Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Re: Απάντηση: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Δεν είναι θέμα μεγέθους μηχανήματος. Είναι να βρείς το σωστό κοπτικό.

Ποσο κοστιζει Γιαννη ενα καλο και ποιοτικο σετακι με κοπτικα μικρου μεγεθους απο πχ. .5 εως 1μμ?
H ενα σετακι των 10 με 0.8μμ κοπτικα, επειδη σπανε ευκολα.

Last edited:
Ναι...... καλή ερώτηση.
Αλλά αν μιλάς από Ελλάδα, δεν αναφέρεσαι σε σετ. Αναφέρεσαι σε κομμάτι. Όχι γιατί δεν πουλάνε σετ, αλλά όταν ακούσεις τιμή θα καταλάβεις. Τιμή λοιπόν ανά κομμάτι.... μπορεί να πιάσει από 15 ευρώ και πάει. Εμένα μου έχει καρφωθεί να φτιάξω ένα λιοντάρι με μια τεχνική που έχω δει το νετ, αλλά λόγω του ότι δεν έχω μικρό κονδύλι, το έχω παρατήσει. Γιατί τα 2mm που έχω, δεν καλύπτουν τις εσοχές απο την χαίτη του λιονταριού.

Νομίζω για χομπίστα είναι απαγορευτικές οι τιμές εδώ. Βέβαια αν καίγεσαι θα το δώσεις. Το θέμα είναι είναι ότι τα μικρά κονδυλάκια είναι δυσεύρετα και οι μεγαλοεισαγωγείς είναι λίγοι. Και σπάνε εύκολα. Ειδικά τα καρβύδια με το που τα κοιτάς. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν ss σε τόσο μικρή διάμετρο. Είναι λίγο πιο ελαστικά.
Εγώ όσα χρόνια ασχολούμαι με την φρέζα ως cnc φέρνω από έξω. Βεβαίως και έχω πάρει και από Ελλάδα, αλλά μόνο σε περιόδους που καίγομαι να βγάλω κάτι.

Τώρα.........αν μιλάμε για Κίνα, εκεί βρίσκεις σετάκια των 10 κομματιών, από 10-12 δολάρια και πάει............ ανάλογα την ποιότητα.

Γιάννη (και Μιχάλη), θεωρείς ότι με ένα τέτοιο σετάκι θα κάναμε δουλειά?....δεδομένης της ποιότητας του, αλλά και της εργασίας γιά την οποία το θέλουμε?
Αν ναί, δώσε μου κάποια λινκ με κατάλληλα τέτοια σετ, να παραγγείλω, να κάνουμε δουλειά!

Εγω ρωτουσα απο περιεργεια περισσοτερο, δεν ξερω απο κοπτικα για CNC.

Aν ειχα ομως CNC θα δεχομουν την προσφορα σου για ενα καλο σετακι καταλληλων κοπτικων για να κανουμε τη δουλεια σου και μετα να μου εμενε το σετακι :)

Ευχαριστώ σας κοπέλια!....που λέει και ο συντοπίτης μου ο Χαρούλης!

Εντωμεταξύ τώρα βλέπω ότι έχω κάνει λάθος!.....το διαπίστωσα όταν διάβασα αυτά που έγραψε ο Κώστας!. Οι διαστάσεις είναι 40 μήκος επί 10 η 15 ύψος!....οπότε να μικράνει πρέπει το λογότυπο.....όχι να μεγαλώσει!

αυτο που σου εδωσα να κατεβασεις εχει υψος 15cm μονο το V

Το ξέρω. την βρήκα όμως την άκρη..:smash:

Γιάννη (και Μιχάλη), θεωρείς ότι με ένα τέτοιο σετάκι θα κάναμε δουλειά?....δεδομένης της ποιότητας του, αλλά και της εργασίας γιά την οποία το θέλουμε?
Αν ναί, δώσε μου κάποια λινκ με κατάλληλα τέτοια σετ, να παραγγείλω, να κάνουμε δουλειά!

Εχω αποθηκεύσει πολλά στο καλάθι που έχω στο εν´λογω site που θέλω να παραγγείλω. Ομως δεν κάνω κίνηση ακόμα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο... με κίνα - ταχυδρομεία - κολοβάριους..
Αν όμως θέλεις να το παλέψεις, δές εδώ https://www.aliexpress.com/item/328...5.0&pvid=f3e06f9a-1207-44a2-9aaf-9895d0f93fea
η ψάξε όπου θές.

Αν θές σου δίνω και καταστήματα στην Ελλάδα να ψάξεις, αλλά όπως είπα.... τσεκουρώνουν..

Last edited by a moderator:
Εδω ενα καψιμο του logo της Wilkinson μεγεθους μολις 20 χιλιοστων μηκους και 8 χιλιοστων υψους, πανω σε ενα ξυλινο ξυραφακι.

Το ξυραφακι εχει μηκος 6εκ, πλατος 3εκ και παχος 5χιλιοστα.

49690039628_2af075c4a3_b.jpg

Κανονικα επρεπε πρωτα να εβαφα το ξυραφακι ασημενιο και μετα να εγραφα το λογοτυπο.
To link για τον printer https://www.banggood.com/3000mW-USB...p-1338648.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Αν λαβουμε υπ οψιν τις πολυ μικρες διαστασεις της εκτυπωσης, της σμικρυνσης του αρχικου logo, αλλα και του μαλακου ξυλου, ειναι οντως καθαρη η εκτυπωση (το καψιμο).

Επανέρχομαι και ρίχνω στο τραπέζι των ιδεών το εξής!

Στη φωτογραφία φαίνεται ένα κοντέρ βέσπας!....έχω αγοράσει ένα μεταχειρισμένο γιά να βγάλω τη βελόνα και τη πλάκα με τα νούμερα τα οποία ήταν σε πιό καλή κατάσταση από το δικό μου!
Σκέφτομαι λοιπόν, αντί γιά αυτή την άσπρη πλάκα, να φτιάξω μιά ξύλινη και να γραφτούν με laser engraver τα νούμερα κτλ!
Πόσο εφικτή βλέπετε μιά τέτοια καστομιά?

Ευχαριστώ!

Attachments

• 943C38D1-86DA-4D59-BD49-E9DB5B639D7D.jpeg
    943C38D1-86DA-4D59-BD49-E9DB5B639D7D.jpeg
    36.1 KB · Views: 164
2-2,5mm!....η πλαστική η δικιά του!....αλλά νομίζω ότι άνετα μπορώ να τη κάνω 3 και σε κάποια σημεία που απαιτεί να είναι 2, το κάνω 2!

αλλο 2 και αλλο 2,5 μιλαμε για 20% αποκλιση!

δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολο να το κανεις, αλλου 3 και αλλου 2 με το χερι και να ειναι και λειτουργικο το κοντερ
ασε που υπαρχει και ο φοβος να σου παρει καμια υγρασια και να πετσικαρει.
ειναι πολυ λεπτο ... και καθε χερι βερνικι που θα το περνας θα προσθετεις και μερικα δεκατα του χιλιοστου!

Όχι Κυριάκο, δεν αλλάζει!......έβγαλες καλή μάστορα!...νομίζω αυτή είναι η λύση!....δεδομένου ότι δεν θα επηρεάζεται τόσο και από συστολοδιαστολές!
Αλήθεια, που θα βρω και σε τι διαστάσεις είναι το μικρότερο που μπορώ να πάρω?