Laser Engravers/Cutters & CNC

Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα εκτυπώνω με και έχω αυτό το αποτέλεσμα μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος.τα νήματα τ έχω αρκετό καιρό ίσως ν έχουν υγρασία;
5e71959b2e2f612870af3c1d1ed61c09.jpg
7f418b91f5eba0d3ae58d9c4b3e2380b.jpg
1ea408b20afaf304dd93ed082ca1c924.jpg
b870cc21572af840f55668c5557709ff.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και εδώ πάλι το ιδιο
0ca9e3c24eaa889db6ad6f4cc3e88a74.jpg

Πιθανώς κάθε Χ μέτρα, το νήμα σου να έχει πρόβλημα. Είτε λόγω φθοράς, είτε λόγω διαμέτρου, είτε άλλο. Τι νήμα είναι;

Πιθανώς κάθε Χ μέτρα, το νήμα σου να έχει πρόβλημα. Είτε λόγω φθοράς, είτε λόγω διαμέτρου, είτε άλλο. Τι νήμα είναι;
Το μαύρο είναι pla esun και το άσπρο pla real filament

Επειδή φαίνεται να υπάρχει μοτίβο πιστεύω ότι είναι θέμα extruder . Κάνε ένα καθάρισμα μήπως έχει μπουκώσει. Κοίτα αν γλιστράει κανένα γρανάζι του και μετά κάνε ένα calibration .

• Like
Reactions: NassosT
Επειδή φαίνεται να υπάρχει μοτίβο πιστεύω ότι είναι θέμα extruder . Κάνε ένα καθάρισμα μήπως έχει μπουκώσει. Κοίτα αν γλιστράει κανένα γρανάζι του και μετά κάνε ένα calibration .
Θα τα δοκιμάσω όλα ευχαριστώ

Τελικά ήταν θέμα του extruder είχε σπάσει ένα πλαστικό και δεν έσπρωχνε παντα το ρουλεμάν το νημαIMG_20231117_122640.jpg

Τελικά ήταν θέμα του extruder είχε σπάσει ένα πλαστικό και δεν έσπρωχνε παντα το ρουλεμάν το νημαView attachment 222939

Πάρε έναν μεταλλικό με 5-10€

[5,61€ 40% OFF]3D Printer Upgraded Aluminum MK8 Extruder Drive Feed Kit for Creality Ender 3/3 Pro/3 V2 Ender 5/5 Pro/5 Plus CR-10/10S Office Equipment from Computers & Office on banggood

Η παραγγελια για το SCULPFUN S30 5W εγινε. Ας ξεκινησουμε "χαμηλα" να πειραματιστουμε , να κανουμε λαθη για να μαθουμε και μετα παμε και πιο ψηλα.
Να ευχαριστησω τον Coupondealer.gr και απο εδω για την βοηθεια του στην αγορα του συγκεκριμενου μηχανηματος.

• Like
Reactions: aetosa and enduras1
Kαλοριζικο!
Βαλε ενα λινκ αν μπορεις για να δουμε με τι περιλαμβανει το σετακι που παρηγγειλες.
Σε ευχαριστω φιλε μου ... αυτο ειναι
Τωρα μενει να παρω το προγραμμα lightburn και ενα honeycomb ... ελπιζω να με κρατησει αρκετο καιρο απασχολημενο

Πολυ καλη επιλογη για αρχη και νομιζω οτι μπορεις να αναβαθμισεις ευκολα αν χρειαστει με απλη αλλαγη του laser module.
H εστιαση ειναι μολις 0.06μμ που σημαινει μεγαλη ακριβεια στη χαραξη και ευκολοτερο κοψιμο.

Βλεπω οτι εχει limit switches αλλα και αυτοματο air assist που το ρυθμιζεις απο το προγραμμα.
Αυτο ειναι μεγαλη δουλεια αν κοβεις και χαραζεις ταυτοχρονα οπου το air assist ειναι απαραιτητο στο κοψιμο αλλα οχι στο engraving.

Ποσο στοιχισε με το κουπονι?

• Like
Reactions: g10rg0s
Πολυ καλη επιλογη για αρχη και νομιζω οτι μπορεις να αναβαθμισεις ευκολα αν χρειαστει με απλη αλλαγη του laser module.
H εστιαση ειναι μολις 0.06μμ που σημαινει μεγαλη ακριβεια στη χαραξη και ευκολοτερο κοψιμο.

Βλεπω οτι εχει limit switches αλλα και αυτοματο air assist που το ρυθμιζεις απο το προγραμμα.
Αυτο ειναι μεγαλη δουλεια αν κοβεις και χαραζεις ταυτοχρονα οπου το air assist ειναι απαραιτητο στο κοψιμο αλλα οχι στο engraving.

Ποσο στοιχισε με το κουπονι?
220 και νομιζω οτι ειναι οτι πιο Vfm θα μπορουσα να βρω ... τωρα μενει το προγραμμα που μου προτεινες το ligtburn ... σε τι τιμη μπορω να το βρω ? και επισης εαν μεχρι να παρω το honeycomb , μπορω να εχω απο κατω 3αρα λαμαρινα ?

Nαι με αυτα τα χαρακτηριστικά η τιμη ειναι super.

To lightburn το αγοραζεις απο την σελιδα του προιοντος, ειχα βαλει λινκ σε προηγουμενο ποστ.
Θα σου προτεινα να κατεβασεις πρωτα την δοκιμαστικη και πληρως λειτουργικη, δωρεαν εκδοση για 30 μερες οταν σου ερθει το laser. Mετα απο 30 μερες το αγοραζεις αν θες.

Το honeycomb χρειαζεται μονο στις κοπες. Οποτε αν θες να κοψεις, βαζεις λαμαρινα απο κατω μεχρι να σου ερθει. Καλο θα ειναι να ανασηκωνεις λιγο το ξυλο για να μην μαυριζει πανω στη λαμαρινα καθως δεν θα εχει διεξοδο ο καπνος. Πριν παρω το honeycomb εκοβα το ξυλο σε ενα πλακακι (κεραμικο, αυτα που βαζουμε στα πατωματα) τοποθετημενο αναποδα. Το αναγλυφο απο κατω εδινε διεξοδο στον καπνο.

• Like
Reactions: nikfor and g10rg0s

To lightburn το αγοραζεις απο την σελιδα του προιοντος, ειχα βαλει λινκ σε προηγουμενο ποστ.
Θα σου προτεινα να κατεβασεις πρωτα την δοκιμαστικη και πληρως λειτουργικη, δωρεαν εκδοση για 30 μερες οταν σου ερθει το laser. Mετα απο 30 μερες το αγοραζεις αν θες.

Το honeycomb χρειαζεται μονο στις κοπες. Οποτε αν θες να κοψεις, βαζεις λαμαρινα απο κατω μεχρι να σου ερθει. Καλο θα ειναι να ανασηκωνεις λιγο το ξυλο για να μην μαυριζει πανω στη λαμαρινα καθως δεν θα εχει διεξοδο ο καπνος. Πριν παρω το honeycomb εκοβα το ξυλο σε ενα πλακακι (κεραμικο, αυτα που βαζουμε στα πατωματα) τοποθετημενο αναποδα. Το αναγλυφο απο κατω εδινε διεξοδο στον καπνο.
Το προγραμμα εχει ισχυ ενα χρονο ? καπου διαβασα οτι μπορεις να το κανεις εγκατασταση μεχρι σε 3 pc ... και πληρωνεις μονο τις επερχομενες εκδοσεις που θα υπαρξουν στο μελλον ..., αλλιως θα εχεις μονο τις αναβαθμισεις για την εκδοση που ηδη εχεις.

To προγραμμα ισχυει για παντα.
Τον πρωτο χρονο εχεις ολες τις αναβαθμισεις δωρεαν. Εγω πχ. εχω κατεβασει ηδη δυο αναβαθμισεις.
Μετα τον πρωτο χρονο, ΕΑΝ θελεις να αναβαθμισεις το προγραμμα, τοτε πληρωνεις κατι, δεν θυμαμαι ποσο,

Ομως, δεν θα χρειαστει καμμια περαιτερω αναβαθμιση κατα την γνωμη μου. Το προγραμμα εχει ηδη ΟΛΑ τα απαραιτητα και οι αναβαθμισεις απο δω και περα δεν ειναι ουσιωδεις. Αν μετα απο 2-3 χρονια βγει καμμια βασικη αναβαθμιση που δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να ειναι, τοτε το βλεπουμε.

• Like

Μιχάλη, έχω διαβάσει κατά καιρούς οτι το μέταλλο δεν είναι οτι καύτερο κάτω απο το ξύλο που κόβεται μιας και μοιρεί να έχει αντανακλάσεις της δέσμης.
Σίγουρα το κεραμικό είναι πολύ καλύτερο σε σύγκριση με την λαμαρίνα.

Κατά καιρούς η sculpfun ανεβάζει κάποιες έρευνες στο FB
Η ανταμοιβή ειναι 10€ κουπόνι για το store τους . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αγορά του lightburn από το site της sculpfun .

Εγω είχα πάρει ανταλλακτικους φακούς για το s9 .

Κατά καιρούς η sculpfun ανεβάζει κάποιες έρευνες στο FB
Η ανταμοιβή ειναι 10€ κουπόνι για το store τους . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αγορά του lightburn από το site της sculpfun .

Εγω είχα πάρει ανταλλακτικους φακούς για το s9 .

Πες μας εαν θες οταν το ξαναδες αυτο. Φακους θα ηθελα και εγω

220 και νομιζω οτι ειναι οτι πιο Vfm θα μπορουσα να βρω ... τωρα μενει το προγραμμα που μου προτεινες το ligtburn ... σε τι τιμη μπορω να το βρω ? και επισης εαν μεχρι να παρω το honeycomb , μπορω να εχω απο κατω 3αρα λαμαρινα ?

Για honeycomb ρίξε μια ματιά στο παρακάτω το οποίο είναι σε ιδανικές διαστάσεις για το sculpfun και σε καλή τιμή €34,29

[46,09€ 44% OFF][EU/US Direct] ACMER Laser Equipment Honeycomb Working Table For Sculpfun XTOOL CO2 Cutting Laser Engraver Machine Laser Equipment from Industrial & Scientific on banggood

• Like