος, απλα δεν μου αρεσει να δινω τροφη σε συμπεριφορες που δεν μου αρεσουν...)

Αλλα ας παμε στα basics... η θαλασσα, η συμπεριφορα της τουλαχιστον μελεταται απο μαθηματικα μοντελα που εμπεριεχουν και στατιστικες αναλυσεις, αναγκαστικα και μονο, λογω ελειψης γνωσης, ακομα τουλαχιστον...

Τα βουνα παλι ειναι μια αλλη ιστορια...

Οσο για τον προεδρο... ακομα και σουβλατζη να ρωτησεις θα σου πει οτι τα σουβλακια του ειναι τα καλυτερα... ο προεδρος θα πει οτι δεν ειναι; (hope you got the metaphor)

Μπορει η στατιστικη να ειναι ιερο ευαγγελιο για καποιες επιστημες πιο αοριστες... Αλλα για οποιαδηποτε θετικη επιστημη ειναι κατα κυριο λογο ενα βοηθημα λογω αδυναμιας, ειτε μαθηματικης, ειτε οργανων. Συμπληρωνει τα κενα λογω ελειψης σοβαροτερου τροπου μελετης.

Τωρα στα οικονομικα ή δεν ξερω και εγω σε τι αλλο τριτο-τεταρτο-δεσμιτικο (που λεγαμε παλια) μπορει να το κραδαινει κανεις σαν ρομφαια, αλλα αυτα ειναι χωραφια που δεν με αφορουν. Και φυσικα δεν εχουν καμια εφαρμογη στο αντικειμενο ενδιαφεροντος του φορουμ, το audio και video. (και πιο συγκεκριμμενα στο audio μιας και ειμαστε στο subforum)

Τελος στο off topic απο εμενα, θα ειχε ενδιαφερον να τα συζητησουμε και απο κοντα καμια φορα, ισως σε καποια επομενο event του club.

Στέλιο μη βαρατε τη στατιστική :-)
Είναι έγκυρη επιστήμη, με πάρα πολλές εφαρμογές όχι μόνο στις κοινωνικές επιστήμες, αλλά και στη φυσική π.χ (στατιστική θερμοδυναμική) ή στα δίκτυα υπολογιστών (θεώρημα shannon-hartley για τη μετάδοση πληροφορίας σε κανάλι με θόρυβο) κ.λ.π.

Άσχετο το ότι τη χρησιμοποιούμε γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πλήρως το φαινόμενο, οπότε και θα το περιγράφαμε - προβλέπαμε με ακρίβεια. Δουλεύει.

Συγχαρητήρια και από μένα για την ωραιότατη διοργάνωση, πάντα τέτοια συμφορουμίτες!

Δεν με ενδιέφεραν ποτέ, ούτε και πρόκειται, τα ταμπελάκια, οι μάρκες
και οι τιμές! Blind tests όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκαν στην
διάλεξή σας δεν έχω κάνει και δεν την θεωρώ και αξιόπιστη μέθοδο,
προτιμώ την εργαστηριακή σύγκριση, εκεί δεν υπάρχει ούτε
προσωπική προτίμηση ούτε περίπτωση σφάλματος, μόνο μετρήσιμα
δεδομένα. -bye-

Τυχερέ! Το θέμα για σένα έχει λήξει: ´
Ένα cd drive που μετράει καλά (2000-3000 ευρώ), ένας ψηφιακός επεξεργαστής-κρος (4000-5000 ευρώ), τρία dac με άριστες μετρήσεις (3χ 8000-10.000 ευρώ) 3 τελικοί ομοίως (3χ 10.000-20.000 ανάλογα με την ισχύ που χρειαζόμαστε, δες ηχεία) ευρώ, δύο 3δρομα με μεγάφωνα γραμικά (από 10.000 ευρώ το ζεύγος, ανάλογα τις στάθμες και το πόσο χαμηλά θέλουμε να κατεβαίνει).

Τέρμα οι αναζητήσεις και οι ακροάσεις! -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: KnowHow Session: Βlind Tests

Στέλιο μη βαρατε τη στατιστική :-)
Είναι έγκυρη επιστήμη, με πάρα πολλές εφαρμογές όχι μόνο στις κοινωνικές επιστήμες, αλλά και στη φυσική π.χ (στατιστική θερμοδυναμική) ή στα δίκτυα υπολογιστών (θεώρημα shannon-hartley για τη μετάδοση πληροφορίας σε κανάλι με θόρυβο) κ.λ.π.

Άσχετο το ότι τη χρησιμοποιούμε γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πλήρως το φαινόμενο, οπότε και θα το περιγράφαμε - προβλέπαμε με ακρίβεια. Δουλεύει.

Συγχαρητήρια και από μένα για την ωραιότατη διοργάνωση, πάντα τέτοια συμφορουμίτες!

Αφου ρε Κωνσταντινε ξερεις, δεν ειμαι αφοριστικος σε τιποτα, προφανως και δουλευει και στην στατιστικη θερμοδυναμικη σε συνθηκες κανονικοποιησης κλπ, στη χημεια (θεσεις ηλεκτρονιων κλπ) στη συγχρονη φυσικη (πυκνοτητα πιθανοτητας φαινομενου), στην ψηφιακη μεταδοση δεδομενων π.χ. jitter και κατανομες Gauss και παει λεγοντας...

Αλλα μην τρελαθουμε, αν οπως πολυ σωστα λες και εσυ, ειχαμε τον σωστο τροπο (που δεν εχουμε μονο και μονο λογω ελειψης γνωσης, προς το παρον τουλαχιστον) δεν θα χρησιμοποιουσαμε αυτα τα εργαλεια (τη στατιστικη)... Χρησιμα ναι, αλλα οχι παντα απαραιτητα... :ernaehrung004:

Αυτό κατάλαβες?
Το μετράει καλά είναι σχετικό, τι θα πεί μετράει καλά?
Οι λαμπάτοι π.χ μετράνε καλά? Οι περισσότεροι όχι, αλλά
σε πάρα πολλούς αρέσουν. και όμως μέσα από τις
μετρήσεις μπορεί εύκολα να βγάλει κανείς συμπέρασμα γιά
ποιό λόγο έχουν τόσους οπαδούς.
Δεν είπα ποτέ όχι στις αναζητήσεις ή στις ακροάσεις, απλά λέω
ότι δεν αποτελούν αντικειμενικό παράγοντα, αλλά υποκειμενικές
κρίσεις με βάση τα γούστα των ακροατών!

Αυτό κατάλαβες?
Το μετράει καλά είναι σχετικό, τι θα πεί μετράει καλά?
Οι λαμπάτοι π.χ μετράνε καλά? Οι περισσότεροι όχι, αλλά
σε πάρα πολλούς αρέσουν. και όμως μέσα από τις
μετρήσεις μπορεί εύκολα να βγάλει κανείς συμπέρασμα γιά
ποιό λόγο έχουν τόσους οπαδούς.
Δεν είπα ποτέ όχι στις αναζητήσεις ή στις ακροάσεις, απλά λέω
ότι δεν αποτελούν αντικειμενικό παράγοντα, αλλά υποκειμενικές
κρίσεις με βάση τα γούστα των ακροατών!

Βρε συ συγγνώμη αν παρανόησα, αλλά γράφεις ότι έγκυρα θεωρείς μόνο τα εργαστηριακά συγκριτικά. Όχι τις ακροάσεις.
Γι αυτό και έριξα ιδέα για ένα σύστημα που - ανάλογα το ηχείο - θα έχει συνολικές αρμονικές παραμορφώσεις κάτω από 0,3% μέχρι τα 100db, μηδενικά φασικά σφάλματα και άρα και τέλεια απόκριση παλμού (λόγω ψηφιακού επεξεργαστή).

Μετράει καλά σημαίνει ότι η συνολική παραμόρφωση του συστήματος πηγή-ενισχυτές συνεισφέρει αμελητέα στη συνολική, όπου κυριαρχεί αυτή του ηχείου (το 0,2-0,3% που έγραψα πιο πάνω).
Με τα σημερινά μέσα μιλάμε για 0,01% κι ακόμα πιο κάτω για συσκευές της κατηγορίας τιμής που προτείνω.
Με τα σημερινά μέσα δεν