Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Η πιο εξυπνη και μορτικη κατασκευουλα για το αμερικανικο thanksgiving ειναι η παρακατω :)

6FLTZ9Ch.jpg

Σχεδια εδω.

• Like
Reactions: greekn1c and dk31
Αν και το CNC δεν εχει την καπνα του κοψιματος, προσωπικα δεν θα το επελεγα ποτε σε σχεση με ενα engraver και μαλιστα διοδου, οχι CO2.
Aπο τοτε που αγορασα το ισχυροτερο 10W laser -καθως ειχα καποια μικροτερα- δεν εχει περασει σχεδον μερα που να μην φτιαξω κατι, ειναι τοσο εθιστικο και δημιουργικο.

Βεβαια πρεπει να σκεφτεις και τα παρελκομενα της αγορας, αν δεν ερχονται σετ με το μηχανημα, τα οποια ειναι ακρως απαραιτητα οπως το air assist και η κυψελωτη βαση. Απο κει και περα, θεωρω εξ'ισου απαραιτητη την αγορα του καλυτερου software για κοψιμο/καψιμο, του Lightburn.

To συγκεκριμενο προγραμμα ειναι πραγματικα μαγικο, μαθαινεται ευκολα και ειναι το μοναδικο το οποιο μου εχει δωσει την ιδια περιπου χαρα που μου ειχε πρωτοδωσει το Εxcel!!

Θα ελεγα να περιμενεις λιγες μερες για τις επικειμενες προσφορες του Νοεμβριου για ενα laser 10 η 20w που συνηθως ποσταρονται στο φορουμ.
Ποιο μηχανημα εχεις φιλε μου ? ... και για το προγραμμα που αναφερεις , εχει ολες τις παραμετροποιησεις να φανταστω ... ετοιμα σχεδια που βρισκεις ?

Eχω τον Sculpfun s10 (10w ισχυς) που τον πετυχαμε σε μια προσφορα μαζι με το air assist στα 140 ευρω.

Σχεδια ετοιμα υπαρχουν σε πολλα sites οπως αυτο που εχει καποια sites μαζεμενα.

Ομως με το Lightburn μπορεις να εισαγεις ολων των ειδων τα αρχεια (pdf, jpeg,png, και πολλα αλλα) και τα μετατρεπει ευκολα σε αρχεια για καψιμο/engraving.

Οι περισσοτερες κατασκευες που ανεβαζω εδω μεσα ειναι απο ενα site με χιλιαδες αρχεια για σεγες σε pdf που μετατρεπονται πανευκολα με το Lightburn.

Επειδη πλησιαζει το βάλεντάϊνς ντέϊ φτιαχτηκε ενα αναλογο σχεδιακι :)
aUa8TN4h.jpg

Eνα τριανταφυλλο σε δυο επιπεδα. Το πρωτο επιπεδο κοπηκε σε λεπτη αρχοντικη οξια 2μμ.
uz686Myh.jpg

Το δευτερο επιπεδο, η πατουρα και η βαση του, κοπηκε σε τσιπικο κοντρα πλακε 4μμ.
gWBoiRbh.jpg

Εδω τα τεμαχια ετοιμα για βαψιμο και κολληση
rFTKv1Yh.jpg

και το τελικο προϊόν
OhMJgTTh.jpg

Επειδη πλησιαζει το βάλεντάϊνς ντέϊ φτιαχτηκε ενα αναλογο σχεδιακι :)
aUa8TN4h.jpg

Eνα τριανταφυλλο σε δυο επιπεδα. Το πρωτο επιπεδο κοπηκε σε λεπτη αρχοντικη οξια 2μμ.
uz686Myh.jpg

Το δευτερο επιπεδο, η πατουρα και η βαση του, κοπηκε σε τσιπικο κοντρα πλακε 4μμ.
gWBoiRbh.jpg

Εδω τα τεμαχια ετοιμα για βαψιμο και κολληση
rFTKv1Yh.jpg

και το τελικο προϊόν
OhMJgTTh.jpg
Εξαιρετικό Χιώτης.

• Like
Reactions: Χιωτης
Μια ιδιαίτερα δυσκολη και απαιτητικη τεχνικη επιτραπεζιας σεγας λεγεται fretwork.
Σχεδια με απιστευτη λεπτομερεια που φυσικα ποτε δεν το δοκιμασα ...μεχρι που εκανα αυτο το σχεδιο στον Laser.

Διασταση γατου ~70χ100mm απο οξια 2μμ, πανω σε καδρο κοντρα πλακε 4μμ βαμμενο με μαυρο σπρευ.
O2e3m6Yh.jpg

Δεν υπαρχει λινκ. Μου εστειλε μια φωτο ο Μπαμπης με το σχεδιο το οποιο επεξεργαστηκα και κατα τυχη βγηκε τελειο vector για laser cutting.
Δυο λεπτομερειες απο την επεξεργασια που θυμαμαι ειναι η αφαιρεση background με ειδικο προγραμμα και κατοπιν η επεξεργασια του αρνητικου στο lightburn.

Aυτο ηταν το αρχικο σχεδιο.
HkEzw8Il.jpg

Σαν καδρο, σαν πλατη δηλαδη οπου κολληθηκε ο γατος, περα απο το τετραγωνο, εχω κανει και το περιγραμμα του γατου. Και τα δυο ειναι ωραια.