Laser Engravers/Cutters & CNC

Προσοχη αυτο που κοιτατε δεν θα ειναι ακριβως οπως στην εικονα, το πορτοκαλι παραθυρο δεν ειναι πλεξιγκλας αλλα πορτοκαλι ζελατινα και θα ειναι τσακαλωμενο
Δελεαστηκα με τα 54 ευρω αλλα με χαλαει λιγο αυτο
Δειχνει σαν τσαντηρι

1735174253037.png

Last edited:
Δυστυχως δεν υπαρχει ακομα κανενα -δωρεαν η μη- προγραμμα που να φτανει το κορυφαιο επιπεδο του Lightburn.

Αν θελει καποιος να δουλεψει απροσκοπτα και να απογειωσει τις δυνατοτητες του εκτυπωτη του, παει στο Lightburn.

Το δοκιμασες;
Δουλευει κανονικα σε μηχανηματα που δεν ειναι η συγκεκριμενη μαρκα;
Τι ειναι αυτο που σου ελειψε πιο πολυ σε σχεση με το Lightburn.
Το εχω στο μυαλο μου οτι θελω να παω απο το Παγκρατι που ειναι το σπιτι μου στα Πατησια που ειναι η δουλεια μου και μου λεει καποιος "η ferrari ειναι μακραν το καλυτερο οχημα για να απογειωσεις τις δυνατοτητες σου"
Να παω στην δουλεια μου θελω οχι να βγω πρωταθλητης στη F1

Το δοκιμασες;
Δουλευει κανονικα σε μηχανηματα που δεν ειναι η συγκεκριμενη μαρκα;
Τι ειναι αυτο που σου ελειψε πιο πολυ σε σχεση με το Lightburn.
Το εχω στο μυαλο μου οτι θελω να παω απο το Παγκρατι που ειναι το σπιτι μου στα Πατησια που ειναι η δουλεια μου και μου λεει καποιος "η ferrari ειναι μακραν το καλυτερο οχημα για να απογειωσεις τις δυνατοτητες σου"
Να παω στην δουλεια μου θελω οχι να βγω πρωταθλητης στη F1

Δεν είναι σωστό το παράδειγμα με τα αυτοκίνητα που γράφεις. Το Lightburn είναι το πιο εργονομικό πρόγραμμα που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα (σε αντίθεση με μια Ferrari )

Το κατέβασα και το εγκατέστησα το Luban, αλλά είναι μόνο για τα μηχανήματα της εταιρίας. Θα μπορούσε κάποιος να κάνει κάποια προσαρμογή ώστε να το φέρει στα μέτρα του δικού του laser, αλλά είναι κάτι που δεν είναι ούτε σίγουρο, ούτε έτοιμο (τουλάχιστον για τον δικό μου των 10watt), οπότε δεν προσπάθησα να το δοκιμάσω στην πράξη.

Δεν τρελάθηκα με το user interface και την εργονομία του, αλλά ΟΚ, αυτά τα συνηθίζει κανείς.

Αν το προσαρμόσεις στον δικό σου, θα δουλέψει μάλλον, αλλά ίσως είναι καλύτερη ιδέα να ασχοληθείς με το επίσης δωρεάν και ανοιχτού κώδικα και δοκιμασμένο https://lasergrbl.com/

Δανεικό από φίλο που το είχε στην κούτα όπως το παρέλαβε εδώ και 3 μήνες.

Στήθηκε χτες μετά από 3.5 ώρες... Πολλές βίδες...

Του είχε κοστίσει 410€ μαζί με το 500watt μοτέρ.

Δοκίμασα μόνο να κάνω homing και μετα έπεσα για ύπνο. Δοκιμές ίσως σήμερα καθώς θέλει διάβασμα. Πρωτάρης σε cnc .
Εκ πρώτης όψης δίνει τιμιο για τα λεφτά του αν και αργό. Δέχεται 1/8 κοπτικα αλλά ειχε μεσα και collet για 6μμ.

196769ce7cc8498e498f6cc15bf4ae0d.jpg
2619f7a866384de7f65315c98dfd9450.jpg

Quality control made in China ....

Το 500watt έδινα εντολή να γυρίσει και ενώ ξεκινούσε ήταν αδύναμο και με λίγες στροφές. Έβαζα το μικρό 80wattκαι πήγαινε σαν διαολος με φουλ στροφές.
Μετά από 2 ώρες ψάξιμο στο firmware και σε Gcode τελικά το πρόβλημα ήταν ότι ένα καλώδιο στο ποτενσιομετρο του 500watt δεν είχε καν απογυμνωθει . Λογικά το υπεύθυνο για τις στροφές. Το είχαν βάλει μέσα έτσι.... Το καφέ που έχω βγάλει. Απορώ δηλαδή...

Διορθώθηκε και τώρα λειτουργεί.
ad5ba4e4794dc94ea33c1a064776117e.jpg

Quality control made in China ....

Πωωω, σκέψου ταλαιπωρία για κάποιον που "δεν πιάνουν τα χέρια του" όπως εσύ. Να το στείλει πίσω και τρέχα γύρευε. Απίστευτο! :oops::mad:

Ενδιαφέρον μηχανάκι μοιάζει. Περιμένουμε εντυπώσεις. :)
Τι πάχος ξύλου κόβουν αυτά τα εργαλεία; Μοιάζει καλή εναλλακτική για κοπή - αντί του laser - (πέρα φυσικά από τις υπόλοιπες δυνατότητες του cnc).

• Like
Reactions: vagos08
Πωωω, σκέψου ταλαιπωρία για κάποιον που "δεν πιάνουν τα χέρια του" όπως εσύ. Να το στείλει πίσω και τρέχα γύρευε. Απίστευτο! :oops::mad:

Ενδιαφέρον μηχανάκι μοιάζει. Περιμένουμε εντυπώσεις. :)
Τι πάχος ξύλου κόβουν αυτά τα εργαλεία; Μοιάζει καλή εναλλακτική για κοπή - αντί του laser - (πέρα φυσικά από τις υπόλοιπες δυνατότητες του cnc).

Ανάλογα το μήκος του κοπτικου . Με 1/8 bit σε πεύκο το έβαλα να κόβει 1.5μμ σε καθε πέρασμα με feed 400mm/s . Σίγουρα μπορεί να πάει στο όριο στα 800mm/s αλλά δεν θα ρίσκαρα σε αυτό το μηχάνημα μεγαλύτερο βάθος ανά πέρασμα...

Να σου πω την αλήθεια θα προτιμούσα για κόψιμο σε αυτά που κάνω ένα ισχυρό laser παρα ένα cnc . Πολύ σκόνη, θόρυβος και κίνδυνος να σπάσει κάτι.

Όταν μπορέσεις μέτρα σε παρακαλώ τη διάμετρο του μοτέρ των 500W.

52μμ.

• Like
Reactions: nikfor and Babis K.
Kαι αρκετά πιο αργό
Δοκίμασα να πειράξω το gcode .
Από 800 το πήγα 1000 και τα μοτέρ του Y δεν άντεχαν. Στον Χ πήγε άνετα 1000 .

Στα 400-500 θα αγόραζα ένα 20-40 watt μόνο για κοπες σε ξύλο.

Απλά το κάθε ένα για την δουλειά του. Αλουμίνιο ακόμη και αυτό το cnc κόβει. Το laser όχι.

Για να κόψει αλουμίνιο το laser θα πρέπει να ανέβεις πάρα πολύ ψηλά σε Watt.
Στο ξύλο όμως, σε κοπές όπως λές κι εσύ, το laser είναι η λύση.

Ωραία λύση για κοπή ξύλων θα ήταν το laser αν δεν καρβούνιαζε τα σόκορα. :-/
Το σποτάκι που έφτιαξες Μπάμπη, δείχνει πολυ καλύτερο στη φωτογραφία που τα σόκορα είναι στο φυσικό χρώμα του ξύλου. αυτό που έφτιαξες αδικείται από τα μαυρισμένα σόκορα

Ωραία λύση για κοπή ξύλων θα ήταν το laser αν δεν καρβούνιαζε τα σόκορα. :-/
Το σποτάκι που έφτιαξες Μπάμπη, δείχνει πολυ καλύτερο στη φωτογραφία που τα σόκορα είναι στο φυσικό χρώμα του ξύλου. αυτό που έφτιαξες αδικείται από τα μαυρισμένα σόκορα

Έχεις απόλυτο δίκιο…
Το πρωί το έτριβα για μια ώρα μέχρι να το καθαρίσω, ήταν και δύσκολο.
Τελικά και πάλι δεν μου άρεσε γιατί στο κόντρα πλακέ τα σόκορα είναι ούτως ή άλλως άσχημα. Μάλλον έπρεπε να το κάνω από οξιά.

IMG_0498.jpeg

Επόμενη σκέψη να το βάψω.
Τι βα το βάψω όμως να μην φαίνεται σαν πλαστικό; :unsure:

Στο τέλος σκέφτηκα καλύτερα πέτρινο παρά πλαστικό.

IMG_0501.jpegIMG_0502.jpeg

Last edited:
Ρε παιδιά μηπως ξέρει κανένας.. εγκατεστησα την άδεια του light burn που είχαμε αγοράσει εδώ μετα υπόλοιπα μέλη.μπορω άμα την απεγκαταστησω να την περάσω σε άλλο υπολογιστή του σπιτιού?

Ναι, μπορεις να απεγκαταστησεις την αδεια του Lightburn απο ενα computer και να την περασεις σε αλλο.

Πατας στο Ηelp και μετα κλικαρεις το Licence management και μετα στο παραθυρο που ανοιγει πατας το πεδιο Deactivate Licence.
O κωδικος, σε περιπτωση που δεν τον εχεις ευκαιρο, σου εχει σταλλει με email oταν αγορασες το λογισμικο.

• Like
Reactions: nikfor