Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Χρήστο όλοι μας έχουμε επιλέξει μια στάση ζωής..Δεν θα σκοτωνα ποτέ ζώο για να ...διασκεδάσω,αλλά μου είναι επισης αδύνατον να πείσω το σαδιστή για την αρρώστια και την τρέλα που κουβαλάει..Από την στιγμή που αυτήν του την τρέλα την επισημοποιεί το ίδιο το κράτος..
Όπως και να χει δεν είμαι χορτοφάγος..Αν και δεν μου αρέσει ,τρώω αραιά και που γουρούνι..Έχω διαβάσει ότι το γουρούνι είναι πιο έξυπνο από τον σκύλο..Με ότι και αν αυτό συνεπάγεται..

Όταν μου την λέει ένας αυστηρά χορτοφάγος ,τότε κάθομαι σούζα.

Sorry Ιάσωνα αλλά να πεις στους Κινέζους φίλους σου, πως όσο επιτρέπουν να συμβαίνουν αυτά στην Κίνα (δείξε τους το βίντεο) θα λογίζονται βάρβαροι.

Τίποτε λιγότερο.

Εντάξει τώρα το'σκισες το θέμα. Σκέψου ξανά τι γράφεις και ελπίζω να καταλάβεις ότι με τέτοιες ισοπεδωτικές δηλώσεις, κινείσαι στα χωράφια του ρατσισμού. Δηλαδή εσύ είσαι βάρβαρος επειδή επιτρέπεις να υπάρχουν σφαγεία με τραγικές συνθήκες στην Ελλάδα; Ειλικρινά δεν περίμενα ν'ακούσω τέτοιο πράγμα από μορφωμένο άνθρωπο.

Δεν μου βγάζει σχόλια... Η φωτογραφία είναι κλασσική φτηνή φωτοσοπιά των χορτοφάγων και αποσκοπεί στο να γίνει αυτή ακριβώς η ερώτηση - "αίμα είναι όλο αυτό ?" και σαν εικόνα να περάσει στο υποσυνείδητο του θεατή οτι η μονάδα αυτή είναι "evil". To άρθρο, όπως και τα άλλα που είδα, τα γράφει η ίδια τύπισσα και το συγκεκριμένο μιλάει γενικά για την διαχείρηση και τις μυρωδιές των αποβλήτων του συγκροτήματος.

Σήμερα οι κυνηγοί πρωταρχικά το κάνουν για διασκέδαση και μετά (και ΑΝ) για «τροφή». (απόδειξη αυτού είναι ότι περισσότερο κοστίζει ο εξοπλισμός και το κυνήγι σαν δραστηριότητα , παρά η χρηματική αξία των θηραμάτων ως διατροφικό αγαθό)
Θεωρώ απαράδεκτο να σκοτώνεις οτιδήποτε για να διασκεδάσεις ή να δοκιμάσεις το όπλο σου ή το σημάδι σου ή τα πυρομαχικά σου . Και ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για κυνήγι άγριας ζωής.

Για τον ίδιο λόγο δεν έχω κανένα πρόβλημα με όποιον ζει στο φυσικό του χώρο (είτε λέγεται Αλάσκα ή Παταγονία ή Αμαζόνιος ) και το κυνήγι είναι μέθοδος ανεύρεσης της τροφής του,

Mονο που αυτα τα θηραματα ειναι δυσευρετα , προφανως λογω της δυσκολιας αποκτησης τους αλλα και της υψηλης διατροφικης τους αξιας (μακρια απο συντηρητικα , ταξιδια απο την αλλη ακρη της γης κλπ ) αποτελουν ενα πολυτιμο επαθλο.Δεν ξερω αν η ικανοποιηση αυτη ονομαζεται <διασκεδαση>

Το θεμα ειναι οτι οσο πιο μακρια βρισκεται καποιος απο το φυσικο περιβαλλον τοσο πιο αποκρουστικο βρισκει καποιος το κυνηγι, τοσο πιο σοκαριστικη την συμμετοχη .Και οχι μονο το κυνηγι.Για αυτο η γιαγια στο χωριο μπορει να σφαζει την κοτα χωρις δευτερη σκεψη , ενω καποιος απο την πολη που παει διακοπες , μπορει να την λυπηθει, να της δωσει ονομα , να της μιλαει σαν κατοικιδιο , και απλα να περιμενει ως δια μαγειας να μεταφερθει στο πιατο του κρασατη.

Το θεμα ειναι οτι οσο πιο μακρια βρισκεται καποιος απο το φυσικο περιβαλλον τοσο πιο αποκρουστικο βρισκει καποιος το κυνηγι, τοσο πιο σοκαριστικη την συμμετοχη .Και οχι μονο το κυνηγι.Για αυτο η γιαγια στο χωριο μπορει να σφαζει την κοτα χωρις δευτερη σκεψη , ενω καποιος απο την πολη που παει διακοπες , μπορει να την λυπηθει, να της δωσει ονομα , να της μιλαει σαν κατοικιδιο , και απλα να περιμενει ως δια μαγειας να μεταφερθει στο πιατο του κρασατη.

Έτσι ακριβώς είναι.

Τις προάλλες είδα ότι στο supermarket πουλούσαν αστακούς μέσα σε ενυδρείο. Λέω κι εγώ, ΓΑΜΑΤΟ, αστακομακαρονάδα φρέσκια (και χωρίς πασοκ, σε τιμή Σύριζα και βγάλε!), και όρμησα να πάρω. Ο τύπος τον τράβηξε απ'το νερό και τον έβαλε στη σακούλα, ζωντανό, απλά με δεμένες τις δαγκάνες. Γουρλώνω μάτια και του λέω what are you doing there? Μου λέει you're responsible for killing it.

Τελικά το γυρίσαμε σε steak night, γιατί ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν κατοικίδιο. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά θα μας θάψει όλους, ζουνε πόσες δεκαετίες...

http://thevegancalculator.com/animal-slaughter/

Αν ημουν εξωγηινος ... δεν θα εψαχνα ουτε Πυθαγορεια θεωρηματα, ουτε Αμλετ, ουτε Μπετοβεν, ουτε Παστερ.
Θα αφηνα το παραπανω counter ... για μερικα λεπτα. Οποτε ? Τι σημαινει αυτο ? Kοβουμε το κρεας ?
Αυτο σημαινει ... οτι κανουμε την παπια και χαμηλωνουμε το κεφαλι ... μεχρι να φτιαξουμε πολιτισμο.
Μα πολιτισμο δεν εχουμε και τωρα ?

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ :smash: .... ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ :smash: .... ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ! :slapface:

Όπως και να χει δεν είμαι χορτοφάγος..Αν και δεν μου αρέσει ,τρώω αραιά και που γουρούνι..Έχω διαβάσει ότι το γουρούνι είναι πιο έξυπνο από τον σκύλο..Με ότι και αν αυτό συνεπάγεται..
.

Χωρίς πλάκα, αυτό το παληκαράκι εδώ μ'εχει κάνει να έχω αραιώσει το χοιρινό όσο δεν πάει.

Εντάξει τώρα το'σκισες το θέμα. Σκέψου ξανά τι γράφεις και ελπίζω να καταλάβεις ότι με τέτοιες ισοπεδωτικές δηλώσεις, κινείσαι στα χωράφια του ρατσισμού. Δηλαδή εσύ είσαι βάρβαρος επειδή επιτρέπεις να υπάρχουν σφαγεία με τραγικές συνθήκες στην Ελλάδα; Ειλικρινά δεν περίμενα ν'ακούσω τέτοιο πράγμα από μορφωμένο άνθρωπο.

Ένα παλιό ρητό λέει ότι η σιωπή είναι συνενοχή.

Ναι όσο μια κοινωνία επιτρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα τόσο αυτή η κοινωνία είναι βάρβαρη.

Αν υπάρχουν στην Ελλάδα σφαγεία με τραγικές συνθήκες και το ξέρω, ναι είμαι βάρβαρος*.

Όσο στην Ισπανία υπάρχουν οι ταυρομαχίες ,ναι είναι βάρβαροι.
κ.λπ. κ.λπ.

Τι να κάνουμε τώρα? Αυτή είναι η ηθική πραγματικότητα.

Όσο για τα χωράφια του ρατσισμού, αυτά δεν περιλαμβάνουν κακές νοοτροπίες και πρακτικές. Η βαρβαρότητα δεν έχει φυλή βλέπεις. Οπότε άστο στην άκρη αυτό.

* και όμως στην Ελλάδα τα σφαγεία γενικώς είναι σε καλή σχετικά κατάσταση. Υπάρχει έντονη ανησυχία όμως πια με τα χαλάλ σφαγεία που γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα. Στην Ελλάδα πάντως έχουμε έτσι και αλλιώς άλλους λόγους που αφορούν τα ζώα, να μας κάνουν βάρβαρους.

Χρήστο όλοι μας έχουμε επιλέξει μια στάση ζωής..Δεν θα σκοτωνα ποτέ ζώο για να ...διασκεδάσω,αλλά μου είναι επισης αδύνατον να πείσω το σαδιστή για την αρρώστια και την τρέλα που κουβαλάει..Από την στιγμή που αυτήν του την τρέλα την επισημοποιεί το ίδιο το κράτος..

Όταν μου την λέει ένας αυστηρά χορτοφάγος ,τότε κάθομαι σούζα.

Ο καθένας επιλέγει στάση ζωής με αυστηρά προσωπικά κριτήρια.

Αυτό είναι δεδομένο και επιθυμητό.

Κανένας εδώ δεν είπε σε κανένα να γίνει χορτοφάγος. Το αντίθετο.

Από εκεί και πέρα όμως, το να χλευάζει τον άλλο για τη δική του επιλογή παρουσιάζοντάς τον σαν ανόητο υποκριτή και να αστειεύεται με αυτό... αν και αποτελεί και αυτό προωσπική επιλογή ζωής και εν πολλοίς δεδομένο δεν πρέπει να περιμένει ότι ο άλλος θα βγαλει και τον σκασμό από πάνω.

Mονο που αυτα τα θηραματα ειναι δυσευρετα , προφανως λογω της δυσκολιας αποκτησης τους αλλα και της υψηλης διατροφικης τους αξιας (μακρια απο συντηρητικα , ταξιδια απο την αλλη ακρη της γης κλπ ) αποτελουν ενα πολυτιμο επαθλο.Δεν ξερω αν η ικανοποιηση αυτη ονομαζεται <διασκεδαση>

Τα έχεις μπλέξει μέχρις σιχάσεως!

Για ποια ταξίδια από την άλλη άκρη της γης μιλάς? Για το trophy hunting? που πληρώνουν όσο όσο για να σκοτώσουν ένα λιοντάρι ας πούμε?
Τα λιοντάρια δεν έχουν καμία διατροφική αξία παρεπιπτόντως. Και αναρρωτιέσαι αν η ικανοποίηση απόκτησης του επάθλου ονομάζεται διασκέδαση?

Ή μήπως μιλάς για τα κυνήγια που γίνονται καθημερινά (και σε εποχή απαγόρευσης) στην χώρα μας και νομίζεις ότι γίνονται για την υψηλή διατροφική αξία των θυραμάτων?

Επίσης το κυνήγι δεν έχει να κάνει με την "απόσταση" από το φυσικό περιβάλλον.

Εκτός αν νομίζεις ότι οι γιαγιάδες και οι παππούδες από τα χωριά ψάχνουν για " τα θηραματα ειναι δυσευρετα , προφανως λογω της δυσκολιας αποκτησης τους αλλα και της υψηλης διατροφικης τους αξιας (μακρια απο συντηρητικα , ταξιδια απο την αλλη ακρη της γης κλπ ) αποτελουν ενα πολυτιμο επαθλο.Δεν ξερω αν η ικανοποιηση αυτη ονομαζεται <διασκεδαση>"

Δεν ξέρω τι θέλεις να πεις αλλά ξαναπέστο γιατί δεν!

Nα προχωρήσουμε και σε άλλα βίντεο?

Θέλετε να γελάσετε με λίγο animal testing?

Ετσι για να "ζεσταθούμε" πριν περάσουμε σε σφαγεία.

Εκεί θα πέσει το πολύ γέλιο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οι άνθρωποι αγαπάμε τα δελφίνια?

Σωστά?

Γουνίτσα? για την κυρία?

Είχαμε και εμείς βιομηχανία γούνας, η οποία ευτυχώς ψόφησε.

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Sorry bro, αλλά, δεν πατάω ούτε μισό play στα βίντεο...

MHN πατήσεις!

Μπήκαν για αυτούς που θεωρούν το θέμα κατάλληλο για πλάκα.

Έτσι για να γελάσουν λίγο.

Αν τους δω να γελάνε έχω και πολύ "καλύτερα"...

Πχ να καίνε στην ψύχρα με πυρσό ζώα για να δοκιμάσουν κρεμούλες μετάς