Κυτίο παραπόνων (για Cosmote TV)...

Δεν περιγραφεται ποσο ζηλευω αυτους που δεν εχουν δει ποτέ τους πραγματικη HD εικονα και νομιζουν οτι μπορει να ειναι αποδεκτη η ποιοτητα στα καναλια του ΟΤΕ...
Και το λεω ειλικρινα, δυστυχως εχω ζησει στο εξωτερικο και εχω δει τι πακετα προσφερονται και σε τι ποιοτητες.

Last edited by a moderator:
Η εικονα που εχει το sky το Γερμανικό μπροστά στην εικονα του ΟΤΕ είναι 16k
Αλλα βλέπεις εκεί δεν θέλουν να βλέπουν το Λειψία tv, θέλουν να βλέπουν αυτό για το οποιο πληρώνουν

al capone; Αλλα βλέπεις εκεί δεν θέλουν να βλέπουν το Λειψία tv said:
Αυτοί αυτο που πληρωνουν αυτο βλεπουν γιατι δεν εχουν καμια κριση να τους απειλει με μαζικη αποχωριση συνδρομητων σε περιπτωση που ανεβει κ αλλο η τιμη της συνδρομης.. Αν θελεις εικονα κρισταλο θα το χρυσοπληρωσεις φιλε μου, δε γινεται να τα εχουμε ολα, και κρυσταλο και φτηνη σχετικα συνδρομη...
Εσυ μπορει να θες να πληρωσεις κ αλλα κ αλλα αλλα ο περισσοτερος κοσμος δεν αντεχει αλλη αυξηση και για να μην χαθουν συνδρομητες μενουν σε αυτα που εχουν στον οτε... Και δεν ειναι τοοοοοοοσο χαλια οπως λενε μερικοι... Για μενα ειναι ικανοποιητικη η εικονα..
Γιαυτο λοιπον πριν πουμε κατι να σκεφτομαστε σε ποια χωρα ειμαστε και τι δυσκολιες υπαρχουν στο να υλοποιηθουν οι απαιτησεις μας..

Εγω πιστευω οτι το 70% οσων βαζουν συνδρομητικη τηλεροαση,την βαζουν για τα αθλητικα και το αλλο 30% για ταινιες ντοκυμαντερ και παιδικα.Τα υπολοιπα καναλια (ελευθερα δορυφορικα,επαρχιακα-τοπικα,πανελλαδικα) ολα μαζι δεν πιανουν πανω απο 0,1% τηλεθεαση το μηνα ή ολα μαζι συνολικα 30' τηλεθεασης το μηνα.

Η εικονα που εχει το sky το Γερμανικό μπροστά στην εικονα του ΟΤΕ είναι 16k
Αλλα βλέπεις εκεί δεν θέλουν να βλέπουν το Λειψία tv, θέλουν να βλέπουν αυτό για το οποιο πληρώνουν

Βεβαίως. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται σε γεμάτο δορυφόρο να έχεις και πολλά κανάλια και περιεχόμενο και πολλά HD και σε καλή ποιότητα και με 20 ευρώ. Υπήρχε πριν 1-2 χρόνια κόσμος που έφερνε τα πάνω κάτω για 2 ευρώ και μου το συγκρίνεις με το Sky DE που το full pack είναι στα 38,5 ευρώ και σε προσφορά μάλιστα και κανονική τιμή 76,99 που ως αναφορά έχει 7-8 κανάλια σε transporders με ~50Mbps bitrate.

Ως γενική παραδοχή, καλό είναι να σκεφτόμαστε τι παίρνουμε σε συνάρτηση με το τι δίνουμε.

Όπως και να έχει η τοποθέτηση του Ανδρέα είναι σωστή, τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές, και τα γνωρίζουμε όλοι. :smile:

Βεβαίως. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται σε γεμάτο δορυφόρο να έχεις και πολλά κανάλια και περιεχόμενο και πολλά HD και σε καλή ποιότητα και με 20 ευρώ. Υπήρχε πριν 1-2 χρόνια κόσμος που έφερνε τα πάνω κάτω για 2 ευρώ και μου το συγκρίνεις με το Sky DE που το full pack είναι στα 38,5 ευρώ και σε προσφορά μάλιστα και κανονική τιμή 76,99 που ως αναφορά έχει 7-8 κανάλια σε transporders με ~50Mbps bitrate.

Ως γενική παραδοχή, καλό είναι να σκεφτόμαστε τι παίρνουμε σε συνάρτηση με το τι δίνουμε.

Χωρίς να λεω ότι έχεις άδικο αλλα υπάρχουν πολλοί παράμετροι.
Παράδειγμα ο sky μπορεί να έχει 77 ευρώ όπως λες αλλα εσύ πιστεύεις ότι από τα 31 ευρώ που έχει ο ΟΤΕ και όχι 20 που γραφεις, τα υπόλοιπα 46 ευρώ τα δίνει ο Γερμανός για να δει καλύτερη εικόνα?
Γιατί εγώ νομίζω ότι η διαφορα στα χρήματα δεν είναι για την ποιοιτητα εικόνας αλλα για το περιεχόμενο. Γιατί αν ο ΟΤΕ δίνει 40 εκατομμύρια για τα δικαιώματα του CL ας πούμε, οι Γερμανοί δίνουν 240 και ούτω καθεξής.
Και ας πούμε ότι είναι όπως λες, η nova πριν μερικούς μήνες ζητούσε 63 ευρώ για το foul pack, άρα με την λογική του τη δίνεις και τη παίρνεις και σε σύγκριση με το sky de που με 77 ευρώ σου δίνει 7-8 κανάλια με 50mbps bitrate η nova θα έπρεπε να είχε 3-4 κανάλια με 35 mbps bitrate. Τα είχε?
Πιστεύω δηλαδή ότι δεν είναι μπούσουλας ότι για να δεις σωστό HD πρέπει να δίνεις 70 ευρώ. Kαι ούτε ζήτησε κανεις 50mbps bitrate. Αλλα όχι να μας πασάρει εικόνα 4mbps γεμάτη πιξελ για HD. Eκτος αν ψάχνει για ιθαγενείς..
Kαι άντε αφού δεν υπάρχει χωρος, δεν υπάρχουν αναμεταδότες, για πιο λόγο συνεχίζει να προσθέτει ανούσια κανάλια. Δηλαδή βάζει ο άλλος συνδρομητικη για να δει το 4 tv και το zoom tv. Εβαλε καινούργιο αναμεταδότη, δεν μπορεί να μεταφέρει εκεί το cinema1 και 1-2 sport κανάλια να ανεβεί λίγο η ποιότητα, άντε να αρχίσουμε να προσθέτουμε και αλλα τοπικά κανάλια, 20+ έχει ποσα θέλει να τα φτάσει
Εν κατακλείδι εγώ πιστεύω ότι και με τους υπάρχων αναμεταδότες μπορεί να ανεβεί η ποιότητα, απλά ο ΟΤΕ θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Καταρχάς, τα υπόλοιπα 46 ευρώ που δίνει ο Γερμανός τα δίνει για καλύτερη εικόνα, επειδή είναι σε πιο δημοφιλή δορυφόρο και επειδή η εταιρία θέλει μια α κερδοφορία από το προιόν της ενώ ο ΟΤΕ λειτουργεί λίγο καλύτερα από break even και μπορεί να το κάνει επειδή απλά είναι ΟΤΕ. Δεν τα δίνει λόγω των μεγαλύτερων ποσών που καλείται να δώσε σε δικαιώματα και αυτό επειδή έχει 4.000.000+ συνδρομητές (ναι, τους 10-πλάσιους κοντά). Δεν μπορείς να συγκρίνεις την nova με το Sky De. κυρίως λόγω του ότι όταν μπήκε στον ''κόσμο'' του HD η Nova, είχε ήδη αγοραστεί από τη Forthnet και το μαγαζί ήδη δεν πήγαινε καλά ωστόσο και πάλι έδινε αξιοπρεπώς 10Mbps bitrate.

Για να δεις σωστό HD πρέπει σε συχνότητα με bitrate 50Mbps να βάλεις 4 κανάλια και με τα PID του ήχου τους θα σου βγει γύρω στα 10-12 Mbps το κανάλι. Το sky uk έχει και 3 κανάλια ανά συχνότητα. Αυτό απλά δεν μπορεί να συμβεί εν προκειμένω γιατί και 70 ευρώ να πληρώναμε και όλη την καλή διάθεση να είχε ο ΟΤΕ, δεν υπάρχει η ανάλογη χωρητικότητα.

Για τα περιφερειακά τώρα, υπάρχει πολύς κόσμος που τα βλέπει, πολύς κόσμος που άλλαξε πλατφόρμα για αυτά για αυτό και υπάρχουν, ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά μάλλον είμαστε μειοψηφία. Τέλος, το ότι μπαίνουν κανάλια (και premium) μόνο θετικά προσκείμενο με βρίσκει.

Καταρχάς, τα υπόλοιπα 46 ευρώ που δίνει ο Γερμανός τα δίνει για καλύτερη εικόνα, επειδή είναι σε πιο δημοφιλή δορυφόρο και επειδή η εταιρία θέλει μια α κερδοφορία από το προιόν της ενώ ο ΟΤΕ λειτουργεί λίγο καλύτερα από break even και μπορεί να το κάνει επειδή απλά είναι ΟΤΕ. Δεν τα δίνει λόγω των μεγαλύτερων ποσών που καλείται να δώσε σε δικαιώματα και αυτό επειδή έχει 4.000.000+ συνδρομητές (ναι, τους 10-πλάσιους κοντά). Δεν μπορείς να συγκρίνεις την nova με το Sky De. κυρίως λόγω του ότι όταν μπήκε στον ''κόσμο'' του HD η Nova, είχε ήδη αγοραστεί από τη Forthnet και το μαγαζί ήδη δεν πήγαινε καλά ωστόσο και πάλι έδινε αξιοπρεπώς 10Mbps bitrate.

Για να δεις σωστό HD πρέπει σε συχνότητα με bitrate 50Mbps να βάλεις 4 κανάλια και με τα PID του ήχου τους θα σου βγει γύρω στα 10-12 Mbps το κανάλι. Το sky uk έχει και 3 κανάλια ανά συχνότητα. Αυτό απλά δεν μπορεί να συμβεί εν προκειμένω γιατί και 70 ευρώ να πληρώναμε και όλη την καλή διάθεση να είχε ο ΟΤΕ, δεν υπάρχει η ανάλογη χωρητικότητα.

Για τα περιφερειακά τώρα, υπάρχει πολύς κόσμος που τα βλέπει, πολύς κόσμος που άλλαξε πλατφόρμα για αυτά για αυτό και υπάρχουν, ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά μάλλον είμαστε μειοψηφία. Τέλος, το ότι μπαίνουν κανάλια (και premium) μόνο θετικά προσκείμενο με βρίσκει.
Οπότε όταν με το καλό δώσει vectoring θα δούμε πραγματικό hd

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δηλαδή στη nova τόσα χρονια χαζοί ήταν που δεν έβαζαν τοπικά κανάλια για να κρατήσουν τον κόσμο που έφευγε γιαυτο το λογο. Η ακόμα και για να αυξήσουν τους συνδρομητές τους αφού τα θέλει τόσος κόσμος. Και άντε και τόσα χρονια δεν τα έβαλε, τώρα που έχει χάσει τόσο περιεχόμενο γιατί δεν βάζει καμια 30αρια αφού η πλειοψηφία τα θέλει, τζάμπα πράμα είναι και φέρνει πελάτες
Αλλα να σου πω γιατί δεν τα βάζει, γιατί όπως γραφεις ειχε και ακομα έχει μια αξιοπρεπη εικόνα HD και δεν θέλουν να τη χαλάσουν
Το να βάζεις αβέρτα κανάλια (ποσο μάλλον τοπικά) είναι το μονο εύκολο, το θέμα είναι να μπορείς να τα υποστηρίξεις κιόλας, γιατί με ούτε 1,5 mbps που τα δίνει μόλις δεις μιση ώρα πρέπει να βάλεις το κεφαλι κάτω από τη βρύση να σου φύγει η ζαλάδα.
Τέλος πάντων δεν βγαίνει άκρη, είναι πως το βλέπει ο καθένας. Αλλος βλέπει το ποτήρι μισοάδειο άλλος μισογεμάτο

Γράφω κάπου ότι οι συνδρομητές έφυγαν από τη Nova λόγω των περιφερειακών ή ότι μου αρέσουν; Αν και offtopic, η nova δεν είναι ότι σταμάτησε να βάζει κανάλια γιατί θέλει να κρατήσει ποιότητα αλλά επειδή δεν μπορεί οικονομικά, εδώ άρχισε να αποδεσμεύει αναμεταδότες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

al capone ενταξει γκρινιαζεις που δεν βλεπεις hd με τελεια εικονα αλλα μην εισαι υπερβολικος.μεχρι πριν 2 χρονια εβλεπες τα παντα σε απλο sd και τοτε δεν ζαλιζοσουνα απο την εικονα.αλλα καλομαθαμε και τωρα θελουμε τα παντα hd δεν ζουμε στο αμερικα που εχουν 1000 hd καναλια και εκει μπορουνε να διαμαρτυροντε αν βλεπουν σε χαμηλη αναλυση απλα καναλια.ουτε στην αγγλια και γερμανια που ειναι 50 εκατομυρια λαος και εχει δυο τρια εκατομμυρια συνδρομητες.και επειδη ξεχνατε μου φαινετε ειναι φαινομενο αυτο του ελληνα η νοβα μεχρι πριν λιγο καιρο τα χρεωνε τα hd με 5 ευρω τα ιδια καναλια που ειχε και σε απλη αναλυση.εγω πιστευω πως θα πρεπει να κανουμε υπομονη και ο οτε θα τα φτιαξει τα καναλια.

να μεινουμε τοτε με τις παλιες ασπρομαυρες τηλεορασεις καλομαθαμε με τις εγχρωμες....

δεν ειπα να μεινουμε με τις ασπρομαυρες και το καλο της τεχνολογιας ειναι αυτο οτι προοδευει αλλα ακομα και σημερα τα περισσοτερα καναλια εκπεμπουν sd με εικονα αλλων δεκαετιων.εδωσε ο οτε hd καναλια και αμεσως πεσαμε να τον φαμε γιατι δεν εχουν 10 mb αλλα 5.και η νοβα επαναλαμβανω οτι μεχρι και πριν λιγο καιρο πουλαγε τα hd καναλια της χωριστα με 5 ευρω ας μην τα ξεχναμε και αυτα.και πληρωνε ολος ο λαος να βλεπει συνδρομητικη τηλεοραση με αναλυση sd μεχρι και 60 ευρω.ο οτε ηρθε με hd καναλια και χαμηλη τιμη συνδρομης ενταξει μπορει να εχει λιγοτερα mb στα καναλια του αλλα οπως προειπα μπορει να το διορθωσει με την γκρινια και τα ιδια και τα ιδια δεν βγαινει κατι και κατανταει και κουραστικο ολο αυτο.

Τα πραγματα ειναι περιορισμενα.
Ο ΟΤΕ καλα κανει και βαζει νεα καναλια, του δινει τη δυνατοτητα να αυξησει το συνδρομητικο του ενδιαφερον και να δημιουργησει περισσοτερο ελκυστικα πακετα.

Απο κει και περα, υπαρχουν ομως τεχνικοι περιορισμοι στον αριθμο των αναμεταδοτων.
Ωρες ωρες αναρωτιεμαι αν στρατηγικα και μακροπροθεσμα ηταν σωστη η κινηση του να εγκαταλειψει τον Hellas Sat για χαρη του Eutelsat.

Μην περιμενετε να δοθει αμεση λυση στο δορυφορικο πακετο - η λυση θα δοθει μεσω της IPTV πλατφορμας και την γρηγορη εξαπλωση της οπτικης ινας σε καθε γειτονια.

Ας δώσει το iptv στην ίδια τιμή με το δορυφορικό και να πάμε όλοι...

Γράφω κάπου ότι οι συνδρομητές έφυγαν από τη Nova λόγω των περιφερειακών ή ότι μου αρέσουν; Αν και offtopic, η nova δεν είναι ότι σταμάτησε να βάζει κανάλια γιατί θέλει να κρατήσει ποιότητα αλλά επειδή δεν μπορεί οικονομικά, εδώ άρχισε να αποδεσμεύει αναμεταδότες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Γραφεις το παρακάτω
"Για τα περιφερειακά τώρα, υπάρχει πολύς κόσμος που τα βλέπει, πολύς κόσμος που άλλαξε πλατφόρμα για αυτά για αυτό και υπάρχουν, ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά μάλλον είμαστε μειοψηφία. Τέλος, το ότι μπαίνουν κανάλια (και premium) μόνο θετικά προσκείμενο με βρίσκει."

Με το "πολύς κόσμος που άλλαξε πλατφόρμα για αυτά για αυτό και υπάρχουν" τι εννοείς αν όχι ότι πολλοί έφυγαν από τη nova για τον ΟΤΕ, γιατί εγώ αυτό καταλαβαίνω
Επίσης δεν αναφέρω πουθενά ότι έγραψες ότι σου αρέσουν τα τοπικά κανάλια, αλλα βάση του "υπάρχει πολύς κόσμος που τα βλέπει," εξέφρασα μια απορία για πιο λόγο τόσα χρονια δεν τα έβαλε η nova
Αυτά έγραψα, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο

Γραφεις το παρακάτω
"Για τα περιφερειακά τώρα, υπάρχει πολύς κόσμος που τα βλέπει, πολύς κόσμος που άλλαξε πλατφόρμα για αυτά για αυτό και υπάρχουν, ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά μάλλον είμαστε μειοψηφία. Τέλος, το ότι μπαίνουν κανάλια (και premium) μόνο θετικά προσκείμενο με βρίσκει."

Με το "πολύς κόσμος που άλλαξε πλατφόρμα για αυτά για αυτό και υπάρχουν" τι εννοείς αν όχι ότι πολλοί έφυγαν από τη nova για τον ΟΤΕ, γιατί εγώ αυτό καταλαβαίνω
Επίσης δεν αναφέρω πουθενά ότι έγραψες ότι σου αρέσουν τα τοπικά κανάλια, αλλα βάση του "υπάρχει πολύς κόσμος που τα βλέπει," εξέφρασα μια απορία για πιο λόγο τόσα χρονια δεν τα έβαλε η nova
Αυτά έγραψα, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο
Όσο η Νοβα έχει SuperLeague και euroleague δεν έχει πρόβλημα

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk