Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Πράγματι είναι απολύτως οξύμωρο το να ισχυρίζεται κάποιος ότι σκοτώνει το ζώο με σεβασμό.

Κι όμως, οξύμωρο ή όχι, ευτυχώς συμβαίνει. Θυμάμαι μάλιστα πιτσιρικάς στο χωριό τον παππού μου να βάζει τη γιαγιά μου να σφάζει τις κότες, γιατί μπορούσε να το κάνει τελείως μπαμ και κάτω, πολύ πιο γρήγορα ώστε να μη βασανίζονται.

100% επιτυχία δεν έχει η καραμπίνα, 100% έχει μόνο ο χασάπης, που θανατώνει το ζώο ακινητοποιημένο και χωρίς την παραμικρή διαφυγή. Ο οποίος περιέργως αθωώνεται στο θρεντ.

Ναι δεν έχει 100% επιτυχία, έχει 96,6%... . Δεν θα διαφωνήσουμε στους αριθμούς. Πάνω κάτω αυτοί είναι. Και για τους κυνηγούς με επαναλειπτική καραμπίνα και για τα λιοντάρια που κυνηγούν στη σαβάνα.

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Πολυ φοβαμαι (αλλα και χαιρομαι) οτι το νημα εχει επιστρεψει ... εκει που ΚΑΙΕΙ την εννοια Ανθρωπια.
Σε αλλους λιγοτερο και αλλους περισσοτερο. Δεν λεω οτι εγω ειμαι στους πρωτους, γιατι καποτε εμεινα
τρεις μερες χωρις φαγητο ... και ΕΙΔΑ καποια "πραγματα" μεσα μου.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Ακομα και χωρις να πεινασω ... ως κυνηγος !
Καποιοι αλλοι .... το επιζητουν. Η τουλαχιστον, δεν νιωθουν ασχημα. Πασο ... τι αλλο να πω ...

Να σου γίνει μάθημα αυτό λοιπόν.

Αν δεν κατάλαβες τι εννοώ ρώτα και θα σου πω.

Εντελώς στα σοβαρά.

Κι όμως, οξύμωρο ή όχι, ευτυχώς συμβαίνει. Θυμάμαι μάλιστα πιτσιρικάς στο χωριό τον παππού μου να βάζει τη γιαγιά μου να σφάζει τις κότες, γιατί μπορούσε να το κάνει τελείως μπαμ και κάτω, πολύ πιο γρήγορα ώστε να μη βασανίζονται.

Έτρεχε και το ακέφαλο σώμα μετά; :rolleyes:

Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

... κρεατοφαγιας/κυνηγιού (που είναι το χειρότερο) ...

Ειχες δεν ειχες ... τα ξανακολλησες αυτα τα δυο !

Κυνηγα καμια τσουκνιδα, Χρηστο ... να χουμε να λεμε "φυτοφαγιας/κυνηγιου".

Τωρα ειμαστε ξεκρεμαστοι ... και αναμενουμε Θεια Δικη :behead: ... ολομοναχοι στην κρεατοφαγια μας !

Έτρεχε και το ακέφαλο σώμα μετά; :rolleyes:

Ε είμαστε όλοι βάρβαροι δολοφόνοι, δεν ήξεραν κι αυτοί στα χωριά να παραγγέλνουν την κότα κατευθείαν σε κατεψυγμένα nuggets να μη βασανίζουμε τα ζώα.

Δηλαδή ειλικρινά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά Ιάσωνα και θέλεις να την εξηγήσουμε?

Ξανά?

Την εξήγησες τη διαφορά οικολογικά Χρήστο, και αυτό το κατανοώ και συμφωνώ, ως προς το πως θα προστατεύουμε το οικοσύστημα. Ως προς το ζώο που θανατώνεται όμως, διαφορά δεν υπάρχει. Θανατώνεται για να φάμε εμείς. Άρα, ναι, μακάρι να βελτιώσουμε τους νόμους ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των ζώων στο κυνήγι, αλλά εμένα προσωπικά μου φαίνεται υποκριτικό να κουνήσω το δάχτυλο σε κάποιον που κυνηγάει για να φάει όσο εγώ απλά βάζω κάποιον άλλον να κάνει τη βρωμοδουλειά για μένα.

Δε χρειάζεται να συμφωνήσουμε σε όλα.

Και στον κόσμο υπάρχουν μόνο τα άκρα?

Ή full δικαιολόγηση της κρεατοφαγιας/κυνηγιού (που είναι το χειρότερο) ή φανατική χορτοφαγία?

Μπορούσες να κάνεις ένα δυό βήματα πίσω ξέρεις.

Όχι να γυρίσεις στο μηδέν.

Τέσπα.

Μπα δεν ειναι ετσι. Δεν ειμαι τη απολυτης δικαιολογησης της κρεατοφαγιας και/η του κυνηγιου.
Το ειπα στη πρωτη μου τοποθετηση οτι αμφιταλαντευομαι παντα, δικαιολογοντας το κυνηγι οσον αφορα την βρωση σχετικα με αλλες μεθοδους οπου...οπως λεει και ο μαεστρος δεν υπαρχει διαφυγη.

Αντιθετα θαυμαζω αυτους που απεχουν απο το κρεας και εγω εξακολουθω κατα καιρους να προσπαθω να απεχω. Υπο μορφη νηστειας μερικες φορες.

Κατι ειναι κι αυτο, απ το ολοτελα...

Ειχες δεν ειχες ... τα ξανακολλησες αυτα τα δυο !

Κυνηγα καμια τσουκνιδα, Χρηστο ... να χουμε να λεμε "φυτοφαγιας/κυνηγιου".

Τωρα ειμαστε ξεκρεμαστοι ... και αναμενουμε την θεια δικη :behead: ... ολομοναχοι στην κρεατοφαγια μας !

Η χειρότερη δίκη που να περιμένεις Μάνο είναι αυτή που κάνει η συνείδησή σου.

Τι άλλες μην τις φοβάσαι.

Ειδικά την Θεία Δίκη.

Γιατί δεν πρόκειται να σε αδικήσει.

Ε είμαστε όλοι βάρβαροι δολοφόνοι, δεν ήξεραν κι αυτοί στα χωριά να παραγγέλνουν την κότα κατευθείαν σε κατεψυγμένα nuggets να μη βασανίζουμε τα ζώα.

Λίγο πολύ αυτό λέμε στην κουβέντα όταν μιλάμε για συνειδητοποίηση των ενεργειών του ανθρώπου απέναντι στα ζώα.

Λίγο πολύ αυτό λέμε στην κουβέντα όταν μιλάμε για συνειδητοποίηση των ενεργειών του ανθρώπου απέναντι στα ζώα.

Δηλαδή το σφάξιμο της αλανιάρας κότας στο χωριό είναι χειρότερη ενέργεια από τη μαζική εκτροφή 10 εκατομμυρίων κοτόπουλων ταϊζοντας τα... κοτόπουλο, και που στη ζωή τους δε θα περπατήσουν ούτε μισό μέτρο;

Kαποιοι δεν εχουν αντιληφθει οτι ειναι ....
ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ και ΕΥΤΥΧΗΜΑ οτι δεν βλεπουμε ζωντανα τα θηραματα ΠΡΙΝ τα φαμε.
Ναι, ειναι καργα υποκριτικο ευτυχημα. Αλλα δεν παυει να ειναι ευτυχημα ! Εστω και υποκριτικο.
Ας γυρισουμε πισω τοτε ... να βλεπουμε την αγωνια στο βλεμμα ενος αποκεφαλισμου αρνιου.

Ολα καλα, εδω μεσα ... ολα καλα !

Την εξήγησες τη διαφορά οικολογικά Χρήστο, και αυτό το κατανοώ και συμφωνώ, ως προς το πως θα προστατεύουμε το οικοσύστημα. Ως προς το ζώο που θανατώνεται όμως, διαφορά δεν υπάρχει. Θανατώνεται για να φάμε εμείς. Άρα, ναι, μακάρι να βελτιώσουμε τους νόμους ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των ζώων στο κυνήγι, αλλά εμένα προσωπικά μου φαίνεται υποκριτικό να κουνήσω το δάχτυλο σε κάποιον που κυνηγάει για να φάει όσο εγώ απλά βάζω κάποιον άλλον να κάνει τη βρωμοδουλειά για μένα.

Δε χρειάζεται να συμφωνήσουμε σε όλα.

Ω μα και ως προς το ζώο υπάρχει διαφορά και ως προς τον θηρευτή.

Στην περίπτωση του κυνηγιού βλέπεις ο θυρευτής δεν έχει κάνει κανένα κόπο να φροντίσει το ζώο μέχρι την ημέρα που θα το σκοτώσει για να το φάει.

Δεν το προστάτεψε το χειμώνα, δεν το ξεδίψασε το καλοκαίρι, δεν το φρόντισε όταν τραυματίστηκε, δεν νοιάστηκε για τα μικρά του που θα πεθάνουν περιμένοντας τον γονιό να επιστρέψει.

Απλά βρέθηκε στον δρόμο του ζώου και αυτό αρκούσε για να του τερματίσει την ζωή (και όλων όσων εξαρτώνται από αυτό).

Σαφώς και δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα. Σε οτιδήποτε.

Η αλήθεια όμως μην ξεχνάμε είναι μια.

Ανεξάρτητη από τις γνώμες μας.

Δηλαδή το σφάξιμο της αλανιάρας κότας στο χωριό είναι χειρότερη ενέργεια από τη μαζική εκτροφή 10 εκατομμυρίων κοτόπουλων ταϊζοντας τα... κοτόπουλο, και που στη ζωή τους δε θα περπατήσουν ούτε μισό μέτρο;

Ωραίος συμψηφισμός... . Από πότε μπήκαμε στη διαδικασία της σύγκρισης μεταξύ δύο κακών για να αποφασίσουμε ποιο είναι το καλύτερο; :afro:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Η χειρότερη δίκη που να περιμένεις Μάνο είναι αυτή που κάνει η συνείδησή σου.

Τι άλλες μην τις φοβάσαι.

Ειδικά την Θεία Δίκη.

Γιατί δεν πρόκειται να σε αδικήσει.

Αρχιζω να βλεπω την κοτα .... λιγο βλοσυρη απεναντι μου.
Λες να βλεπω .... την συνειδηση μου ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Σαφώς και δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα. Σε οτιδήποτε.

Η αλήθεια όμως μην ξεχνάμε είναι μια.

Ανεξάρτητη από τις γνώμες μας.

Α μπράβο. Εδώ η μία και μόνη αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος, από την φύση του, είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και τρέφεται σκοτώνοντας τα υπόλοιπα ζώα.

Από κει και πέρα, ο καθένας μπορεί είτε μέσα στην υποκειμενική του κοσμοθεωρία να βρει κάποιο επίπεδο στο οποίο αισθάνεται άνετα ώστε να το δικαιολογήσει (ένστικτα, κυνήγι, εκτροφή, χασάπης, κ.ο.κ.), είτε να το απορρίψει κατηγορηματικά σταματώντας να υποστηρίζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη θανάτωση ζώων (άρα σταματώντας να τρώει κρέας).

Εμείς συζητάμε για το δεύτερο, υποκειμενικό κομμάτι, η πρώτη αλήθεια δεν είναι διαπραγατεύσιμη αλλά επιστημονικό δεδομένο.

Όποιος αμφιβάλλει για την βαρβαρότητα του ανθρώπου απέναντι στα ζώα ας δει αυτό το ντοκυμαντέρ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ή έστω ας ξεκινήσει μόνο από το trailer. Είναι αρκετό και αυτό:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα άλλα είναι δικαιολογίες.

Και για τα πάντα υπήρχαν ανέκαθεν δικαιολογίες όσο αισχρά και να ήτανε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Ωραίος συμψηφισμός... . Από πότε μπήκαμε στη διαδικασία της σύγκρισης μεταξύ δύο κακών για να αποφασίσουμε ποιο είναι το καλύτερο; :afro:

Παντως, αυτο ισχυει.
Οπως συγκρινουμε τα καλα, ετσι συγκρινουμε και τα κακα.
Τιποτα δεν ξεφευγει απο συγκρισεις. Για να ειμαστε ειλικρινεις
... το μη χειρον βελτιστον. Ακομα και σε απανθρωπιες/κτηνωδιες.

Πριν 65 δις χρονια, οι βελοσιραπτορες δεν ενδιαφερονταν αν το θηραμα
ακομα ζουσε ενω του κατασπαραζαν ποδια και κοιλια. Σημερα, μια γατα
θα επιτεθει (αν της δοθει ευκαιρια) κατευθειαν στην καρωτιδα για να διακοπει
η κυκλοφορια αιματος και οξυγονου με το κεφαλι και ο θανατος ... να ειναι ΑΚΑΡΙΑΙΟΣ.
Δεν λεω οτι ολα τα ζωα το κανουν αυτο (καρχαριας, σιγουρα δεν το κανει)
αλλα η Φυση ... μετα απο τοσα εκατομμυρια χρονια, εγινε κατατι πιο σπλαχνικη
απεναντι στα θηραματα ..... the quickest death benefits both predator and prey.

Αρα .... αναμεσα σε δυο κακα (κτηνωδιες) ... καποια ειναι προτιμοτερη.
Τι να κανουμε τωρα .... συγκρισεις παντα θα υπαρχουν και θα γινονται.

Την περίπτωση να σεβόμαστε το περιβάλλον και να καταναλώνουμε υπεύθυνα δεν την σκεφτόμαστε σαν εκδοχή;
Δηλαδή να προτιμάμε π.χ. ένα κοτόπουλο από καμιά 30αριά τσίχλες;
Ή να αποφεύγουμε τα "του γάλακτος" και τα "gourmet" κρέατα του στυλ ελάφι και λαγό;

Όσοι τρώμε κοτόπουλο ναι, το οφείλουμε στα ζώα να συγκρίνουμε τα δύο κακά και να βγάζουμε το καλύτερο. Όσοι δεν, έχουν την πολυτέλεια να τα απορρίψουν αμφότερα και να μας πούνε και βάρβαρους.