Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Απάντηση: XBMC σε Linux - Openelec

Είδε κανένας διαφορά στα χρώματα κατά τη μεταβαση από frdo σε gotham? ( openelec)
Προσωπικά μου φαίνινται περισσότερο κορεσμένα

Και απαντάω στην ερώτησή μου :) ...
Χρειαζόταν να ενετγοποιήσω την limited color range από το expert menu :)

Προβληματα με το XBMC σε Λίνουξ

Παιδιά, καλημέρα! Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί το θέμα, γι' αυτό διατυπώνω εδώ την απορία μου. Εχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα σε linux mint 16 petra και συμβαίνουν τα εξής:
Κάποιες μέρες το πρόγραμμα ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως κολλάει και, όχι μόνο το πρόγραμμα, αλλά κολλάει και ολόκληρος ο υπολογιστής- laptop acer e1-531-, ενώ επανέρχεται μόνο από το power. Αυτό συμβαίνει είτε ακούω ραδιόφωνο διαδικτυακό είτε παρακολουθώ ταινία ή σειρά.
Δοκίμασα να εγκαταστήσω το GEEXBOX(που χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα xbmc) σε στικάκι, άλλο πρόβλημα με τούτο: Ενώ δουλεύει σχεδόν τέλεια, μόλισ αφαιρέσω το στικάκι ή κλείσω το πρόγραμμα χάνονται όλες οι ρυθμίσεις και τα πρόσθετα!
Μήπως χρειάζεται κάποια άλλη διανομή λίνουξ που να δουλεύει καλύτερα το xbmc; (αν και το mint φημίζεται για την σταθερότητα και την ευχρηστία του).

Κάθε βοήθεια στο πρόβλημα αυτό θα ήταν καλοδεχούμενη!

Re: Προβληματα με το XBMC σε Λίνουξ

Περίεργο αυτό που γίνεται. Το έχω εγκατεστημένο σε Lubuntu και λειτουργεί εξαιρετικά και μάλιστα σε PC 6ετίας.

Σχετικά με το ότι οι ρυθμίσεις του Geekbox σβήνονται μετά από κάθε reboot, αυτό συμβαίνει γιατί είναι σαν να τρέχεις live cd. Οι ρυθμίσεις δεν σώζονται, εκτός και αν κάνεις ειδική διαμόρφωση στο usb stick ώστε να τις σώζει (κάποιες διανομές το υποστηρίζουν).

Αναφορικά με το freeze που περιγράφεις ότι παθαίνεις, είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται γι αυτό η κάρτα γραφικών σου. Τι κάρτα χρησιμοποιείς και τι driver έχεις επιλέξει γι αυτήν;

Για τη χρήση αυτή εγώ πάντως θα προτιμούσα μια πιο "σπαρτιάτικη" διανομή. Η διανομή της προτίμησής μου είναι το archlinux, αλλά δεδομένου ότι έχει αρκετά δύσκολη εγκατάσταση για έναν αρχάριο, θα σου πρότεινα να δεις το Manjaro Openbox Edition το οποίο επί της ουσίας είναι archlinux:

http://manjaro.org/get-manjaro/

Last edited:

Η καρτα γραφικων πρεπει να ειναι intel HD graphics.
Πήγα να κάνω ειδική διαμόρφωση με το unetbootin, αλλά μου λέει κάτι ''τρελλά'', ότι το στικάκι δεν είναι ''προσαρτημένο''. Πάντως το ΜΙΝΤ δεν μου εχει κρασάρει ούτε μια φορά μέχρι τώρα.

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Καλημέρα σε όλους.
Χρειάζομαι τα φώτα σας για ένα κουφό θέμα που προέκυψε μετά απο αλλαγή ενισχυτή. Έχω ένα Iντελ Nuc 2820 με openelec gatham Beta 2. To συνδέω στον ενισχυτή με HDMI (Pioneer VSX-521) και απο εκεί με HDMI στην TV.
Όλα καλά μέχρι που άλλαξα ενισχυτή και έβαλα έναν Pioneer VSX-923. Απο τότε έχω μόνο πολυκάναλο ήχο σε ταινίες. Δεν παίζει ό ήχος στο μενου, δεν παίζει ο ήχος σε δικάναλες ταινίες και δεν παίζει τίποτα σε mp3.
Οι ρυθμίσεις είναι χιλιο τσεκαρισμένες αλλά δεν έχω καταφέρει κάτι. Το μόνο που κατάφερα είναι να γυρίσω την ανάλυση σε interlaced για να έχω ήχο μόνο στο μενού.
Καμία ιδέα ?

Τελικά υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με Pioneer ενισχυτές και Intel NUC. Συγκεκριμένα δεν παίζει ήχος σε οτι είναι κάτω απο 48ΚHz sample rate.
Ότι είναι 48KHz και επάνω είναι οκ. Βρήκα στο forum του Openelec ενα patch που διορθώνει το πρόβλημα αλλά συνέχεια μου βγάζει λάθος όταν πάω να το ενσωματώσω.
Υπάρχει κανένας που να ξέρει απο Linux ώστε να βοηθήσει ?

Σχετικά με το ότι οι ρυθμίσεις του Geekbox σβήνονται μετά από κάθε reboot, αυτό συμβαίνει γιατί είναι σαν να τρέχεις live cd. Οι ρυθμίσεις δεν σώζονται, εκτός και αν κάνεις ειδική διαμόρφωση στο usb stick ώστε να τις σώζει (κάποιες διανομές το υποστηρίζουν).

Αναφορικά με το freeze που περιγράφεις ότι παθαίνεις, είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται γι αυτό η κάρτα γραφικών σου. Τι κάρτα χρησιμοποιείς και τι driver έχεις επιλέξει γι αυτήν;

Για τη χρήση αυτή εγώ πάντως θα προτιμούσα μια πιο "σπαρτιάτικη" διανομή. Η διανομή της προτίμησής μου είναι το archlinux, αλλά δεδομένου ότι έχει αρκετά δύσκολη εγκατάσταση για έναν αρχάριο, θα σου πρότεινα να δεις το Manjaro Openbox Edition το οποίο επί της ουσίας είναι archlinux:

http://manjaro.org/get-manjaro/
Πού θα βρω ντράιβερς για καρτα intel hd graphics 3000;

Για intel κάρτες υπάρχει μόνο ο xorg driver ο οποίος σε διανομές τύπου ubuntu, mint κλπ είναι εγκατεστημένος εξ' αρχής.

Στο mint άνοιξε μια κονσόλα και δοκίμασε το παρακάτω:

Code:
sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel

Με την παραπάνω εντολή θα εγκαταστήσεις το πακέτο αν δεν υπάρχει ήδη.

Από κει και πέρα, υπάρχουν 2 τινά και εξαρτώνται από τη διανομή. Η ο driver θα χρησιμοποιηθεί αμέσως, ή στο mint πχ θα πρέπει να τσεκάρεις και από ένα γραφικό εργαλείο που έχει για επιλογη drivers ότι χρησιμοποιείς τον xorg driver.

Πως πάει η τελευταία beta;
Εγώ έχω προβλήματα σε interlaced υλικό. Χθες μου κόλλησε όταν έπαιζε 576i25 και προσπάθησα να κάνω rewind ενω δύο αρχεία 1080i30 δεν έδειξαν καθόλου εικόνα.
Τα αρχεία έπαιξαν κανονικά στον ψηφιακό μου δέκτη.

Windows media center Linux i486 connection lost τι ακριβώς σημαίνει και μου το πετάει συνέχεια;

σορυ που κανω χαζη ερωτηση , αλλα για να αποφυγουμε τα εξοδα αγορας , θελω να δοκιμασω στο ηδη υπαρχων pc , openelec. Γινεται να το βαλω σε ενα usb στικακι 16GB και να κανει boot απο εκει , για να μην χαλασω κατι αλλο?

σορυ που κανω χαζη ερωτηση , αλλα για να αποφυγουμε τα εξοδα αγορας , θελω να δοκιμασω στο ηδη υπαρχων pc , openelec. Γινεται να το βαλω σε ενα usb στικακι 16GB και να κανει boot απο εκει , για να μην χαλασω κατι αλλο?

ναι

Βεβαίως! Εδώ θα βρείς το βρεις και εδώ θα βρεις οδηγίες.
Ανάλογα με το PC κατέβασε την έκδοση που σου κάνει (intel, amd, generic, custom made htpc κλπ)
Επέλεξε καλύτερα stable "Frodo" και περίμενε νεώτερα για "Gotham" από RC2, γιατί η RC1 έχει θεματάκια.

Βεβαίως! Εδώ θα βρείς το βρεις και εδώ θα βρεις οδηγίες.
Ανάλογα με το PC κατέβασε την έκδοση που σου κάνει (intel, amd, generic, custom made htpc κλπ)
Επέλεξε καλύτερα stable "Frodo" και περίμενε νεώτερα για "Gotham" από RC2, γιατί η RC1 έχει θεματάκια.
για να πω την αληθεια τα παρατησα-ουτε beta /generic ουτε stable , αλλα ουτε και intel version μου ετρεξαν.Στην καλυτερη των περιπτωσεων πηγε καπου που ετρεμε τοσο η οθονη που δεν καταλαβαινα τι ελεγε , και στις αλλες περιπτωσεις που κατεβασα εμενε κολημενο με το boot στο openelec run ...
ενα απλο πισακι εχω με dual core E6500 + nvidia Gt440 +ssd 120GB.
Ps σε 2 usb το δοκιμασα

για να πω την αληθεια τα παρατησα-ουτε beta /generic ουτε stable , αλλα ουτε και intel version μου ετρεξαν.Στην καλυτερη των περιπτωσεων πηγε καπου που ετρεμε τοσο η οθονη που δεν καταλαβαινα τι ελεγε , και στις αλλες περιπτωσεις που κατεβασα εμενε κολημενο με το boot στο openelec run ...
ενα απλο πισακι εχω με dual core E6500 + nvidia Gt440 +ssd 120GB.
Ps σε 2 usb το δοκιμασα

η generic είναι για σένα,πες μας τι έκανες,εγκατεστησες την live σε usb ή έκανες εγκατάσταση από usb σε άλλο usb?

η generic είναι για σένα,πες μας τι έκανες,εγκατεστησες την live σε usb ή έκανες εγκατάσταση από usb σε άλλο usb?
την live σε usb φυσικα- και μονο αυτη ξεκινησε , αλλα σε μια οθονη οχι ακριβως που ετρεμε...σαν κατι με τα hz να γινοταν και δεν μπορουσες να διαβασεις τιποτα