ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Μπερδεύτηκα αφού σύμφωνα με τή λογική του πρώτου σου ποστ και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των μετρήσεων των wavac που αναφέρεις στο δεύτερο πόστ, αφενός δεν έπρεπε να τους πάρεις ποτέ και αφετέρου δεν πρέπει να παίζουν..... (στην πράξη βέβαια άλλα έχω ακούσει στο σπίτι σου...)

Απάντηση: Re: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Μπερδεύτηκα αφού σύμφωνα με τή λογική του πρώτου σου ποστ και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των μετρήσεων των wavac που αναφέρεις στο δεύτερο πόστ, αφενός δεν έπρεπε να τους πάρεις ποτέ και αφετέρου δεν πρέπει να παίζουν..... (στην πράξη βέβαια άλλα έχω ακούσει στο σπίτι σου...)

Μα όλοι αλλάζουμε απόψεις, αφού το ξέρεις και το ανέφερα πιο πριν ότι για μένα τέλος οι λάμπες.

Μετρήσεις?
ναι δίνουν μια εικόνα
αλλά
πως μετρας?
τι μετρας?
μπορεις να μετρήσεις ολες τις παραμέτρους ή καποια πραγματα δεν μπορεις να μετρησεις?
με τι εχεις αναφορά το οργανο (μηχανημα) ή τα οργανα μας (αφτια)?
αλλιως ακουμε εμεις αλλιως τα μηχανηματα, δεν ακουμε flat
Γιατι ενα ενεργό κρος των 50ε μετραει πολύ καλύτερα από ενα παθητικό αξιολογο φιλτρο αλλά δεν ακουγεται?

Μετρας εναν ενισχυτή....οκ αριστος
θα εχει την ιδια συμπεριφορά αν του βάλεις ενα ανώμαλο φορτίο?

Μπας και κατι μονο του δεν εχει απολυτο χαρακτηρα αν μετρηθεί?
μπας και ειναι αποτελεσμα συνεργασίας ολων των επιμέρους μηχανηματων?

Μετραγε τις προαλλες ενα περιοδικό (ετυχε να γνωριζω τον κατασκευαστη που εκαναν τεστ τον ενισχυτή του) με ταση δικτυου....μπορεις να πάρεις σοβαρες μετρησεις στα 210V (+/-10) ενισχυτή με λαμπες?

Υ.Γ. ο ηχολήπτης ακουει nearfield και ακουει κατι που το εχει φτιαξει ο ιδιος γνωρίζοντας με λεπτομέρια τι εχει βαλει και που
αν ακουσετε οπως ακουει μπορει να μην σας αρεσει

Last edited:
Μα όλοι αλλάζουμε απόψεις, αφού το ξέρεις και το ανέφερα πιο πριν ότι για μένα τέλος οι λάμπες.

Καλά Καπετάνιε φύλαξε το κάπου αυτό το post του Μιχάλη, καθότι θα μας χρειαστεί σε κανα - δυό χρόνια...:music-smiley-005:

Καλά Καπετάνιε φύλαξε το κάπου αυτό το post του Μιχάλη, καθότι θα μας χρειαστεί σε κανα - δυό χρόνια...:music-smiley-005:

Για τώρα λέω ρε ρεμάλι! Το μέλλον θα δείξει!

Re: Απάντηση: Re: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Γιατί τι σου κάνανε?
(ποτέ μη λες "τέλος" με τις λάμπες, το σύνδρομο στέρησης δουλεύει υπογείως)

Δε νομιζω οτι οι μετρησεις οπως ειναι σημερα μπορουν να καλυψουν ολες τις παραμετρους.
Σκεφτειτε μονο τους πυκνωτες που εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα, καποιοι απο αυτους μετρανε ακριβως το ιδιο αλλα εχουν ακουστες διαφορες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Το zanden ας πούμε θεωρείτε από πάρα πολλούς κορυφαίο DAC όπως και οι Wavac 833 στους ενισχυτές αλλά και οι Cary 1610! Και τα τρία έχουν χειρότερες μετρήσεις και από ραδιοφωνάκι των 200Ε.

Το πόσο χάλια μετρήσεις έχουν τα μονόδρομα το ξέρουμε όπως επίσης και σχεδόν όλες οι λάμπες.

Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να ακούει κανείς από λάμπες.

Χμμμμ, θα πρέπει να πέσουν νούμερα στο τραπέζι και ν αφήσουμε στην άκρη τι είπαν, ποιοι και που.

Λάμπες ε; Αρμονικές παραμορφώσεις σωστά;

Αντιγράφω απ το site του Lamm για τον LL2.1.

Total Harmonic Distortion from 20 Hz - 20 KHz

Vout = 2 Volts RMS,:no more than 0.03%

Τώρα η "million dollar question" (που λέμε στα Χανιά): θα μπορούσες να αντιληφθείς παραμόρφωση σ αυτά τα επίπεδα; Θα μπορούσες εσύ να θεωρήσεις κορυφαίο, έναν AV προενισχυτή με παραμόρφωση ένα δεκαδικό μικρότερη;
Η θα λειτουργούσε το απόλυτο νούμερο σαν ψυχολογική υποστήριξη της επιλογής.

Μην με παρεξηγήσεις. Δεν προσπαθώ σε καμιά περίπτωση να κρίνω την επιλογή. Το πως και το γιατί συζητώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Χμμμμ, θα πρέπει να πέσουν νούμερα στο τραπέζι και ν αφήσουμε στην άκρη τι είπαν, ποιοι και που.

Λάμπες ε; Αρμονικές παραμορφώσεις σωστά;

Αντιγράφω απ το site του Lamm για τον LL2.1.

Total Harmonic Distortion from 20 Hz - 20 KHz

Vout = 2 Volts RMS,:no more than 0.03%

Τώρα η "million dollar question" (που λέμε στα Χανιά): θα μπορούσες να αντιληφθείς παραμόρφωση σ αυτά τα επίπεδα; Θα μπορούσες εσύ να θεωρήσεις κορυφαίο, έναν AV προενισχυτή με παραμόρφωση ένα δεκαδικό μικρότερη;
Η θα λειτουργούσε το απόλυτο νούμερο σαν ψυχολογική υποστήριξη της επιλογής.

Μην με παρεξηγήσεις. Δεν προσπαθώ σε καμιά περίπτωση να κρίνω την επιλογή. Το πως και το γιατί συζητώ.

Ας πάμε στα ηχεία που είναι λίγο πιο σαφές το πράγμα όπως είπα παραπάνω.

Επίσης έδωσα link για τις μετρήσεις του Atkinson για τα συγκεκριμένα παραδείγματα που ανέφερα.

Μετρήσεις?
ναι δίνουν μια εικόνα
αλλά
πως μετρας?
τι μετρας?
μπορεις να μετρήσεις ολες τις παραμέτρους ή καποια πραγματα δεν μπορεις να μετρησεις?
με τι εχεις αναφορά το οργανο (μηχανημα) ή τα οργανα μας (αφτια)?
αλλιως ακουμε εμεις αλλιως τα μηχανηματα, δεν ακουμε flat
Γιατι ενα ενεργό κρος των 50ε μετραει πολύ καλύτερα από ενα παθητικό αξιολογο φιλτρο αλλά δεν ακουγεται?

Μετρας εναν ενισχυτή....οκ αριστος
θα εχει την ιδια συμπεριφορά αν του βάλεις ενα ανώμαλο φορτίο?

Μπας και κατι μονο του δεν εχει απολυτο χαρακτηρα αν μετρηθεί?
μπας και ειναι αποτελεσμα συνεργασίας ολων των επιμέρους μηχανηματων?

Μετραγε τις προαλλες ενα περιοδικό (ετυχε να γνωριζω τον κατασκευαστη που εκαναν τεστ τον ενισχυτή του) με ταση δικτυου....μπορεις να πάρεις σοβαρες μετρησεις στα 210V (+/-10) ενισχυτή με λαμπες?

Υ.Γ. ο ηχολήπτης ακουει nearfield και ακουει κατι που το εχει φτιαξει ο ιδιος γνωρίζοντας με λεπτομέρια τι εχει βαλει και που
αν ακουσετε οπως ακουει μπορει να μην σας αρεσει

:ears::ears::ears:

Υπάρχει ειδικός φάκελος με τα τσιτάτα και τις αποφάσεις του μικρού..

Οι επόμενες γενεές θα μείνουν εκστατικές με τη σταθερότητα των απόψεων
κάποιων, από τον 21ο αιώνα!:D:D:D

2Vrms σε φορτίο 8Ohm ειναι 0,5Wσυνεχόμενα
10Vrms στο ιδιο φορτίο 12Wσυνεχόμενα

οταν εχει μουσικό προγραμμα η εξοδος του τελικού σου μπορει να ειναι από 2εως 20Volt

Υπάρχει ειδικός φάκελος με τα τσιτάτα και τις αποφάσεις του μικρού..

Οι επόμενες γενεές θα μείνουν εκστατικές με τη σταθερότητα των απόψεων
κάποιων, από τον 21ο αιώνα!:D:D:D

Ζηλεύετε τα νιάτα μου ρε παλιομαγκούφηδες...:flipout:

Re: Απάντηση: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Κι απ αυτά βγαίνει ότι δεν παίζουν οι λάμπες; Αντίστοιχα οι κόρνες, αύριο κάτι άλλο. Δεν μπορώ να συμφωνήσω.

Να γινω λιγο πιο συγκεκριμενος.
Πριν δυο μηνες ειχα στο σπιτι μου 2 προενισχυτες το τελευταιο all fet σχεδιο του Erno Borbely. Ο ενας φορουσε cerafine elna και ο αλλος blackgate.
Εγω δεν ειμαι ηλεκτρονικος αλλα ο φιλος που τους εφτιαξε μου ελγε οτι μετρουσαν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο σε ολες τις μετρησιμες παραμετρους.
Επαιζαν αρκετα διαφορετικα και δεν ειμαι ο μονος που το λεω τους ακουσαμε πολλα αυτια.
p.s 2 μηνες μετα και τα 2 μηχανακια εχουν elna cerafine;)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Κι απ αυτά βγαίνει ότι δεν παίζουν οι λάμπες; Αντίστοιχα οι κόρνες, αύριο κάτι άλλο. Δεν μπορώ να συμφωνήσω.

Που είπα εγώ ότι δεν παίζουν οι λάμπες? Τι εννοείς "παίζουν"? :7SFGSFG:

Να γινω λιγο πιο συγκεκριμενος.
Πριν δυο μηνες ειχα στο σπιτι μου 2 προενιχυτες το τελευταιο all fet σχεδιο του Erno Borbely. Ο ενας φορουσε cerafine elna και ο αλλος blackgate.
Εγω δεν ειμαι ηλεκτρονικος αλλα ο φιλος που τους εφτιαξε μου ελγε οτι μετρουσαν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο σε ολες τις μετρησιμες παραμετρους.
Επαιζαν αρκετα διαφορετικα και δεν ειμαι ο μονος που το λεω τους ακουσαμε πολλα αυτια.
p.s 2 μηνες μετα και τα 2 μηχανακια εχουν elna cerafine

συμφωνούμε, απλά όμως με τεχνοκρατικά κριτήρια αυτό σημαίνει ότι δεν μετρούν το ίδιο σε όλες τις παραμέτρους ή ότι υπάρχουν παράμετροι που παίζουν ρόλο στην ακουστική συμπεριφορά που ακόμη δεν τις μετράμε.