Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Σχετικά με την αυτοβουλκανιζομενη ταινία που έχετε αναφέρει παραπάνω.. Προ ημερών αγόρασα μια της LOGO από τον Καυκά, για να επισκευάσω πολύ μικρή ρωγμή σε μαύρο πλαστικό σωλήνα ύδρευσης. Ενώ λοιπόν την τέντωσα λίγο περισσότερο .οπως έλεγαν οι οδηγίες, αυτή έγινε σαν κλωστή, με αποτέλεσαμα να μην κάνει τίποτα απολύτως στην διαρροή. Δοκίμασα και χωρίς να την τεντώσω, με το ίδιο αποτέλεσμα. Σε βίντεο όμως που είχα δει, με το που τυλιγόταν η ταινία , σταματούσε και η διαρροή νερού.
Σημειωτέον ότι η ρωγμή στο σωληνα δύσκολα διακρίνεται, λόγω πολύ μικρού μεγέθους. Αρα τι μπορεί να φταίει; Εσφαλμένο τύλιγμα ή ότι είναι πολύ φτηνή;

Με τι θα κολλησω ένα "μπαλωμα" απο το ιδιο υφασμα με την ομπρελα μου?
Ειναι μια Hupa Nemesis.
Θα χρησιμοποιηθεί το ιδιο υφασμα απο την θηκη της.

Κατι τετοιο?

Με τι θα κολλησω ένα "μπαλωμα" απο το ιδιο υφασμα με την ομπρελα μου?
Ειναι μια Hupa Nemesis.
Θα χρησιμοποιηθεί το ιδιο υφασμα απο την θηκη της.

Κατι τετοιο?

Θα γράψω κάτι που είδα σε ένα video δεν το έχω δοκιμάσει,
η πιο διάσημη κόλλα για κινητά η B 7000 (η διάφανη) λέει κάνει για υφάσματα με καλύτερα αποτελέσματα και από τις textile κόλλες, καθώς έχει μεγάλη ελαστικότητα.

Την χρησιμοποιούν λέει για κοντέματα παντελονιών και τέτοια πράγματα.......
Είναι ένα μελλοντικό πείραμα που θα κάνω, καθώς δεν έχω B 7000, αν έχει κανένας στο forum κάποιος είχα δει πριν κάτι μέρες κάνει βασανιστήρια σε κόλλες, ας κάνει την δοκιμή μήπως μας σώσει τις γιαγιάδες μας από τις ραπτομηχανές.........

• Like
Reactions: enduras1
Για πες αν κανεις τελικα δουλεια με αυτη την κολλα και με το πολυεστερικο υφασμα.
Πηρα μια παρομοια κινεζικη απο το temu, υποτιθεται γερη βενζινοκολλα και ηταν εντελως μαπα.

Η bison textile ειναι η καλυτερη απο οσες εχω δοκιμασει για υφασμα. Καλυτερη απο την αντιστοιχη UHU.

• Like
Στα κινητά πάντως η Β 7000 θέλει 24 ώρες για να στεγνώσει πλήρως και για καλύτερο αποτέλεσμα τους βάζουν και σφιγκτήρες μανταλακια μέχρι να στεγνώσει.

Αποτυχημένο πειραμα, εγώ θα δοκιμάσω στο μέλλον τι κάνει σε τζιν ύφασμα.

Καλημέρα έχει κανείς πρόταση για κόλλα δυο στατικών ούτως ώστε να συγκολλήσω πλαστικό και να μην κίτρινίσει από τον ήλιο?
Πρόκειται για τα πίσω φανάρια στο λεόν μου τον οποίον τα εξωτερικά κελί ξεκολλάνε με την πάροδο των ετών και είναι γενικό φαινόμενο.
Μία Bison είχα χρησιμοποιήσει την τελευταία φορά αλλά δυστυχώς κιτρίνισε.

εννοεις οτι ξεκολλαει το διαφανο καπακι εξωτερικα?Αν ναι θα παρεις τη λεγομενη τσιχλα που λενε και θα βαλεις.
edit τωρα ειδα οτι λες πως φαινεται.απο το εργοστασιο τι ειχε?η κολλα που εβαλες μπορεις να το ανοιξεις τωρα το φαναρι?προσοχη σε οτι βαλεις για να μην εχεις θεμα με υγρασιες.

Δοκιμη κολλας για επισκευη φθαρμενων καλωδιων ειτε για καλυψη και αδιαβροχοποιηση συνδεσης καλωδιων.
F9EzvAOl.jpg

Την ειχα παρει απο το temu πριν λιγο καιρο με ενα και κατι ευρω.

Εδω ενα καλωδιακι ενωμενο με το χερι.
5lULKyBh.jpg

Η κολλα ειναι σαν μαστιχα -ιδιας περιπου υφης με τις σιλικονες σε φυσιγγα αλλα λιγο πιο σφιχτη- με καλη προσφυση στο καλωδιο.
v17mpELh.jpg

Ειναι ετοιμη σχεδον αμεσως, στεγνωνει γρηγορα με τον αερα, αλλα θελει καποιες ωρες να παρει την τελικη σκληροτερη ελαστικη της μορφη. Φαινεται να δουλευει.

Θα εχω αυτο το καλωδιακι πανω στον παγκο για να το παρακολουθω, να δω μηπως χασει την ελαστικοτητα του μετα απο λιγο καιρο.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Κριμα, μαλλον το υλικο θα φταιει για την ομπρελλα.

Για το φαναρι δεν χρειαζεται να πας σε κολλα δυο συστατικων.
Εγω θα δοκιμαζα σε σωληναριο την πολυ καλη σφραγιστικη/συγκολλητικη ιταλικη saratoga
Ειναι σε μαυρο χρωμα. Υπαρχουν αλλες, διαφανεις/ασπρες παρμπριζοκολλες σε σωληναριο αλλα δεν εχω τις εχω δοκιμασει.

Δυστυχώς και η Bison textile λιγο καλυτερη αλλα ιδια συμπεριφορά.

Δεν ξερω αν φταιει το υλικο παιδια.
Κάτι που μου ήρθε στο μυαλό γιατί δεν δοκιμάζεις κάποια θερμοκολλα, εννοώ να κάνεις δοκιμή αφού έχεις το κάλυμμα της ομπρέλας σε δύο κομμάτια πρώτα. Με προσοχή μη λιώσει το ύφασμα γιατί σίγουρα είναι κάποιου είδους πλαστικό. Με κάνα στικ χαμηλής θερμοκρασίας θερμοκολλας.

Για πληροφόρηση, ενα άλλο που έχω διαβάσει που χρησιμοποιούν σε υφάσματα είναι ένα υλικό που το λένε 'αραχνη" είναι στην ουσία μια πλατιά ταινία θερμοκολλας την βάζεις ανάμεσα στα δύο υφάσματα και σιδερωνεις και κολλάει.

• Like
Hρθε η ωρα να δουμε εαν το πολυδιαφημισμενο "ΟΧΙ ΒΙΔΕΣ ΟΧΙ ΚΑΡΦΙΑ" που επικαλουνται οι μονταζοκολλες, οντως ισχυει!!

Εδω μια μονταζοκολλα της Ιταλικης εταιρειας Saratoga που αγορασα προσφατα και διαφημιζει το παραπανω moto..
oUyCTMXl.jpg

Ετοιμασα ενα ξυλινο ρεταλι πευκου με ενα γαντζο που θα το κολλησω πανω σε μια κολωνα του εργαστηριου.
q6TjfvAh.jpg

Η μονταζοκολλα αυτη ειναι η πρωτη που χρησιμοποιω η οποια μυριζει και μοιαζει στο χρωμα/υφη με βενζινοκολλα! Γραφει βεβαια οτι ειναι μονταζοκολλα διαλυτου.
ou1tpGxh.jpg

Η υφη της ειναι πυκνη και δεν τρεχει.

Κολληθηκε σε ενα δοκαρι με σοβα και αφεθηκε για 24 ωρες.
PBrHRxjl.jpg

Κατοπιν κρεμαστηκε ενα βαρος μισου κιλου το οποιο θα αυξηθει μεχρι τα 2 κιλα.
vuFhyg6h.jpg

Το ζητουμενο ειναι να δοκιμασω να κολλησω ενα τετοιο ραφακι σε τοιχο η σε ξυλο και να μπορεσει να σηκωσει περι το ενα κιλο πραγματα.
H4pdC78h.jpg

Το παραπανω ραφακι εχει νομιζω αρκετη επιφανεια (υψους 4 εκατοστων χ 48εκ. μηκος) για να μπορεσει να κολλησει σε τοιχο.

Το παρακατω ραφακι εχει κολληθει με ουπατ και βιδες στο ξυλο. Το βαρος που σηκωνει ειναι αμελητεο.
Pz1eCOIh.jpg

Υπαρχουν καμμια εικοσαρια παρομοια βοηθητικα ραφακια στο εργαστηριο που για ολα εχουν γινει τρυπες σε ξυλο η σε τοιχο. Καλο θα ηταν να γλυτωνα τις τρυπες, τουλαχιστον στους τοιχους.

Καλα κρατει η ιταλικη μονταζοκολλα Saratoga!
Το δικιλο βαρακι απο το Lidl ειναι κρεμασμενο πανω απο 12 ωρες στον γαντζο με την βοηθεια του λαστιχου μιας ετικεττας εργαλειου Ryobi.

7LQFPO6l.jpg

Aυριο το δικιλο βαρακι θα αφαιρεθει και θα μπει στο διπλανο γαντζο με την μονταζοκολλα της Parside.