KnowHow Session: Βlind Tests

Ξέρεις η παραμόρφωση από μόνη της σαν μέτρηση δεν φανερώνει όλη
την κατάσταση. Εγώ μιλάω γιά πολύ πιό εξειδικευμένες μετρήσεις που
σαν σύνολο φανερώνουν πως αναμένεται να παίξει μιά συσκευή.
Η ανάλυση συστημάτων σαν σύνολο απαιτεί πλήρη εργαστηριακό έλεγχο
της κάθε μίας συσκευής ξεχωριστα και στην συνέχεια την συνέργεια
μεταξύ τους. και επειδή μου λές γιά 0.01% το ίδιο το blind test σαν
διαδικασία έχει τουλάχιστον 200 φορές μεγαλύτερο συντελεστή
σφάλματος από αυτό!

Αρρωστάκια όλου του κόσμου ενωθείτε!!!! :music-smiley-005:

:grinning-smiley-043
:flipout::flipout:

Ααα έχετε πει ωραία πράματα εδώ!!!!
καλωσήρθατε, καλωσήρθατε!!!!
Οπως βλέπετε εμεις οι μηχανάκηδες δεν διαφέρουμε και πολύ από τους υπόλοιπους χομπίστες του αθλητισμού και της πολιτικής....
Πλακωνόμαστε εύκολα:flipout:
Η διαφορά μας με τους υπόλοιπους είναι οτι ο καθένας μας είναι μια κατηγορία από μόνος τους:flipout::flipout:

Ελα Διονύση παραδέξου το....είσαι αρνητικός

Υ.Γ. Τον Gauss ξεχάσαμε ;-))
Ο τρόπος χρήσης της στατιστικής είναι κρίσιμος
μπορεί να διαστρεβλώσει τη πραγματικότητα αλλά μπορεί να βοηθήσει αφάνταστα, όλη η φυσική σημερα βασίζεται στη στατιστική.

Ξέρεις η παραμόρφωση από μόνη της σαν μέτρηση δεν φανερώνει όλη
την κατάσταση. Εγώ μιλάω γιά πολύ πιό εξειδικευμένες μετρήσεις που
σαν σύνολο φανερώνουν πως αναμένεται να παίξει μιά συσκευή.
Η ανάλυση συστημάτων σαν σύνολο απαιτεί πλήρη εργαστηριακό έλεγχο
της κάθε μίας συσκευής ξεχωριστα και στην συνέχεια την συνέργεια
μεταξύ τους. και επειδή μου λές γιά 0.01% το ίδιο το blind test σαν
διαδικασία έχει τουλάχιστον 200 φορές μεγαλύτερο συντελεστή
σφάλματος από αυτό!

Ο.κ, αν και είμαστε λίγο εκτός θέματος, οι πολύ πιο εξειδικευμένες μετρήσεις είναι οι στάνταρ εδώ και 50 χρόνια: Αρμονική παραμόρφωση, παραμόρφωση από ενδοδιαμόρφωση και απόκριση παλμού, σε μικρές και μέγιστες στάθμες.
Και στις 3 το ... θεωρητικό σύστημα παίρνει άριστα ή εν πάσει περιπτώσει είναι στα όρια των σημερινών συσκευών. Και μάλιστα το παράκανα με τις τιμές, μιας και πρέπει να είναι και λίγο hi-end. Υπάρχουν πολλές συσκευές στα μισά χρήματα από αυτά που έγραψα με τις ίδιες επιδόσεις.

Άσχετο με το τυφλό, εκεί είναι όλα υποκειμενικά και προσπαθούμε να δούμε αν έχουν και αντικειμενικό υπόβαθρο.

Θα παρακαλούσα οποιον(ους) ασκεί(ούν) κριτική στην καταλληλότητα του ανθρώπου που έκανε την παρουσίαση (Δ. Σταματάκο), να επικεντρωθεί(ούν) και να μας παρουσιάσει(ουν) την κριτική του(ς) επί της ουσίας (δηλ. επί της παρουσίασης, την οποία ελπίζω να έχουν παρακολουθήσει....), μέχρι τότε η γνώμη του(ς) προσωπικά μου είναι αδιάφορη, αφού υποδηλώνει ότι πιθανόν να έχει(ουν) προσωπικές διαφορές με τον Δ.Σ.

Σύμφωνα με την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενεργών μελών της κατηγορίας του Δικάναλου (οι οποίοι συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις μας, σε αντίθεση με τον(ους) διαφωνούντα(ες) ....) οι παρουσιάσεις θα συνεχιστούν και από τον Δ. Σταματάκο και από όποια μέλη μας πιστεύουν ότι μπορούν και επιθυμούν να κάνουν μία παρουσίαση ενός θέματος που κατέχουν.

Αναμένοντας την ουσιαστική (αν υπάρχει...) κριτική επί της παρουσίασης .......

O Σταματακος με τι μηχανήματα ακούει στο προσωπικό του σύστημα;
Γνωρίζει κάποιος;

Βλεποντας τα video στο you tube καποιος,καταλαβαινει οτι ο κυριος Σταματακος ανελυσε πολυ σωστα την διαδικασια των τεστ που σημερα θεωρουνται ως εγκυρα κλπ.Ως εκ τουτου δεν νομιζω οτι ο κυριος Σταματακος αφηνει με οποιοδηποτε τροπο,περιθωριο κριτικης για το ατομο του.Οι διαφωνιες αν και εφοσον υπαρχουν,αφορουν οπως αλλωστε παντοτε,τους διαφωνουντες με αυτους που συμφωνουν με αυτα τα τεστ.

Γιά αποφυγή παρεξηγήσεων και επειδή και εγώ είδα το βίντεο, η διαφωνία μου
δεν εγκείται στον τρόπο οργάνωσης - παρουσίασης του θέματος, ούτε στα
λεγόμενα του ομιλούντα περί της μεθοδολογίας και στατιστικής ανάλυσης,
επιπλέον θεωρώ επιτυχημένη την εκδήλωση και από θέμα οργάνωσης και
από θέμα προσέλευσης. Διαφωνώ όμως πλήρως με την διαδικασία, καθώς
την θεωρώ και όχι μόνο εγώ, απλά ενδεικτική και μη αξιόπιστη, τουλάχιστον
όπως παρουσιάστηκε!

Re: Απάντηση: KnowHow Session: Βlind Tests

Γνωρίζει κάποιος;

Τι σχέση έχει αυτό που ρωτάς με το θέμα που συζητάμε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: KnowHow Session: Βlind Tests

+1

Αν και καλύτερα θα ήταν να είχαμε multiple choice με τη σωστή απάντηση... μια βοήθεια βρε παιδί μου! :D

+++
Κατά τα άλλα και μιλώντας μόνο για τον εαυτό μου... δεν υπάρχει η απόλυτη μέθοδος αξιολόγησης (αν υπήρχε θα το γνωρίζαμε...) και τα γούστα του καθενός μας, απλά διαφέρουν.

Αυτό που είναι καλύτερο για μένα, δεν είναι για "σένα" κοκ...

Ο ομιλητής πάνω σε αυτό κινήθηκε και προσπάθησε (κατά τη γνώμη μου με επιτυχία) να δώσει όλες τις παραμέτρους ενός blind test και την εξέλιξή του στη πορεία του χρόνου, μέσα από ένα "session" όπως λέει και ο τίτλος, χωρίς να δώσει την απόλυτη γνώση ή υπερφίαλες απόψεις...

Επιστημονικό, με την στενή έννοια του όρου, φυσικά δεν ήταν... πως θα μπορούσε άλλωστε, μέσα σε μια συνεδρία μίας και μισής ώρας.

Ήταν μια παρουσίαση των δεδομένων με εκλαϊκευμένο τρόπο για χομπίστες και ως τέτοια για μένα ήταν πολύ χρήσιμη και ευχάριστη (έστω και από το monitor)!
Tα επιστημονικά στοιχεία δεν έλειψαν (κάθε άλλο) και πλέον έχουμε όλοι λίγη τροφή παραπάνω για να εμβαθύνουμε ή απλά να βελτιώσουμε τον τρόπο που θα διαλέξουμε τα επόμενα "κουτιά" μας αφήνοντας και πέντε φράγκα στη τσέπη μας.

Προφανώς όσοι πήγαν στου Ανδρέα για να μάθουν τα πάντα, ατύχησαν... γιατί απλά δεν υπάρχει αυτή η γνώση! Ψυχραιμία λοιπόν... να επικεντρωθούμε στην ουσία και όχι τα προσωπικά του καθενός, ώστε να ωφεληθούμε όλοι.

please keep walking...:award:

-bye-

Αν η παρουσίαση ήταν υπό στενή επιστημονική βάση...
Αν είχε καλύψει τα πάντα όσον αφορά τις τυφλές δοκιμές...
Αν είχε εμβαθύνει πολύ περισσότερο...

Θα το βλέπαμε όλοι από το youtube γιατί δεν θα είχε μείνει κανείς ξύπνιος.
Καλά λέμε για να λέμε αλλά προφανώς δεν έχετε βρεθεί μπροστά σε διάλεξη για τυφλές δοκιμές.
Τα μαθήματα που έκανα για τυφλές δοκιμές με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια (και αυτές μόνο όσον αφορά τα κρασιά) ήταν 4 εξάμηνα x 14 μαθήματα x 3 ώρες το καθένα... 168 ώρες μαζί με το πρακτικό κομμάτι.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες σχολές εκτός από της οινολογίας/τεχνολογίας ποτών που να ασχολούνται τόσο πολύ με τυφλές δοκιμές. Πάντως δεν νομίζω να υπάρχουν σχετικά με τον ήχο.

Α... και btw η σχολή οινολογίας είναι ΤΕΙ. Δηλαδή ΚΑΤΕΕ...
Άλλος τρόπος να γίνεις οινολόγος είναι να δηλώσεις 2 μαθήματα οινολογίας στη γεωπονική και να βγεις στραβάδι όσον αφορά τα κρασιά σε σχέση με τους οινολόγους που βγαίνουν από τα ΚΑΤΕΕ...

Γνωρίζει κάποιος;
Ερωτηθη ...και απαντησε ευθεως, οτι το συστημα που ακουει ,ειναι αναρτημενο στο διαδυκτιο εδω και καμποσο καιρο....οπερ ...σε καμμια των περιπτωσεων ΔΕΝ ειναι καλα φυλαγμενο μυστικο.
Αν θυμαμε καλα ,εχει σαν τελικο εναν Melos και καποια απο τα ηχεια αναφορας ειναι AS

Απάντηση: Re: Απάντηση: KnowHow Session: Βlind Tests

Γιατί κακό είναι να γνωρίζουμε με ποια μηχανήματα ακούει ο άνθρωπος;
Δεν ρώτησα τι αυτοκίνητο έχει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: KnowHow Session: Βlind Tests

Γιατί κακό είναι να γνωρίζουμε με ποια μηχανήματα ακούει ο άνθρωπος;
Δεν ρώτησα τι αυτοκίνητο έχει.
Μα σου απαντησα νομιζω!!!
Αν πας στον ιστιοτοπο του, θα δεις επακριβως τα μηχανηματα αναφορας του.

Απάντηση: Re: KnowHow Session: Βlind Tests

Θα παρακαλούσα οποιον(ους) ασκεί(ούν) κριτική στην καταλληλότητα του ανθρώπου που έκανε την παρουσίαση (Δ. Σταματάκο), να επικεντρωθεί(ούν) και να μας παρουσιάσει(ουν) την κριτική του(ς) επί της ουσίας (δηλ. επί της παρουσίασης, την οποία ελπίζω να έχουν παρακολουθήσει....), μέχρι τότε η γνώμη του(ς) προσωπικά μου είναι αδιάφορη, αφού υποδηλώνει ότι πιθανόν να έχει(ουν) προσωπικές διαφορές με τον Δ.Σ.

Σύμφωνα με την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενεργών μελών της κατηγορίας του Δικάναλου (οι οποίοι συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις μας, σε αντίθεση με τον(ους) διαφωνούντα(ες) ....) οι παρουσιάσεις θα συνεχιστούν και από τον Δ. Σταματάκο και από όποια μέλη μας πιστεύουν ότι μπορούν και επιθυμούν να κάνουν μία παρουσίαση ενός θέματος που κατέχουν.

Αναμένοντας την ουσιαστική (αν υπάρχει...) κριτική επί της παρουσίασης .......
+1 !@

Γιά αποφυγή παρεξηγήσεων και επειδή και εγώ είδα το βίντεο, η διαφωνία μου
δεν εγκείται στον τρόπο οργάνωσης - παρουσίασης του θέματος, ούτε στα
λεγόμενα του ομιλούντα περί της μεθοδολογίας και στατιστικής ανάλυσης,
επιπλέον θεωρώ επιτυχημένη την εκδήλωση και από θέμα οργάνωσης και
από θέμα προσέλευσης. Διαφωνώ όμως πλήρως με την διαδικασία, καθώς
την θεωρώ και όχι μόνο εγώ, απλά ενδεικτική και μη αξιόπιστη, τουλάχιστον
όπως παρουσιάστηκε!

Παρουσίασε μας όμως και την αξιόπιστη διαδικασία που είναι κατ' εσε γενική και όχι ενδεικτική. Μην αρχίσουμε όμως πάλι για το αρεστό και τα αυτιά μας και το χώρο μας. Μία επιστημονικά αξιόπιστη διαδικασία που μάλιστα θα ξεπερνάει και τα blind tests.

Last edited by a moderator:
Η μόνη επιστημονικά αξιόπιστη διαδικασία είναι η εργαστηριακή ανάλυση, εκεί δεν
υπάρχει καμία πιθανότητα σφάλματος, αρεσκείας και προκατάληψης, είτε σου
αρέσει είτε όχι, όλα τα άλλα είναι τελείως σχετικά και υποκειμενικά καθώς
περιλαμβάνουν τόσες πολλές παραμέτρους (γνωστές και άγνωστες) που
μπορούν να βγάλουν εύκολα off κάθε στατιστικές, τις οποίες και μάλλον
θεοποιείτε, αγνοόντας ότι δεν βασίζονται τα πάντα στην στατιστική!

Η μόνη επιστημονικά αξιόπιστη διαδικασία είναι η εργαστηριακή ανάλυση, εκεί δεν
υπάρχει καμία πιθανότητα σφάλματος, αρεσκείας και προκατάληψης, είτε σου
αρέσει είτε όχι, όλα τα άλλα είναι τελείως σχετικά και υποκειμενικά καθώς
περιλαμβάνουν τόσες πολλές παραμέτρους (γνωστές και άγνωστες) που
μπορούν να βγάλουν εύκολα off κάθε στατιστικές, τις οποίες και μάλλον
θεοποιείτε, αγνοόντας ότι δεν βασίζονται τα πάντα στην στατιστική!
H εργαστηριακες μετρησεις και αναλυσεις ειναι χρησιμες και βοηθουν στο να δουμε τις δυνατοτητες ενος μηχανηματος.Η μουσικη απο την αλλη,ζωντανη η ηχογραφημενη,ουδεποτε ειναι flat συνεχως.Συνεπως και κατα την αποψη μου αυτος ειναι ενας απο τους λογους γιατι ενα συστημα με "καλυτερες" μετρησεις-τουλαχιστον frequency response- δεν ακουγεται και κατ αναγκη καλυτερα απο ενα αλλο με "χειροτερες" μετρησεις,οι οποιες ομως καλυπτουν ανετα το φασμα της μουσικης,ανκαι οχι το φασμα που θεωρειται πιο "ουδετερο" η " standards".Δεν ειναι τις δυνατοτητες ενος συστηματος στην αναπαραγωγη ροζ,ασπρου η αλλου "χρωματος" θορυβου,αλλα την αληθοφανεια του στην μουσικη που ακουμε και κρινουμε.

Η απόκριση συχνότητας και η μορφή της (απόκλιση +/-), από μόνο του σαν
χαρακτηριστικό δεν αρκεί σε μιά εργαστηριακή εκτίμηση! Μιλάμε γιά
πλήρες σετ μετρήσεων πολύ πιό σημαντικών χαρακτηριστικών!
Πρόσεξε, μιλάμε γιά διαφοροποιήσεις όχι γιά το τι μας αρέσει να ακούμε.
Το εργαστηριακά καλύτερο δεν σημαίνει κατ'αναγκη ότι θα αρέσει και
καλύτερα, αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε ούτε η πλειάδα των κατασκευαστών,
ούτε οι ξεχωριστές ηχητικές υπογραφές τους!!!