Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Οχι, θα εχεις χειρότερο αποτελεσμα, δεν θα βαψεις την επιφάνεια, θελεις να την κολλησεις.

Περασε με ενα γυαλοχαρτο (80-120) το μέρος , καθαρισε το καλα απο σκονες και λιπη.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Έχω ένα πλαστικό δοχείο με αραχνοειδή ρωγμή. Θα το περάσω με εποξική 2 συστατικών ελπίζοντας ότι θα κλείσει.
Αν το περάσω πρώτα με primer πλαστικών, θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα;
Πολύ καλή δουλειά γίνεται αν βάλεις κάποιο υαλο-ύφασμα μαζί με την εποξική.

Εχω να σου δωσω υαλουφασμα Στελιο αν μπορεις να πεταχτεις στο εργαστηριο.
Η να σου στειλω με boxnow λιγο για να εχεις.

Παρεμπιπτοντως, ισως κανει δουλεια και το plastic welding gun που ερχεται σετ με διαφορες πλαστικες ραβδους για να τις λιωνεις.

Έχω ένα κομμάτι υαλουφάσματος, αλλά είναι από ιμάντα θερμοσυρρικνωτικής μηχανής. Θα κάνει;
Δεν νομίζω. Αυτό που λέω είναι σαν ακρυλικό πανί. Το πουλάνε για χρήση μαζί με εποξική 2 συστατικών - το εμποτίζεις και μόλις στεγνώσει γίνεται πέτρα. Πάρε να έχεις για καμιά δοκιμή, είναι χρήσιμο για επισκευές και όχι μόνο. Επίσης είναι φτηνό και το πουλάνε όλα τα κινεζομάγαζα (ψάξε για fiberglass cloth).

• Like
Reactions: newbie
Εχω να σου δωσω υαλουφασμα Στελιο αν μπορεις να πεταχτεις στο εργαστηριο.
Η να σου στειλω με boxnow λιγο για να εχεις.

Παρεμπιπτοντως, ισως κανει δουλεια και το plastic welding gun που ερχεται σετ με διαφορες πλαστικες ραβδους για να τις λιωνεις.
Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!
Θα επανέλθω αύριο, γιατί μέχρι πριν από λίγο ασχολιόμουν με αυτό και κάτι δεν μου αρέσει. Βασικά πρόκειται για δοχείο διαστολής αντιψυκτικού (ή αντιπηκτικού επί το ορθότερον :unsure:). Ενώ είναι εμφανής η διαρροή, τα test δεν έδειξαν κάτι. Ισως μεταφέρεται από αλλού.

Δεν νομίζω. Αυτό που λέω είναι σαν ακρυλικό πανί. Το πουλάνε για χρήση μαζί με εποξική 2 συστατικών - το εμποτίζεις και μόλις στεγνώσει γίνεται πέτρα. Πάρε να έχεις για καμιά δοκιμή, είναι χρήσιμο για επισκευές και όχι μόνο. Επίσης είναι φτηνό και το πουλάνε όλα τα κινεζομάγαζα (ψάξε για fiberglass cloth).

Έχεις δίκιο Δημήτρη. Είναι διαφορετικό.

Μιας και το έφερε η συζήτηση, στο κράνος μου, για 3η φορά μου σπάει το κομμάτι στη ζελατίνα που δείχνω στη φώτο. Προφανώς πρόκειται για λάθος σχεδιασμό, αλλά είναι αρκετά παλιό το κράνος ώστε να ξαναδώσω 42 ευρώ για καινούργια.
Με κόλλα δεν παίζει να κολλήσει, αλλά σκέφτομαι μήπως με το πιστόλι που αναφέρθηκε δοκιμάσω. Το έχω
1000007410.jpg

Μιας και το έφερε η συζήτηση, στο κράνος μου, για 3η φορά μου σπάει το κομμάτι στη ζελατίνα που δείχνω στη φώτο. Προφανώς πρόκειται για λάθος σχεδιασμό, αλλά είναι αρκετά παλιό το κράνος ώστε να ξαναδώσω 42 ευρώ για καινούργια.
Με κόλλα δεν παίζει να κολλήσει, αλλά σκέφτομαι μήπως με το πιστόλι που αναφέρθηκε δοκιμάσω. Το έχω
View attachment 255197

Αν είναι ARAI, ίσως έχω κάποια ζελατίνα. Σε ποια κατάσταση θα είναι δεν ξέρω.......

Εφόσον είναι αρκετά παλιό το κράνος το πετάς και αγοράζεις νέο.
Ακόμα και οικονομικό να είναι πιθανότατα θα είναι καλύτερο απο αυτό που έχεις.

5-6 χρόνια είναι το πολύ η ζωή τους

Συμβουλή για καμιά κόλα για ΡΡ παρακαλώ. Για το πλαϊνό τοίχωμα του μέσα κάδου του κάδου σκουπιδίων.
Μικρή ποσότητα και ει δυνατόν όχι σωληνάριο γιατί μετά λίγο καιρό γίνεται πέτρα.