Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Ειπες να φτιαξω μια επιφανεια με grid και καταλαβα κατι διαφορετικo απο το να καψω μια επιφανεια με grid, οπως σου εγραψα σε επομενο ποστ.

Aν εννοουσες καψιμο οκ, my bad :)

Ηδη τελειωνει το κατασκευαστικο μερος του βαλε βγαλε οδηγου και θα μεινει το ευκολο τυπωμα του grid. Περιμενω να στεγνωσει η εποξικη κολλα!
Εχω χρησιμοποιησει μεταλλικες γωνιες, αυτες που φαινονται στο δειγμα μπροστα αριστερα. Πισω στεγνωνει η κανονικη κατασκευη.
49618815217_8ae9e0640f_z.jpg

Κολληθηκαν και στεγνωσαν οι μεταλλικες γωνιες και τυπωθηκαν οι οριζοντιες και παραλληλες γραμμες.

49621441953_d2ccb499b4_c.jpg

Μπηκαν 3 και οχι 4 γωνιες για να ειναι πιο ευκολο το βαλε βγαλε. Ουτως η αλλως η βαση ειναι σταθερη και καλα σφηνωμενη με τις 3 γωνιες.
Επισης τυπωθηκαν μονο οριζοντιες γραμμες γιατι οι καθετες δεν θα ειχαν καμμια ουσια και χρηση.

Εδω το πριντερακι τοποθετημενο σφιχτα στην βαση απο κοντρα πλακε σημμυδας παχους 6μμ.
49621442483_eb72016cf9_c.jpg

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα καθως με μια πανευκολη πλεον ρυθμιση τοποθετησης με το χερι, η εκτυπωση βγαινει εντελως παραλληλη σε σχεση με το αντικειμενο.
Οπως εδω..
49621957536_946bf2d1dc_b.jpg

..και ξανα εδω
49621441368_ffce58cb00_b.jpg

Το υψος των γραμματων ειναι 1.5 χιλιοστο.
Ο συγκεκριμενος εκτυπωτης αλλα και ο παλιος μπορουν να τυπωσουν ευδιακριτα εως 1 χιλιοστο υψος.

Είμαι λίγο καιρό τώρα λαθρ-αναγνώστης του τοπικ, θ αρχίσω οσο επιτρέπει ο χρόνος μου να μοιράζομαι κι εγώ εμπειρίες και δημιουργήματα με εκτυπωτές FDA, SLA το Laser engraver και το routerακι (αν κι αυτό δε το πολυχρησιμοποιώ εγώ). Τα μηχανάκια όλα τα έχω στον εργασιακό μου χώρο και εξυπηρετούν τόσο δευτερεύουσες ανάγκες της δουλείας μου αλλά και χομπίστικα Project.
BTW βλέπω πολύ μεράκι απ όλους σας, υπομονή και φυσικά όμορφα αποτελέσματα!

Το fiberακι ειναι σχετικά καινούριο και το μαθαίνω ακόμα. Εδώ μια απ τις δοκιμές σε αλουμινένια κάρτα.

https://www.youtube.com/watch?v=wtjDhu8qZsY&feature=youtu.be

Μιχαλη μια χαρα η πατεντα :a0210:

Είμαι λίγο καιρό τώρα λαθρ-αναγνώστης του τοπικ, θ αρχίσω οσο επιτρέπει ο χρόνος μου να μοιράζομαι κι εγώ εμπειρίες και δημιουργήματα με εκτυπωτές FDA, SLA το Laser engraver και το routerακι (αν κι αυτό δε το πολυχρησιμοποιώ εγώ). Τα μηχανάκια όλα τα έχω στον εργασιακό μου χώρο και εξυπηρετούν τόσο δευτερεύουσες ανάγκες της δουλείας μου αλλά και χομπίστικα Project.
BTW βλέπω πολύ μεράκι απ όλους σας, υπομονή και φυσικά όμορφα αποτελέσματα!

Το fiberακι ειναι σχετικά καινούριο και το μαθαίνω ακόμα. Εδώ μια απ τις δοκιμές σε αλουμινένια κάρτα.

Γαζωνει το εργαλειο !
ποσα watt ειναι το laser και ποσα χιλιοστα το αλουμινιο? ... που πετσικαρισε στο τελος

30w είναι και το αλουμινακι 0.2mm. Μόλις το πιάσεις τα χέρια το πετσικαρισμα έρχεται στα ίσια ειναι πολύ εύκαμπτη η κάρτα.

Σήμερα το menu έχει κυλινδρικές εκτυπώσεις.
Το Rotate Engraving Module της Eleksmaker κάνει μια χαρά δουλειά, αρκεί να καταλάβεις τη λειτουργία του και να τηρείς κάποιους κανόνες σχετικά με τον τρόπο εκτύπωσης όπως πχ σωστή χρήση της επιλογής Vertical-Horizontal-Diagonal ( Όπου υπάρχει).

Attachments

• IMG_4791.jpg
    IMG_4791.jpg
    98.3 KB · Views: 191
  • IMG_E4796.jpg
    IMG_E4796.jpg
    116.3 KB · Views: 191
  • IMG_E4798.jpg
    IMG_E4798.jpg
    88.3 KB · Views: 191
Πολυ καλη και ευκρινης η κυλινδρικη εκτυπωση!!

Εντυπωσιακες σε καθε περιπτωση οι δυνατοτητες του προσαρτηματος!

Για τα ζωάκια γύρω στα 5 λεπτά.
Ο χρόνος αλλάζει ανάλογα το μέγεθος εκτύπωσης και την ανάλυση.
Με Quality 4.000 Lines/mm και διαστάσεις 60 mm X 55 mm χρειάζεται ακριβώς 5 λεπτά.

Babis ......... :violent-smiley-030: Eρώτηση. Το σύνδεσες σε κάποιο άξονα η έχει υποδοχή το μηχάνημα σου για το συγκεκριμένο ως έξτρα.

Babis ......... :violent-smiley-030: Eρώτηση. Το σύνδεσες σε κάποιο άξονα η έχει υποδοχή το μηχάνημα σου για το συγκεκριμένο ως έξτρα.

Δεν έχει ειδική υποδοχή, το βάζεις στη θέση του Χ.

Ημουν σίγουρος. Κάπως έτσι δουλεύουν και τα cnc όταν δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα 4ο άξονα.. Ξεπριζώνεις τον ένα άξονα και τον κάνεις Α..

Μπάμπηηηηηηηη!!!......γαμώ το κορωνοιό!!!....μου φαίνεται πως δε θα κάψουμε αυτό που είχαμε πεί, έτσι όπως πάνε τα πράματα!

Καλησπέρα και πάλι!
Επανέρχομαι με τις ξυλοκατασκευές που αφορούν τη βέσπα μου!
Ερώτηση προς ναυτιλομένους!
Σε αυτή τη περίπτωση, ποιά η γνώμη σας γιά τα γράμματα?....να γραφούν με cnc και μετά να γεμίσουν με μαύρη ρυτίνη, ή να καούν με laser engraver?
Τα γράμματα θα είναι, συγκεκριμένα, αυτά στη φώτο.

Attachments

• BBC8742E-F3A9-49C7-BCCB-BB4122624AE0.jpg
    BBC8742E-F3A9-49C7-BCCB-BB4122624AE0.jpg
    78.7 KB · Views: 162
  • 62189DBE-E9BC-45FC-A934-BE93903589D6.png
    62189DBE-E9BC-45FC-A934-BE93903589D6.png
    3 KB · Views: 161
Και οι δυο λυσεις θα δωσουν καλο αποτελεσμα. Με το καψιμο γλυτωνεις πιθανη αστοχια στο γεμισμα της ρητινης.

Εχεις CNC ή Laser engraver?