Λάκης
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!
«Πίστη είναι να δέχεσαι πράγματα εξ ορισμού, τα οποία δεν εξηγούνται με τη λογική. Αν τα εξηγούσε η λογική, δεν θα ήταν πίστη.»
«Πρέπει να αμφισβητήσουμε τη λογική του σεναρίου όπου έχουμε έναν παντογνώστη παντοδύναμο Θεό, ο οποίος δημιουργεί ατελείς ανθρώπους, και μετά τους κατηγορεί για τα δικά του λάθη.»
-Ένας θρησκευτικός πόλεμος είναι σα να μαλώνουν παιδιά για το ποιο έχει τον πιο δυνατό φανταστικό φίλο.
Ανώνυμος
Paul Dirac (νόμπελ φυσικής 1933):
Αν είμαστε ειλικρινείς και οι επιστήμονες πρέπει να είναι ειλικρινείς, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η θρησκεία είναι ένα ανακάτωμα λαθεμένων ισχυρισμών χωρίς λογική βάση. Η ιδέα του θεού είναι προϊόν της ανθρώπινης φαντασίας.
Λάκη, αυτό που γράφεις έχει απαντηθεί (γενικώς, όχι εδώ μέσα...αλλά, μπορεί και εδώ μέσα) αρκετές φορές. Πάμε:
Τι είδους απόδειξη ζητάς? Μαθηματική?
Όταν πρέπει να αποδείξω κάτι μέσα στην αίθουσα, υπάρχουν κάποιοι δεδομένοι τρόποι που το σύστημά μας τους θεωρεί αποδεκτά οχήματα για την αποδεικτική διαδικασία (έγγραφα, μαρτυρίες, παραγματογνωμοσύνες κ.λ.π., κ.λ.π.). Δεν μπορώ να αποδείξω στο δικαστήριο κάτι με τρόπο που δεν ορίζεται ως αποδεκτός.
Σε ξαναρωτώ, λοιπόν: Τι είδους απόδειξη αναζητάς? Κάτι που να αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις σου? (γεύση, ακοή, όσφρηση, αφή, όραση)
Συνεχίζω την σκέψη μου...ουπς, critical error!! Σκέψη: Πως αποδεικνύεται η ύπαρξη της σκέψης? Δεν θέλω να μου πεις σαν τον Μάνο πως εκδηλώνεται η σκέψη, αυτό δεν είναι ορισμός ούτε απόδειξη ύπαρξης. Είναι απλά ένα φαινόμενο. Θέλω να μου αποδείξεις την σκέψη, την συνείδηση, τα αισθήματα με όποιον τρόπο αγαπάς ώστε να τα αντιληφθώ πειραματικά με τις αισθήσεις μου. Αν δεν το καταφέρεις (σύμφωνα με την λογική σου), συνάγω ότι δεν υπάρχουν.
Τελειώνω, λοιπόν, ρωτώντας:
Ποιος επιστημονικός τρόπος αποδεικνύει την ύπαρξη της σκέψης και ποιος πειραματικός τρόπος-περιβάλλον χρησιμοποιείται για την απόδειξη?
«Πίστη είναι να δέχεσαι πράγματα εξ ορισμού, τα οποία δεν εξηγούνται με τη λογική. Αν τα εξηγούσε η λογική, δεν θα ήταν πίστη.»
«Πρέπει να αμφισβητήσουμε τη λογική του σεναρίου όπου έχουμε έναν παντογνώστη παντοδύναμο Θεό, ο οποίος δημιουργεί ατελείς ανθρώπους, και μετά τους κατηγορεί για τα δικά του λάθη.»
-Ένας θρησκευτικός πόλεμος είναι σα να μαλώνουν παιδιά για το ποιο έχει τον πιο δυνατό φανταστικό φίλο.
Ανώνυμος
Paul Dirac (νόμπελ φυσικής 1933):
Αν είμαστε ειλικρινείς και οι επιστήμονες πρέπει να είναι ειλικρινείς, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η θρησκεία είναι ένα ανακάτωμα λαθεμένων ισχυρισμών χωρίς λογική βάση. Η ιδέα του θεού είναι προϊόν της ανθρώπινης φαντασίας.