Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Το ποσταρω εδω καθως νομιζω οτι ταιριαζει καλυτερα στο νημα με τις κολλες.

Ενα μεγαλο προβλημα που αντιμετωπιζουν αρκετοι με τις βενζινικολλες, ειναι οταν χρειαζεται λιγη ποσοτητα ειτε ποσοτητα στοχευμενη σε μικρη επιφανεια/χωρο.
Τα περισσοτερα σωληναρια βενζινοκολλας εχουν μεγαλο στομιο και κοντο το οποιο δεν βοηθαει καθολου για ορισμενες εργασιες.

Ειχα παρει απο την Κινα μια "καλη" ντε και καλα βενζινικολλα, η οποια τελικα ηταν σαν τις αλλες, ισως και χειροτερη, αλλα ηταν μεσα σε ενα εξαιρετικο σωληναριο με ρυγχος και καπακι με ακιδα που δεν βουλωνει!

Εδω το σωληναριο το οποιο αποφασισα να το γεμισω με καλη βενζινοκολλα μιας και η υπαρχουσα ειχε αρχισει να τελειωνει καθως και να στεγνωνει.
49851239426_491aee06a6_c.jpg

Εδω το υπολοιπο της κολλας που τελικα ηταν αρκετο :)
49851238651_27dd52006f_c.jpg

Η διαδικασια του αδειασματος πηρε καμμια ωριτσα
49850701683_66f3d6bc25_z.jpg

Επειτα γεμισα το σωληναριο ασετον για να μαλακωσουν τα απομειναρια, το αφησα overnight να μουλιασει καλα.
49851537627_c6ec84efcb_c.jpg

Η διαδικασια του καθαρισμου ομως εφτασε το διωρο και ηταν πιο κουραστικη και δυσκολη απο οτι φανταζομουν.

Τελικα το σωληναριο ελαμψε. Eδω τα συνεργα καθαρισμου.
49850700578_0298d18e58_c.jpg

Το σωληναριο γεμισε με Bison και η βαση του σωληναριου εκλεισε/διπλωσε και μπηκε σφηνωτα σε μια χαραμαδα ενος ρεταλιου καρυδιας, που την ειχα σκαψει με το dremel.
49850699078_521952aaf8_c.jpg

To ξυλινο σφιγκτηρακι λειτουργει και σαν βαση, για να στεκεται η κολλα ορθια.
Κανονικα ηθελα κατι αλλο να σφιγγει το τελειωμα του σωληναριου, αλλα δεν θυμαμαι που εχω δει τετοιο καταλληλο "συνδετηρα" που να κουμπωνει σφιχτα.
Ειναι μικρος μεταλλικος και μοιαζει σαν τα πλαστικα κλιπς που κλεινουν τις ανοιχτες συσκευασιες στην κουζινα. Οποιος ξερει τετοια κλιπακια, ας βαλει μια φωνη.

Και εδω το επιθυμητο αποτελεσμα, περα απο το στομιο με την ακιδα που δεν μπουκωνει και δεν τρεχει.
Μικρη και απολυτως ελεγχομενη ροη για περιπτωσεις που θελεις λιγη κολλα για μικροδουλειες,ειτε οπου χρειαζεται καποια ακριβεια.
49851236076_e65d82def1_c.jpg

Πολυ ωραια πατεντα...!!!
Νομιζω οτι πρεπει να εχεις παγκοσμια πρωτια στο παραπανω ενχειρημα...!!!
Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα από σένα.. !!!

Αυτή η κόλλα Β-7000 δεν λεέι τίποτα;
Έχω πάρει κι εγώ μία να την έχω μήπως τύχει να κολλήσω οθόνη κινητού.
Με αυτό το σκεπτικό την πουλάνε.

Σωστος, Μιχαλη. Κατι τετοιες πατεντες πολυ μ' αρεσουν.
Για κολλες, αλλα και αλλα παρομοια, εχω σκεφτει να γεμιζω διαφορων μεγεθων συριγγες. Ειναι φτηνες, υπαρχουν σε διαφορα μεγεθη και στομια, εχεις απολυτα ελεγχομενη ροη, ενω βλεπεις και το υπολοιπο, και αλλα καλα. Το μονο θεμα ειναι να βρεις κατι να τις κλεινεις.
Δεν το εχω δοκιμασει, ακομα, παντως.

Ευχαριστω συναδελφοι!

Οι αναγκες σε σπρωχνουν να βρεις λυσεις Κωστα :)

Αγγελε δεν ξερω κατα ποσο το εσωτερικο των συριγγων ειναι αντικολλητικο σαν το εσωτερικο αυτων των σωληναριων. Οπως και το εμβολακι που σπρωχνει, μηπως κολλαει.Για καπακι βρισκεται λυση. Καλη ιδεα παντως.

Σωτηρη απο την Κινα ερχεται η κολλα πολυ πιθανον να ειναι μαιμου, δεν παει να γραφει επανω οτι θες!
Εγω δεν ειδα απολυτως καμμια διαφορα απο τις κοινες φτηνες βενζινοκολλες, ουτε στην υφη, ουτε στο ιξωδες, ουτε στην δυναμη, ουτε πουθενα.
Η μεγαλη διαφορα ομως ειναι στο στομιο οπου μπορεις να βαλεις ακριβως την ποσοτητα που χρειαζεται, με μεγαλη ακριβεια, σε πολυ περιορισμενα μερη, οπως η οθονη κινητου. Οποτε μονο και μονο για αυτο, αξιζει.

Ναι, η αληθεια ειναι οτι το εχω σκεφτει κυριως για αλλα πραγματα (π.χ. υγρους στοκους) οχι κολλες. Οπωσδηποτε πρεπει να βολευει για "απαξ" εργασιες. Π.χ. να βαλεις κολλα, στοκο, βερνικι ή αλλο, απο μια μεγαλη συσκευασια σε συριγγα για μια συγκεκριμενη εργασια καποιων λεπτων/ωρων.

Με τις σύριγγες πάντα βάζω πρωτα λάδι και αφού την αδειάσω καλά τότε βάζω ξυλοκολλα η σιλικόνη...Έτσι το υλικό γλιστράει και δεν κολλάει..και καθαρίζεται μετά.. .Με βενζινοκολλα ομως δεν έχω δοκιμάσει.
Έχει δίκιο ο Μιχάλης ότι με το μικρότερο στομιο ελενχεις την ποσότητα έτσι...

Δεν εχει τυχει να δω πουθενα.

Ουτε μπουκαλια με ειδικο στομιο οπου μπορεις να αδειασεις την βενζινοκολλα οπως υπαρχουν τα καταπληκτικα glubot με τα διαφορα στομια για τις ξυλοκολλες.
81P5kGTvEIL._AC_SX522_.jpg

προφανως αυτα για τις συρριγγες δεν κανουν, ετσι?

Μαλλον οχι, θα το θυμομουν αν εκαναν καθως εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα και τιποτα δυστυχως δεν βολευει για μονιμη αποθηκευση και χρηση βενζινοκολλας οπως την θελω.

Μονο αυτο το σωληναριακι με το μακρυ ρυγχος και το καπακι με την ακιδα που διασφαλιζει και το σωστο κλεισιμο του σωληναριου αλλα και την εξαιρετικα ελεγχομενη ροη της κολλας.

καποιες σιλικονες σεσωλνναριο εχουν βιδωτα επιστομια...δοκιμασες να βιδωσεις τετοια σε σωληναριο της κολλας?

καποιες σιλικονες σε σωληναριο εχουν βιδωτα επιστομια...δοκιμασες να βιδωσεις τετοια σε σωληναριο της κολλας?

Ειναι πιθανον καποιες βενζινοκολλες να εχουν το ιδιο μεγαλο στομιο και την ιδια ακριβως διαμετρο με τα βιδωτα στομια για τις σιλικονες.

Θα τσεκαρω μηπως καποιο στομιο σιλικονης ταιριαζει σε καποιο απο τα σωληναρια βενζινοκολλας που εχω.

Αν ταιριαζει θα πρεπει να βρουμε το καταλληλο καπακι για το στομιο της σιλικονης, πιθανοτατα ενα καρφι θα κανει τη δουλεια.

Ξυπνα Κωστα να δεις την ιδεα σου υλοποιημενη :))

Tελικα η μονη βενζινοκολλα που ταιριαζαν οι βολτες του στομιου της με αυτες του στομιου της σιλικονης ηταν η Mercola!

49860685892_1c07159a8c_b.jpg

H εφαρμογη, το βιδωμα δηλαδη των στομιων, ηταν απλα ιδανικο. Μπηκε και λιγη κολλα σπειρωματων loctite για να παραμεινουν στη θεση τους.
Ο στοκος δυο συστατικων δεν χρειαζοταν αλλα μολις ειχε περισσεψει απο μια αλλη επισκευη, οποτε μπηκε για να σφραγισει ακομα καλυτερα το στομιο και να μην παει χαμενος :)

Η μυτη κλειστηκε πολυ καλα με ενα καρφι 3mm που το εκοψα στην μεση με την Knipex cobalt γιατι ηταν πολυ μακρυ.
49859840508_f1d5bd6100_c.jpg

49859840793_eac0b0fd26_c.jpg

Kαι φυσικα η κολλα Mercola απο οutsider που ηταν κερδισε μια περιοπτη θεση στο σκαφακι των πιο συχνα χρησιμοποιουμενων βενζινοκολλων :)
49859841178_81227d0513_b.jpg

Ο κυριος λογος που θα αγοραζω βενζικολλα Mercola στο μελλον ειναι αυτος, επειδη ταιριαζει το στομιο της στα καπακια σιλικονης!
Θα μπορω πλεον να βαζω και κολλα σε ολες τις σολες παπουτσων χωρις να χρειαζεται να την σπρωχνω στο βαθος με διαφορα ξυλακια:grinning-smiley-043

Nα'σαι καλα kospap που επεμενες ντε και καλα να βρεις λυση. Ειδες λοιπον? Ο επιμενων και σκεπτομενος νους ενιοτε νικα :a0210:

Πρεπει καπως καπου να κατοχυρωσουμε την πατεντα χωρις να μας παρει χαμπαρι ο Kωστας και διεκδικει royalties :flipout:

Ban σε ολους, να μεινουμε μοναχοι μας, να μοιραστουμε τα δισεκατομυρ(γ)ια. 😁

μιχαλη...εν εννουσα τα τοσο μεγαλα...εχει και μικροτερα
αρε τα εχω στην αποθηκη και δεν μπορω ουτε φωτο να βγαλω

Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Καλησπερα.

Γνωριζετε τι ειδους κολλα ειναι αυτη; Δεν πρεπει να ειναι βενζινοκολλα. Ειδα βιντεακι που τη χρησιμοποιουν και βαζουν μονο στο ενα αντικειμενο. Δεν περιμενει κι ολας

https://www.lepage.ca/en/lepage-pro.../contact-cement/heavy_duty_contactcement.html

Αντιστοιχη στην ελλαδα ποια ειναι;

Μαλλον λεει οτι δεν κανει για αφρολεξ. Σωστα καταλαβα;

Για κολληση αφρολεξ και φελιζολ πανω σε υφασμα και για δερματινη πανω σε ξυλο τι χρησιμοποιουμε;

Ευχαριστω

Γιωργο, πρεπει να ειναι βενζινοκολλα αυτη η κολλα contact cement γιατι βλεπω οτι εχει την ιδια συσταση με τις βενζινοκολλες, οι οποιες γενικως κανουν για τα υλικα που αναφερεις.

Να δοκιμασεις επισης βενζινοκολλα σε μορφη σπρευ για πιο ομαλη και καλυτερη επιστρωση https://www.ifasma.eu/el/σπρέι-βενζινόκολλας.html