Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Ακάκιεεε...εεεε, Μπαμπηηηηηη, ο Δικεφαλος να ειναι κιτρινοοοοος! (Οχι μαυρος, ο δικος μου, τουλαχιστον) 😁😁😁

Δοκιμών συνέχεια.

Ψάχνωντας για το καλύτερο αποτέλεσμα σε εκτυπώσεις (κάψιμο στην ουσία) φωτογραφιών στο Κ40 ήθελα να βρώ έναν τρόπο να τους δώσω λίγο πιο έντονο μαύρο αλλά χωρίς να ανεβάσω ψηλά την ένταση για να αποφύγω τις παρενέργειες, όπως πχ σκάψιμο του ξύλου.
Τυχαία στο διαδύκτιο ανακάλυψα μια τεχνική με χρήση βόρακα.
Διαλύεις σ’ένα κυπελάκι μια κουταλίτσα βόρακα σε νερο και μ’ένα πινέλο υγραίνεις την επιφάνεια του ξύλου πρίν την εκτύπωση.

C9364759-0CC3-45D1-A76F-0DF13249B38E.jpeg

Μετά, αφού το άφησα περίπου 10’ λεπτά να τραβήξει λίγο, έκανα τις εκτυπώσεις.
Για να είμαι σίγουρος οτι η όποια διαφορά προκύψει θα οφείλεται στον βόρακα κι όχι στο βρέξιμο πέρασα κι ένα τρίτο σημείο με σκέτο νερό.

Το σποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε.
Ρυθμίσεις:
Ταχύτητα: 200 mm/s
Ένταση: 10%

0A872789-B0F9-4671-94CF-D49BA70A23E6.jpeg4E04A47E-6705-4883-993F-8AC6D8EED79B.jpeg

Πολυ εντυπωσιακη η διαφορά με τον βορακα! (y)
Ισως με την μιση ποσοτητα η εκτυπωση να ηταν λιγο πιο ευκρινης. Μπορει και οχι. Παντως χρειαζεται δοκιμες για το βελτιστο.

Σωστος ο Μπαμπης. Φοβερο αποτελεσμα.
Ενα μηνα νωριτερα να μου το 'λεγες...Εεε, Μιχαλη, τι θα γινει; Θα μου δανεισεις εκεινο το εκτυπωτακι επιτελους; 😁

Τα μικρά laser 2,5 watt μπορούν να χαραξουν το plexiglass;
Aνετα μπορουν να χαραξουν (οχι να κοψουν) plexi, ακομα και πιο μικρης ισχυος laser engravers οπως αυτα των 1,5w.

Μονο που πρεπει να μαυρισεις με ανεξιτηλο μαρκαδορο την επιφανεια του διαφανου plexi γιατι αλλιως η ακτινα θα ταξιδεψει μεσω του υλικου και δεν θα χαραξει τιποτα.

• Like
Reactions: pavlos49
Η σωστη διατυπωση της ερωτησης δεν ειναι ¨θα μου δανεισεις εκεινο το εκτυπωτακι?", ειναι... "θα μου νοικιασεις εκεινο το εκτυπωτακι¨?

Και η απαντηση θα ειναι "βεβαιως".
Πόσα πακοτίνια θες;

Aνετα μπορουν να χαραξουν (οχι να κοψουν) plexi, ακομα και πιο μικρης ισχυος laser engravers οπως αυτα των 1,5w.

Μονο που πρεπει να μαυρισεις με ανεξιτηλο μαρκαδορο την επιφανεια του διαφανου plexi γιατι αλλιως η ακτινα θα ταξιδεψει μεσω του υλικου και δεν θα χαραξει τιποτα.
Ανεξιτηλο οπωσδήποτε;
Σκεφτομαι για νυχτερινή λάμπα που θα δίνει διάφορα χρώματα.
Πως τις βρίσκουμε αυτές τις βάσεις για τα πλεξιγκλας που δουλεύουν με usb ή μπαταρία νομίζω.

Ωραια ιδεα με τη λαμπα!
Μαρκαδορος χρειαζεται που το μελανι του πρεπει να κραταει την ακτινα στην επιφανεια. Και ακρυλικη μπογια μαυρη πρεπει να κανει.
Μπορει να κανουν και οι απλοι που το μελανι τους καθαριζει πιο ευκολα μετα (οχι με οινοπνευμα γιατι θα αλλοιωθει το πλεξι).

Για βασεις δεν γνωριζω Παυλο, αλλα αν βρεις ακρη ποσταρε το, γιατι εχει ενδιαφερον.

Μόλις τις παρέλαβε ο Μπάμπης από Amazon

Μιχάλη, αν καλυπτοταν από χαρτοταινία θα γινόταν το κάψιμο στο πλεξι; το έχεις δοκιμάσει;

Εχω δοκιμασει να καλυψω το plexi με σελοτεϊπ βαμμενο μαυρο και ΔΕΝ δουλεψε καθολου. Χαραξε την ταινια αλλα το πλεξι καθολου.
Το ιδιο φανταζομαι να γινεται και με την χαρτοταινια.