Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Και να βάλω και με κόκκινα γράμματα και έντονα το κομμάτι που λέει ο φίλος ότι η πρωταρχική της χρήση ήτανε για να επισκευάζει τραυματισμένα καλώδια.
Τι άλλο να πω πια δεν περιγράφω άλλο.

Tι θα πει πρωταρχικη χρηση βρε Κυριακο???

Δες το βιντεο που ανεβασες για να δεις ποια ειναι η κυρια χρηση μιας αυτοβουλκανιζομενης ταινιας.

Ενα βιντεο θα σου λυσει περισσοτερες αποριες απο οσες μπορω να σου γραψω.;)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το βιντεο που ανεβασες, γιατι το ανεβασες? Το ειδες? Το αναιρεις τωρα?

Αυτη ειναι η κυρια χρηση των αυτοβουλκανιζομενων. Δες το παλι προσεκτικα σε παρακαλω.

Η αυτοβουλκανιζόμενη κάνει και για καλώδια φυσικά!

Σε τραυματισμένο καλώδιο σε υπόγειο φρεάτιο ο ηλεκτρολόγος μου με αυτό μόνωσε τις ενώσεις.
Απλά πάντα απο πάνω βάζουμε και μονωτική για να αντέξει περισσότερο στα χρόνια.

Το καλώδιο αυτό είναι τουλάχιστον 30 μέρες κάθε χρόνο μέσα σε νερά και 7 χρόνια δεν έχει πάθει τίποτα.
Μιλάμε για 3φασικό με δικό του ρελέ διαφυγής γιατί είναι η έξοδος προς την αποθήκη του κήπου.

Και σε άλλες ενώσεις που έχω κάνει με φώτα κήπου κλπ την έχω χρησιμοποιήσει και είναι άψογη.
Έχω ένα κομματάκι της 3Μ (η καλή μου) που είχε περισσέψει του ηλεκτρολόγου και έχω πάρει και διάφορες άλλες οικονομικότερες.

• Love
Reactions: enduras1
Την ηλεκτρική πλεξούδα καλωδίωση στην είδεε στην αρχή του βίντεο ή όχι?
Το ότι αυτά έδειξε μόνο το συγκεκριμένο βίντεο αυτό σημαίνει ότι η περιορίζεται η δυνατότητα της εκεί Μιχάλη?
Είσαι τόσο ευπιστος που ότι σου έδειξα το πίστεψες και μέχρι εκεί?

@SatSea σε παρακαλώ εσυ που τις γνωριζεις και τοποθετηθηκες κανε ενα κοπο να ξανατοποθετηθεις αν δεν μας εχεις βαρεθει ηδη.

Αυτή είναι η "καλή" που έχω

Με ένα ειδικό φορέα από πολυεστέρα που δεν θα κολλήσει κατά το ξετύλιγμα, η Scotch® Λαστιχοταινία Συνδέσεων 23 είναι μια ιδιαίτερα προσαρμόσιμη ταινία βασισμένη στο EPR (Ελαστικό Αιθυλενίου Προπυλενίου) πάχους 0.76 mm, για ηλεκτρικές εφαρμογές.

Χρησιμοποιήστε τη Scotch® Λαστιχοταινία Συνδέσεων 23 για εφαρμογές χαμηλής ή υψηλής τάσης και συνδέσμους έως 69 kV. Αυτή η ταινία βάσης EPR (ελαστικού αιθυλενίου προπυλενίου), πάχους 0,76 mm, υψηλής προσαρμοστικότητας, μπορεί να τεντωθεί μέχρι 100% για μόνωση ανθεκτική στην υγρασία. Είναι μη βουλκανισμένη και παραμένει σταθερή σε αποθήκευση, με εξαιρετικές ηλεκτρικές ιδιότητες.

Διαθέτει ένα ειδικό φορέα πολυεστέρα που δεν κολλά στην ταινία κατά το ξετύλιγμα. Μπορεί να τεντωθεί μέχρι και 100% ώστε να παρέχει μόνωση χωρίς κενά, ανθεκτική στην υγρασία. Μη βουλκανισμένη και σταθερή κατά την αποθήκευση. Υψηλής προσαρμοστικότητας, αυτοβουλκανιζόμενη ταινία EPR (ελαστικού αιθυλενίου προπυλενίου).

Κλαδευεις κλαδακια και με αλυσοπριονο Κυριακο.
Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερο να επιδιορθωνεις καλωδιακια μικρα με αυτοβουλκανιζομενη.
Αντε να τεντωσεις την ταινια σε ενα ψιλο καλωδιακι για να αυτοβουλκανιστει. Τι να λεμε τωρα.

Κλαδευεις κλαδακια και με αλυσοπριονο Κυριακο.
Αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να επιδιορθωνεις καλωδιακια μικρα με αυτοβουλκανιζομενη.

Αν και δεν έχει χρειαστεί να αδιαβροχοποιήσω σύνδεσμο λεπτών καλωδίων, δεν βρίσκω τον λόγο αν έχεις όρεξη γιατί να μήν μπορείς να το κάνεις.
Κόβεις το κομμάτι που θές, κολλάς την αρχή, το τεντώνεις με τα δάχτυλα σου και το γυρίζεις να ακουμπήσει η ταινία στον εαυτό της. Κολλάει αμέσως και γίνεται ένα σώμα.

Τώρα πχ καλώδιο τηλεφώνου αν μπορώ να βάλω αυτοσυστελλόμενο θα το προτιμήσω. Αλλά αν για κάποιο λόγο δεν γίνεται αυτή την ταινία θα χρησιμοποιήσω.

• Like
Reactions: enduras1
Ναι ειναι και για εμενα.

Αν την εχει και δεν λυπάται να την χρησιμοποιήσει κανεις λογω κοστους ειναι οτι καλυτερο.

Δεν παθαινει τπτ στον χρονο το αντιθετο μαλιστα οσο περναει ο καιρος γινεται πιο γερη.

Έτσι κάνω τις ενώσεις όπως στο βίντεο.
Και τον τρόπο τον είδα απο τον ηλεκτρολόγο μου

Ετσι ειναι.
Πως να το κανουμε διαφορετικα.
Μπράβο στον ηλεκτρολογο σου που επενδυει σε αναλώσιμα.

Και οπως λεει στο τέλος.

"Try for yourself today and we promise you wont be disappointed"

Ρε παιδια μας δουλευετε?
Τι σχεση εχει το χοντροπραμα αυτο με τα λεπτα καλωδιακια που συζηταμε!!
Φυσικα και αυτο το καλωδιο εχει αρκετο παχος ωστε η αυτοβουλκανιζομενη να τεντωθει και να κολλησει σωστα.

Βαλτε ενα βιντεο -αν βρειτε- που να χρησιμοποιουν αυτοβουλκανιζομενη για να φτιαξουν ενα καλωδιο φωτιστικου η ενος εργαλειου.

Μιχαλη τι αδυνατεις να καταλαβεις???

Οπως χρησιμοποιείται μια απλη μονωτικη χρησιμοποιείται και αυτο απλα το αποτέλεσμα ειναι πολυ καλυτερο.
Σε οποιαδηποτε διαμετρο λεμε.

Ποσοι πρεπει να στο πουν?

Και στο φινάλε αν εχεις τετοια ταινια δοκιμασε το.

Την ηλεκτρική πλεξούδα καλωδίωση στην είδεε στην αρχή του βίντεο ή όχι?
Το ότι αυτά έδειξε μόνο το συγκεκριμένο βίντεο αυτό σημαίνει ότι η περιορίζεται η δυνατότητα της εκεί Μιχάλη?
Είσαι τόσο ευπιστος που ότι σου έδειξα το πίστεψες και μέχρι εκεί?

@SatSea σε παρακαλώ εσυ που τις γνωριζεις και τοποθετηθηκες κανε ενα κοπο να ξανατοποθετηθεις αν δεν μας εχεις βαρεθει ηδη.
Κοίτα το 99% που έχω χρησιμοποιήσει ήταν κυρίως στα πλοία σε κάθε είδους καλώδια, αλλά αν και αποφεύγω σαν τον διάβολο το λιβάνι τις μονωτικές ταινίες και προσπαθώ να τις αντικαθιστώ με θερμοσυστελόμενα απλά η σιλικονούχα, δεν θα έβαζα αυτοβουλκανιζόμενη στο σπίτι και σε λεπτά καλώδια άσε που δεν μου αρέσει και αισθητικά.
Εκεί που δεν μπορώ να αποφύγω την μονωτική έχω μία απίστευτη του US Navy απο τα υποβρύχια, 5cm πλάτος και ένα καρούλι τεράστιο. Πρέπει να είναι 50 ετών αλλά είναι φανταστική!
Ξαναλέω πάντως ότι όταν φτιάχτηκε η αυτοβουλκανιζόμενη, η χρήση της ήταν για απομόνωση διαρροής τάσης από χτυπημένα καλώδια γιαυτό και έχει διελεκτρικό υψηλής αντοχής 40-70Kv.

Κοίτα το 99% που έχω χρησιμοποιήσει ήταν κυρίως στα πλοία σε κάθε είδους καλώδια, αλλά αν και αποφεύγω σαν τον διάβολο το λιβάνι τις μονωτικές ταινίες και προσπαθώ να τις αντικαθιστώ με θερμοσυστελόμενα απλά η σιλικονούχα, δεν θα έβαζα αυτοβουλκανιζόμενη στο σπίτι και σε λεπτά καλώδια άσε που δεν μου αρέσει και αισθητικά.
Εκεί που δεν μπορώ να αποφύγω την μονωτική έχω μία απίστευτη του US Navy απο τα υποβρύχια, 5cm πλάτος και ένα καρούλι τεράστιο. Πρέπει να είναι 50 ετών αλλά είναι φανταστική!
Ξαναλέω πάντως ότι όταν φτιάχτηκε η αυτοβουλκανιζόμενη, η χρήση της ήταν για απομόνωση διαρροής τάσης από χτυπημένα καλώδια γιαυτό και έχει διελεκτρικό υψηλής αντοχής 40-70Kv.
Μας δουλευεις μαλλον ε????

Χαχαχαχα φυσικα αστειευομαι.

Πολυ σωστα ολα και για την ταση αλλα εχει επιλεον και αντοχη σε χημικα ακομα και σε υπερυθρη ακτινοβολία.

Μιχάλη εγω απο εδω και περα θα σου λεω χρόνια πολλά καιε Κυριακή του Θωμά.

Ορίστε

Πάμε να δούμε την ταινία που ανέφερε ο teodor_ch ("έτυχε" να την έχω :)) Οι ηλεκτρολόγοι/μηχανικοί στην δουλειά, την ανέφεραν σαν ταινία βουλκανισμού και υπήρχε σε όλες τις εργαλειοθηκες των τεχνικών. Η συγκεκριμένη ταινία απαιτεί τάνυση (τέντωμα) για να λειτουργήσει σωστά, αλλά χρησιμοποιούσαν μόνο αυτή, παρόλο που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι δύσχρηστη.

20240517_182334.jpg 20240517_182351.jpg

Στην επάνω πλευρά έχει το αντικολλητικό υλικό, που όταν αφαιρεθεί εμφανίζονται "ανωμαλίες" στην επιφάνεια οι οποίες προφανώς επιτρέπουν την καλύτερη επαφή μεταξύ των στρωσεων.
20240517_181624.jpg

Ας πάρουμε ένα κομμάτι 3cm και να το τεντώσουμε (εντάξει, υπερέβαλα λίγο :LOL:)
20240517_181527.jpg 20240517_182004.jpg

Όταν το αφήσουμε να ηρεμήσει, επανέρχεται σε μεγάλο βαθμό.

20240517_182302.jpg

Στο δια ταύτα τώρα, μπορεί μεν να χρησιμοποιηθεί σε μεμονωμένα καλώδια 1,5mm2, ΑΛΛΑ (προσωπική εμπειρία) είναι δουλειά για φυλακισμένους!!!
Την χρησιμοποιώ πολύ συχνά σε ενώσεις καλωδίων 3x1,5 (σε εξωτερικα καλώδια οπωσδήποτε), αλλά αφού βάλω πρώτα θερμοσυστελλόμενα ή μονωτική σε κάθε καλώδιο, την βάζω εξωτερικά ξεκινώντας τουλάχιστον 2cm από την εξωτερική μόνωση, συνεχίζοντας στα καλώδια που ένωσα και τελειώνω 2cm στην μόνωση πάλι. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είμαι ηλεκτρολόγος, αλλά τα παραπάνω ήταν διαδικασία σε μεγάλα εργα με εγγυήσεις καλής λειτουργίας και ρητρες και... και... και... αναγκαστικά έπρεπε να "ελέγχω" (μεταξύ μας, βαράτε με και ας κλαίω ήμουν :ROFLMAO::LOL:, αλλά αν όταν εχεις την δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρολόγους Πολυτεχνείου, το εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο)

Πάμε στις μονωτικές που ανέφερε ο Μιχάλης. Είναι οι μονωτικές που χρησιμοποιούσαν ΟΛΟΙ οι ηλεκτρολόγοι που έχω συνεργαστεί επαγγελματικά. Μιχάλη, θεωρω ότι κάτι θα ήξεραν.....
Είναι Κινέζικες, μην παρασυρθείτε από το barcode αλλά τυγχάνουν της αποδοχής των επαγγελματιών, οπότε.......
20240517_182455.jpg

Δοθείσης της ευκαιρίας και αφού μιλάμε για ενώσεις καλωδίων, όταν απαιτήθηκε ένωση καλωδίου xxx mm2 (ασφάλεια 75Α) χρησιμοποιήθηκε το παρακάτω υλικό της 3Μ, το οποίο συνοδευόταν από πλαστικό περίβλημα (δυστυχώς δεν έχω φωτο) το οποίο κάλυπτε την ένωση και ένα μέρος της μόνωσης του καλωδίου και στην συνέχεια γινόταν έκχυση του παραπάνω υλικού. Ουσιαστικά έκανε την ένωση απόλυτα στεγανή.
180712.jpg

Οι γνήσιες wonder tape είναι made in Taiwan κι έχουν ανάγλυφη την λέξη wonder σε όλο το μήκος της ταινίας. Οι made in China μάλλον είναι κάποια απομίμηση που χρησιμοποιούν το όνομα.

• Like
Reactions: Χιωτης
Θα ανοίξω αύριο την Κινέζικη και θα σου πω. Πάντως οι υπόλοιπες που έχω, έχουν το ανάγλυφο που λες. Θα δω και την δεξιά, αν έχει κάποια διαφορά, αλλά και αν έχεi b/c.

• Like
Reactions: Χιωτης