Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Φίλε μάλλον είσαι σε καμπίνα Wind. Δες την καμπίνα κοντά στο σπίτι σου αν γράφει wind ή δες online αν την περιοχή σου την ανέλαβε η Wind όσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου VDSL vectoring. Η Wind ελέγχει θέματα στης καμπίνες της τελευταία.

Μια απορία ,γιατί είμαι αρκετά άσχετος .
Το ρούτερ ΖΤΕ της nova έχει προρυθμισμένο vlan id 1102, ενώ το asus επιλέγω vlan id 835 αντί του αρχικού 1102 .Oταν στο asus βάζω 1102 δεν συνδέεται .

Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

κοίτα εχουν ακουστεί παράπονα για το συγκεκριμένο και ειδικά στο θέμα του upload για ζήτησε τους αλλαγή εξοπλισμού

Διάβασα σε άλλο φόρουμ
<<<Αν παίρνεις από καμπίνα (άρα μέσω ΟΤΕ) θέλει τιμή 835, διαφορετικά για την Forthnet είναι 1102>>>

Μέχρι εδώ καλά ,αλλά δεν γίνεται το ΖΤΕ να είναι ρυθμισμένο στα 1102 και το asus στο 835 στην ίδια γραμμή .Oταν το asus το ρυθμίζω στο 1102 δεν ....
Τουλάχιστον με τις φτωχές μου γνώσεις ,δεν το καταλαβαίνω .

Re: Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Διάβασα σε άλλο φόρουμ
<<<Αν παίρνεις από καμπίνα (άρα μέσω ΟΤΕ) θέλει τιμή 835, διαφορετικά για την Forthnet είναι 1102>>>

Μέχρι εδώ καλά ,αλλά δεν γίνεται το ΖΤΕ να είναι ρυθμισμένο στα 1102 και το asus στο 835 στην ίδια γραμμή .Oταν το asus το ρυθμίζω στο 1102 δεν ....
Τουλάχιστον με τις φτωχές μου γνώσεις ,δεν το καταλαβαίνω .
κοιτα μονο απο καμπινες οτε και wind μπορει να παιρνεις και ισως απο ακ αν δεν εχει γινει αναβαθμιση στην περιοχη σου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

κοιτα μονο απο καμπινες οτε και wind μπορει να παιρνεις και ισως απο ακ αν δεν εχει γινει αναβαθμιση στην περιοχη σου

Τάκη ,πώς γίνεται το ένα συνδέεται στο 835 και το άλλο στα 1102 .Είναι στην ίδια γραμμή ,απλά αλλάζω ρούτερ .
Αν είναι <φυσιολογικό> όλα καλά ,απλά επειδή δεν ξέρω για αυτό ρωτώ.

Τώρα θα μου πείς γιατί τραβάω ζόρι ;
Γιατί από την ημέρα που πήγα σε vdsl εδώ και μια εβδομάδα ακριβώς ,έχω τρελαθεί στις διακοπές .
Χθές ήρθε ο τεχνικός της nova ,´μέτρησε -ξαναμέτρησε δεν βρήκε τίποτε στραβό στις μετρήσεις .Εχω αλλάξει καλώδιο από την είσοδο της οικοδομής μέχρι το διαμέρισμα και ότι μετράει κάτω ,τόσο μετράει και στη παροχή του διαμερίσματος .
Είπε ότι μπορεί να φταίει η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού από την αρχική παροχή μέχρι εκεί που είναι το ρούτερ ,αλλά θεώρησε μικρή την πιθανότητα .

Μόλις έγραψα το πόστ ,έχω ξανα διακοπή .
Ευτυχώς υπάρχει και η σύνδεση του κινητού

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Τάκη ,πώς γίνεται το ένα συνδέεται στο 835 και το άλλο στα 1102 .Είναι στην ίδια γραμμή ,απλά αλλάζω ρούτερ .
Αν είναι <φυσιολογικό> όλα καλά ,απλά επειδή δεν ξέρω για αυτό ρωτώ.

Τώρα θα μου πείς γιατί τραβάω ζόρι ;
Γιατί από την ημέρα που πήγα σε vdsl εδώ και μια εβδομάδα ακριβώς ,έχω τρελαθεί στις διακοπές .
Χθές ήρθε ο τεχνικός της nova ,´μέτρησε -ξαναμέτρησε δεν βρήκε τίποτε στραβό στις μετρήσεις .Εχω αλλάξει καλώδιο από την είσοδο της οικοδομής μέχρι το διαμέρισμα και ότι μετράει κάτω ,τόσο μετράει και στη παροχή του διαμερίσματος .
Είπε ότι μπορεί να φταίει η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού από την αρχική παροχή μέχρι εκεί που είναι το ρούτερ ,αλλά θεώρησε μικρή την πιθανότητα .

Μόλις έγραψα το πόστ ,έχω ξανα διακοπή .
Ευτυχώς υπάρχει και η σύνδεση του κινητού

ισως εχει και αλλες αλλαγες στις ρυθμισεις το asus και να παιζει δεν ξερω τι γινεται ακιβως ,αν παιρνεις ομως γραμμη απο καμπινα wind τοτε να ξερεις οτι υπαρχει προβλημα
εδω αθηνα περιοχη καλλιθεα με vdsl 50 απο καμπινα wind υπαρχουν τα ιδια προβληματα με αποσυνδεσεις

μπες και στο adslgr.com να διαβασεις ,εκει ισως σε κατατοπισουν καλυτερα για τις ρυθμισεις ειναι αρκετοι γνωστες του θεματος

εγω θα σου ελεγα να κανεις εγγραφη αναφορα στην nova μονο ετσι αρχιζουν να σε παιρνουν στα σοβαρα

εχω προβληματα εγω με την wind και μονο με εγγραφη αναφορα ξεκινησαν να ψαχνουν το θεμα

Στο site της nova έβαλα το νούμερο μου και είδα ότι μπορώ να έχω vdsl.

Σε τηλέφωνο που μίλησα μαζί τους μου είπαν ότι δεν το υποστηρίζουν ακόμα για την περιοχή μου...

Cosmote και vodafone που έκανα το ίδιο τεστ διαθεσιμότητας μου δίνουν 200άρι.

Πως γίνετε αυτό;

Μια απορία ,γιατί είμαι αρκετά άσχετος .
Το ρούτερ ΖΤΕ της nova έχει προρυθμισμένο vlan id 1102, ενώ το asus επιλέγω vlan id 835 αντί του αρχικού 1102 .Oταν στο asus βάζω 1102 δεν συνδέεται .
Στο δικό μου βλέπω δύο configured: 835 & 1102
Εχω την εντύπωση ότι στο 835 είναι συνδεδεμένο.

Η εμπειρία μου από την αναβάθμιση σε vdsl είναι εξαιρετικά κακή .Δυστυχώς επί 12 μέρες ζώ με συνεχείς αποσυνδέσεις -διακοπές ,που μπορεί να είναι ολιγόλεπτες ή ακόμη και μισής ώρας .
Αφού ήρθε ο τεχνικός της Νοβα στο σπίτι και μέτρησε -έλεγξε χωρίς να βρεί τίποτε περίεργο στο χώρο μου ,τότε δηλώθηκε από την Νοβα η βλάβη στον ΟΤΕ .
Με χθεσινό πόρισμα του ΟΤΕ ,δεν υφίσταται πρόβλημα δικτύου .
Επειδή ο εκνευρισμός μου με τις συνεχεις διακοπές μεγάλωσε αποφάσισα να υπαναχωρήσω στη σύμβαση και σε πρώτη φάση να ζητήσω να γίνει ξανά η γραμμή μου ADSL .
H κυρία του εμπορικού τμήματος μου είπε ότι θα επιβαρυνθώ περί τα 100 ευρώ !!!!!!!!!!
Επεται συνέχεια ....

Υγ εδώ ταιριάζει το <στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα > ,κοινώς μπελάδες δεν είχα -μπελάδες βρήκα .

Να φανταστώ ότι πήρες το πακέτο των 100 Mbps; Έχουν ακόμα προβλήματα με το Vectoring.

Οχι το 50αρι πήρα .
Το πρόβλημα έχει μετατεθεί στο <εξωδιάστημα> ,γιατί ούτε η γραμμή του διαμερίσματος μου φταίει ,ούτε η Νοβα ,ούτε ο ΟΤΕ [σύμφωνα με τα πορίσματα τους] .
Επομένως μάλλον πρόκειται για κάποιο εξωγήινο αίτιο .

Θα σου πρότεινα να κοίταζες περισσότερο το θέμα για να δεις αν φταίει ο ΟΤΕ ή έχεις θέμα με την εσωτερική σου καλωδίωση.

Θα σου πρότεινα να κοίταζες περισσότερο το θέμα για να δεις αν φταίει ο ΟΤΕ ή έχεις θέμα με την εσωτερική σου καλωδίωση.

Θέμα εσωτερικής καλωδίωσης δεν υπάρχει γιατί απλά είναι μόλις ενός έτους με καλώδιο επώνυμο cat 6 αδιάβροχο και οι μετρήσεις δείξανε ότι όσο μετράει κάτω στην είσοδο της οικοδομής τόσο μετράει και στο το διαμέρισμα .
Το αν φταίει ο ΟΤΕ ή οποιοδήποτε άλλος δεν με αφορά γιατί δεν λύνει το πρόβλημα μου και εγώ τη σύμβαση την έχω κάνει με τη Νοβα .
Ηδη προχώρησα σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ .