Λάμπα σε βουβάλι...(απορίες)

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,660
προμηθεύτηκα αυτή την ιστορία,
http://www.diyhifisupply.com/?q=node/399
γιά την οποία έχουμε ξαναγράψει...

Θα την δοκιμάσω με το βουβάλι αλλά και με το κινέζικο που έχω (lampucera).

Θα ήθελα κάποια γνώμη μιά και είμαι εντελώς ημιμαθής.
Το stage αυτό μπορεί να συνδεθεί με διάφορους τρόπους και γιά την ώρα προσπαθώ να το συνδέσω με το βουβάλι, καθώς το κινέζικο θέλει και επεμβάσεις.

Αρα πάμε γιά συνδεσμολογία current output.
Αυτός προσφέρει τις εξής επιλογές:
SE, 1mA full scale current, 0V reference voltage
SE, 2mA full scale current, 0V reference voltage
SE, 1mA full scale current, ~2.5V reference voltage

τα άλλα σεταρίσματα είναι γιά balanced, dual mono κλπ και voltage output και δεν με ενδιαφέρουν γιά την ώρα.

Η απορία - η βασική - είναι αν θέλει μετά το πόδι του dac που βγάζει το i να μπεί πυκνωτής πριν πάει στο stage...

Θέλει ή όχι?
Υπάρχει περίπτωση αυτό που λέει πιό πάνω γιά 2.5 V ref voltage να είναι κάτι τέτοιο?
Στο manual λέει ότι
other items of concern when selecting the correct connection and settings are if the dac outputs actually are referenced to analogue ground (0V DC on the dac output pins) or if they are referenced to a so-called "reference voltage" (around 2.5V DC offset on the dac output pins).

To ϊδιο το dac λέει στα specs του
The differential output of the buffalo is 0.924X1.65V(3.1746 peak) +1.65DC bias and the series output resistance is normally 195 ohms at each output.

Βλέποντας αυτό το 1.65 εμένα μου λέει να βάλω πυκνωτή.
Υπάρχει όμως περίπτωση να υπάρχει ήδη στην πλακέτα ενσωματωμένος?
Μιά και δεν παίρνουμε από τα πόδια του dac αλλά από τα posts που έχει...

όχι σύμφωνα με τις οδηγίες δεν θέλει πυκνωτή ,τον πυκνωτή τον φοράει στην έξοδο του το πλακετακι με το line

λοιπον
λογικά αυτό το σεταρισμα για το κερδος
4)General high level gainstage – 12db gain, inverting output, >200KOhm input
Impedance, < 100R output impedance

και αυτό για έξοδο ρεύματος
1) Analog stage for current output DAC – 2V out for 0dbfs with 1mA or 2mA full scale
current, can be configured for DAC’s having their output referenced to either ground
(TDA1541, PCM56/63/1702/1704, AD1856/1862/1865) or an arbitrary reference
voltage of 2 – 3V (TDA1543/1545, PCM1738,AD1853 and many others) , < 100R
output impedance.

και στη τελική πειραματισου και αν δε βγάλεις άκρη στειλτου μαιλ

εγώ το τσέκαρα με tda1541 και 1543 και δούλεψε ταμαμ

οχι δημητρη δεν εχει πρεπη να βαλης.

ειμαι περιεργος να ακουσω

τις εντυπωσεις σου σε σχεση με τα counterpoint.

ναι εντάξει

άλλα σύμφωνα με τις οδηγίες του υπάρχουν πολλά dac με DC στην έξοδο που δείχνει τη συνιστώμενη συνδεσμολογία και πουθενά δεν συνιστά πυκνωτή για σύζευξη με το στάδιο της λάμπας

το πρόβλημά μου είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω πυκνωτές κατάλληλους γιά τη δουλειά και έχω (είχα) μιά φαγούρα φοβερή - να τόχεις μπροστά σου και να μην μπορείς να ακούσεις...- που ήμουν έτοιμος να ξηλώσω το cross των bbc που κάθονται γιά να πάρω τους ΜΚΠ...

ο πολωνός εδώ
http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/Buffalo DAC/BuffaloDAC.html
λέει να βάλει πυκνωτή 2.2 γιά να κόψει το offset από το πλεγμα.
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να ζορίσει το stage η έλλειψη πυκνωτή.
Αυτό φοβόμουνα.
Βεβαια παρακάτω λέει ότι το δοκίμασε και χωρίς πυκνωτές και του άρεσε πιό πολύ....
Καλά, μ αυτόν δεν βγάζεις άκρη, μιά έτσι μια γιουβέτσι.

Τελικά έβαλα κάτι ηλεκτρολυτικούς....και ακούω εδώ και καμιά ώρα.

Είναι ...αποκάλυψη...
Ετσι, απ το κουτί...
Χαρακτηριστική χροιά λάμπας, λίγο πιό χαλαρό το μπάσο και οι μεσσαίες που σε σκλαβώνουν.
Αντε τώρα να στρώσουν οι λάμπες και να δοκιμάσω κανέναν καλό πυκνωτή.
Εν τω μεταξύ ο κινέζος έκανε λάθος και δεν μου έβαλε στο πακέτο ζευγάρι πυκνωτές γιά το upgrade του stage...και έχω τώρα εναν obligato...Αν είχα δυό θα έβαζα αυτούς γιά την ώρα.
Τεσπα, αύριο θα πάρω δυό και θα δοκιμάσω...
Δυστυχώς Μπακ, δεν έχω δυνατότητα να κάνω Α/Β, αλλά χωρίς πολλά πολλά νομίζω ότι τα counters βρήκαν τον μάστορά τους...:Banane0:

Απλά πείτε μου αν είναι πρόβλημα να στέλνουμε αυτό το dc στη λάμπα, αν δεν μπούν πυκνωτές. Αυτός ο Φίκους πίκους τι στο καλό έκανε....:smash:

Δημήτρη δεν ζορίζεται η λυχνία με το dc .. το dac προστατεύεις ουσιαστικά από καμιά στραβή

το μπασακι ναι έχεις δίκιο είναι λιγάκι χαλαρό στην αρχη

άλλα όταν δοκιμάσεις κι άλλες λάμπες και πυκνωτές και στρώσει κι άλλο

τότε θα το αγαπήσεις !!

χαίρομαι που σε άρεσε

είχα αγχωθει να σου πω την αλήθεια μην σε πάρω στο λαιμό μου

Re: Απάντηση: Λάμπα σε βουβάλι...(απορίες)

Δημήτρη δεν ζορίζεται η λυχνία με το dc .. το dac προστατεύεις ουσιαστικά από καμιά στραβή

γιά κάντο πιό λιανά αυτό...??

πάντως μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ...γιατί να με πάρεις στο λαιμό σου...:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λάμπα σε βουβάλι...(απορίες)

γιά κάντο πιό λιανά αυτό...??

πάντως μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ...γιατί να με πάρεις στο λαιμό σου...:music-smiley-005:

μπορείς να τον θεωρήσεις σαν πυκνωτή απομόνωσης που προστατεύει την έξοδο του dac κάνοντας κατά μια έννοια το φίλτρο από τυχόν παράξενα σήματα συναντήσει στην βαθμίδα ενίσχυσης και που θα έβλαπταν την έξοδο του dac εαν συνδεόταν κατευθειαν

πήρα σήμερα πυκνωτές οπότε το βράδυ θα είμαι πιό εντάξει (να πετάξω εκείνους τους ηλεκτρολυτικούς)...

εν τω μεταξύ οι Κινέζοι αποστέλλουν τον δεύτερο obligato...

Το αν βγάζει DC στην έξοδο είναι αρκετά εύκολο να το βρεις ακόμη και με ένα πολυμετρο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλά αυτό το dc να το υπολογίσεις στην πόλωση της λάμπας. Ουσιαστικά δηλαδή να το χρησιμοποιήσεις σαν τάση πόλωσης της λάμπας. Σε αυτή την περίπτωση το μονό που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις την προϋπάρχουσα πόλωση που είναι υπολογισμένη για 0volt στην είσοδο και απλά να προσέχεις όταν συνδέεις – αποσυνδέεις τα μηχανήματα να είναι πάντα κλειστά γιατί η λάμπα θα βλέπει μεγαλύτερη πόλωση όταν δεν έχει αυτό το dc στην είσοδο της.
Το θέμα όμως είναι να γλυτώσεις ένα πυκνωτή.

ΚΑΝΑΔΟΣ :afro: που μένει μόνιμα εκεί είναι ο καλλιτέχνης

DIY HiFi Supply is based in Hong Kong, and is the creation of Canadian, Brian Cherry (a life-long hi-fi nut in his own words). Brian is married to a native of Hong Kong and their choice of home is based on the climate! The company has been trading for quite a time now, and TNT-Audio reviewed their Django pre amp back in 2006. There is currently a staff of seven, and they supply approximately 70% parts and modules, and 30% complete kits. They've become quite an established, and reliable, source of kits and components, some of which are hard to source elsewhere. Typically, design of their products is done in the USA, Canada, UK, or in-house, and the manufacturing and part-sourcing is done in China (although components for their own designs come from the USA, UK and China). Brian Cherry provided this potted history of DIY HiFi Supply.

το ότι βγάζει, βγάζει.
1. το πως θα το κάνω και το προτείνεις, γιά να είμαι ειλικρινής..., δεν πολυ κατάλαβα
2. Να τον γλυτώσω τι εννοείς? ως έξοδο? να μην τον δεσμεύσω και να το χρησιμοποιήσω αλλού? Εδώ μιλάμε γιά χαιεντηλίκια....:Banane0:

Re: Απάντηση: Λάμπα σε βουβάλι...(απορίες)

ΚΑΝΑΔΟΣ :afro: που μένει μόνιμα εκεί είναι ο καλλιτέχνης

DIY HiFi Supply is based in Hong Kong, and is the creation of Canadian, Brian Cherry (a life-long hi-fi nut in his own words). Brian is married to a native of Hong Kong and their choice of home is based on the climate! The company has been trading for quite a time now, and TNT-Audio reviewed their Django pre amp back in 2006. There is currently a staff of seven, and they supply approximately 70% parts and modules, and 30% complete kits. They've become quite an established, and reliable, source of kits and components, some of which are hard to source elsewhere. Typically, design of their products is done in the USA, Canada, UK, or in-house, and the manufacturing and part-sourcing is done in China (although components for their own designs come from the USA, UK and China). Brian Cherry provided this potted history of DIY HiFi Supply.

ο άνθρωπος είναι σοβαρός και το site του επίσης και οι κατασκευές του sit well και κάνουν ένα σκασμό λεφτά.
Την παπαριά με τον πυκνωτή την κάνανε οι κινέζες πακεταρίστριες...και μιά Τερέζα... Αν είναι αυτή η σύζυγος ...δεν γνωρίζω.

από άποψης: το απλούστερο είναι καλύτερο εννοείς....?

όμως δεν μπορώ να συνυπολογίσω το dc στην πόλωση της λάμπας.

Είπαμε αγοράζουμε κινέζικα. Δεν τα καταλαβαίνουμε κι όλας...:Banane0:

Ακριβώς. Είναι καλύτερο και κοστολογικά δυο καλοί πυκνωτές έχουν κάποια λεφτά.

πρόβλημα δεν υπάρχει.
Δεν βάζω και τίποτα.
Αν ακούγεται καλύτερα.

Να μην κάνω ζημιά είτε στο ντακ είτε στο στάδιο δε θέλω