Laser Engravers/Cutters & CNC

Κατι τετοιο? Τα δακτυλιδια εχουν διαμετρο ιδια με τα ασπρα rollers.
vvvBpMql.jpg

Αυτο το συστημα ομως χρειαζεται βαρβατες ρυθμισεις

Καμία ρύθμιση… δοκίμασε το να δούμε.
Αυτά τα δαχτυλίδια αλλά με τα άσπρα rollers.

Eννοεις να τοποθετησω αυτο το συστημα, οπως ειναι πανω στα ασπρα rollers?

Tα εχω βγαλει τωρα και δεν ξαναμπαινουν καθως τα ειχα κολλησει με ταινια για να τα μικρυνω. Θα παρω αυριο καινουρια.

• Angry
Reactions: Babis K.
Υπο αλλες συνθηκες εαν βαλεις ενα ποτηρι θα χαραχθει χωρις πολλα πολλα;
Θελει ρυθμισεις και πειραγματα στο Light Burn;

Ξαναθυμήθηκα κι αυτό το εξαρτηματάκι που δουλεύει άψογα αν το συνδέσεις στη θέση του laser.
Το είχα ξεχάσει αυτό. Πλέον νομίζω γίνεται πιο εύκολα και σε έναν εκτυπωτή χωρίς να προσθέτεις μηχανισμούς και να βάζεις καλώδια
Πάντως έχω την εντύπωση ότι στο s9 που έχω η μητρική έχει υποδοχή για άξονα Ζ αλλα δεν έχει driver επάνω και δεν ξέρω αν είναι ενεργοποιημενο και στο firmware .
7b4b3b8a8e9b81bb40821b73ed53e7de.jpg

• Like
Reactions: Χιωτης
Αυτο το συστημα με το μαρκαδοράκι δεν χρειάζεται M/B με Ζ άξονα, δουλεύει με το ΟΝ/OFF του laser.
Μ/Β με τρείς άξονες χρειάστηκα γι’ αυτό το μοτεράκι που μετατρέπει το μηχάνημα σε mini CNC.

1686041357368.jpeg

Last edited:
  • Wow
Αυτο το συστημα με το μαρκαδοράκι δεν χρειάζεται M/B με Ζ άξονα, δουλεύει με το ΟΝ/OFF του laser.
Μ/Β με τρείς άξονες χρειάστηκα γι’ αυτό το μοτεράκι που μετατρέπει το μηχάνημα σε mini CNC.

View attachment 216302
Α κατάλαβα. Έχει στην ουσία ένα μικρό σερβομοτερ . Φτηνό project φαίνεται τότε.

Εάν θέλετε μεγαλύτερο μέγεθος στα 50 είναι το πιο φτηνό που βρήκα.
Καταλαβαίνω μετά το χάρισμα που μας κάναν το 10% φαίνεται μικρό ποσοστό

ΥΓ δεν έχω καμία εμπορική η άλλη σχέση με την σελίδα αλλά από εδώ βρέθηκαν οι προσφορές των laser

Attachments

• Screenshot_2023-06-06-13-40-00-77_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg
    Screenshot_2023-06-06-13-40-00-77_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg
    483.7 KB · Views: 25
  • Like
Ήρθε και η δεύτερη παραγγελία.
Η συσκευασία ένα απλό χαρτοκουτο και οι οδηγίες τυπωμένες σε Α4 έγχρωμο το οποίο προϊδεάζει ότι μάλλον η συσκευασία είχε καταστραφεί
Το rotary όμως άθικτο και ποιοτικό. Θα δοκιμαστεί αργότερα μέχρι να δω τι παίζει με τα καλώδια και το lightburn .

Καμία ανάγκη για συναρμολογηση. Τα πλαϊνά είναι από αλουμίνιο πάχους 4μμ . Αλλαγή διάστασης σε δευτερόλεπτα και φυσικά αυτό που "καιει" τον @Χιωτης
Και είναι σχετικά χαμηλό σε ύψος.

Θα την προτιμάω την acmer . Δείχνει ποιοτική.
d35348b14dd90ebfbc67cae9a09b2f5b.jpg
db961b1fc9c6a34563ebf3544eda263d.jpg
d3f9e08c15988d17c795c638aac0e847.jpg
81dd0ac3b4487c9ac9cfc8c167f67f1a.jpg

Λοιπόν πρόχειρη δοκιμή.
Από τα καλώδια που έχει μέσα μόνο αυτό με την ενδειξη Β χρειάζεται για σύνδεση σε sculpfun .
Έκανα την ρύθμιση που λέει να αλλάξω μια τιμή από 80 σε 65 . Ξεκίνησε να εκτυπώνει σωστά αλλά ξαφνικά αφού τελείωσε την χάραξη γύρισε προς τα πίσω και έκανε πάλι ανάποδα την χάραξη με αποτέλεσμα να βγει αυτό... Είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα lightburn καθώς ενώ έχω 1 πέρασμα στο preview δείχνει να κάνει και δεύτερο με κάθετη φορά engraving
0405daef4477e9d109a3fe1391102abf.jpg
1eafc5518893698d41df5062e2339397.jpg

• Wow
Θα δοκιμάσω να το ρυθμίσω με βάση οδηγιών lightburn και οχι acmer .

Επίσης θέλω την άποψη σας .
Η μητρική έχει υποδοχή και για δεύτερο Υ . Θα κάνω βλακεια αν το συνδέσω εκεί το καλώδιο ; Ή να βάλω driver στο z και να χρησιμοποιώ εκείνο για το rotary ; δεν θέλω να βάζω βγάζω το καλώδιο από το Υ γιατί κούμπωσε καλά την πρώτη φορά και το ζορισα για να βγει σηκώνοντας κάποια πλαστικά αγκιστρακια.

Eν τω μεταξυ η παχυνση των rollers εγινε με επιτυχια, προσθετοντας ομως διαφορα σωληνοειδη για να επιτευχθει σωστη εφορμογη με τον μαυρο σωληνα της μονωσης που δυστυχως δεν βρηκα μικροτερο. Δεν χρησιμοποιηθηκε πουθενα κολλα για να μπορει να αποσυναρμολογηθει ευκολα εαν χρειαστει.
xfMfrLq.jpg

Ετσι λοιπον η αποσταση μεταξυ των rollers μειωθηκε στα 2 χιλιοστα χωρις κανενα προβλημα στην κινηση. Ουτως η αλλως το παραπανω βαρος ειναι ελαχιστο.
B0dXR84.jpg

Οπως ηταν αναμενομενο ομως, η οριζοντια χαραξη και ακομα περισσοτερο η καθετη, βγαινει πολυ αλλοιωμενη.
Χρειαζονται μεγαλες ρυθμισεις στο μεγεθος των fonts για να διορθωθει η μηχανικη ανισορροπια, κατι που ναι μεν λυνει το προβλημα εως εναν βαθμο, ειναι ομως εξαιρετικα ενοχλητικο και δεν ειναι και σωστο.

Η αλλη λυση που προτεινε ο σοφος Μπαμπης ειναι να χρησιμοποιηθουν επιπλεον δακτυλιδια που θεωρητικα (αλλα και πρακτικα) αναιρουν την ανισορροπια.
Αυτο που βλεπουμε παρακατω δηλαδη. Τα δακτυλιδια των 25μμ διαμετρο βαστανε την καβιλια η οποια περιστρεφεται κανονικα.
frmXBfB.jpg

Τα συγκεκριμενα δακτυλιδια των 25μμ διορθωνουν σχεδον 100% το προβλημα που δημιουργει η παχυνση των rollers.
Eδω βλεπουμε την ιδια καβιλια των 10μμ διαμετρου που εχει χαραχθει με την βοηθεια δακτυλιδιων διαμετρου 20, 25 και 29μμ.
J1jjLsU.jpg

Η χαραξη με τα δακτυλιδια των 25μμ δινει με ακριβεια το μεγεθος της οριζοντιας χαραξης και πλησιαζει στο μισο χιλιστο την ακριβεια της καθετης χαραξης.
Οποτε το θεμα εχει λυθει για μολυβια/στυλο παχους 10μμ. Πρεπει να γινουν δοκιμες για αλλα 3 μεγεθη που θα χρησιμοποιω συχνα.

Να πω οτι το ρολερακι δεν γινεται πλεον να χρησιμοποιηθει για μεγαλα αντικειμενα οπως ποτηρια και μπουκαλια. Ειναι dedicated πλεον για στυλουδακια.

• Like
Reactions: nikfor

Η μητρική έχει υποδοχή και για δεύτερο Υ . Θα κάνω βλακεια αν το συνδέσω εκεί το καλώδιο ; Ή να βάλω driver στο z και να χρησιμοποιώ εκείνο για το rotary ; δεν θέλω να βάζω βγάζω το καλώδιο από το Υ γιατί κούμπωσε καλά την πρώτη φορά και το ζορισα για να βγει σηκώνοντας κάποια πλαστικά αγκιστρακια.

Γίνεται να δουλέψει σωστά με τον Ζ;

Πως θα βαλεις driver στον Ζ;
Να υποθεσω οτι δεν υπαρχει αυτη η προσφορα πλεον με το ρολερ και την αντλια

Γίνεται να δουλέψει σωστά με τον Ζ;
Έχω δει αλλά laser αντί να αφαιρούν το Υ να το συνδέουν στο Ζ σε έτοιμη υποδοχή στο πλαισιο και να το ορίζουν στο lightburn . Θα κάνω δοκιμές γιατί νομίζω έχω έναν driver για arduino .