Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Ναι, κάθετα.
Για γράψε settings, εμένα γίνεται ένα με αυτό που εκτυπώνω.
Ειδικά αν έχει λεπτομέρειες.

Απάντηση: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Ααα και lithophanes! Ωραίος. Θελουν υπομονή αυτά, πολλες ωρες καλης εκτύπωσης!

Να κι ενα δικό μου εκτυπωμένο σε ρητινη.

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
c8075cde5bc695603472104fe26e1fc1.jpg

Χρησιμοποιώ το LUBAN το οποίο ειναι πολυεργαλειο για CNC, 3Dprintιng και γενικά κάνει δεκάδες πράγματα. Δυστυχώς δεν ειναι δωρεάν (εχει trial όμως)

Από δωρεάν με μεγάλη γκάμα lithophanes παίζει Online αυτό:
https://lithophanemaker.com/index.html

Αν θέλει κάποιος να το πάει ακόμα πιο μακριά με έγχρωμο εφε
https://itslitho.com/lithophane-gui...0AsdAFiO6CTpaUT045MUm73qjHXzDvUXEj8stuBn_Km0Q

Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Έβαλα μπροστά ένα έγχρωμο να δω πως θα βγει...
Thanks!
Αναμενουμε αποτελεσματα!

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρες... Δυο project-άκια που έφτιαξα για δωράκι.
Καρυδιά περασμένη με χρώμα ανιλίνης, σκούρο για τα γράμματα και πιο ανοιχτό για το υπόλοιπο. Και απο πάνω 3 χέρια teak oil.

IMG_20200730_215429.jpg

Επίσης... το παρακάτω είναι περασμένο με κ/α κόλλα, και το γράμμα είναι αυτόνομο για κάθε πλευρά, ώστε όπως και να το βλέπεις να είναι το ίδιο.

IMG_20200731_155413.jpg

IMG_20200731_155433.jpg

Ωραιοτατα φαινονται και τα δυο εργακια αλλα πες καμμια λεπτομερια παραπανω, πως ακριβως τα εφτιαξες, αφου η διαδικασια εχει το πιο πολυ ενδιαφερον.

Δεν ξέρω πως θα μπορούσα να μεταφέρω στον γραπτό λόγο, μια διαδικασία που ξεκινάει από ένα σχέδιο σε κάποιο πρόγραμμα υπολογιστή, και κατόπιν μεταφέρεται σε ένα cnc για κοπή. Μόνο με κάποιο βίντεο ίσως.
Επιφυλάσσομαι για το επόμενο όμως.

Μετατροπη 3D printer σε laser engraver ... 2 σε 1
Ειχα απο τον περασμενο Νοεμβριο ενα laser Eleksmaker 2,5 W, με την προοπτικη να το κοτσαρω διπλα στην κεφαλη του 3d εκτυπωτη.
Οταν ομως πηρα στα χερια μου το laser και το εψαξα λιγο στο net, διαπιστωσα οτι οσοι χρησιμοποιουν laser σε 3d εκτυπωτη, τα laser αυτα ελεγχουν την ενταση της δεσμης μεσω της τροφοδοσιας τους 12v. Ομως το δικο μου laser ελεγχει την ενταση μεσω πληροφοριας TTL/PWM, με μεγιστη ταση εισοδου 5v και επιπλεον θελει ανεξαρτητη σταθερη ταση λειτουργιας 12v. Στη δικη μου περιπτωση, στον Creality Ender 3D printer, θα επαιρνα αυτη τη πληροφορια απο την εντολη (PWM) που δινει η motherboard του εκτυπωτη σε ενα ανεμιστηρακι, αλλα βγαζει ταση 24v.
Ετσι ξεκινησα το διαβασμα ... αλλα πολυ διαβασμα. Αφου "ξεσκονισα" το net, βρισκοντας ελαχιστες πληροφοριες για το προβλημα μου, και αρκετους να γραφουν σε ξενα forums οτι στην προσπαθεια τους να ελεγξουν την ενταση εκαψαν το laser ... επεσα πανω σε εναν τυπο (καλη του ωρα) που ειχε φτιαξει ενα κυκλωματακι με βαση ενα optocoupler το οποιο μου τραβηξε το ενδιαφερον.
Αφου ειχα πειραματιστει (με ασφαλεια) με αλλα κυκλωματα πτωσης τασης, και δεν μπορουσα να ελεγξω με ακριβεια την ενταση, αρχισα να μαζευω τα υλικα για την κατασκευη του κυκλωματος με το optocoupler.
Μολις μαζεψα τα υλικα, μια ηλιθια βλαβη στον εκτυπωτη με εκανε να εγκαταληψω το project ... μεχρι την περασμενη Παρασκευη, οταν και ξεναεριξα λιγο διαβασμα για να τα φρεσκαρω.
Το Σαββατο εφτιαξα το κυκλωμα και αφου το τσεκαρα 5 φορες με πολυμετρα σε πραγματικες συνθηκες, χωρις να εχω συνδεσει το laser, ηρθε η μεγαλη στιγμη ... τα κουμπωσα ολα μεταξυ τους και το laser δουλευει super!
παραθετω και το κυκλωμα που δουλεψε αψογα
LASER 3.jpgLASER 4.jpgLASER 5.jpg

Attachments

• LASER 11 [640x480].jpg
    LASER 11 [640x480].jpg
    56 KB · Views: 110
  • LASER 2 [640x480].jpg
    LASER 2 [640x480].jpg
    35.1 KB · Views: 109
Last edited:
Δεν καταλαβα παρα ελαχιστα, αλλα πολυ σε ζηλευω που τα ξερεις αυτα.
Μπραβο για την μοντα :)

Μπράβο ρε άρχοντα... Τα κατάφερες τελικά. :SFGSFGSF:

ειχα λυσαξει ... ηθελα να το φτιαξω και ευτυχως ολα καλα -bye-

Δεν καταλαβα παρα ελαχιστα, αλλα πολυ σε ζηλευω που τα ξερεις αυτα.
Μπραβο για την μοντα :)

γιατι εγω ηξερα τι παιζει ακριβως με τα TTL και τα PWM ... εριξα διαβασμα ομως ...

Μη χαλας καλο ξυλο για τις δοκιμες, ελα να σου δωσω 2μμ κοντρα πλακε να μου δωσεις εκεινο το ρεταλακι με τον φλοιο στις ακρες :))

Συγχαρητηρια για την μετατροπη γιατι εχει ιδιαιτερη αξια, την στιγμη που ελαχιστα περι του θεματος εχουν γραφτει στο διαδικτυο!

Ενδιαφέρον το εγχείρημα θα έλεγα.:ernaehrung004: Περιμένω και εγώ ένα laser 3 watt να το ρίξω στο ρούτερ.