Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Re: Απάντηση: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

ggeorge και Σώφρον έχουμε ένα πολύ ωραίο νήμα εδώ για να μην αναλώνεστε με περιτά πράγματα εδώ μέσα !!! :BDGBGDB55:

Δεν το είχε πάρει το μάτι μου.
Επιτέλους θα βρω το φως μου :idea: :idea:

ggeorge και Σώφρον έχουμε ένα πολύ ωραίο νήμα εδώ για να μην αναλώνεστε με περιτά πράγματα εδώ μέσα !!! :BDGBGDB55:

Τόχετε κάνει εκεί... Μου θυμίζει το ΦΩΣ παλιά...
Που ήπιε καφέ ο Βαμβακούλας, που κατούρησε ο Κελεσίδης, τη μαγείρεψε η μάνα του Σιώκου, πότε γιορτάζει η ανηψιά του Καραβίτη...
Αρρωστάκια. :flipout:

Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Καλησπερα. Με το laser φτιαχτηκε. Εγινε απο 3 διαφορετικα κομματια (χρωματα) Αλλα με 7 διαφορετικες ρυθμισεις για τα κενα που αφηνει το λειζερ.
Για παραδειγμα η εξωτερικη γραμμη του κιτρινου υπερκαλυψε λιγο το μαυρο για να ταιριαξει πιο καλα μετα την κοπη. Ομως οι εσωτερικες κιτρινες κοπηκαν πανω στις σχεδιασμενες γραμμες. Αντιθετα εγινε με το μαυρο. Το περιγραμμα του δικεφαλου υπερκαλυψε τη γραμμη κοπης του κιτρινου.
Δεν ειναι κατι δυσκολο αλλα ηθελε την ωρα του γιατι εχει αρκετους συνδιασμους (κιτινο με μαυρο, ασπρο με μαυρο αλλα και τα κιτρινα στα κεφαλια)

Για να καταλαβετε δειτε τη φωτογραφια απο τα κομματια που περισσεψαν (ειναι τα αντιθετα που δε χρησιμοποιησα)
Δειτε τα κενα. Εδω βεβαια ειναι το διπλασιο κενο απο αυτο που αφηνει το λειζερ γιατι μικρινα το κιτρινο και μεγαλωσα το μαυρο)
Το κενο ειναι 0.150 χιλοστα. Στη φωτο 0.3
40b6fe6b162a1ebc2de3a3cd8758fc66.jpg

Οι κατασκευές με ένα 3D printer ή με κάποιο Laser, που βγαίνουν από έτοιμα σχέδια που βρίςκουμε στο διαδύκτιο, απ´τη μία είναι όντως πολύ ωραίες απ´την άλλη όμως δεν είναι και πολύ "κατασκευές" με την έννοια που τις έχουμε στο μυαλό μας.
Το να πατάω το enter και μετά να παρακολουθώ το μηχάνημα δεν θέλει και πολύ κόπο. Δεν θεωρώ οτι είναι μια δικά μας κατασκευή δηλαδή, σ´αυτές τις περιπτώσεις το ενδιαφέρον κυρίως επικεντρώνεται στις δυνατότητες του μηχανήματος.
Γι'αυτό το λόγο, κυρίως, σταμάτησα να ανεβάζω τέτοιες κατασκευές που φτιάχνω με το laser για να μην καταντήσει επαναλαμβανόμενο και μονότονο αφού πάνω-κάτω όλες μοιάζουν μεταξύ τους.
Σήμερα όμως ανεβάζω αυτό το κουτί που έφτιαξα, 32Χ22Χ15, γιατί είναι μια κατασκευή που σχεδίασα μόνος μου. :Banane0:
Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Σε λίγο θα διαβάζω και manual (not). :p
Τώρα που μπορώ να κατασκευάζω κουτάκια σε ότι διαστάσεις χρειάζομαι έχω σκοπό να φτιάξω αρκετά, έχω πολύ πράμα για τακτοποίηση.
Κι αφού υπάρχει η δυνατότητα το κάθε εργαλείο θα αποθηκεύεται σε κουτί που έχει φτιαχτεί ειδικά γι' αυτό. Αρκεί βέβαια να μην ξεπερνάει σε διαστάσεις τις δυνατότητες του Κ40 που είναι 32Χ22 cm.

Attachments

• A93EEC2F-89A0-4E7B-8C97-8D683C6C7037.jpg
    A93EEC2F-89A0-4E7B-8C97-8D683C6C7037.jpg
    219.6 KB · Views: 174
  • 4FDFE5F9-748E-4FE2-8B2B-ED9369D36E54.jpg
    4FDFE5F9-748E-4FE2-8B2B-ED9369D36E54.jpg
    196.3 KB · Views: 174
  • 88138E36-AAA3-4177-9C76-6021622C2A5C.jpg
    88138E36-AAA3-4177-9C76-6021622C2A5C.jpg
    182.4 KB · Views: 174
...
Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Σε λίγο θα διαβάζω και manual (not). :p
...

Σε λιγο θα βαλεις και γυαλια :flipout:

Μια χαρα, συνεχιζεις το αγαπημενο σου αθλημα … κουτακιααααα
Στα μικρα να φτιαχνεις την πανω επιφανεια απο πλεξι

Νομιζω οτι βλεπεις στο νετ θαρρω πως ηταν γαι εκμαθηση...απο την στιγμη που "επιασες" του τι θελει προχωρας στο επομενο βημα και σωστα επραξες...οποτε καλη αρχη και πολυ εμπνευση ευχομαι..
Ωραιο το κουτακι....

Συμφωνω με τον θαναση....μπορεις να κοψεις και να αφησεις περιμετρικα 2-3 ποντους,στο καπακι,και να βαλεις επειτα το πλεξι...

Στα ορια του εφερες το πριντερακι!!:a0210:

Μεγαλο και ωραιο κουτι αυτο. Τι παχος ειναι το Κ/Π, 4μμ?

Στα δεκα ξεχωριστα τεμαχια του puzzle/κουτιου πως εφτιαξες τα δοντακια ωστε να κουμπωνουν τελεια ειδικα στα ακρα?
Το σχεδιασες παραλληλογραμμο και μετα αφαιρεσες με καποιο τροπο συμμετρικα υλικο (τα δοντια) οπως γινεται και στον σχεδιασμο αντικειμενων για τους 3D printers?

Αυτό είναι η πρώτη δοκιμή, θα ακολουθήσουν αρκετά με συγκεκριμένες διαστάσεις, ανάλογα του τι θέλω να αποθηκεύσω σ´ αυτά, κι εκεί μπορούν να γίνουν πολλές παραλλαγές, και με πλέξι βεβαίως.
Τα εργαλεία που θέλω να αποθηκεύσω, και να έχω συγκεντρωμένα, είναι κυρίως παρελκόμενα του μηχανουργικού τόρνου, και είναι πολλά.
Μιχάλη, 4 mm είναι το κόντρα πλακέ. Τις παραμέτρους, αριθμό δοντιών, μέγεθος, πάχος ξύλου κλπ τα ορίζεις στο πρόγραμμα (Inkscape) κι αυτό κάνει τις ρυθμίσεις. Μετά εσύ χρειάζεται να κάνεις λίγο κοπτοραπτική, copy-cut-paste κλπ, για την τελική μορφή που θες να δώσεις.
Ένα απ´ τα σημαντικά που πρέπει να προσέξεις είναι και το offset στις κοπές για να εξουδετερώσεις το κενό που αφήνει το laser όταν καίει το ξύλο ώστε να γίνεται τέλεια και σφιχτή η συναρμογή. Αυτό λέγεται kerf και συνήθως ορίζεται στο 0,1 mm

Καλησπερα. Επειδη θελω να φτιαξω και εγω ενα δυο κουτια (αλλα δεν εχω την υπομονη να τα σχεδιασω) εψαξα να βρω ετοιματζιδικες λυσεις αλλα στις διαστασεις και απαιτησεις που εχω.
Βρηκα το παρακατω βιντεο

https://youtu.be/gDdUzNBF6eA

Στο site που εχει φτιαξει (λεει πιο ειναι) μπορει καποιος να φτιαξει οτι κουτι μπορει να σκεφτει. Μαλιστα υπαρχει και ενα τεστ πριν τη δημιουργία του, που μπορει να βρει το kerf του λειζερ του και να κουμπωνει χωρις κολλα.

Νομιζω αξιζει μια ματια

• Like
Reactions: g10rg0s
Σιγά σιγά ολοκληρώνεται...
Σειρά τώρα έχουν τα εσωτερικά χωρίσματα αλλά αυτό θέλει λίγο παραπάνω σκέψη και μελέτη.
Πρέπει να αποφασίσω πρώτα ποια εργαλεία θα μπούν σ´αυτό το κουτί ώστε να γίνουν και οι αντίστοιχες φωλιές.

Attachments

• 49094B38-4305-4D81-A226-750B492F4DE9.jpg
    49094B38-4305-4D81-A226-750B492F4DE9.jpg
    175.1 KB · Views: 76
  • DA808EFB-7128-4F9B-B442-F0E54E92FA21.jpg
    DA808EFB-7128-4F9B-B442-F0E54E92FA21.jpg
    177.6 KB · Views: 75
Πολυ περιποιημενα γινονται!!

Τα χερουλια γιατι δεν τα στερωσες στο σωμα του κουτιου? Εκτος εαν δεν ειναι να σηκωνεις το κουτι αλλα για να ανοιγεις το καπακι.

Re: Απάντηση: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Σειρά τώρα έχουν τα εσωτερικά χωρίσματα αλλά αυτό θέλει λίγο παραπάνω σκέψη και μελέτη.
Πρέπει να αποφασίσω πρώτα ποια εργαλεία θα μπούν σ´αυτό το κουτί ώστε να γίνουν και οι αντίστοιχες φωλιές.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Πολυ περιποιημενα γινονται!!

Τα χερουλια γιατι δεν τα στερωσες στο σωμα του κουτιου? Εκτος εαν δεν ειναι να σηκωνεις το κουτι αλλα για να ανοιγεις το καπακι.

Για να ανοίγω το καπάκι τα έβαλα Μιχάλη...
Θα είναι κάτω απ´τον πάγκο του τόρνου κι απλά θα ανοίγω για να παίρνω το εργαλείο που θέλω.
Για σήκωμα δεν θα άντεχαν αυτά τα χερούλια, μ' αυτά που θα έχει μέσα θα είναι πολύ βαρύ το κουτί.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Tks John. :a0210:

Babis o Flou έπρεπε να γράφει !!! :2thumb22sup:

Μπράβο Μπαμπίνο !!

Καλή ιδέα Αντουάn... Δεν το σκέφτηκα.

ομορφιες :2thumb22sup:

τα χερουλια ... τι φαση? ωραια ειναι αλλά δεν εχουν νοημα για να ανοιγεις το πανω καπακι!

φτιαξε ενα λογοτυπο λεμε ... και μεινε σε αυτο

Άκυρο !
Το μετάνιωσα, σιγά μην κάθομαι να μετράω ένα ένα τα παρελκόμενα... :proud:
Έφτιαξα έκα κλασσικό διαχωριστικό και βλέπουμε στα υπόλοιπα.

Attachments

• 9C3AA5FB-B2D7-4233-B57E-715DB0B00F7F.jpg
    9C3AA5FB-B2D7-4233-B57E-715DB0B00F7F.jpg
    220.3 KB · Views: 131