Κυτίο παραπόνων (για Cosmote TV)...

Re: Κυτίο Παραπόνων....

Εγώ πάντως θα περίμενα σταδιακά τα καταστήματα του Γερμανού να γίνουν OTEShop, αλλά είναι και οι 2 οργανισμοί τόσο μεγάλοι που για να ενωθούν όλα αυτά τα συστήματα μεταξύ τους και να λειτουργήσουν ενιαία χωρίς να διαταραχθεί τίποτα θα πάρει χρόνο! Οπότε μέχρι τότε υπομονή.

Εμένα 1 εβδομάδα με έχει ταράξει 1-2 φορές την ημέρα απο μόνο του τα reboot.πήρα 13888 και δρομολόγησα αντικατάσταση.ο δέκτης μου είναι απο τους πρώτους αυτούς που δεν είχαν το λογότυπο του ΟΤΕ.
Το μόνο κακό είναι που μου είπαν ότι για να ενεργοποιηθεί ο καινούργιος δέκτης με την καινουργια κάρτα θα πάρει 2-3 μέρες απο τι στιγμή που θα το παραλάβω.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι είναι ένα τίμιο πακέτο, αν και κατά την άποψη μου, σίγουρα χρειάζονται κάποιες προσθήκες καναλιών (κανάλι-α με νέες ταινίες και σειρές, κανάλι τύπου history και τα ελεύθερα ιδιωτικά για αρχή) και κάποιες βελτιώσεις στα υπάρχοντα.

- Το ESPN Classic παίζει ένα τετράγωνο στην μέση της οθόνης. Όχι σε όλα τα προγράμματα, όπως αναφέρθηκε και σε άλλο νήμα, αλλά κάτι πρέπει να γίνει με αυτό.

- Κάποια από τα hd κανάλια δεν είναι native hd αλλά μάλλον upscaled. Βέβαια καλύτερα από sd αλλά αυτό το "τύπου blur" στην εικόνα δεν είναι και ότι καλύτερο.

- Γενικά σε αρκτετά κανάλια υπάρχει μια αίσθηση blur, κάτι σαν εξομάλυνση;, σαν θολούρα;, δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω. Ίσως είναι τρικ για να κρύβονται τα pixel...

- To EPG όπως έχει αναφερθεί θέλει δουλειά...

- Έλλειψη PVR

- Χαμηλής έντασης ήχος και κάπως ανεβασμένα τα πρίμα.

Αυτά για αρχή και ελπίζω να μην υπάρξει συνέχεια. Νέα προσπάθεια και σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά κάποτε τελειώνει και η περίοδος χάριτος.

Υ.Γ.: Γενικά είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου και ειδικά αν συγκρίνω με την κυρία που ήμουν για πολλά χρόνια μαζί, πιστεύω ότι η απόσταση είναι μεγάλη υπέρ του ΟΤΕ. Ειδικά αν γίνουν και κάποιες βελτιώσεις τότε θα είναι μέρα με νύχτα! (Βέβαια γούστα είναι αυτά... και είναι σεβαστά)

Εμένα 1 εβδομάδα με έχει ταράξει 1-2 φορές την ημέρα απο μόνο του τα reboot.πήρα 13888 και δρομολόγησα αντικατάσταση.ο δέκτης μου είναι απο τους πρώτους αυτούς που δεν είχαν το λογότυπο του ΟΤΕ.
Το μόνο κακό είναι που μου είπαν ότι για να ενεργοποιηθεί ο καινούργιος δέκτης με την καινουργια κάρτα θα πάρει 2-3 μέρες απο τι στιγμή που θα το παραλάβω.

Μόλις παραλάβεις το νέο εξοπλισμό, κάνε τις συνδέσεις και πάρε 13888 στην τεχνική υποστήριξη να σου ξεκλειδώσουν την κάρτα. Δεν θα χρειαστεί να περιμένεις 2-3 μέρες

αυτο το πραγμα στο ειπανε απο το 13888??????παρε αγορινα τον δεκτη και κανε οτι σου ειπε ο φιλος απο πανω,με ενα τηλ στο 13888 γινετε αμεσως η ενεργοποιηση.
οι ανθρωποι ειναι ασχετοι σε πολλα θεματα..εγω τις προαλλες εκανα 2 ωρες να συνενοηθω για εναν πελατη που του κοψανε το οτε τv γιατι ειχε ανεξοφλητο λογαριασμο τηλεφωνου ο οποιος λογαριασμος δεν ειχε μεσα υπηρεσιες ote-tv
παει λοιπον στον γερμανο γιατι oteshop εχει σε αλλη πολη και εξοφλει τον λογαριασμο και μετα τον κανανε μπαλακι για το ποιος θα δωσει την εντολη να του ανοιξει παλι το δορυφορικο.το 13888 του ελεγε πρεπει να το κανει ο γερμανος.
ο γερμανος του ελεγε να το κανει το 13888 και σχεδον δυο μερες γινοτανε αυτο μεχρι που τους πηρα εγω τηλ σαν τεχνικος που ειμαι και ξερω να τους μιλαω στα ισια και το ανοιξανε...δικαιολογια απο τον οτε ητανε οτι αν το πληρωσεις στον γερμανο θελει 3 μερες να ενημερωθει το συστημα,μαλλον δεν ξερουνε τι τους γινετε.
τουλαχιστον η νοβα αν τους παρεις τηλ και τους πεις οτι το πληρωσες πχ σε τραπεζα η σε ελτα σου ζητανε αριθμο αποδειξης και στο ανοιγουνε αμεσως

Μόλις παραλάβεις το νέο εξοπλισμό, κάνε τις συνδέσεις και πάρε 13888 στην τεχνική υποστήριξη να σου ξεκλειδώσουν την κάρτα. Δεν θα χρειαστεί να περιμένεις 2-3 μέρες

Έχεις δίκιο φίλε μου παρελαβα τον εξοπλισμό σήμερα ,η αίτηση έγινε 26/1 αλλα συνέπεσε και το σαββατοκύριακο , πήρα τηλέφωνο και αμέσως ενεργοποιήθηκε η κάρτα.
Μια ερώτηση άσχετο με το όλο θέμα που είχα με τα reboot του δεκτη ,παρατήρησα ότι και αυτός που μου ήρθε οπως και ο πρώτος δεν εχουν το λογότυπο του ΟΤΕtv επάνω στον δεκτη και το τηλεχειριστήριο.Γιατι σε άλλους υπάρχει και σε άλλους όχι;
ευχαριστω

αυτο το πραγμα στο ειπανε απο το 13888??????παρε αγορινα τον δεκτη και κανε οτι σου ειπε ο φιλος απο πανω,με ενα τηλ στο 13888 γινετε αμεσως η ενεργοποιηση.
οι ανθρωποι ειναι ασχετοι σε πολλα θεματα..εγω τις προαλλες εκανα 2 ωρες να συνενοηθω για εναν πελατη που του κοψανε το οτε τv γιατι ειχε ανεξοφλητο λογαριασμο τηλεφωνου ο οποιος λογαριασμος δεν ειχε μεσα υπηρεσιες ote-tv
παει λοιπον στον γερμανο γιατι oteshop εχει σε αλλη πολη και εξοφλει τον λογαριασμο και μετα τον κανανε μπαλακι για το ποιος θα δωσει την εντολη να του ανοιξει παλι το δορυφορικο.το 13888 του ελεγε πρεπει να το κανει ο γερμανος.
ο γερμανος του ελεγε να το κανει το 13888 και σχεδον δυο μερες γινοτανε αυτο μεχρι που τους πηρα εγω τηλ σαν τεχνικος που ειμαι και ξερω να τους μιλαω στα ισια και το ανοιξανε...δικαιολογια απο τον οτε ητανε οτι αν το πληρωσεις στον γερμανο θελει 3 μερες να ενημερωθει το συστημα,μαλλον δεν ξερουνε τι τους γινετε.
τουλαχιστον η νοβα αν τους παρεις τηλ και τους πεις οτι το πληρωσες πχ σε τραπεζα η σε ελτα σου ζητανε αριθμο αποδειξης και στο ανοιγουνε αμεσως

Έτσι οπως τα λες είναι φίλε σε ευχαριστω :)

Last edited:

Έχεις δίκιο φίλε μου παρελαβα τον εξοπλισμό σήμερα ,η αίτηση έγινε 26/1 αλλα συνέπεσε και το σαββατοκύριακο , πήρα τηλέφωνο και αμέσως ενεργοποιήθηκε η κάρτα.
Μια ερώτηση άσχετο με το όλο θέμα που είχα με τα reboot του δεκτη ,παρατήρησα ότι και αυτός που μου ήρθε οπως και ο πρώτος δεν εχουν το λογότυπο του ΟΤΕtv επάνω στον δεκτη και το τηλεχειριστήριο.Γιατι σε άλλους υπάρχει και σε άλλους όχι;
ευχαριστω

Άρα η όλη διαδικασία πήρε 2-3 ημέρες και όχι η ενεργοποίηση της υπηρεσίας από τη στιγμή που θα παραλάμβανες. Γιατί κάτι τέτοιο είχες πει στο αρχικό μήνυμα... Εν τέλει αφού όλα είναι καλά, μεγειά ο δέκτης!

Σχετικά με το λογότυπο του ΟΤΕ στον δέκτη, αν δεν κάνω λάθος είναι θέμα παρτίδας. Σίγουρα θα έχει ειπωθεί στην αντίστοιχη συζήτηση για τον ΚΑΟΝ δέκτη του ΟΤΕ

σας κολλάει κ σας η εικόνα στο Discovery HD?το παθαίνει που κ που και παγώνει η εικόνα ενώ ο ήχος συνεχίζει κανονικά...

σας κολλάει κ σας η εικόνα στο Discovery HD?το παθαίνει που κ που και παγώνει η εικόνα ενώ ο ήχος συνεχίζει κανονικά...

εμενα παιζει κανονικα....εχει παρει ο δεκτης σου την τελευταια αναβαθμιση?

ρυθμίσεις> πληροφοριες συστηματος αν θυμαμαι καλα

´Σήμερα το απόγευμα όταν άνοιξα τον αποκωδικοποιητή, ήταν stand by, κανένα κανάλι δεν έπαιζε! Τον ξανάκλεισα,πάλι standby, και πάλι τον άνοιξα αλλά τίποτε! Πήγα κοίταξα το σήμα από τον αναμεταδότη και ήταν μηδενικό όπως και η ποιότητα και δεν ήταν κλειδωμένο! Σκέφτηκα μήπως το πιάτο ή το lnb είχε μαζέψει χιόνι, μιας και χθές χιόνιζε για πάνω από 12 ωρες ασταματητα, αλλά ήταν καθαρά! Έκανα επανεκίνηση του αποκωδικοποιητή και επανήλθε όπως ήταν ,σήμα ποιότητα, και τα κανάλια όλα ΟΚ! Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο;

ναι συμβαινει μερικες φορες.....ειναι ακομα σε πρωιμο σταδιο ο δεκτης...
παντως αν σου κανει κουλα σβηστον απο πισω...η βγαλτον απτην μπριζα και μετα ξανανοιξε τον

Καλημέρα παιδιά και βοήθεια!
Εγκατέστησα χτες τον δέκτη,ρύθμισα την κεραία με πεδιόμετρο αλλά οταν πάει να συνδεθεί οι μπάρες δεν ανεβαίνουν ούτε στο ΟΤΕ 1 ,ούτε στο ΟΤΕ 2 παρά μόνο στο ΟΤΕ 5 και 6 αλλά και εκεί μόνο οι μπάρες ανεβαίνουν,κλειδώνει το λουκέτο αλλά δεν βγάζει μήνυμα οκ για να συνεχίσω!Στο οτε 1 και 2 μου βγάζει μήνυμα λάθους και ...τίποτε!Από το 13888 μου απάντησαν οτι μάλλον έχω λάθος στόχευση αλλά πως γίνεται αυτό όταν το βλέπουμε σωστό στο πεδιόμετρο?Εμεινα όλη τη νύχτα να κοιτάω τις μπάρες και με κορόιδευε ο τριων παρα κάτι ετών γιος μου!(Μπαμπά,πάλι έβαλες την βλακεία?Γιατί αγόρασες την βλακεία?)

Υπάρχει μεγάλη εγκατεστημένη βάση Δορ. κατόπτρων από νοβα, και από χομπίστες που ψάχνουν καλό πρόγραμμα και σε HD.
Ο ΟΤΕ δεν έχει καταλάβει ακόμα πως δεν είναι ο μόνος που παίζει δορυφορικά, ή δεν έχει συνειδητοποιήσει τις τρέχουσες οικονομικές-καταναλωτικές συνθήκες..

Βασικό θέμα είναι η διάταξη του μενού, ιδίως στα θέματα εγκατάστασης δορυφόρου και διαφορετικών τροχιακών θέσεων.
Δύστυχος για τον ΟΤΕ, ο Bananasat ήταν πολύ καλύτερος στη δομή του μενού, όπως και όλοι οι οι δορ. δέκτες που έχω δοκιμάσει.
Δεν κάνει ούτε το βασικό, δηλαδή τα μενού να είναι κυκλικά.

Λόγω βλαμμένου soft, δεν μπορεί να απομνημονεύσει κανάλια σε νούμερο μεγαλύτερο του 1000.

Τα αγαπημένα δεν είναι σε ξεχωριστή λίστα απο τα κανονικά κανάλια, και απορώ για το λόγο ύπαρξης αυτής της λειτουργίας.
Πρέπει να φτιάξουν λειτουργία του στυλ προσ. μπουκέτα.

Δεν παίζει teletext ούτε από το δέκτη ούτε στην TV μέσω Scart και HDMI

Ενεργοποιήστε επιτέλους το USB!!
Να μην αναφέρω την έλλειψη ενδείξεων για την ανάλυση, τα διαθέσιμα format ήχου (στέρεο, 5.1), τις διαθέσιμες γλώσσες, την ύπαρξη teletext ή DVB υποτίτλων, γιατί μάλλον θα τους φανεί επιστημονική φαντασία.

Ο Δέκτης αρνείται να παίξει οτιδήποτε αν η κάρτα χάσει κλειδιά (λόγω διακοπής ρεύματος π.χ.σε εξοχικό) Περιμέναμε από τον ΟΤΕ λιγότερη "μονοπωλιακή" μεταχείριση.

Στα + του δέκτη είναι πως είναι combo και με την επέκταση της ψηφιακής λύνει τα χέρια σε πολλούς καταναλωτές. Το πλεονέκτημα αυτο-ακυρώνεται λόγω των παραπάνω

Last edited:

Δεν διαφωνώ σε τίποτα απο όσα λες αλλά ας δούμε λίγο τα πράγματα πιο ψύχραιμα.
Να συμφωνήσουμε αρχικά στον διαχωρισμό των χρηστών σε δύο είδη...τους "χρήστες" και τους "χομπίστες".

Ένας απλός χρήστης δεν θέλει να έχει 200 μηχανάκια στο σαλόνι του οπότε θα μείνει με αυτό του ΟΤΕ και ζητάει τα πάντα απο αυτόν.
Δυστυχώς εδώ έχουμε αντικρουώμενα συμφέροντα.
Ο ΟΤΕ θέλει έναν τρομερά σταθερό δέκτη με όσο το δυνατόν λιγότερα μπλιμπλίκια/ρυθμίσεις/λειτουργίε για να αποφύγει κλήσεις υποστήριξης για ότι μ*#&α φανταστείς ("δεν πιάνει το Χ κανάλι στον Υ δορυφόρο που έχω πίσω απο το Ζ diseqc).
Οι πελάτες πάντα θα θέλουν κάτι παραπάνω :)
Για εμένα, οπωσδήποτε πρέπει να λύσουν τα προβλήματα που επιρρεάζουν την δική τους πλατφόρμα και είναι 1) USB recording 2)κολλήματα κάρτας 3)Dolby@HDMI και 4) (ίσως) teletext.
Όλα τα άλλα, δεν αφορούν τον αποκλειστικά πελάτη του ΟΤΕ (>1000 κανάλια ;;;; ποιός τα θέλει σε αυτήν την κατηγορία; )

Εγώ και όλοι οι χομπίστες, έχουμε κι άλλους δέκτες (και είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι απο τους δέκτες σας έχουν loop) :)
κινητό πιάτο (diseqc 1.2) --> diseqc 1.0 (Κινητό,28.2,13,19) --> Azbox (enigma2) --loop--> KAON
Θέλω ΟΤΕ ; Γυρίζω το κινητό στον 9Ε, βάζω standby τον σοβαρό δέκτη, ανοίγω ΟΤΕ , βλέπω ΟΤΕ
Θέλω 2020929292828 κανάλια ; Standby ο ΚΑΟΝ , ανοίγω AZBOX και τέλος.
Ο ΟΤΕ και ο κάθε ΟΤΕ (και η nova) δεν είναι υποχρεωμένη να ασχολείται με εμάς τους καμμένους. Σου παρέχουν (και υποστηρίζουν) θέαση του πακέτου τους μόνο.
Και ευτυχώς το κάνουν καλά γιατί τουλάχιστον ο δέκτης που μου έτυχε εμένα (ΚΑΟΝ) είναι βράχος. 20 μέρες ανοιχτός και δεν χρειάστηκε επανεκκίνηση.

Φυσικά όοοολα τα παραπάνω συνδυάζονται με μια μή παντρεμένη κάρτα αλλά η εποχή άλλαξε.

Δεν μπορώ να πω πως διαφωνώ, απλά έχεις άλλη οπτική γωνία.
Αυτά που γράφω τα κάνει ήδη (σε μεγάλο βαθμό) ο panasat.
Αρα έχουμε ήδη ένα φάουλ.

Δεν ζήτησα 1000 κανάλια.
Απλά δοκίμασε να περάσεις τα επίγεια και 1 ή 2 transponder από το Eurobird9.
Θα σου δώσει μήνυμα πως δεν χωράει. τα κανάλια στο σύνολο δεν ξεπερνούν τα 200 (και πολλά λέω) αλλά λόγω αρίθμησης ΟΤΕ και χωρίς προσωπικές λίστες δεν γίνεται.
Δεν ζητώ να βάλω πάνω το wave frontier με τις 10 τροχ. θέσεις! Εννοείται πως για αυτή τη δουλειά θα είχα διαφορετικό κουτί!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν και κάποιος άλλος (εκτός από εμένα) έχει πρόβλημα με τον δέκτή του όσον αφορά την ώρα. Κάθε φορά που ''κλείνω'' τον δέκτη, δηλαδή όταν τον βάζω στο ''stand by'', ή ακόμη κι όταν είμαι στα ελεύθερα κανάλια για πολύ ώρα, το ρολόι τρέχει. Δηλαδή, αν για παράδειγμα τον κλείσω στις 19.00, όταν θα είναι 20.00, θα μου λέει πως είναι 20.40. Όταν τον ανοίγω πάλι σε κάποιο κανάλι του μπουκέτου του ΟΤΕ μου επιστρέφει στην κανονική ώρα. Ελπίζω να μην επαναλαμβάνομαι - δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί (δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να διαβάσω όλα τα ''ποστ''). Αν έχει ξανασυζητηθεί ενημερώστέ με!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν και κάποιος άλλος (εκτός από εμένα) έχει πρόβλημα με τον δέκτή του όσον αφορά την ώρα. Κάθε φορά που ''κλείνω'' τον δέκτη, δηλαδή όταν τον βάζω στο ''stand by'', ή ακόμη κι όταν είμαι στα ελεύθερα κανάλια για πολύ ώρα, το ρολόι τρέχει. Δηλαδή, αν για παράδειγμα τον κλείσω στις 19.00, όταν θα είναι 20.00, θα μου λέει πως είναι 20.40. Όταν τον ανοίγω πάλι σε κάποιο κανάλι του μπουκέτου του ΟΤΕ μου επιστρέφει στην κανονική ώρα. Ελπίζω να μην επαναλαμβάνομαι - δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί (δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να διαβάσω όλα τα ''ποστ''). Αν έχει ξανασυζητηθεί ενημερώστέ με!

Ναι υπάρχει θέμα με την ώρα, και δεν είσαι ο μόνος.....