Laser Engravers/Cutters & CNC

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα k40 της vevor το οποίο με παιδεύει εδώ και καιρό με το κόψιμο.Κατα τη γνώμη σας τα βίντεο που κυκλοφορούν,είναι αξιόπιστα;Γιατι δεν με βοήθησαν καθόλου,συνεχίζει να μην κόβει καλά.Υποστηριξη αέρα δεν έχει,αλλά το ίδιο που έχω το έχει μια γνωστή,και πάει πριονοκορδέλα!Έχουμε κανένα manual να ακολουθήσουμε;

Λεω να παρω limit switches για τον Sculpfun S10.
hqdefault.jpg

Eιναι φτηνοι και νομιζω πλεον οτι πρεπει να ειναι ενα βασικο χαρακτηριστικο για τα laser.
Ok, δεν ειναι αναγκαστικά απαραιτητοι, αλλα κανουν τη δουλεια αρκετες φορες ευκολοτερη.

Εδω βρηκα ενα λινκ με 26 ευρω απο την ιδια την sculpfun. Yπαρχει καποιο αλλο λινκ που εχει δοκιμασει κανεις?

ΕDIT
Bρηκα και ενα αλλο λινκ, το ιδιο κιτ, με 21.60 ευρω απο το geekbuying (ψωνιζω απο εδω και το θεωρω καλο και αξιοπιστο).

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα k40 της vevor το οποίο με παιδεύει εδώ και καιρό με το κόψιμο.Κατα τη γνώμη σας τα βίντεο που κυκλοφορούν,είναι αξιόπιστα;Γιατι δεν με βοήθησαν καθόλου,συνεχίζει να μην κόβει καλά.Υποστηριξη αέρα δεν έχει,αλλά το ίδιο που έχω το έχει μια γνωστή,και πάει πριονοκορδέλα!Έχουμε κανένα manual να ακολουθήσουμε;
Δεν θα σου πω κάτι χρήσιμο γιατί έχεις καταλάβει τι φταίει

Έχει ένας φίλος το κ40 και κόβει τέλεια
Πιστεύω είναι θέμα ρύθμισης των καθρεφτών.
Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία
Λογικά κυκλοφορούνε βιντεάκια στο YouTube
Η ρύθμιση γίνεται με χαρτοταινίες για να βλέπεις που πέφτει η δέσμη
Πρέπει η δεσμη να πέφτει εντελώς κέντρο.
Δυστυχώς δεν έχω κάποιον οδηγό να σου προτείνω

• Like
Reactions: Χιωτης
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο πανάκριβοι, διακόπτες είναι.
Τόσο κάνει ένας διακόπτης, όχι 20+.
(δεν λέω ότι κάνει αυτός στο λινκ αλλά κατά 99% ίδιοι είναι)

και τυπώνεις και τις βάσεις με μηδενικό κόστος και είσαι ΟΚ

Αλλά και εγώ είχα πάρει το έτοιμο set γιατί φοβήθηκα πως δεν θα τα καταφέρω, κακώς όμως

• Like
H διαδικασια για το σεταρισμα (flushing, drivers, λογισμικο) ειναι απλη Νικο, υπαρχουν ξεκαθαρες οδηγιες στο κιτ? Σε δυσκολεψε κατι?

Καλησπέρα σε όλους.

Έχεις ελέγξει καθόλου το νετάρισμα των φακών;

H διαδικασια για το σεταρισμα (flushing, drivers, λογισμικο) ειναι απλη Νικο, υπαρχουν ξεκαθαρες οδηγιες στο κιτ? Σε δυσκολεψε κατι?
Δεν χρειάζεται φλασαρισμα .
Μια εντολή μέσω κονσόλας στο lightburn θα αλλάξεις για να τους δει . Το παίδεμα ειναι μετά για βρεις τις σωστές συντεταγμένες καθώς είναι αρνητικές.
Ακόλουθα τον οδηγό και θα είσαι μια χαρά.

• Like
Το s10 στα 229€ από Γερμανία.

Δεν έχει air assist και limit switch αλλά είναι καλή αναβάθμιση.
Η κεφαλή μόνη της έχει τόσο.

I think you'll like SCULPFUN S10 10W Laser Engraver 410x400mm Engraving Area. Add it to your wishlist!
http://www.tomtop.com/p-rtoxy-s10-eu.html #TOMTOP

Για εξαερισμό απο κοπή με laser χρησιμοποιείται κάποιο φίλτρο η απλά μοτέρ ;

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ρωτάω γιατί θέλω ν αγοράσω laser αλλά έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
και θέλω την γνώμη σας ως κάτοχοι ήδη τέτοιων μηχανημάτων.

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδή οι χρήστες μηχανημάτων laser βλέπω να πληθαίνουν πολύ, προσέχετε πολύ τι καίτε και τι αναπνέετε όταν τα χρησιμοποιείται.
Κυρίως τα πλαστικά, μη τυχόν και μαζί με τα ακρυλικά μπήτε στον πειρασμό να κόψετε και κανένα PVC.
Φουλ καρκινογόνο!!!

• Like
Reactions: KOSSTV
Eιναι προφανες οτι πρεπει να φοραμε ειδικα γυαλια για την προστασια απο τις ακτινα και τις αντανακλσεις του laser. Το γραφουν και οι οδηγιες..
Eιναι επισης προφανες -αν δεν ειναι το ξαναλεμε- οτι η κάπνα πρεπει να αποφευγεται ιδιως απο κοντρα πλακε και MDF που περιεχουν κολλες και χημικα.

Για τα γυαλια, εκανα μια ερευνα και περιμενω ενα ζευγαρι απο Κινα που ειναι πιο καταλληλα απο αυτα που περιεχονται στις συσκευασιες των Laser.
Oταν τα παραλαβω, αυτες τις μερες, θα μοιραστω την πληροφορηση και τις εντυπωσεις.

Για την καπνα ο καθενας ενεργει αναλογα τις συνθηκες. Αλλος καιει κατω απο τον απορροφητηρα, αλλος στο μπαλκονι, αλλος σε καλα αεριζομενο χωρο με βοηθεια απο ανεμιστηρες, αλλος φτιαχνει ειδικα κουβουκλια (enclosures) με παροχετευση του καπνου εκτος χωρου και επισης, επικουρικα, καποιοι γνωριζω οτι φορανε και μασκες για τον καπνο.

Σε καθε περιπτωση ολα τα εργαλεια θελουν -το καθενα ξεχωριστα- μια ιδιαιτερη προσοχη και το Laser δεν αποτελει εξαιρεση.
Εαν θελουμε να παιξουμε, πρεπει οχι μονο να γνωριζουμε τα ρισκα αλλα πρεπει να γνωριζουμε και τις απαραιτητες προφυλαξεις ωστε να κανουμε το χομπυ μας η/και τη δουλεια μας σωστα και με ασφαλεια.

Εαν γνωριζουμε τα ρισκα και τα θεωρουμε υπερβολικα, ειτε περα απο τις ανοχες, αντοχες η/και τις δυναμεις μας, τοτε πολυ απλα δεν προβαινουμε στη συγκεκριμενη αγορα.

Εγινε και η παραγγελια της καμερας για το sculpfun s30 5w https://www.banggood.com/el/SCULPFU...p-1993979.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN
Εχω δει review στο you tube και πραγματικα φαινεται χρησιμο εργαλειο ... εχει καποιος στην κατοχη του αναλογη καμερα να μας πει εντυπωσεις ?

• Like
Oχι δεν την εχει καποιος απο εδω ακομα.
Ειναι οντως πολυ χρησιμο εργαλειο που σου επιτρεπει την εκτυπωση με απολυτη ακριβεια, αν εχει γινει σωστα το calibration.

• Like
Reactions: g10rg0s