Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Λεω να επισπευσω την δοκιμασια καιρικων συνθηκων για τις ταινιες...

Το δοχειο του αρτοποιητη του Lidl, αφου εχει στεγανοποιηθει, ηταν ιδανικο να γεμισει νερο και να υποδεχτει τον σωληνα με τις ταινιες.
ebW0edFh.jpg

Νομιζω οτι σε 48 ωρες, αν οχι νωριτερα, θα δουμε αποτελεσμα.

*****ΕDIT*****
Mετα απο 2-3 μερες στο νερο και αλλες 2-3 μερες στο ψυγειο και μετα καποιες μερες αποψυξη, καμμια απο τις ταινιες δεν εδειξε σημαδια χαλαρωσης. Οποτε ο σωληνας εκτεθηκε στον κηπο κατω απο τις ακτινες του ζωοδοτη ηλιου οπου η UV ακτινοβολια θα αναλαβει δραση!

Τα πινελακια σιλικονης για απλωμα ξυλοκολλας/βενζινοκολλας ειναι πολυ χρησιμα, αλλα λογω μικροκατασκευων, τα μεγαλα δεν με βολευουν καθολου και μικρα δεν βρισκεις ευκολα.

Με μια χειρουργικη επεμβαση ομως στην πριονοκορδελα, φτιαχνονται δυο μικρα απο ενα μεγαλο πινελακι σιλικονης απο τα Jumbo
9xTKvvJh.jpg

Δεν θυσιαστηκε ουτε ενα σιλικονοτριχακι, oλα εζησαν! :)

Εδω τα πινελακια
6Jp3uAth.jpg

Επειδη καμμια κολλα δεν πιανει στην σιλικονη, η σιλικονόφουντα μπροστα στερεωθηκε στο ξυλο με καρφακια.
g1pIfYYh.jpg

Σαν υλικο γεμισματος κενων, στο ενα πινελο μπηκε κολλα δυο συστατικων και στην αλλη θερμοκολλα. Θα δουμε πιο θα αντεξει περισσοτερο.
Χρησιμοποιηθηκε το μινι πιστολακι σιλικονης της Bosch που παιρνει τα μικρα κοντα κομματακια σιλικονης τα οποια ειναι πανακριβα.
Οποτε κοβουμε με μεγαλη ακριβεια σιλικονακια απο το Lidl με την βοηθεια ενος οδηγου.
57lAS4jh.jpg

Για εξτρα μικρες εφαρμογες κολλας, δημιουργηθηκε ενα πολυ μικρο πινελακι απο καβιλια 10μμ στην οποια εγινε τρυπα 5μμ στη μεση και κατοπιν φυτευτηκαν σιλικονότριχες με την βοηθεια κολλας 2 συστατικων και ενος μυτοτσιμπιδου.
eOlReIoh.jpg

Ποια ταινία διπλής όψης είναι δοκιμασμένη;
Θέλω να πιάσω μαγνητική μπάρα parkside σε πλακάκι να βάλω Μαχαίρια στην κουζίνα.. Έγινε ήδη μια αποτυχημένη προσπάθεια με μια της 3m..4 μέρες κράτησε..
Είναι και σχετικά βαριά η μπάρα

Αυτή η ταινία της Everbuild είναι το κάτι άλλο. Τρομάζεις να την ξεκολλήσεις.
Δεν έχω συναντήσει πιο δυνατή

Δεν νομιζω οτι υπαρχει τοσο δυνατη ταινια διπλης οψεως για να συγκρατησει κατι τοσο βαρυ...
Γιατι δεν δοκιμαζεις καποια ισχυρη κολλα...;

Εdit:Tωρα ειδα το ποστ του Νικου...
Ειναι τοσο ισχυρη...;

Δεν νομιζω οτι υπαρχει τοσο δυνατη ταινια διπλης οψεως για να συγκρατησει κατι τοσο βαρυ...
Γιατι δεν δοκιμαζεις καποια ισχυρη κολλα...;

Εdit:Tωρα ειδα το ποστ του Νικου...
Ειναι τοσο ισχυρη...;
Hmm, καμιά μονταζοκολλα λες;
Ευτυχώς πέσανε όλα μαζί όταν έλειπα από το σπίτι, γιατί θα με κοψοχολιαζαν

Εχω την εντυπωση οτι δυσκολα θα κρατησει οποιαδηποτε ταινια διπλης οψης διοτι:

-ειναι στενη/μικρη η επιφανεια της μαγνητικης μπαρας
-ειναι απο μονη της βαρια
-ειναι πολυ μεγαλη η μαγνητικη της δυναμη οποτε καθε φορα που ξεκολλας μαχαιρι, ασκειται σημαντικη πιεση στο συγκολλητικο υλικο.

Πριν απο ολα βεβαια δεν ξερω αν ακολουθησες την σωστη διαδικασια, οπως ο πολυ καλος καθαρισμος των δυο επιφανειων με οινοπνευμα/ασετον, πιεση για τουλαχιστον 1 λεπτο της ταινιας στο πλακακι και να αφησεις για δυο τρεις μερες την ταινια χωρις φορτιο για να τραβηξει η κολλα. Η ο,τι λενε οι οδηγιες.

Εαν παρ'ολα αυτα ξαναπεσει...που θα ξαναπεσει αργα η γρηγορα λογω μεγεθους/βαρους...μπορεις να αυξησεις την επιφανεια βαζοντας 2 σειρες ταινια. Η αυξηση της επιφανειας γινεται με το να βιδωσεις/κολλησεις την μπαρα σε ενα μεγαλυτερο κομματι ξυλου/μεταλλου/ελασματος. Επισης μπορεις να δοκιμασεις τις ελαφριες και πιο ηπιες ισχυος μαγνητικες μπαρες του Jumbo. Σιγουρα μαχαιρια θα βαστανε ανετα..

Η μονταζοκολλα για να πιασει σωστα χρειαζεται πορωδη επιφανεια, οποτε δεν θα κανεις δουλεια. Επιπλεον πρεπει να βρεις τροπο να κρατησεις για καποιες ωρες την μπαρα στον τοιχο :)
Βιδα ειναι η καλυτερη και ασφαλεστερη λυση για την περιπτωση της βαριας μαγνητικης μπαρας. Αν δεν θες να τρυπησεις πλακακι, βιδωσε την μπαρα σε ενα στενο κομματι κοντρα πλακε και αυξησε το μηκος ετσι ωστε να μπορεις να βιδωσεις σε αρμους.

Ναι καπως έτσι θα γίνει μάλλον, γιατί δεν την παλεύω χωρίς τα μαχαίρια μου άμεσα προσβάσιμα.. Ευχαριστώ

Ναι καπως έτσι θα γίνει μάλλον, γιατί δεν την παλεύω χωρίς τα μαχαίρια μου άμεσα προσβάσιμα.. Ευχαριστώ
η με γωνιτσες οι οποιες θσ πιάσουν στο αποπανω (αν εχεις) ντουλάπι

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ξεβιδωθηκε και χαθηκε η μικρη βιδα των γυαλιων...
7LYlibgh.jpg

...ποτε ξανα χαμενη βιδα με λιγο Loctite 2400 -μεσαιας αντοχης ασφαλιστικο σπειρωματων- στο σπειρωμα :)
LIrM6gFh.jpg

Tο συγκεκριμενο ασφαλιστικο σπειρωματων το βρισκω ιδανικο για τις περισσοτερες περιπτωσεις καθως μετα την χρηση του η βιδα μπορει να ξεβιδωθει κανονικα -εαν χρειααστει- αν και θελει καποια δυναμη. Ομως αντεχει τελεια σε κραδασμους και δονησεις.

Ναι, όμως θα ήταν καλή και μία συλλογή από βίδες γυαλιών.
Όχι τίποτα άλλο, μην χαθεί καμία, όπως θα τις βγάζουμε, προκειμένου να βάλουμε Loctite.
Χε χε χε

Για συλλογή με βίδες γυαλιών, έχω βολευτεί με ένα τέτοιο πακετάκι.

Αλλά η κόλλα που λέει ο Μιχάλης είναι πραγματικά χρήσιμη γιατί είναι νόμος (του Μέρφυ) πως θα χάσεις τη βίδα των γυαλιών σου όταν θα είσαι εκτός σπιτιού και μακριά από το πακετάκι με τις βίδες. :ROFLMAO:

Αυτό δεν είναι συλλογή, είναι έργο τέχνης.

Συνταγή (εφόσον υπάρουν άλλες τόσες) : 8 κουταλιές της σούπας υγρό γυαλί, αφού πρώτα τρυπήσουμε από κάτω και βάλουμε 2-3 led.
Μετά, σε ειδική θέση στο εργαστήριο.

Μπραβο, πολυ καλη ιδεα ακομα και χωρις λεντακια!!

Για την ακριβεια, απο τις πρωτες μου κατασκευες με υγρο γυαλι ηταν ακριβως αυτη!
Βιδακια μεσα σε μινιατουρα καλουπι αμυγδαλιας και μισο κουταλακι του γλυκου υγρο γυαλι :ROFLMAO:

40331534795_a1f3274db3_b.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV and jajavax
Καλά, το έχουμε φτάσει σε άλλο επίπεδο.
Και το πιο ωραίο, είναι ότι αναφερόμαστε σε επιπρόσθετες χρήσεις κόλλας.
Ουσιαστικά έχουν πάρει την ρητίνη για ρωγμές τσιμέντων και την έχουν ''ραφινάρει'' να μην κιτρινίζει στο φως του ήλιου.

Εγώ σκέφτομαι να εκπαιδευτώ σε τεχνητές ''ρωγμές'' ξύλων (φτιαγμένες με πολύ μακρόστενο κωνικό bit από router και κωνικό bit από Dremmel).
Ίσως και λίγο ελαφρύ κάψιμο, με μικρό torch κολλήσεων, σε κάποια σημεία, για αληθοφάνεια.
Μετά, χρωματισμό της κόλλας και γέμισμα.

Προτείνεται μια κόλλα να κολλήσω ένα προστατευτικο πόρτας αυτοκινήτου, και κάτι λάστιχα πόρτας που μου έχουν ξεκολλήσει!!

Για την πόρτα αυτοκινήτου θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις παρμπριζόκολλα χωρίς να έχω να σου προτείνω κάποια συγκεκριμένη.
Αυτές έχουν την ιδιότητα να παραμένουν εύκαμπτες, δεν «τσιμεντώνουν». Ιδιότητα η οποία είναι χρήσιμη σε υλικά τα οποία δέχονται πίεση και κραδασμούς, όπως πολλά ελαστικά μέρη των αυτοκινήτων.

Για τα λάστιχα πόρτας (σπιτιού φαντάζομαι) νομίζω μια καλή ταινία διπλή όψης θα κάνει δουλειά. Κάπου είχα διαβάσει στο forum για μια της 3M.

Για την πόρτα αυτοκινήτου θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις παρμπριζόκολλα χωρίς να έχω να σου προτείνω κάποια συγκεκριμένη.
Αυτές έχουν την ιδιότητα να παραμένουν εύκαμπτες, δεν «τσιμεντώνουν». Ιδιότητα η οποία είναι χρήσιμη σε υλικά τα οποία δέχονται πίεση και κραδασμούς, όπως πολλά ελαστικά μέρη των αυτοκινήτων.

Για τα λάστιχα πόρτας (σπιτιού φαντάζομαι) νομίζω μια καλή ταινία διπλή όψης θα κάνει δουλειά. Κάπου είχα διαβάσει στο forum για μια της 3M.
Ευχαριστώ πολύ θα δω σε παμπριζοκολλα λοιπoν!

Οι παρμπιριζόκολλες της SIKA είναι διαολεμένες.
Είχα πάρει (το μαύρο χρώμα) από τον Βίδο στην Μιχαλακοπούλου, προκειμένου να στερεώσω ανεμοθραύστες στα πλαϊνά παράθυρα.
Ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπόρεσε ποτέ να την ξεκολλήσει. Αναγκάστηκε να κόψει και το λάστιχο των παραθύρων.
Αν αγριέψεις λίγο την επιφάνεια με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο (σε περίπτωση που είναι μεταλλική), θα γραπώσει ακόμα καλύτερα.

Υπάρχει μία ακόμα από την ίδια εταιρεία, αλλά είναι ακόμα πιο ακριβή. Λαστιχωτή κι αυτή. Την χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές αεροσκαφών, με σκοπό να μην βάζουν παξιμάδια και βίδες, επειδή στα ατυχήματα, ανακάλυψαν ότι πολλοί πεθαίνουν από τα κομμάτια που εκτοξεύονται σαν σφαίρες.
Την είχα βάλει σε inox καθρέφτη σιφόνι (τρομερά γυαλιστερό) και γράπωσε επάνω απο την πρώτη στγμή, καμία διαρροή, τα σταμάτησε όλα.