- 17 June 2006
- 49,608
γιά να καταλαβαίνουμε τί βλέπουμε...
1. να θεωρήσω ότι ο τοροειδής τροφοδοτεί το βουβάλι.
αλλιώς τί συμμετρία....
2. αλλά μιά και λέμε γιά συμμετρία, γιατί τα τροφοδοτικά των αντιστίξεων είναι διαφορετικά ?
3. πίσω βλέπω εκείνους τους σουηδικούς μτσ?
4. Εκείνο το τυλιγμένο πράγμα στην μέση τι είναι? το rg59?
Mου μπαίνουν ιδέες κι ας λέτε ότι δεν κάνει σωστή δουλειά!!!
http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/156149-lampizator-professional-pcb.html
εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο...
Αλλωστε δεν ξέρω πολλά γιά να κρίνω
πάντως μην παιδεύεσαι...
πάρε τη λάμπα που πήρα.....Είναι απίστευτη. νομίζω τρώει καθαρά τις αντιστίξεις...
απομόνωση στην spdif?
δεν νομίζω ότι είναι καλό....
Καλημέρα. Πέρα απο αστεία, σωστό I/V με λάμπα, δεν... Ούτε με "διακριτό" πιστεύω. Θέλει τελεστικό και μάλιστα πολύ "συγκεκριμένων" προδιαγραφών.
Θα επανέλθω επί του θέματος σε καποια στιγμή, πολύ αναλυτικά .
Πρέπει να συμφωνήσω. Αν πρέπει να είναι λάμπα, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι αρκετά μεγάλη, υπέρ της λύσης με την ECC88 και τον mu follower (υποθέτω ότι είναι τέτοιος από αυτά που λέει στο manual).
Για την προσφορά στο diyaudio, νομίζω ότι
32$ για ένα κύκλωμα που το καλωδιώνεις με το χέρι σε 15 λεπτά είναι απλά ανήκουστο.
Τα τελευταία χρόνια έχει "φλωρέψει" φρικτά ο DIY χώρος εκεί στο Αμέρικα. Πλακέτα για ένα SRPP!! -θού Κύριε...
Μην τους δίνεις σημασία, αν θες να το κάνεις, δεν χρειάζεσαι "πλακέτα" με 20 τρύπες και 5-6 πίστες, που κοστίζει όσο αυτή ενός dac, όπου δεν βλέπεις τη μύτη σου από την πολυπλοκότητα.
Α, και μην τυχόν και κάνεις αυτό που γράφει στο πρώτο ποστ για την αλλαγή σε περίπτωση voltage output dac.
Η λύση μετασχηματιστή Ι/V και μετά λάμπα τι λέει?
Βλέπε λύση audionote
Συμφωνώ για το θέμα πλακέτας αλλά και η λύση της ΕCC88 είναι επίσης ακριβή! Με περίπου 100 το φτιάχνεις με κορυφαία υλικά! (χωρίς λυχνίες!)
το φτιάχνεις αν ξέρεις.
Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι όλοι έχουν τις γνώσεις γιά κάτι τέτοιο.
Και εγώ που έχω διαβάσει πχ τον λαμπιζάτορα αρκετά και τα λέει "αρκετά" αναλυτικά δεν θα καθόμουνα ποτέ να στήσω το srpp του χωρίς κάποιον επιβλέποντα δίπλα αν και το βλέπω ότι θέλει 15 λεπτά.
Αν δεν ξέρεις...τότε με 180 δολάρια λες και ευχαριστώ και κάνεις και τεμενάδες.
Διότι τα παίρνεις όλα, λάμπα, πλακέτα, πυκνωτές, μτσ, στημένα με τις επιλογές σου να παίξεις στα τζαμπερίδια και plug n play. Βρε σεις εδώ (όχι μόνο επειδή είναι Θεσσαλονίκη), αλλά και επειδή δεν είσαι γνώστης της πιάτσας πας να πάρεις έναν παράξενο πυκνωτή και σου λένε :παραγγελία.
Αν δε, θέλεις να τα πάρεις από το Internet που όλοι το κάνουμε, βρίσκεις τα μισά από εδώ και τα μισά από εκεί, οπότε πληρώνεις αλμυρό φυστίκι τα μεταφορικά σε δυό και σε τρείς μεριές.
Για αυτό λέω η δική σας βοήθεια εδώ μέσα είναι πολύτιμη και πρέπει να είναι εξαιρετικά οργανωμένη, σε θέματα, που βρίσκουμε μτσ, που βρίσκουμε τάδε πυκνωτές (έχουμε ρωτήσει πολλές φορές αλλά η πληροφορία είναι θαμένη, ξέρω έχετε faq αλλά πάντα μπορεί να γίνει καλύτερο).
Α, και μην τυχόν και κάνεις αυτό που γράφει στο πρώτο ποστ για την αλλαγή σε περίπτωση voltage output dac.
Κώστα, τί εννοείς ?
"If you want to use it with a "V-OUT" DAC, you must insert a capacitor between the DAC and the PCB"
http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/156149-lampizator-professional-pcb.html
να υποθέσω δηλαδή ότι, αν θες να χρησιμοποιήσεις το λαμπάτο stage με v-out dac, δεν θέλει πυκνωτή, ενώ χρειάζεται αν το v-out dac χρησιμοποιείται με τη δική του έξοδο....
και τότε ....
1. αυτό εγκυμονεί κινδύνους ή
2. ηχητικά είναι φάουλ ?
Ναι, το srpp θα έχει αναγκαστικά στην έξοδο του πυκνωτή, διαφορετικά θα πάει στο επόμενο στάδιο, η μισή υψηλή τάση.
Αν πάς απο τη έξοδο του dac στα βύσματα χωρίς πυκνωτή, θα κουβαλάς και μια μικρή συνεχόμενη τάση στα επόμενα στάδια.
Σίγουρα βέβαια κάπου στην αλυσίδα θα υπάρχει κάποιος πυκνωτής , αλλά για το ενδεχόμενο που δεν υπάρχει, η τάση αυτή θα ενισχυθεί και θα φτάσει στο γούφερ. Και μάλλον θα το καταστρέψει.
Edit. Και βέβαια, εαν έπεται προενισχυτής λαμπάτος χωρίς πυκνωτή θα βγεί με λάθος πόλωση το πρώτο του στάδιο. Γενικά σωστό είναι να "κόβεται" το dc πρίν την έξοδο ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.