Mα δεν ειμαι αθεος, Νικο .... αθρησκος ειμαι.
Πως ειναι δυνατον να ορισεις την εννοια ενος θεου ?
As far as I'm concerned ... breathtaking randomness
may be equal to staggering complexity (of some kind).
Ομως ...
δεν ειναι ολιγον ανθρωποκεντρικο ενα αιθερικο μεσο
που αλληλεπιδρα αποκλειστικα μεσω συνειδησεων ?
Δηλαδη, ΠΡΙΝ την ανθρωπινη συνειδηση ... δεν υπηρχε κοσμος ?
Αυτο ρωταω !
Έχω δηλώσει και στο παρελθόν πως ασπάζομαι τον ντετερμινισμό.
Σου την επεσε η τσουχτρα απο πισω ?
H την κοιταξες και εκανε "στην ακρη" ?![]()
Οχι εκανα το ιδιο πειραμα, σε πολλες τσουχτρες σημερα. Ξεροντας οτι δεν εχουν ματια και απο αποσταση πυ δεν επηρεαζονταν απο κινησεις μου.
Οσο εκανα οτι δεν τις κοιταγα δεν ετρεχε τιποτα. Στην επιφανεια και χαλαρα... βασιλισες.
Οταν αποφασιζα και τις καρφωνα (με το βλεμα)... ουπς... καταδυση και εξαφανιζονταν.
Δεν ξερω πως και γιατι, σκεφτηκα το πειραμα και το εφαρμοσα.
Παιδάκια είμαστε όλοι Μάνο.. Όχι, δε στηρίζεται κατ' ανάγκη στον ντετερμινισμό..Υπάρχει και το χάος. Και επίσης είμαι φίλια προσκείμενος στην ανθρωποκεντρική θεωρία εφ' όσον εστιάζεται στην αρμονία του Ανθρώπου με τη Φύση. Γιατί πιστεύω ακράδαντα πως υπήρξε τέτοια Εποχή.
Άλλοι πιστεύουν σε διαστάσεις και χρονοεξάρτηση και άλλοι πιστεύουν πως χάθηκε το νόημα σε φαντασιώσεις και θεωρίες.
Η σκοτεινή ύλη δεν είναι κάτι παράδοξο. Υπάρχουν παμπολλα εοδη να την εξηγήσουν, απο κοινή ύλη, νετρινα, μαύρες τρύπες... Η σκοτεινή ενέργεια είναι άλλο πράγμα, και η αδυναμία να εξηγηθεί το τι είναι με κάνει ακόμα σκεπτικό, παρα μια μεγάλη συζήτηση που είχα με τον Bradley Schaefer αυτοπροσώπως.
Για όλα τα κβαντικά παιχνίδια τώρα, θυμάμαι τα λόγια του καθηγητή μου. Δεν αρκεί να λύνεις τις εξισώσεις, πρέπει να έχουν και φυσικο νόημα. Αυτό απο άνθρωπο π οποιος έλυνε εξισώσεις με μιγαδικές αποστάσεις και αρνητικές μάζες!
Εδώ δεν συμφωνώ. Τα μαθηματικά είναι αε πληθυντικό αριθμό. Η φυσική είναι σε ενικό αριθμό. Ο φυσικός επιλέγει τα μαθηματικά εργαλεία που βολεύουν την ερμηνεία του δικού μας κόσμου.Ας πούμε, τον ξέρεις όλο τον προβληματισμό για το πόσο "βολικό" είναι που τα μαθηματικά λειτουργούν τόσο καλά για την φυσική.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.