Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

εχω εμπειρια απο μπαλωμα σκηνης. με απλο υλικο....
Αν θες να εχεις επιτυχια πρεπει να βαλεις και αλλο ενα απο ΜΕΣΑ (αν γινεται βεβαια)

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης
Είχα πάρει αυτήν την κόλλα στιγμής (λεπτόρευστη) πριν κάνα 2μηνο. Είχε καλές κριτικές και με 1,5€ τα 20γρ την λες και τσάμπα.
Με την πρώτη δοκιμή μου φάνηκε ότι δεν κολλάει καλά και την έβαλα στην άκρη.
Σήμερα που βαριόμουνα έκανα ένα συγκριτικό με την αντίστοιχη Pattex που είναι η αγαπημένη μου λεπτόρευστη.

y1.jpg

Μια σταγόνα κόλλα για να ενωθούν τα ξύλινα κυβάκια.
y2.jpg

και μετά πιάσιμο το ένα κυβάκι στην μέγγενη και κρέμασμα βάρους στο άλλο
y3.jpg

Τελικά ήθελε πολύ βάρος για να ξεκολλήσει οποιαδήποτε από τις δύο.
y4.jpg

Αποτέλεσμα:
η Pattex άντεξε μέχρι τα 3,75 κιλά και ξεκόλλησε στην επόμενη δοκιμή στα 4,25κιλά
η κόλα της temu άντεξε μέχρι τα 3,50 κιλά και ξεκόλλησε στην επόμενη δοκιμή στα 3,75κιλά

Συμπέρασμα: αν και λιγότερο δυνατή από την Pattex κάνει μια χαρά την δουλειά της με το 1/5 του κόστους.
Να συμπληρώσω ότι στους δύο μήνες το μπουκάλι δεν έχει στομώσει ακόμα (συνηθισμένο πρόβλημα με τις κυανοακρυλικές)

Ενδιαφέρουσα η δοκιμή με τις κόλλες και τα αποτελέσματά της. Κάποιος "ψείρας" θα μπορούσε ίσως να ισχυριστεί ότι η Pattex παρέχει λίγο μεγαλύτερη"ανοχή ασφαλείας" από την κόλλα του Τemu, λαμβάνοντας υπόψη το κάπως μεγαλύτερο περιθώριο ασφαλείας (μισό κιλό αντί 250 γραμμαρίων) μέχρι τη στιγμή της αστοχίας (ψιλά γράμματα, προφανώς, αλλά λέμε τώρα...).

Έτσι είναι.
Για μένα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν γενικά για τις κόλλες στιγμής, πόση δύναμη αντέχει μια μικρή σταγόνα. Στην αρχή κρέμασα 100 και 200 γραμμάρια περιμένοντας ότι τα ξύλα κάπου εκεί θα ξεκολλήσουν 😄

• Like
Reactions: Χιωτης
Εδω και χρονια εχω σταματησει να αγοραζω επωνυμες κυανοακρυλικες και αγοραζω πλεον τις κολλες στιγμης του Jumbo.
Οπως εχω διαπιστωσει, δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τις αλλες, τοσο η ευχρηστη Gel οσο και η ρευστη. Σε τιμες σχεδον τσαμπα...!!

Αγορασμενη απο τη λαικη 1,5 ευρω με πολυ καλα αποτελεσματα.
( Ποσοτητα κατα πολυ μεγαλυτερη απο τα μικρα σωληναρια που κυκλοφορουν ).

Attachments

• IMG_20260302_104950550_AE.jpg
    IMG_20260302_104950550_AE.jpg
    1.6 MB · Views: 20