Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Ευχαριστω για την απαντηση

Και εγω για βενζινοκολλα την βλεπω αλλα ειδα πως την χρησιμοποιεί και παραξενεύτηκα.

https://youtu.be/Vvy6JD7_Y_w
Μετα το 6.30.

Ισως να μη βαζει και στα δυο μερη για να μην κολλησει ισχυρα. Τουλαχιστον στην αρχη για να τεντωσει το υφασμα. Αλλα στο τελος; Περιεργο....

Ναι τα σπρει τα εχω δει. Μαλλον ειναι καλυτερα για να μην αφησουν σημαδια και σκληρα σημεια στα υφασματα. Θα τα προτιμησω σιγουρα

Καπου στο 4ο λεπτο με φόβισε. Εβαλε αλλη κολλα (ενα μικρο σωληναριο) οταν κολλησε ενα ροζ αφρολεξ με ξυλο.

Καπου ελεγε αυτη η κολλα οτι μπορει να προκαλεσει ζημια σε πολυουρεθανικα προιοντα και πως θελει δοκιμη σε καποιο μικρο κομματι πρωτα....

Ξεκιναω με το σπρει και βλεπουμε. Δοκιμες...
Ετσι και αλλιως αυτο που θα φτιαξω δοκιμη ειναι για το επομενο.

Κόλλα D2 750ml με 5.29
Είμαι λίγο δύσπιστος για τις δυνατότητες της atlacoll αλλά σε αυτή τη τιμή αξίζει.
Επίσης θέλω να κάνω μια δοκιμή αραίωσης κόλλας με νερό (3/1) για να κολλήσω ένα παζλ σε κόντρα πλακέ.
10bec5f3c4fd71d161b6d1cb6c138dd5.jpg

Άμα είσαι δύσπιστος για την κόλλα πως περιμένεις με αραιωσει 1/3 να έχει δύναμη κολλήσεις...
Αν μίλαγαμε για αυτουσια/μαμά Atlacoll ισως να αντεχε την αραίωση...

Ωχ... Τι πάτησα.... Δίπλα είχε D3 την είχα στα χέρια και μπέρδεψαν την κατηγοριοποίηση... Πήρα την d2 ως ανώτερη... Η d3 είχε 5.99

Άμα είσαι δύσπιστος για την κόλλα πως περιμένεις με αραιωσει 1/3 να έχει δύναμη κολλήσεις...
Αν μίλαγαμε για αυτουσια/μαμά Atlacoll ισως να αντεχε την αραίωση...
Γιατί για τη κόλληση του παζλ δε χρειάζεται πολύ ισχυρή συγκόλληση αλλά χρειάζεται μεγάλη ρευστότητα. Δοκιμή θα είναι με βάση διαφορά που διαβάζω

Last edited by a moderator:
Όντως χρειάζεται αραίωση για το παζλ αλλά όταν έχεις να κάνεις μια καλή κόλλα...Εκεί πήγαινε η δυσπιστία.
Εγώ θα έλεγα πριν κάνεις οτιδήποτε δες ποσο ρευστή είναι η κόλλα κι επειτα δοκίμασε να αραιωσεις...

E, δεν πειραζει μεσα στο σπιτι θα εχεις το puzzle, δεν εχει εκθεση σε νερo ουτε και σε συνεχομενη υψηλη υγρασια, οποτε μια χαρα. Aντε να την αραιωσεις λιγο λιγοτερο.

Βεβαια για λιγα σεντζακια παραπανω καλυτερα οπως λες να επαιρνες την D3.

Κόλλα D2 750ml με 5.29
Είμαι λίγο δύσπιστος για τις δυνατότητες της atlacoll αλλά σε αυτή τη τιμή αξίζει.
Επίσης θέλω να κάνω μια δοκιμή αραίωσης κόλλας με νερό (3/1) για να κολλήσω ένα παζλ σε κόντρα πλακέ.

πόσο μεγάλο ειναι το παζλ?
Αν το βάλεις σε κόντρα πλακέ θα έχεις δυσκολία να το "μεταχειριστείς" μετά. Θα είναι πολύ δύσκολο να το βάλεις σε κάδρο, μόνο κατευθείαν στον τοίχο.

πόσο μεγάλο ειναι το παζλ?
Αν το βάλεις σε κόντρα πλακέ θα έχεις δυσκολία να το "μεταχειριστείς" μετά. Θα είναι πολύ δύσκολο να το βάλεις σε κάδρο, μόνο κατευθείαν στον τοίχο.
Το παζλ είναι 69x50cm αγόρασα χθες κόντρα πλακέ και mdf 8mm σε διάσταση 76x57 και καδρονακια για να φτιάξω κάδρο. Σκέφτομαι και τζαμί μπροστά.
Ξέρεις μήπως αν γίνεται να βάλω βερνίκι πολυουρεθάνης νερού για σφραγιστικό ?

Μια άλλη επιλογή που έχω κάνει σε όλα τα παζλ είναι να το γυρίσεις ανάποδα χρησιμοποιώντας δύο επιφάνειες (το φτιαγμένο παζλ θα είναι στη μέση σαν σε τοστ) και να το κολλήσεις όλο με χαρτοταινια.Γινεται σαν χαλί και μπορείς να το διπλώσεις κιόλας.
Έπειτα με ατλακολ μπορείς να το κολλήσεις σε κόντρα πλακέ.
Το τελευταίο που έφτιαξα έκανα κάδρο μόνος μου,χωρίς τζάμι και δείχνει μια χαρα
1505dc5fafc2c6e3f22fa1da0a9521c3.jpg
ad9617c8a72c54455b2a47b2856bb013.jpg
59129b62acaa8b04c4ebb553c22aaf03.jpg

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Είμαστε λίγο of topic...
Και εμένα η ιδέα μου είναι το σάντουιτς για αυτό πήρα 2φυλλα 76x57 ένα κόντρα πλακέ και ένα mdf. Καλη η ιδέα με τη χαρτοταινία. Ωραίο το κάδρο σου!

of topic δεν είμαστε, για κολλήματα συζητάμε.
και εγώ με χαρτοταινία τα κάνω και τα αποθηκεύω.

Παιδια, εγω 2 παζλ που εχω κολλησει και βαλει σε τοιχο, τα κολλησα με μια "ειδικη" κολλα για παζλ του Jumbo (δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο, απλως εχει το καλο οτι στεγνωνει εντελως διαφανη). Μετα στερεωμα με το χαρτονι του καδρου και ετοιμο. Στο ενα, που εβαλα και απο μπροστα κολλα, δεν το μετανιωσα, γιατι και καλυτερα κολλησε και γυαλιζει (που αρεσει στην μικρη).
Βεβαια, για diy καδρο, ισως αλλαζει το πραγμα, αλλα η λογικη θα επρεπε να ειναι η ιδια (σαντουιτς αναμεσα σε χαρτονι και γυαλι).

Δυο puzzle που έχω κάνει κορνίζες δικές μου, τα κόλλησα με τις αντίστοιχες κόλλες από jumbo εδώ και εδώ. Κόλλησα από μπροστά πρώτα και μετά, αφού έγινε ένα σώμα στην ουσία το κόλλησα σε κομμάτι hdf που "απαλλοτριώθηκε" από πλάτη ντουλάπας. Διαφορές στις κόλλες δεν παρατήρησα. Η εφαρμογή του διαφέρει, η μια με σφουγγαράκι απευθείας από το σωληνάριο και η άλλη την ρίχνεις και την απλώνεις με σπάτουλα.

Έγιναν και τα απαραίτητα αυλάκια στο ξύλο και μπήκε μέσα περίπου 4 χιλιοστά από κάθε πλευρά. Δεν έβαλα γυαλί μπροστά, πρώτα για το επιπλέον βάρος και δεύτερον για να μην χαθεί το ανάγλυφο που μου αρέσει. Το αποτέλεσμα:

puzzle.jpg

Και τοποθετημένο

puzzle2.jpg

Πολυ ομορφα ολα, και η κορνιζα και το θεμα αλλα και οι κολλες που εδωσαν αυτο το καθαρο σατινε αποτελεσμα, οπως φαινεται στην φωτογραφια.

Πράγματι, πολύ ωραίο θέμα και η diy κορνίζα.
Ευχαριστώ πολύ για τη πληροφορία για τις κόλλες.

Επανέρχομαι στο θέμα κόλληση παζλ, αφού σήμερα πήγα στης αδερφής μου και τελικά το κόλλησα, μένει το κρέμασμα. Χρησιμοποίησα ξυλόκολλα D2 atlakoll αραιωμένη 1 προς 1 με νερό στη μπροστινή όψη του παζλ, απλωμένη με πινέλο. Για γρήγορο στέγνωμα χρησιμοποίησα πιστολακι.
Αφού έγινε ένα σώμα, το γύρισα και το κόλλησα στο mdf με τη ξυλόκολλα χωρίς αραίωση. Το κάδρο είναι DIY.
ff387ff2055faed372c5c15e4fc94afe.jpg
5606e16c81dbe7613ece8af1db514463.jpg

Ευχαριστώ! Τυχαία το χρώμα του κάδρου ταιριάζει και με το πορτοκαλί του παζλ.

Καλησπέρα παιδιά. Είναι εύκολο να περιγραφεί η διαδικασία που ακολουθεί κάποιος για το κόλλημα των κομματιών ενός παζλ; Εννοώ για να μπορεί να μεταφερθεί για να το κάνεις κάδρο....