Laser Engravers/Cutters & CNC

Απροσμενη λυση για την στηριξη ξυλων στο honeycomb του laser!! :geek:

Ιδανικο μεγεθος και τελεια εφαρμογη εχουν στο honeycomb τα πλαστικα πριτσινια που αγορασα προσφατα απο το Τεμου.
lDSOTc9h.jpg

Το καλο ειναι οτι το ευλογημενο πριτσινακι χωνεται ευκολα και στερεωνεται καλα στις κυψελες και το καλυτερο ειναι οτι εξεχει ΜΟΛΙΣ 1 χιλιοστο!!
NcEm1Fth.jpg

Το οτι η κεφαλη εξεχει μολις 1 χιλιστο εναι σημαντικο καθως αλλα στηριγματα εξεχουν πολυ παραπανω και αρκετες φορες σκονταφτει επανω τους η κεφαλη του laser!

Λεπτο κοντρα πλακε εχει και το Τεμου οπου παρελαβα προσφατα πολυ προσεγμενο κοντρα πλακε παχους 1,5μμ και παρηγγειλα κι αλλο.

Κοβεται πολυ γρηγορα με ταχυτητα εως 700mm/s σε λεϊζερ ισχυος 10w.
9pgDJUih.jpg

Το κoστος του κ/π παχους 1.5μμ στο τεμου κυμαινεται απο 18 εως 22 ευρω/τμ, αναλογα τον πωλητη, τις διαστασεις η/και την ποσοτητα.

Mιά ερώτηση πρός τους γνώστες του Lightburn (λέγε με Δημήτρη 😜)
Προσπαθώ να χαράξω κάποιο μονόγραμμα σε δέρμα και το πρόβλημά μου είναι οτι δεν μπορώ να χαμηλώσω την ένταση σε αποδεκτά επίπεδα ώστε να μην καρβουνιάζει το δέρμα.
Παλιά το έκανα αλλά τώρα ότι τιμή και να βάλω κάτω από 10% Power που έβαζα συνήθως δεν αλλάζει τίποτε.
Ακόμα και στο 0,3% καίει όπως στο 10% περίπου.
Δεν ξέρω τι πειράχτηκε, χθές προσπαθούσα να Χρησιμοποιήσω το profile του Sculpfun για κάποιες δοκιμές που κι εκεί έφαγα άκυρο.
😫

Δεν κατάλαβα, γιατί δεν αυξάνεις την ταχύτητα;

Γιατί χαλάει η ποιότητα….
Όταν κάνω κάποια χάραξη με ταχύτητα πάνω από 150 mm/sec δεν μου αρέσει, διακρίνω τις γραμμές σάρωσης (στα διόδου που η ρύθμιση συνήθως είναι mm/min άρα 60X150=900).

• Like
Reactions: nikfor
Καλησπέρα , πάλεψα λίγο με το Κ40, μου είπαν μπροστά από τη λάμπα να δοκιμάσω να κάψω ακρυλικό με δύναμη 30% για 5-10 δευτερόλεπτα και ξύλο στο 40% για 5-10 δευτερόλεπτα,έστειλα τις φωτογραφίες και μου είπαν ότι μάλλον πάμε για λάμπα. Τι γνώμη έχετε εσείς; τα αποτελέσματα είναι αυτά:

Attachments

• A4882B7A-66ED-43D5-AC36-8D14B1A28F59.jpeg
    A4882B7A-66ED-43D5-AC36-8D14B1A28F59.jpeg
    1.7 MB · Views: 26
  • 1CCA38A8-2CE3-4C98-8C4F-3EC8788A148D.jpeg
    1CCA38A8-2CE3-4C98-8C4F-3EC8788A148D.jpeg
    149.4 KB · Views: 27
  • 50CBC329-851E-4D0A-AD6F-E60B9DBE9717.jpeg
    50CBC329-851E-4D0A-AD6F-E60B9DBE9717.jpeg
    222.4 KB · Views: 26
Καλησπέρα , πάλεψα λίγο με το Κ40, μου είπαν μπροστά από τη λάμπα να δοκιμάσω να κάψω ακρυλικό με δύναμη 30% για 5-10 δευτερόλεπτα και ξύλο στο 40% για 5-10 δευτερόλεπτα,έστειλα τις φωτογραφίες και μου είπαν ότι μάλλον πάμε για λάμπα. Τι γνώμη έχετε εσείς; τα αποτελέσματα είναι αυτά:

Προσπαθώ να καταλάβω….
Ποιός σου είπε να τα βάλεις μπροστά στη λάμπα;
Εκεί δεν πρόκειται να καταλάβεις κάτι γιατί δεν έχει δυνατότητα να κινηθεί η ακτίνα και μοιραία θα καρβουνιάσει.
Το πλαστικό που έχεις βάλει δεν ξέρω τι υλικό είναι αλλά μάλλον δεν θα το κάψεις, δεν καίει PVC γιατί λιώνει.
Δοκίμασε αν έχεις plexi glass.
Βάλε την ένταση στο 30% και πάτα στιγμιαία το κουμπί fire που έχει το Κ40. Κανονικά θα πρέπει να σου κάνει ένα διαμπερές σημάδι, μια τρυπούλα.
Δοκίμασε με κόντρα πλακέ ή plexi πάχους 3mm

Last edited:
Προσπαθώ να καταλάβω….
Ποιός σου είπε να τα βάλεις μπροστά στη λάμπα;
Εκεί δεν πρόκειται να καταλάβεις κάτι γιατί δεν έχει δυνατότητα να κινηθεί η ακτίνα και μοιραία θα καρβουνιάσει.
Το πλαστικό που έχεις βάλει δεν ξέρω τι υλικό είναι αλλά μάλλον δεν θα το κάψεις, δεν καίει PVC γιατί λιώνει.
Δοκίμασε αν έχεις plexi glass.
Βάλε την ένταση στο 30% και πάτα στιγμιαία το κουμπί fire που έχει το Κ40. Κανονικά θα πρέπει να σου κάνει ένα διαμπερές σημάδι, μια τρυπούλα.
Δοκίμασε με κόντρα πλακέ ή plexi πάχους 3mm
Κάλεσα σε κατάστημα που εχει ανταλλακτικά για λειζερ και μου είπαν να κάνω ακριβως ότι φαίνεται στις φωτό. Γαλακτερό plexi glass είναι στη φωτό 3mm και κόντρα πλακέ 3mm.
Σε στιγμαιο πάτημα με δύναμη 30% το αποτέλεσμα είναι αυτό. Δεν κάνει μια κουκκίδα αλλά 4

Attachments

• E65081BE-7403-4910-A290-CBBB746BDB8B.jpeg
    E65081BE-7403-4910-A290-CBBB746BDB8B.jpeg
    168.5 KB · Views: 23
Πολυ περιεργο.

Εδω ενας χρησιμος οδηγος για το Κ40.

Ακολουθησε τον πριν προβείς σε αγορα.

Αυτό, τις 4 κουκίδες δηλαδή, δέν το έχω δεί ποτέ.
Τώρα μόλις δοκίμασα στο δικό μου, ακριβώς μπροστά στο σωλήνα, και πήρα αυτό:

IMG_0989.jpeg

• Like
Reactions: Xaris Geo
Τι λέγαμε για πράγματα που έχουμε και δεν ξέρουμε οτι τα έχουμε;
Κι όταν ξέρουμε οτι τα έχουμε δεν ξέρουμε που τα έχουμε;
Στο χωριό, κατά τύχη, ανακάλυψα οτι έχω και δεύτερο honeycomb 50X50 cm της GeekCreit κι εγώ χρησιμοποιούσα τα 40Χ40 της Acmer. :)

IMG_1046.jpeg

Και το ανακάλυψα επειδή έτυχε να ψαχτώ για άλλα υλικά επειδή εδώ ξεκινήσαμε να στήσουμε ολόκληρη μπυραρία…
Για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού :)

IMG_1044.jpegIMG_1045.jpeg

Μετά από πολύ ψάξιμο το προηγούμενο μου πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας μια εντολή από false σε true. Αν θυμάμαι καλά στο Homing cycle ($22).
Τώρα έχω άλλη ερώτηση για το Lightburn.
Αρχίζω και χτίζω σιγά σιγά την Art Library επειδή τη βρίσκω πολύ εξυπηρετική και όλα πάνε μια χαρά.
Εκεί που αντιμετώπισα πρόβλημα είναι όταν πάω να φορτώσω κάποια Material Library που κατέβασα απ’το διαδύκτιο.
Το αρχείο έχει extension .clb και για κάποιο λόγο το Lightburn δεν το βλέπει.
Μου γράφει: «Lightburn doesn’t recognize the extension cld”
Όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα τίποτε. :rolleyes:

Μετά από πολύ ψάξιμο το προηγούμενο μου πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας μια εντολή από false σε true. Αν θυμάμαι καλά στο Homing cycle ($22).
Τώρα έχω άλλη ερώτηση για το Lightburn.
Αρχίζω και χτίζω σιγά σιγά την Art Library επειδή τη βρίσκω πολύ εξυπηρετική και όλα πάνε μια χαρά.
Εκεί που αντιμετώπισα πρόβλημα είναι όταν πάω να φορτώσω κάποια Material Library που κατέβασα απ’το διαδύκτιο.
Όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα τίποτε. :rolleyes:
Με τον πνευματικο σου μιλησες????

Απλώς μια επιβεβαίωση, μια και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το lightburn για να ξέρω...
Ορθογραφικό λάθος εκ παραδρομής το extension που στο file είναι .clb και στο error είναι .cld;

• Like
Reactions: Babis K.