Μπαμπη στον Παπαδοπουλο εκανα εξ αρχης αυτην την ερωτηση και ηταν δια μετρου αντιθετος με νερο.....Μην ανησυχείς που πάλιωσε κι έγινε λίγο πιο πηχτή.
Η Titebond μπορεί να αραιωθεί με νερό χωρίς να χάσει απολύτως τίποτε απο τα πλεονεκτήματα και τις ιδιότητές της.
Στην αραίωση η αναλογία νερού μπορεί να φτάσει και στο 30% αν επχει πήξει πολύ, εσύ ξεκίνα αρκετά χαμηλότερα, γύρω στο 10% και βλέπεις…
Αν σου ξεφύγει και λίγο παραπάνω νερό και γίνει πιο νερουλή απ’ότι ήθελες μην ανησυχείς, απλά θα προσέχεις λίγο παραπάνω τα τρεξίματα, η κόλλα εξακολουθεί να είναι όπως την ήξερες.
Ά… και δε θέλει ψυγείο.
Μπαμπη στον Παπαδοπουλο εκανα εξ αρχης αυτην την ερωτηση και ηταν δια μετρου αντιθετος με νερο.....
Του ειπα οτι σε ολες τις κολλες σχεδον βαζω μετα απο καποιο διαστημα λιγη ποσοτητα νερου αλλα μου ανταπαντησε οτι στην Titebond οχι...
Μπαρουφες μου ειπε τελικα..;
Μάλλον Κωστή…
Κι εμένα πιο παλιά μου έπηξαν δύο μπουκάλια Titebond αλλά, μετά από συζήτηση στο Φράγκο, την αραίωσα με νερό και δούλεψε μια χαρά.
Το νερό θα είναι σίγουρα ΟΚ για την κλασική, κόκκινη Titebond, αλλά για τις άλλες δυο ... θέλει ψάξιμο.
Δεν θέλει ψάξιμο Νικ.Πάντως, η λογική λέει πως ο Φράγκος κάνει λάθος Μπάμπη (ή μίλαγε για την κόκκινη)
Ναι, για όλες τις ξυλόκολλες ισχύει η αραίωση με νερό, το ήξερα και εγώ.
Όμως, ειδικά για την αδιάβροχη (μπλε και πράσινη) Titebond ακούγεται παράλογο να την αραιώνεις με νερό. Δεν πρέπει να είναι σωστό.
Το νερό θα είναι σίγουρα ΟΚ για την κλασική, κόκκινη Titebond, αλλά για τις άλλες δυο ... θέλει ψάξιμο.
Με δυο ωρες παραθυρο μόνο το υγρό γυαλί μου έρχεται σαν λυση.μαστορες: ενας φιλος φτιαχνει ψηφιδωτά, σε ξύλινο τελάρο (βαθουλωμενο με ρουτερ) κομματακια μαρμάρου/πετρας ισως και γυαλί. ψάχνει μια κολλα που να του δινει περιθωριο εργασίας ανω των 2 ωρών, και με την πάροδο του χρονου να μην χαλαει και πεφτουν τα υλικα. εχουμε να προτεινουμε κατι?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.