Κατάλαβες τώρα Μάνο, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να ανοιχθεί ξεχωριστή συζήτηση περί θεού στο φόρουμ? Αν όχι, δες λίγο τα τελευταία ποστ. Η Βαβέλ καραδοκεί.
Ναι αλλα ... αν μου επιτρεπεις .... ξεκινωντας ενα νημα με τιτλο "Φιλοσοφικες ανυσηχιες"
δεν ειναι τοσο ευκολο να μετατραπει σε "Αστρολογικες ανυσηχιες" η "Καρμικες ανυσηχιες"
η "Αιθερικες ανυσηχιες".
Ο τιτλος δινει το στιγμα !
Μα το γνωριζεις οτι ειμαι αθεος απο προηγουμενο νημα που εφαγα και ban.Μωρέ μια χαρά έχω καταλάβει, εξ'αρχής μάλιστα.
Η μόνη μου απορία είναι γιατί το πήγες Αθήνα - Θήβα μέσω Πεκίνου.
Πέστο βρε αδερφέ, δεν χρειάζονται περικοκλάδες!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Mόνο σύρραξη δεν είναι αυτό που έγινε βρε Μάνο.
Μια χαρά συνεννοηθήκαμε.
Μα το γνωριζεις οτι ειμαι αθεος απο προηγουμενο νημα που εφαγα και ban.
Ναι εχεις δικιο.Το διατυπωσα λαθος. Ειχε αναφερθει η αθεια μου σε προηγουμενο νημα. Απλα ειχαν αναψει τα αιματα τοτε σε αντιπαραθεση θρησκευτικου περιεχομενου και εφαγα ban γιατι προσέβαλα εν βρασμω.Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα...δεν έφαγες κανένα μπαν επειδή είσαι άθεος. Πολλοί εδώ μέσα είναι αγνωστικιστές/άθεοι κ.λ.π. και δεν έχουν φάει κανένα μπαν. Απλά το ξεκαθαρίζω για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.
To γραψα μερικες σελιδες πισω (αλλα ισως να χει ξεχαστει).
Στην δικη μου αντιληψη, Συνταρακτικη Πολυπλοκοτητα ΔΕΝ ισουται με Τυχαιοτητα.
Εφοσον λοιπον, για μενα, δεν υπαρχει Τυχαιοτητα (ακομα και αν ερθουν 1000 απανωτες εξαρες)
δεν μπορω να βαλω την Τυχαιοτητα ως σοβαρη απαντηση για το Αιτιο της Δημιουργιας.
Αν υποθεσουμε οτι αυτο το Συμπαν προεκυψε απο Τυχαιοτητα, αν θεωρησουμε ορθη
την θεωρια του Εκπυρωτικου Συμπαντος η ακομα και του Κυκλικου Συμπαντος, τοτε
καποιος πρεπει να μας εξηγησει πως δημιουργηθηκε το πρωτο-πρωτο-πρωτο συμπαν
απο το οποιο αρχισαν ολες οι εκπυρωσεις. Η ποια ηταν η πρωτη-πρωτη-πρωτη στιγμη
της αρχης των επαναληψεων ενος κυκλικου συμπαντος. Δεν αποφευγονται με τιποτα
αυτες οι ερωτησεις !
Δεν θελω να μιλησω γιαυτο.
Ουτε εγω θα ωφεληθω (απο σας) ουτε εσεις (απο μενα).
Δεν ειναι ολα καταλληλα για καθε χωρο και για καθε στιγμη.
!!!
Μα τι λες Νίκο?
Ειλικρινά, ξέρεις τι λες?
Ένα παράδειγμα απλής (Νευτώνειας) τυχαιότητας είναι αν θα καταστραφεί ή όχι η ζωή στη γη από κάποιο μεγάλο μετεωρίτη. Αν είχαμε όλα τα δεδομένα, θα ήταν σχετικά "απλό" (που λέει ο λόγος) με τους σημερινούς υπολογιστές να βρούμε τι πιθανότητα υπάρχει. Επειδή όμως το ηλιακό σύστημα έχει εκατομμύρια αντικείμενα, και τα περισσότερα από αυτά δεν τα έχουμε χαρτογραφήσει με ακρίβεια, δεν είναι δυνατόν να υπολογίσουμε αν η πιθανότητα να πέσει ένας μεγαλούτσικος μετεωρίτης είναι μικρή, μεγάλη, ή περίπου μηδενική.
Οπότε τυχαιότητα υπάρχει και στο ότι δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα, και στο ότι τα δεδομένα αυτά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα ώστε να μπορούμε μόνο να υπολογίσουμε πιθανότητες. Σε ένα τρίτο επίπεδο (μη Νευτώνειας μηχανικής) υπάρχει τυχαιότητα (πιθανότητες) και στις ίδιες τις εξισώσεις (δηλαδή το αποτέλεσμα των εξισώσεων είναι κάποια πιθανότητα).
Ωραία, πολυτεχνίτης! Οπότε, τι πρόβλημα έχεις με όσα έγραψα για την χρήση των πιθανοτήτων; Πιθανότητες χρησιμοποιούνται και στην κωδικοποίηση έλλειψης γνώσης (όπως ας πούμε ποιες είναι οι πιθανότητες να χτυπήσει την γη κάποιος μεγάλος αστεροειδής ή να γίνει σεισμός 8 ρίχτερ κλπ) αλλά και σε βασικά μοντέλα σχάσης του ουρανίου. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, όμως και τα δύο με πιθανότητες περιγράφονται.
Ως παράδειγμα, το παρακάτω της ΝΑΣΑ μιλάει για τις πιθανότητες σύγκρουσης αστεροειδή με την γη.
http://www2.jpl.nasa.gov/sl9/back2.html
Όπως λέει και το παραπάνω, υπάρχουν υπολογισμοί αυτή τη στιγμή, αλλά προφανώς η γνώση μας για τα αντικείμενα που κυκλοφορούν στο ηλιακό σύστημα δεν είναι και τόσο καλή. Με περαιτέρω παρατηρήσεις, τα μοντέλα θα βελτιωθούν.
Ξαναγραφω, οταν κατι γινεται ιδιαιτερα πολυπλοκο δεν σημαινει οτι ειναι τυχαιο.-
Τυχαιότητα υπάρχει σε όλα τα επίπεδα.
Ένα παράδειγμα απλής (Νευτώνειας) τυχαιότητας είναι αν θα καταστραφεί ή όχι η ζωή στη γη από κάποιο μεγάλο μετεωρίτη. Αν είχαμε όλα τα δεδομένα, θα ήταν σχετικά "απλό" (που λέει ο λόγος) με τους σημερινούς υπολογιστές να βρούμε τι πιθανότητα υπάρχει. Επειδή όμως το ηλιακό σύστημα έχει εκατομμύρια αντικείμενα, και τα περισσότερα από αυτά δεν τα έχουμε χαρτογραφήσει με ακρίβεια, δεν είναι δυνατόν να υπολογίσουμε αν η πιθανότητα να πέσει ένας μεγαλούτσικος μετεωρίτης είναι μικρή, μεγάλη, ή περίπου μηδενική.
Οπότε τυχαιότητα υπάρχει και στο ότι δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα, και στο ότι τα δεδομένα αυτά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα ώστε να μπορούμε μόνο να υπολογίσουμε πιθανότητες. Σε ένα τρίτο επίπεδο (μη Νευτώνειας μηχανικής) υπάρχει τυχαιότητα (πιθανότητες) και στις ίδιες τις εξισώσεις (δηλαδή το αποτέλεσμα των εξισώσεων είναι κάποια πιθανότητα).
Ναι βρε Νικο ...
Για τους ανθρωπους ειναι ετσι.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !
Ομως ... Ζωη, Συνειδηση, Ευφυια .... ειναι αποκλειστικα προνομια αυτου του πλανητη ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.