Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

μιλάτε λες και ήταν αυτός ο υπεύθυνος, εκτός αν εννοείτε ότι ήταν ο καθ ύλην αρμόδιος που ήταν.

Το δεύτερο Δημήτρη. Όταν είσαι το αφεντικό, ακόμα κι αν δεν φταις προσωπικά, ... φταις.
Ο κόσμος στον υπουργό έχει δώσει εντολή.
Το τι κάνουν οι συνεργάτες του, οι μηχανισμοί κ.τ.λ είναι δική του δουλειά.
Αν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την υπάρχουσα κατάσταση, παραιτείται.

Γιατί τα τελευταία χρόνια έχω την αίσθηση, ότι πολλοί πολιτικοί μας - ιδιαίτερα οι προβεβλημένοι- δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε περίπτερο?

Συνθήματα και αοριστίες ανευ νοήματος και από δουλειά... άστο καλύτερα.

Απάντηση: Re: Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Λες για το tiff πολλαπλών σελίδων?

Και είχα την αίσθηση ότι τα ναρκωτικά παραμένουν παράνομα στη χώρα μας!

Βλέπω ασχολήθηκες κι εσύ Τάσο.

Και νάταν μόνο τα multipage tiff.

Λοιπόν ξεκινάω μετά απο προτροπή φίλου.

Δηλώνω nickname, password και email και περιμένω 3-4 εργάσιμες για την ενεργοποίηση.

Μετά απο 1 εβδομάδα τίποτα.

Στέλνω νέο nickname, password και email και ενεργοποιείται αμέσως!!!!

(Μετά 3 εβδομάδες μου έρχεται στο πρώτο email που έστειλα μήνυμα οτι κακώς οι οδηγίες μιλάνε για ενεργοποίηση και δεν χρειάζεται να σταλθεί email ενεργοποίησης στον χρήστη).

Πάμε στις προδιαγραφές σκαναρίσματος των εγγράφων:

Multipage tiff(...) απρόμαυρο με 16(!!!!) τόνους του γκρί (4bit Β/W). Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά (ελάχιστο 8bit B/W με 256 τόνους του γκρί) και ούτε μετατρέπεται έγγραφο σε τέτοιο. Στέλνω μήνυμα: Σε 1 εβδομάδα μου απαντούν οτι δέχονται και 256 B/W. Στο μεταξύ τα έχω φωτοτυπήσει να τα στείλω ταχυδρομικά :BDGBGDB55:

Πάμε στη δήλωση: Έχω δύο συμβόλαια που στηρίζουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας (100%). Μία γονική παροχή με ψιλή κυριότητα και μία παραίτηση δικαιώματος επικαρπίας. Τα δηλώνω. Μου βγαίνει μήνυμα οτι το ποσοστό κυριότητας είναι παραπάνω απο 100% (!!!!). Προφανώς προσθέτει τα 2 συμβόλαια και το βγάζει 200% :slapface:

Τηλεφωνώ το 1015. Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Μία κοπελίτσα αναρωτιέται μήπως χρειάζεται μόνο το τελευταίο συμβόλαιο... Οι οδηγίες αναφέρουν ρητά οτι χρειάζονται όλα.

Θα τα κάνω πακέτω και σταθώ στην ουρά. Τι να γίνει... :grandpa:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Πάμε στη δήλωση: Έχω δύο συμβόλαια που στηρίζουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας (100%). Μία γονική παροχή με ψιλή κυριότητα και μία παραίτηση δικαιώματος επικαρπίας. Τα δηλώνω. Μου βγαίνει μήνυμα οτι το ποσοστό κυριότητας είναι παραπάνω απο 100% (!!!!). Προφανώς προσθέτει τα 2 συμβόλαια και το βγάζει 200% :slapface:

Τηλεφωνώ το 1015. Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Μία κοπελίτσα αναρωτιέται μήπως χρειάζεται μόνο το τελευταίο συμβόλαιο... Οι οδηγίες αναφέρουν ρητά οτι χρειάζονται όλα.

εσύ πολύ σωστά τους τα υπέβαλες. Και υποτίθεται πως το Κτηματολόγιο το στελεχώνουν νομικοί... τι να πεις.

Σήμερα πέρασα να πάρω καμιά... 30αριά αιτήσεις (μη γελάτε, για όλο το σόι μου είναι!) και στο γραφείο κτηματογράφησης Ευόσμου, ήταν ήδη στο 200 (κατά τις 12 το μεσημέρι) και πρέπει να περίμεναν άλλα 30-40 άτομα.

Πολύ μεγάλωσε ο Εύοσμος ρε παιδιά...

Ουφ, επιτέλους τέλος ,από Αθήνα διότι υπάρχει και στην επαρχία εκκρεμότητα αλλά για εκεί αισιοδοξώ.
Συνολικός χρόνος 3 ώρες και 50 λεπτά (3 ώρες αναμονής και περίπου 50 λεπτά η διαδικασία).
Υπερβολικός όπως και να τον δεις. Μισό μεροκάματο για μια γραφειοκρατική διαδικασία.

Έχοντας δει το γραφείο στην Πλατεία Μαβίλη το οποίο είναι μια ημιυπόγεια τρύπα , συστήνω ανεπιφύλακτα το γραφείο στο Ολυμπιακό κέντρο Ιππασίας στο Γουδί για τον πολύ βασικό λόγο ότι οι συνθήκες αναμονής είναι πολύ πιο ανθρώπινες (μεγάλος χώρος ,κλιματιζόμενος, πολύ πράσινο γύρω γύρω).

Υπάρχουν 4-5 υπάλληλοι που ελέγχουν τα έγγραφα και 5-6 οι οποίοι πληκτρολογούν και 1 που ρυθμίζει την ...κυκλοφορία.
Θα έπρεπε να υπάρχουν άλλοι τόσοι για να υπάρχει καλύτερη ροή.
Υπολογίστε ,οι ενδιαφερόμενοι, ότι χρειάζονται 3 ώρες αναμονής για να προχωρήσουν 70-80 νούμερα , περίπου 25 νούμερα/ώρα.
Επίσης για δήλωση 10 δικαιωμάτων και άνω χρειάζεται ραντεβού. Ένας κύριος ακριβώς δίπλα μου με 12 δικαιώματα εξυπηρετήθηκε μετά βίας εκτός αν απλώς τον ψάρωναν. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση τοιχοκολλημένη πάντως.

Καλή τύχη!

Επίσης για δήλωση 10 δικαιωμάτων και άνω χρειάζεται ραντεβού. Ένας κύριος ακριβώς δίπλα μου με 12 δικαιώματα εξυπηρετήθηκε μετά βίας εκτός αν απλώς τον ψάρωναν. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση τοιχοκολλημένη πάντως.

Αυτό ισχύει, αλλά περισσότερο εξυπηρετεί παρά ταλαιπωρεί. Διότι γλυτώνεις την αναμονή.

Αυτό ισχύει, αλλά περισσότερο εξυπηρετεί παρά ταλαιπωρεί. Διότι γλυτώνεις την αναμονή.

Φυσικά, απλώς το αναφέρω για να μην υπάρξουν περιπτώσεις όπου και την αναμονή θα υποστεί κάποιος και θα αναγκαστεί να ξαναπάει για να ολοκληρώσει τα επιπλέον των 10, δικαιώματα.

Συνάδελφοι βοήθεια!!
Είναι δυνατόν για τις θέσεις στάθμευσης στην πιλοτή, οι οποίες στο συμβόλαιό μου ανήκουν στο διαμέρισμά μου κατ' αποκλειστική χρήση (πραγματική δουλεία) να πρέπει να πληρώσω πλήρη δικαιώματα 35ευρώ, όταν το κλειστό πάρκινγκ με χιλιοστά κάνει 20 ? έτσι μου είπε η πιτσιρίκα στο τετραψήφιο... (ήταν και ελαφρώς αγενής). Δεν ανήκουν σε μένα, στο διαμέρισμα ανήκουν και δεν έχουν χιλιοστά.

Θα μου στρίψει!

Καμμιά ιδέα?

Εάν δεν έχουν χιλιοστά, τότε δεν πληρώνει μία.
ΔΕΝ έχουν τον χαρακτήρα πραγματικής δουλειάς, πρόκειται για ζήτημα λυμένο νομολογιακώς και όποιος το υποστηρίζει είναι παντελώς αδιάβαστος.
Αυτό θα αντέκρουε σε αρχή του εμπραγμάτου δικαίου (nemini res sua servit). Νομικώς αποτελούν περιορισμούς της κυριότητας των ετέρων συνιδιοκτητών του κοινού ακινήτου, και δεν πρέπει να πληρώνεις μία. Πράγμα λογικό, αφού δεν αποτελούν εμπράγματο δικαίωμα.

Ευχαριστώ κ. συντονιστά, θα τα δηλώσω μαζί με το διαμ/σμα και την αποθήκη και θα δοκιμάσω αύριο την τύχη μου. Ελπίζω να ξέρουν μόνο να μου πουν σε πόσα έντυπα, γιατί είναι 3 και δεν χωράνε στο υπάρχον. Θα τους πάω μάλλον άλλο ένα σαν συμπλήρωμα και βλέπουμε.

Ελαφρώς εκνευρισμένος με την ταλαιπωρία
Κωνσταντίνος

Κωνσταντίνε είμαι ακριβώς στην ίδια περίπτωση με σένα και γύρισα πριν λίγο από το Κτηματολογικό Γραφείο όπου ολοκλήρωσα την υποβολή.
Αυτές οι θέσεις στάθμευσης γράφονται στην ενότητα Β-5 (Βοηθητικοί χώροι χωρίς χιλιοστά στο οικόπεδο)και βέβαια δεν πληρώνεις.
Προφανώς η κοπελίτσα είναι ελαφρώς αγενής αλλά βαρέως άσχετη.

Last edited:
Κωνσταντίνε είμαι ακριβώς στην ίδια περίπτωση με σένα και γύρισα πριν λίγο από το Κτηματολογικό Γραφείο όπου ολοκλήρωσα την υποβολή.
Αυτές οι θέσεις στάθμευσης γράφονται στην ενότητα Β-5 (Βοηθητικοί χώροι χωρίς χιλιοστά στο οικόπεδο)και βέβαια δεν πληρώνεις.
Προφανώς η κοπελίτσα είναι ελαφρώς αγενής αλλά βαρέως άσχετη.

ακριβως!!!!!!

Εγώ θα μου πείτε τι να κάνω που είμαι κηδεμόνας σε μία σχολάζουσα κληρονομία και οι τίτλοι είναι από 70 μέχρι 40 ετών και φυσικά από τοπογραφικό τίποτα?

"Αποφασίζουμε και διατάζουμε" και "κόφτε το λαιμό σας".

Τάσο, η έλλειψη τοπογραφικού ξεπερνιέται εύκολα με μια απλή παράθεση των οδών που περιβάλουν το οίκημα. Αυτό μπορεί να γίνει και σε μορφή σκίτσου.

Τέλος καλό, όχι όμως και όλα καλά (γιατί η "λυπητερή" θα έρθει αργότερα).
Χώρος: Πρώην Δυτ. Αερολιμένας, συνδετικό κτίριο.
Δήμοι: Άλιμος, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ελληνικό.
Χρόνος: 7/8/08, αναμονή 4 ωρες (9.15-13.15), διεκπεραίωση 40' (απλή περίπτωση, όλα τα δικαιολογητικά πλήρη και σωστά συμπληρωμένα).

Καλές διακοπές
Κωνσταντίνος

ΔΙΠΛΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ!!

Έχω στείλει γυναικά και παιδιά για διακοπές,απολαμβάνω την ησυχία μου μετά από πολύ καιρό,για δυο μέρες μιας και πάω να τους βρω, πίνοντας ένα bombay sapphire με πάγο και κάνω παιχνίδι με το AVclub.
Και τσουπ ένα mail.........

Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν αποκτήσει ακίνητα μέσω τραπεζικού δανεισμού –και τα οποία εξακολουθούν να είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες- θα πληρώσουν δύο φορές το ίδιο τέλος...
Συγκεκριμένα:

Μία φορά θα πληρώσουν το τέλος, που είναι 35 ευρώ για σπίτι ή οικόπεδο και 20 ευρώ για αποθήκη ή πάρκινγκ, ως ιδιοκτήτες στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο που ανήκει το ακίνητο τους.Τη δεύτερη φορά θα πληρώσουν το ίδιο τέλος στην τράπεζα ως δανειολήπτες.

Θα χρεωθούν δηλαδή δύο φορές για το ίδιο ακίνητο.

Αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι τράπεζες όπως και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο όλες τις εμπράγματες εξασφαλίσεις, δηλαδή τις προσημειώσεις ακινήτων καταβάλλοντας το αντίστοιχο τέλος.

Το ποσό που θα πληρώσουν οι τράπεζες ως τέλη κτηματολογίου θα υπερβεί σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τα 35 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εισπράξουν στη συνέχεια από τους δανειολήπτες πελάτες τους.

Ειδικότερα θα πρέπει οι τράπεζες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να δηλώσουν όλα τα ακίνητα πάνω στα οποία έχουν εγγράψει υποθήκες, προκειμένου να χορηγήσουν δάνεια.

Σημειώνουμε ότι τα στεγαστικά δάνεια χορηγούνται με προσημείωση ακινήτου. Η τράπεζα προσημειώνει αρχικά το ακίνητο, με την εγγραφή βάρους στο αρμόδιο υποθηκοφυλάκειο και στη συνέχεια προχωρά στην εκταμίευση του δανείου. Η κυριότητα του ακινήτου ανήκει στην τράπεζα μέχρι την πλήρη εξόφληση του δανείου.

Το ίδιο ισχύει και στα δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες για επισκευή ακινήτου, ενώ τα τελευταία χρόνια χορηγούν και καταναλωτικά δάνεια με προσημείωση ακινήτου.

«Οι τράπεζες ελέγχουν όλες τις υποθήκες για να καταγράψουν τα βάρη και στη συνέχεια να τα δηλώσουν στο Κτηματολόγιο» αναφέρουν στο Capital.gr τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη και υπογραμμίζουν ότι οι περισσότερες τράπεζες έχουν αναθέσει τη συγκεκριμένη εργασία ελέγχου και καταγραφής των βαρών σε εξωτερικούς συμβούλους.

Επισημαίνουν ακόμα ότι από έλεγχο θα περάσουν όλες οι δανειακές συμβάσεις και όχι μόνο των στεγαστικών δανείων. Δηλαδή θα ελεγχθούν και όλα τα δάνεια ύψους άνω των 5.000 ευρώ που έχουν χορηγηθεί ως επισκευαστικά, επιχειρηματικά ή καταναλωτικά.

Από τους πρώτους υπολογισμούς προκύπτει ότι οι τράπεζες θα ελέγξουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο δανειακές συμβάσεις και θα δηλώσουν τα «βάρη» στα κτηματολογικά γραφεία καταβάλλοντας –σύμφωνα με εκτιμήσεις- ποσό που θα υπερβεί τα 35 εκατ. ευρώ.

Το ποσό μπορεί να είναι και μεγαλύτερο αφού όπως αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη συχνά για να χορηγηθεί ένα δάνειο εγγράφεται υποθήκη σε δύο ακίνητα (σ´ αυτό που αποκτάται με το δάνειο και σε δεύτερο ακίνητο).

Σε αυτήν την περίπτωση θα πληρωθεί διαφορετικό τέλος για κάθε «βάρος»/ προσημειωμένο ακίνητο. Το ίδιο ισχύει και με τις δανειακές συμβάσεις π.χ. αγοράς κατοικίας όπου στις περισσότερες περιπτώσεις εκτός από το διαμέρισμα ο δανειολήπτης αγοράζει και μία θέση πάρκινγκ ή αποθήκη. Για κάθε «βάρος» η τράπεζα θα πληρώσει τέλος (35 ευρώ για το σπίτι, 20 ευρώ για την αποθήκη ή το γκαράζ).

Οι τράπεζες αφού πληρώσουν το τέλος που αντιστοιχεί σε κάθε βάρος στο Κτηματολόγιο στη συνέχεια θα χρεώσουν με τα αντίστοιχα ποσά τους δανειολήπτες πελάτες τους. Η χρέωση θα γίνει μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που εξοφλούνται οι δόσεις των δανείων.

Αλίκη Στεφάνου
πηγή: Capital.gr

Tωρα τι να πω ότι θέλουν να μας ξεβρακώσουν.....
Οι τύποι δεν παίζονται ψάχνουν να βρουν λεφτά από παντού......
Βοήθεια μας.......
Παναγιά βοήθα,γιορτάζεις και μεθαύριο.