Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Ειμαι σιγουρος οτι θα αξιζει τον κοπο και το 3ωρο ακομα και το 5ωρο για να εχεις μια εντυπωσιακη εκτυπωση οσο η ιδια η φωτογραφια.

Όσο η ίδια η φωτογραφία Μιχάλη δεν θα τη πάρεις ποτέ. Ούτε κι από επαγγελματικό εξοπλισμό.

Δοκιμών συνέχεις...
Σήμερα δοκίμασα το διπλοπέρασμα. Δεν το ήθελα, κατά λάθος έγινε. Έλειπα την ώρα που τελείωσε το πρώτο πέρασμα και για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω το μηχάνημα ξεκίνησε ξανά απ´την αρχή.
Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται το αρχικό πέρασμα και απ´τη γραμμή που δείχνει το βελάκι και κάτω είναυ διπλοπερασμένο.
Η δεύτερη φωτογραφία είναι το τελικό αποτέλεσμα μετά από δυο περάσματα.
Το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο, έχει περισσότερο cobtrast, αλλά κατά τη γνώμη μου και πιό σκληρό.

Attachments

• IMG_4631a.jpg
    IMG_4631a.jpg
    186.7 KB · Views: 87
  • IMG_4632.jpg
    IMG_4632.jpg
    216.2 KB · Views: 85
Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Σημειωνε ρυθμισεις λεμε!!!!!

Και ΜΠΡΆΒΟ!!!!

τι να τις κανεις εσυ τις σημειωσεις, αφου δεν εχεις laser

ασε που εαν καααααααποια στιγμη παρεις, ο ψηλος θα σε χρεωσει για τις σημειωσεις κι εγω για ταχυρυθμα στο photoshop

Και βέβαια το κάθε ξύλο θέλει και διαφορετικές ρυθμίσεις...
Εδώ, με τις ρυθμίσεις που τύπωνα στο MDF, αριστερά είναι MDF και δεξιά κόντρα πλακέ.

Attachments

• IMG_4635.jpg
    IMG_4635.jpg
    129.6 KB · Views: 272
Ante....κούτσι κούτσι κάτι κάνεις...:smash:....:ernaehrung004:

Τέρμα το κούτσι κούτσι... Ότι έκανα έκανα.
Τώρα θα ασχοληθώ λίγο με το Photoshop για να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερη μετατροπή της φωτογραφίας και μετά....
"Σφύριξα κι έληξες..." Πάμε γι' άλλα. -bye-

Attachments

• F40E3CF7-FC1B-472B-B54D-1468DEF86832.jpg
    F40E3CF7-FC1B-472B-B54D-1468DEF86832.jpg
    135.4 KB · Views: 235
ουαου, καταπληκτικο, θεσπεσιο, υπεροχο ...

επιτελους κατι ευχαριστο σημερα ... ο Μπαμπης ειναι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα!

(το ανησυχητικο ειναι οτι θα ασχοληθεις με το photoshop :flipout:)

ουαου, καταπληκτικο, θεσπεσιο, υπεροχο ...

επιτελους κατι ευχαριστο σημερα ... ο Μπαμπης ειναι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα!

(το ανησυχητικο ειναι οτι θα ασχοληθεις με το photoshop :flipout:)

Όπως λένε και οι Κωσταντινοπολίτες... "Πολλά μιλάς..."
Απλά κοίτα να μην απομακρύνεσαι απ´το τηλέφωνο. -bye-

(Άσε που δεν μου είπες ούτε ένα "μπράβο" γι´αυτό το τελευταίο που έκανα όλα τα βήματα μόνος μου...)

Μακάρι να ήταν έτσι Μιχάλη...
Είμαι ευχαριστημένος, σίγουρα είμαι σε καλό δρόμο αλλά η κάθε εκτύπωση είναι διαφορετική απ´ την άλλη.
Πάντα χρειάζεται δοκιμαστικό πρίν ξεκινήσεις, ακόμα κι αν πρόκειται για το ίδιο ξύλο. Η διαφορά μιας μέτριας εκτύπωσης από μία πάρα πολύ καλή είναι ανεπαίσθητες μικροδιαφορές στις ρυθμίσεις.
Το καλό είναι οτι με την τριβή αποκτάς εμπειρία και καταλαβαίνεις απ´ την αρχή ποιά εκτύπωση θα βγεί σωστή και πιά λάθος.

Συνέχεια...
Ταλαιπωρήθηκα λίγο μέχρι να βρώ τη λύση, αν και στην ουσία δεν υπήρχε πρόβλημα. Δύο λαθάκια, ένα δικό μου που δεν έσφιξα καλά την σκουλικόβιδα στο μοτέρ κι ένωτων οδηγιών που έλεγαν για Y axis, κι όχι X axis που έπρεπε, με απογοήτευσε και ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω.
Τελικά τα κατάφερα, αν και χρειάστηκε να επιστρατεύσω μέχρι και την γυάλα με τα μανιτάρια για να μην χαλάω τα ξύλα μου.
Τώρα πλέον δουλεύει άψογα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    170.8 KB · Views: 235
  • image.jpg
    image.jpg
    107.9 KB · Views: 235
Last edited by a moderator:
Eισαι φοβερος λεμε!! :))

Μπορεις να τυπωσεις και οριζοντια και καθετα? Εαν υποθεσουμε οτι το παραπανω τυπωμα ειναι οριζοντιο ως προς τον αξονα χ.

Ναί Μιχάλη, εννοείται...
Πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις... Πολλούς συνδιασμούς.
Μπορείς να γράψεις το κείμενο και να το τυπώσεις όπως θές, οριζόντα κάθετα πλάγια... Όπως θές.

Ένα παλιό πείραμα που είχα πετύχει κάπου στο ίντερνετ και δεν θυμάμαι που... MDF 3mm παίζει και να ήταν Lesonit, θα σας γελάσω. Scrap από την παραγωγή ήταν και το τσίμπησα.
Κομμένο σε GCC Laser Pro 40W αν θυμάμαι καλά.
Κάποια στιγμή μάλλον θα μπει ARGB λωρίδα και θα παίξουμε με χρωματάκια.

Xmj3pzI.jpg