Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Επειδή θέλω να τη βγάλω από αυτοκίνητο ,καπώ, που έπεσε κατά λάθος ξέρουμε αν επηρεάζεται το χρώμα?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Oλα αυτα τα σκευασματα που εχουν βαση το ασετον, κανουν ζημια στο χρωμα.

Μπορεις να βρεις στο διαδικτυο για αλλους πιο ηπιους τροπουs αφαιρεσης κυανοακρυλικης με αμφιβολα βεβαια αποτελεσματα.

Για το λαμακι Γιαννη, ετσι οπως το βλεπω, θα δοκιμαζα μια ειδικη εποξικη κολλα μεταλλων δυο συστατικων, αφου καθαριστουν οι επιφανειες απο σκονες και λαδια με οινοπνευμα.

Ευχαριστω Μιχαλη.

Να προσπαθησεις με βενζινοκολλα που ειναι ελαστικη κολλα και οχι ακαμπτη οπως οι (περισσοτερες) κυανοακρυλικες.
Yπαρχουν και καποιες κυανοακρυλικες που εχουν ελαστικοτητα https://www.xtools.gr/κόλλες-ειδικώ...rol-power-flex-3gr-loctite-5201395963016.html

Διατηρω μια επιφυλαξη, μηπως το πλαστικο που θες να κολλησεις ειναι απο αυτα που θελουν ειδικες κολλες.
Σε ευχαριστώ πολύ! Θα δοκιμάσω και βλέπουμε.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εχουν ξεκολλησει τα υφασματα απο τις τσαπετσαριες των πορτων του αυτοκινητου. Να βγει εντελως και να ξανακολληθει δεν παιζει. Καποια κολλα σε σπρευ υπαρχει που μπορει να βοηθησει στην επανασυγκολληση? Ειδα εχει σπρευ βενζινοκολλα. Μπορω να ψεκασω απο πισω. Κανει αυτη η κολλα γιαυτη τη δουλεια? Ειναι λιγο ακριβη οποτε δοκιμη και βλεπουμε, αν δεν υπαρχει μεγαλο ποσοστο επιτυχιας, προς το παρον δεν ειναι ανεκτο,.

Τι εννοείς ακριβή ρε Νεκ.. Όσο δυό καφέδες κάνει, 4,80 .
Η κόλλα κάνει και για υφάσματα και για πλαστικά... Έτσι λέει τουλάχιστον.

Εχω κι εγω το ιδιο προβλημα, σε μια ακρη μονο, ευτυχως. Οποτε εχω αρκετες επιλογες κολλας.
Αλλα φοβαμαι μηπως "περασει" απεξω απο το υφασμα η κολλα και φαινεται ασχημα. Οποτε ποια θα ηταν καλυτερη, λετε;

Επειδή θέλω να τη βγάλω από αυτοκίνητο ,καπώ, που έπεσε κατά λάθος ξέρουμε αν επηρεάζεται το χρώμα?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Οτιδήποτε έχει σχέση με κολλα,ρετσινι η και χρώμα το βγάζω με ελαφρύ διαλυτικό νιτρου ανακατεμένο με λίγο νερό...10+ χρόνια αυτό κάνω και θα εξακολουθώ να κάνω..
Δοκίμασε το...

η ταπετσερηδες ψεκαζουν με μια ασπρη κολλα που κανει κομπαλακια. κατι σαν αυτην χρησιμοποιησα και εγω αλλα εβαλα αρκετη ποσοτητα.
Ψαξε για κολλα σε σπρευ στο πλαισιο και οπου εχει φωτογραφικα/τεχνων. μονο μην παρεις την ημιμονιμη version

Τι εννοείς ακριβή ρε Νεκ.. Όσο δυό καφέδες κάνει, 4,80 .
Η κόλλα κάνει και για υφάσματα και για πλαστικά... Έτσι λέει τουλάχιστον.

Ποια κανει 4,80 ?

Εγω κοιτω τη bison και εχει 11+

η ταπετσερηδες ψεκαζουν με μια ασπρη κολλα που κανει κομπαλακια. κατι σαν αυτην χρησιμοποιησα και εγω αλλα εβαλα αρκετη ποσοτητα.
Ψαξε για κολλα σε σπρευ στο πλαισιο και οπου εχει φωτογραφικα/τεχνων. μονο μην παρεις την ημιμονιμη version

Τωρα το ειδα αυτο, Κωστα.
Ευχαριστω, αν ελεγες σε εμενα. Σπρει κολλας εχω, λες αυτο να ειναι το καλυτερο; Φοβαμαι μηπως "μουλιασει" το υφασμα και βγει απεξω η κολλακαι φαινεται ασχημα.

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Τωρα το ειδα αυτο, Κωστα.
Ευχαριστω, αν ελεγες σε εμενα. Σπρει κολλας εχω, λες αυτο να ειναι το καλυτερο; Φοβαμαι μηπως "μουλιασει" το υφασμα και βγει απεξω η κολλακαι φαινεται ασχημα.

εχοντας κολλησει διαφορα συνθετικα υφασματα για κατασκευες, αν καποια κολλα θα μουλιασει το υφασμα αυτη θα ειναι η υγρη κιτρινη, ειδικα αν βαλεις πολυ.

εχοντας κολλησει διαφορα συνθετικα υφασματα για κατασκευες, αν καποια κολλα θα μουλιασει το υφασμα αυτη θα ειναι η υγρη κιτρινη, ειδικα αν βαλεις πολυ.

Ναι, καταλαβα. Δεν λεω να βαλω υγρη, λεω μηπως και το σπρει "περασει". Αλλα βεβαια τοτε δεν εχω και πολλες αλλες επιλογες. Stick ισως;

Οκ, θα ψαξω να βρω.
Εχω μια σε σπρει, αλλα δεν πρεπει να ειναι βενζινοκολλα. Κατι σε κλασσικη uhu, σε σπρει μου φαινεται

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Εχουν ξεκολλησει τα υφασματα απο τις τσαπετσαριες των πορτων του αυτοκινητου. Να βγει εντελως και να ξανακολληθει δεν παιζει. Καποια κολλα σε σπρευ υπαρχει που μπορει να βοηθησει στην επανασυγκολληση? Ειδα εχει σπρευ βενζινοκολλα. Μπορω να ψεκασω απο πισω. Κανει αυτη η κολλα γιαυτη τη δουλεια? Ειναι λιγο ακριβη οποτε δοκιμη και βλεπουμε, αν δεν υπαρχει μεγαλο ποσοστο επιτυχιας, προς το παρον δεν ειναι ανεκτο,.

Βλεπω μια ενδιαφερουσα κολλα και μαλλον ιδανικη για αυτο που ζητας.
https://ergomarket.gr/aytokinito-mh...initoy/kolla-tapetsarias-se-sprei-wiko-400ml/

ιδεες για συγκοληση σιλικονουχου εξαρτηματος σε πλαστικο? (το ελαστικο κομματι που ακουμπα η μυτη σε γυαλια προστασιας)

εχω δοκιμασει τα παντα εκτος απο στικακια θερμοκολλας

Δυστυχως ουτε τα στικακια θερμοκολλας θα κανουν δουλεια.

Χρειαζεται ειδικη κολλα που γνωριζω μεν οτι υπαρχει αλλα δεν ξερω ποια και απο που.

ιδεες για συγκοληση σιλικονουχου εξαρτηματος σε πλαστικο? (το ελαστικο κομματι που ακουμπα η μυτη σε γυαλια προστασιας)

εχω δοκιμασει τα παντα εκτος απο στικακια θερμοκολλας

Η στιγμης δεν το κολλησε ή φευγει λογω μικρου μεγεθους;