Laser Engravers/Cutters & CNC

Kανενα κ/π δεν ειναι σιγουρη επιλογη για απροβληματιστο καψιμο. Εκτος αυτα βεβαια που ειναι κατω απο 3μμ παχος, επειδη ειναι λεπτα.
Ολα εχουν μεσα κολλες και χημικα που κανουν την διαφορα και το ξυλο δεν κοβεται, αλλα καιγεται.

Προσφατα μαθαμε οτι υπαρχουν κοντρα πλακε καταλληλα και για laser engravers που σημαινει οτι οι κολλες που εχουν χρησιμοποιηθει ειναι πιο ηπιες.

Eχω αρχισει και σκεφτομαι αναβαθμιση του υπαρχοντος Sculpfun S10 (10w) γιατι βλεπω απο τις πολλες ενασχολησεις στο εργαστηριο, το laser πλεον εχει ανεβει στην κορυφη. Οποτε αξιζει η επενδυση σε κατι μεγαλυτερο που θα σου επιτρεψει να κοβεις και πιο χοντρα ξυλα, αλλα κυριως πιο γρηγορα.

Ενα laser απο τα πολλα μου εχει τραβηξει την προσοχη και σαν τιμη, αλλα κυριως ως ποιοτητα κατασκευης. Το ACMER P2 33w.
desc1067320_0.jpg

Koστιζει 520 ευρω με τα μεταφορικα, αν αποεπιλεξεις το δωρεαν rotary roller και παρεις μονο την εκτωση 10% (κουπονι Acmerlaser)
Eρχεται προσυναρμολογημενο, με air assist, limit switches και αρκετα καλουδια. Χρειαζεται μονο βαση honeycomb και ενδεχομενως camera.

Koβει λεει κ/π 30μμ με ενα περασμα, αλλα και τα μισα να κοβει, μια χαρα ειναι..
Θεμα χρονου η αγορα, απλα περιμενω μηπως βγει κανενα καλυτερο κουπονι ειτε καμμια μεγαλυτερη εκπτωση στο Βanggood.

Eχω αρχισει και σκεφτομαι αναβαθμιση του υπαρχοντος Sculpfun S10 (10w) γιατι βλεπω απο τις πολλες ενασχολησεις στο εργαστηριο, το laser πλεον εχει ανεβει στην κορυφη. Οποτε αξιζει η επενδυση σε κατι μεγαλυτερο που θα σου επιτρεψει να κοβεις και πιο χοντρα ξυλα, αλλα κυριως πιο γρηγορα.

Ενα laser απο τα πολλα μου εχει τραβηξει την προσοχη και σαν τιμη, αλλα κυριως ως ποιοτητα κατασκευης. Το ACMER P2 33w.
desc1067320_0.jpg

Koστιζει 520 ευρω με τα μεταφορικα, αν αποεπιλεξεις το δωρεαν rotary roller και παρεις μονο την εκτωση 10% (κουπονι Acmerlaser)
Eρχεται προσυναρμολογημενο, με air assist, limit switches και αρκετα καλουδια. Χρειαζεται μονο βαση honeycomb και ενδεχομενως camera.

Koβει λεει κ/π 30μμ με ενα περασμα, αλλα και τα μισα να κοβει, μια χαρα ειναι..
Θεμα χρονου η αγορα, απλα περιμενω μηπως βγει κανενα καλυτερο κουπονι ειτε καμμια μεγαλυτερη εκπτωση στο Βanggood.
Περίμενε να μας έρθει το 20watt mecpow να δω ποιότητα και αν είναι σκέψου και για την 33watt έκδοση του .

449€ με το κουπόνι σκέτο ή 569 μαζί με rotary και τραπέζι 650x650

Έχει μεγαλύτερη επιφάνεια κοπής 600x600 .
Έχει αισθητήρα καπνού και κλίσης επίσης.

Δύο διαφορες βλέπω. Έχει 28.000mm/m αντί για 30.000mm/m του acmer και θέλει συναρμολογηση ενώ το acmer ειναι έτοιμο.

Ξέρω ότι τα προσυναρμολογημενα τα προτιμάς , αλλά από όσο έχω δει είναι πιο εύκολο από την συναρμολογηση του sculpfun
c60818cd3a9a59ea9b0d105c8ed19d71.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης
Θα το ξαναδω αν και το ειχα τσεκαρει λογω καλης τιμης, αλλα δεν θυμαμαι γιατι προτιμησα το ACMER. Εχω δει δεκαδες βιντεακια απο ολα...
Παντως δεν με πειραζει η συναρμολογηση, ουτε η ταχυτητα, αφου και τα δυο δεν νομιζω να δουλευουν σωστα πανω απο τις 20,000 και πολυ λεω..

Κατεληξα ομως στα 30w αντι των 20w καθως διαπιστωνω οτι δεν υπαρχει καμμια διαφορά στο laser spot (0.08mm) αλλα ουτε και στο μεγεθος/βαρος.

Ετοιμαζομαι σιγα σιγα για την πρωτη χρηση του laser (καπου στα Χριστουγεννα υπολογιζω) που πηρα πριν κανα μηνα σχεδον και εχω λιωσει στα tutorial για το Lightburn.
Ηθελα να ρωτησω για το θεμα των προστατευτικων γυαλιων που πρεπει να χρησιμοποιησω.

Το laser εχει μεσα και προστατευτικα γυαλια αλλα ειπα να κανω μια ερευνα και αν χρειαζεται να παρω καποια αλλα γυαλια ειτε σαν δευτερα για back up ειτε σαν πρωτα με καλυτερα specs.

Ψαχνοντας στο google βρηκα τα χαρακτηριστικα του laser:
1764870750708.png

Εχω βρει καποια γυαλια στο Amazon που εχουν διαφορα μηκη κυματος. Τα συγκεκριμενα αναγραφουν Wavelength Purple/Blue/Green, for 405nm, 445nm, 450nm, 473nm, 532nm Laser.
Ειναι λιγο χαζη η ερωτηση αλλα υποθετω οτι και τα 455nm τα καλυπτουν ετσι?

Ναι καλυπτουν, εχω και εγω παρομοια με προστασια Οptical density: OD 6.

Tα κοινα εσωκλειομενα γυαλια προστασιας με τους εκτυπωτες εχουν OD 3 η 4. Οχι οτι δεν προστατευουν, αλλα τα OD 6 προστατευουν καλυτερα.