Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

ναι αλλα κανεις 2ετες συμβολαιο με την προυποθεση οτι σου εχει κλεισμενη την Super League εως το 2019.
αυτος ειναι ο κραχτης και γι`αυτο ο κοσμος αποφασιζει να δεσμευτει με 2ετη συμβαση.
τωρα τι ειναι ακριβως νομιμο και δικαιο,θελει λιγο ψαξιμο.γιατι δεν μπορει να βγαινει και να σου διαφημιζει οτι εχει κλειδωσει Super League και Euroleaue την επομενη διετια και ξαφνικα να ειναι ολα στο αερα..
ειναι καπως η υποθεση..

Δυστυχώς δεν δεσμεύεσαι σε συνάρτηση με το τι προσφέρει η υπηρεσία. Αρκετά παλαιότερα που είχα nova -και δεν έχω προσέξει στο συμβόλαιο του ΟΤΕ εάν έχει κάτι παρόμοιο- έγραφε όλα τα κανάλια που περιέχει αλλά ανέφερε και ότι η εταιρία δύναται να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή χωρίς ειδοποίηση κλπ. Αυτό για κανάλια, πόσο μάλλον για περιεχόμενο.

Επίσης, δεν διαφημίζει κάτι που δεν ισχύει, έχει σύμβαση αυτή τη στιγμή μέχρι το 2019, εάν και οι 2 συμβαλλόμενοι τηρήσουν αυτά που υπέγραψαν η σύμβαση θα πάει μέχρι τότε. Επιπλέον, ακόμα και η ΕΡΤ να πάρει περιεχόμενο, δεν χάνεις κάτι μιας και θα έχεις και πάλι πρόσβαση σε αυτό.

Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Δυστυχώς δεν δεσμεύεσαι σε συνάρτηση με το τι προσφέρει η υπηρεσία. Αρκετά παλαιότερα που είχα nova -και δεν έχω προσέξει στο συμβόλαιο του ΟΤΕ εάν έχει κάτι παρόμοιο- έγραφε όλα τα κανάλια που περιέχει αλλά ανέφερε και ότι η εταιρία δύναται να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή χωρίς ειδοποίηση κλπ. Αυτό για κανάλια, πόσο μάλλον για περιεχόμενο.

Επίσης, δεν διαφημίζει κάτι που δεν ισχύει, έχει σύμβαση αυτή τη στιγμή μέχρι το 2019, εάν και οι 2 συμβαλλόμενοι τηρήσουν αυτά που υπέγραψαν η σύμβαση θα πάει μέχρι τότε. Επιπλέον, ακόμα και η ΕΡΤ να πάρει περιεχόμενο, δεν χάνεις κάτι μιας και θα έχεις και πάλι πρόσβαση σε αυτό.

Aυτό θα ίσχυε εάν δεν διαφήμιζε συγκεκριμένες διοργανώσεις.
Παράδειγμα στο cinema pack σου λέει, θα βλέπεις ταινίες και σειρές από τα μεγαλύτερα στούντιο. Tώρα πια στούντιο θα είναι αυτά, είναι στη διακριτική ευχέρεια της nova. Tον πελάτη αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βλέπει ταινίες Παραδειγμα ο ΟΤΕ έβγαλε το Ηistory από τα ντοκιμαντέρ και έβαλε το Viasat History. Στον πελάτη δεν δεσμεύτηκε ότι θα βλέπει το καναλι Ηistory έως το 2019. Στον πελάτη δεσμεύτηκε ότι θα βλέπει ντοκιμαντέρ. Eβγαλε λοιπόν ένα κανάλι ντοκιμαντέρ και έβαλε κάποιο άλλο. Aρα ο πελάτης θα συνεχίσει να βλέπει ντοκιμαντέρ. Οσο για αυτό που γραφεις "Αυτό για κανάλια, πόσο μάλλον για περιεχόμενο." ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που εννοείς. Θεματικά κανάλια μπορεί να αλλάζει, δεν μπορεί όμως να αλλάζει διοργανώσεις
Aλλο ένα παραδειγμα, βγάζει το fox sport hd και στη θέση του βάζει ένα άλλο αθλητικό κανάλι, ο πελάτης δεν μπορεί να πει τίποτα, γιατί πάλι θα βλέπει αθλητικά.
Eδώ όμως έχουμε να κάνουμε με στοχευμένη διαφήμισει. Δεν μιλάει γενικα και αόριστα. Σου διαφημίζει συγκεκριμένο προιον. Εάν κανεις συμβόλαιο σε εμάς σου λεει θα βλέπεις αποκλειστικά τη super league και όλους τους αγωνες της ομάδας σου μέχρι το 2019.
Αρα λοιπόν οτιδήποτε λιγότερο από αυτό συνιστά εξαπάτηση και παραπλάνηση του καταναλωτή με σκοπό τη δέσμευση αυτού με δόλιο τρόπο

Οι συνδρομητές που θα φύγουν απο τη ΝΟΒΑ εάν τελικά πάρει η ΕΡΤ 2 παιχνίδια ανά αγωνιστική ειναι αυτοί που ψιλοσκέφτονται να φύγουν και θα βολευτούν πλέον στην ιδέα πως θα βλέπουν 2 αγώνες στο free κάθε εβδομάδα. Στα παιχνίδια αυτά υπολογίζουν και της εκτός έδρας μεταδόσεις των μεγάλων -δεδομένου πως η ΕΡΤ θα έχει και τέτοια παιχνίδια- οπότε ο βραχνάς της συνδρομής φεύγει πιο εύκολα αφου υπάρχει 'επαφή´ με το γήπεδο έστω και 2 αγώνων με πιθανές εκτός έδρας μεταδόσεων. Είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι απο αυτούς θα μείνουν αφού δεν θα τους χαλάσει να υπάρχουν 2 ματς ανοιχτά, αλλά αυτούς που απλά βλέπουν μπάλα και ανήκουν σε πιο χαμηλές κατηγορίες υποστήριξης και οι ομάδες που υποστηρίζουν δεν ανήκουν στο γκρουπ των μεγάλων ή ανήκουν στο γκρουπ των μεγάλων αλλά δεν καίγονται για τα εντός έδρας, θα σταματήσουν τη συνδρομή και θα βολευτούν για τα εκτός με τις μεταδόσεις της ΕΡΤ. Θα υπάρχει πάντως αρκετή χασούρα και με αυτή την κίνηση. Ειναι σαν να λέμε πως μέχρι τώρα τρώγαμε μονο Goodys από τα Goodys. Πλέον, θα μπορούμε από ένα ακόμα ταχυφαγείο να επιλέγουμε Goodys μπέργκερς αλλά όχι τα 2 μεγαλύτερα σε πωλήσεις αλλά όλα τα υπόλοιπα. Αλλάζει κάπως το τοπίο.

Last edited:
Ας κάτσει τώρα η ΝΟΒΑ και ας έχει κλειστό το nova on demand σε όλους και ας κάνει παιχνιδάκια λες και είμαστε και εγώ δεν ξέρω τι.....

Re: Απάντηση: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Στο συμβόλαιο έχεις υπογράψει οτι θα βλέπεις super League??? Εννοείται οτι θα διαφημίζει όλα τα ατού της, αλλά δεν δεσμεύεσαι απο τις διαφημίσεις αλλά απο το συμβόλαιο που υπογράφεις.

Υστερόγραφο:

Ακομα και ο συντονιστής μιας κατηγορίας μπορεί να εχει την προσωπική του γνώμη, κανένα forum δεν το απαγορεύει αυτό.
εγω δεν ειπα οτι εισαι λαθος γιατι εξεφρασες μια γνωμη. ειπα οτι ειναι λαθος η απντηση που εδωσες σε ενα παιδι πιο πανω οτι η nova δεν διαφημίζει τις διοργανωσεις με ημερομηνιες.
''Σεβαστό αυτό που λες αλλά αν παρατηρήσεις τις διαφημίσεις τους και τα συμβόλαια ως επί το πλείστον σου αναφέρουν ότι σου προσφέρουν πρόσβαση σε 4 κανάλια cinema π.χ. και 7 αθλητικά, και δεν αναφέρονται στο περιεχόμενο τους έτσι ώστε πάντα να είναι καλυμμένοι.''
και σου απαντησα οτι εισαι λαθος γιατι στις διαφημίσεις της η nova αναφερει συγκεκριμενα kai τις διοργανοσεις και τις ημερομηνιες.
και για την superleaugue που γραφει αποκλειστικα ως το 2019 δεν ισχυει.

.....,εισαι πολυ λαθος και εισαι και συντονιστης.

Έγραψες όμως ότι είσαι πολύ λάθος και είσαι και συντονιστής.

Οι συντονιστές όταν γράφουν στο φόρουμ είναι χρήστες όπως όλοι μας.
Άρα έχουν όλα τα δικαιώματα όπως όλοι μας ακόμα και να κάνουν και λάθος.
Η δουλειά τους σαν συντονιστές είναι διαφορετική και
το κριτήριο που επιλέγονται δεν είναι ούτε γιατί είναι αλανθαστοι, ούτε γιατί γνωρίζουν τα πάντα.
Πίσω από κάθε συντονιστή υπάρχει πάνω απ όλα ένας άνθρωπος, που εθελοντικά και στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο του προσφέρει στην κοινότητα που μας φιλοξενεί τις υπηρεσίες του.
Σε κάθε περίπτωση, ο Χρήστος να βοηθήσει και να συνεισφέρει θέλει, και όχι να παραπληροφορεί από λάθος.

Re: Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

bykrie ενοειτε οτι δεν ηθελα να προσβαλω το χρηστο ουτε να ανοιξω μαζι του καποια αντιπαραθεση, και το εγραψα και στο πρωτο μου μήνυμα.

Re: Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Aυτό θα ίσχυε εάν δεν διαφήμιζε συγκεκριμένες διοργανώσεις.
Παράδειγμα στο cinema pack σου λέει, θα βλέπεις ταινίες και σειρές από τα μεγαλύτερα στούντιο. Tώρα πια στούντιο θα είναι αυτά, είναι στη διακριτική ευχέρεια της nova. Tον πελάτη αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βλέπει ταινίες Παραδειγμα ο ΟΤΕ έβγαλε το Ηistory από τα ντοκιμαντέρ και έβαλε το Viasat History. Στον πελάτη δεν δεσμεύτηκε ότι θα βλέπει το καναλι Ηistory έως το 2019. Στον πελάτη δεσμεύτηκε ότι θα βλέπει ντοκιμαντέρ. Eβγαλε λοιπόν ένα κανάλι ντοκιμαντέρ και έβαλε κάποιο άλλο. Aρα ο πελάτης θα συνεχίσει να βλέπει ντοκιμαντέρ. Οσο για αυτό που γραφεις "Αυτό για κανάλια, πόσο μάλλον για περιεχόμενο." ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που εννοείς. Θεματικά κανάλια μπορεί να αλλάζει, δεν μπορεί όμως να αλλάζει διοργανώσεις
Aλλο ένα παραδειγμα, βγάζει το fox sport hd και στη θέση του βάζει ένα άλλο αθλητικό κανάλι, ο πελάτης δεν μπορεί να πει τίποτα, γιατί πάλι θα βλέπει αθλητικά.
Eδώ όμως έχουμε να κάνουμε με στοχευμένη διαφήμισει. Δεν μιλάει γενικα και αόριστα. Σου διαφημίζει συγκεκριμένο προιον. Εάν κανεις συμβόλαιο σε εμάς σου λεει θα βλέπεις αποκλειστικά τη super league και όλους τους αγωνες της ομάδας σου μέχρι το 2019.
Αρα λοιπόν οτιδήποτε λιγότερο από αυτό συνιστά εξαπάτηση και παραπλάνηση του καταναλωτή με σκοπό τη δέσμευση αυτού με δόλιο τρόπο

Συμφωνώ, απλά η διαφήμηση δεν αποτελεί συμβόλαιο, μπορεί να θεωρηθεί παραπλανητική αλλά σε αυτή τη περίπτωση η nova δεν παραπλάνησε. Όταν και όσο παίζεται η διαφήμηση της όντως έχει ενεργό συμβόλαιο με τη Superleague μέχρι το 2019, συνεπώς και μπορεί να το διαφημήζει. Εάν η nova ακυρώσει το συμβόλαιο της με τη Superleague, εκεί αλλάζουν τα δεδομένα όπως επίσης και εάν το σπάσει μονομερώς η Superleague.

Ναι ρε παιδιά δεν διαφωνεί κάνεις σε αυτό. Δεν έχει κάπου στο συμβόλαιο τέτοιον όρο. Αλλά στις τηλεφωνικές πωλήσεις σίγουρα πολλοί θα ανάνεωσαν γιατί θα τους είπαν πχ έχουμε το τάδε έως τότε.

Σίγουρα όλες αυτές οι προσφορές που κάνουν προκύπτουν και στο ότι έχουν χάσει πάρα πολλά δικαιώματα.

Αλλά έτσι όπως το πάνε θα κατάληξει όπως η cyta TV. Είναι πάμφθηνη αλλά από περιεχόμενο φτωχότατη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Όταν και όσο παίζεται η διαφήμηση της όντως έχει ενεργό συμβόλαιο με τη Superleague μέχρι το 2019, συνεπώς και μπορεί να το διαφημήζει. Εάν η nova ακυρώσει το συμβόλαιο της με τη Superleague, εκεί αλλάζουν τα δεδομένα όπως επίσης και εάν το σπάσει μονομερώς η Superleague.

Σωστός Ανδρέα.

bykrie ενοειτε οτι δεν ηθελα να προσβαλω το χρηστο ουτε να ανοιξω μαζι του καποια αντιπαραθεση, και το εγραψα και στο πρωτο μου μήνυμα.

:a0210: Καλή συνέχεια, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Συμφωνώ, απλά η διαφήμηση δεν αποτελεί συμβόλαιο, μπορεί να θεωρηθεί παραπλανητική αλλά σε αυτή τη περίπτωση η nova δεν παραπλάνησε. Όταν και όσο παίζεται η διαφήμηση της όντως έχει ενεργό συμβόλαιο με τη Superleague μέχρι το 2019, συνεπώς και μπορεί να το διαφημήζει. Εάν η nova ακυρώσει το συμβόλαιο της με τη Superleague, εκεί αλλάζουν τα δεδομένα όπως επίσης και εάν το σπάσει μονομερώς η Superleague.

Φυσικα και αποτελεί συμβόλαιο, βάση αυτού η εταιρία προσελκύει πελάτες Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, είμαστε μ.......o αλλα νομοι υπάρχουν, δεν μπορείς να γραφεις ότι θες και μετά η δικαιολογία να είναι, εντάξει μωρε όταν το διαφήμιζα έτσι ήταν
Σύμφωνα με το νομο Ν.2251/94
Μια διαφήμιση θεωρείται παραπλανητική εάν: περιλαμβάνει εσφαλμένες πληροφορίες και είναι επομένως αναληθής, ή παραλείπει ή αποκρύπτει ουσιώδεις πληροφορίες τις οποίες ο μέσος καταναλωτής χρειάζεται για να λάβει μια απόφαση, ή σε κάθε περίπτωση συμπεριλαμβανομένης της συνολικής παρουσίασης, εξαπατεί ή ενδέχεται να εξαπατήσει τον μέσο καταναλωτή, ακόμη και εάν οι πληροφορίες είναι ορθές, και οδηγεί ή ενδέχεται να οδηγήσει τον καταναλωτή να λάβει απόφαση για συναλλαγή την οποία, διαφορετικά, δεν θα είχε λάβει.Αν δεν σας δώσουν αυτές τις πληροφορίες, οι πράξεις τους μπορεί να θεωρηθούν αθέμιτες. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε αποζημίωση σε περίπτωση που πέσετε θύμα αθέμιτης πρακτικής.

Σύμφωνα με το παραπάνω αν δεν είναι παραπλανητικό να λες ότι έχω την τάδε διοργανωσει αποκλειστικά μέχρι το 2019, ενω ξερεις οτι σε μερικές μέρες μπορει να χάσεις 1-2-3 αγωνες η ολοκληρη τη διοργανωση τότε τη είναι? Ενας που έχει κατάστημα και ήθελε να βάλει nova, αποκλειστικά για την super league, αν του έλεγε η nova ότι σε ένα μηνα μπορεί να χάσω την super league, η μέρος της, θα δεσμευόταν ο μαγαζάτορας για 2 χρονια?? η μπορεί να το ξανασκεφτόταν??
Αυτό είναι ο ορισμός της παραπλάνησης,η κάθε εταιρία είναι υποχρεωμένη να σου δώσει επαρκείς πληροφορίες ώστε ο πελάτης να αποφασίσει έχοντας πλήρη γνώση όλον τον παραμέτρων. Οχι να γραφεις στο σαιτ σου, δεσμεύσου 2 χρονια για να βλέπεις αποκλειστικά την ομάδα σου, k μετά από 5 μέρες να μου λες, α δεν θα τη δεις,
Αυτα δεν γινονται πουθενα.

Last edited by a moderator:
στα παιχνίδια αυτά υπολογίζουν και της εκτός έδρας μεταδόσεις των μεγάλων -δεδομένου πως η ΕΡΤ θα έχει και τέτοια παιχνίδια-
Γιατί είναι δεδομένο ότι θα δείχνει η ΕΡΤ ματς των "μεγάλων";

Ας κάτσει τώρα η ΝΟΒΑ και ας έχει κλειστό το nova on demand σε όλους και ας κάνει παιχνιδάκια λες και είμαστε και εγώ δεν ξέρω τι.....
Η εμμονή σου στο θέμα αυτό έχει κουράσει και επηρεάζει και το ύφος των υπόλοιπων μηνυμάτων σου.

Στο τελος, αυτο που δεσμευει νομικα τον καταναλωτη ειναι το συμβολαιο κι οχι η διαφημιση.
Αυτα πρεπει να τα σκεφτεστε καλυτερα οταν υπογραφετε κλειστο 2ετες συμβολαιο για να γλιτωσετε μερικα .

Μπορει να ακουγεται κλισε το να "διαβαζετε τους ορους", αλλα μαλλον εχει μεγαλη σημασια να το επαναλαμβανουμε συνεχως μεχρι πραγματικα να το εμπεδωσετε.

σωστο αυτο το θεμα ομως ειναι τι λενε οι πωλητες γιατι με βαση αυτο σε μια προφορικη πωληση κρινει ο πελατης

Γιατι δίνει η Νόβα συμβόλαιο για 1 χρόνο; νομίζω όταν πήγα εκεί Εγώ δεν είχε επιλογη για 1 χρόνο. Όπως και ήτανε σίγουρα η super league μέχρι το 19 και η eurolegue. Το αν δώσει 2 ματσ ματς στην ΕΡΤ εμένα δεν θα με πειράξει Αλλά να μεταδίδει και η Νόβα το μΜαρία αν κάποιος δεν θέλει να το βλέπει από ΕΡΤ

Γιατι δίνει η Νόβα συμβόλαιο για 1 χρόνο; νομίζω όταν πήγα εκεί Εγώ δεν είχε επιλογη για 1 χρόνο. Όπως και ήτανε σίγουρα η super league μέχρι το 19 και η eurolegue. Το αν δώσει 2 ματσ ματς στην ΕΡΤ εμένα δεν θα με πειράξει Αλλά να μεταδίδει και η Νόβα το μΜαρία αν κάποιος δεν θέλει να το βλέπει από ΕΡΤ

Ακομα κι αν δεν δινει, μην δεσμευτεις για κλειστο 2ετες - κοινως μην το αγορασεις.

Στο τελος, αυτο που δεσμευει νομικα τον καταναλωτη ειναι το συμβολαιο κι οχι η διαφημιση.
Αυτα πρεπει να τα σκεφτεστε καλυτερα οταν υπογραφετε κλειστο 2ετες συμβολαιο για να γλιτωσετε μερικα .

Μπορει να ακουγεται κλισε το να "διαβαζετε τους ορους", αλλα μαλλον εχει μεγαλη σημασια να το επαναλαμβανουμε συνεχως μεχρι πραγματικα να το εμπεδωσετε.

Tόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι έχει και ο καταναλωτής δικαιώματα?
Tόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι οι νομοι του κράτους υπερισχύουν τον συμβολαίων?
Tι να γλυτώσω ένα ευρώ μου λες, και τη σχέση έχει αν το συμβόλαιο είναι για ένα χρόνο η για δυο
Tι πάει να πει μην το αγοράσεις, τι λογική είναι αυτή?
Δεν μπορείς να λες και να διαφημίζεις ότι γουστάρεις με σκοπό να μαζέψεις πελάτες
Το συμβόλαιο γραφει γενικά και αόριστα ότι μπορώ να κάνω οποια αλλαγή θέλω
Ποια είναι αυτή η αλλαγή?
Οτι μπορώ να σου αλλάξω τον αποκωδικοποιητη ότι ώρα θέλω?
Οτι μπορώ να σου αλλάξω το πιάτο ότι ώρα θέλω?
Οτι μπορώ στη θέση του novacinema 1 να βάλω το fox movies?
Η ότι μπορώ να σου λέω έχω αποκλειστικά το πρωτάθλημα μέχρι το 2019 και την επομενη εβδομάδα να σου λέω ότι δεν το έχω?
Η ότι μπορούν να λένε έλα σε μένα γιατί η κοσμοτέ δεν έχει δωρεάν πρεμιέρες είναι όλες επί πληρωμή, ενώ αν έρθεις σε μένα είναι όλες δωρεάν?

Ολα αυτά που γραφουν, διαφημίζουν δεξιά και αριστερά,και σου λένε στο τηλέφωνο η πωλητές, πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο,η να σου λένε όλες της παραμέτρους ώστε να έχεις πλήρη γνώση τον πραγμάτων, αλλιώς υπόκεινται στον νομο περί παραπλάνησης
Και ας λέει το συμβόλαιο ότι θέλει, άλλο κομμάτι το ένα άλλο το άλλο.

ΥΓ. Εγώ έκανα συμβόλαιο πέρυσι στην κοσμοτέ για 24 μήνες, όλο το καλοκαίρι είχαν προσφορα στην κεντρική σελίδα τους οι 1-13-24 μήνες δωρεάν
Τον δωρεάν μηνα που είναι ο Αύγουστος μου τον έχουν να τον πληρώσω,
Δηλαδή τώρα εγώ με την λογική σου πρέπει να κάνω την παπια και να τον πληρώσω, γιατί ανάμεσα στης 15 σελίδες που μου έστειλαν κάπου θα λένε τα δικά τους..
Εμ δεν πάει έτσι..

ναι ρε φιλε ειναι ομως καποια πραγματα που με την επεμβαση του συνδρομητη μπορουν να λυθουν και να ειναι οκ πχ εφοσον εκαναν λαθος τιμολογιση τους το ειπες και το ελυσαν

και καποια αλλα οπως η διακοπη συμβολαιου της εταιριας και μια αλλη εταιρια παροχης περιοχομενου που δεν περνα απο το χερι σου.

συγκρινεις ανομοια πραγματα

επισης το θεμα στην τηλεοραση ειναι πιο μπερδεμα γιατι οι αποκλειστικοτητες εχουν σημαντικο ρολο.

στην κινητη και σταθερη τηλεφωνια δεν ισχυει αυτο καθως ιντερνετ σου δινει η μια εταιρια ιντερνετ και η αλλη.