Λάστιχα Golf 140 TSi

Για να κατευει καποιος αερα πατερα κανα βουνο καλοκαιριατικα, μαλλον δεν θα ειναι επειδη θα εχει "αγωνιστικες" ανησυχιες....

Κοψιμο θα εχει, και δεν θα εχει χαρτι μαζι του

Οποιος έχει "αγωνιστικές" ανησυχίες καλο ειναι να προσέχει που και πώς εκτονώνεται. Η Αθήνα δεν ειναι ο ιδανικός τόπος πιστεύω..

Offtopic, αντοχη σε φθορά και με καλό μάγουλο είχα πετύχει στις φτηνές σειρές της pirelli p2000, p300 (ή p200 καί p3000? δεν θυμάμαι), σε χρήση σε επιβατικό "εργαλείο για όλες τις δουλειές" corolla μέσα στην Αθήνα. Λακούβες πεζοδρόμια, χωματόδρομο, δεν καταλάβαινε τίποτα. Για να φρενάρω όμως, χρειαζόμουν απαραίτητα φωτογραφία του αγ.Χριστοφόρου και 2-3 "μπαμπά μην τρέχεις" στο ταμπλό. Φτηνό λάστιχο με πολύ σασπένς ειδικά στην βροχή και στο φρενάρισμα ανάγκης. Σε ξυστό παρκάρισμα όμως ξήλωνε το κράσπεδο του πεζοδρομίου - αντί να μαυρίζει το κράσπεδο, άσπριζε το μάγουλο. Στα τρία χρόνια τα άλλαξα προληπτικά με την φρέσκια σειρά. Τελικά ήταν (και ίσως είναι ακόμα) ιδανικό για αυτοκίνητα εργαλεία εντός πόλης για ήρεμους και προνοητικούς οδηγούς.

Ναι αλλά συνολικά. Γιατί σαν κράτημα τα CPC5 βγαινουν καλυτερα, αλλα φθείρονται πιο ευκολα

1st: Goodyear EfficientGrip Performance
Total: 36.6 / Dry: 8.8 / Wet: 8.2 / Rolling Resistance: 8.2 / Noise: 4 / Wear: 7.4
Positive: Very balanced tyre with top marks in the wet, good on dry roads, relatively low fuel consumption

13th: Continental Premium Contact 5
Total: 36.4 / Dry: 9.4 / Wet: 8.2 / Rolling Resistance: 7.6 / Noise: 5.2 / Wear: 6
Positive: Top marks on wet and dry roads
Negative: Relatively high wear

Re: Απάντηση: Λάστιχα Golf 140 TSi

Ελπίζω να μην αγοράζετε ελαστικά βάσει review!
Και κυρίως να μην αγοράζετε αυτοκίνητα χωρίς τουλάχιστον test drive επειδή το AutoTsiknoΠέμπτη γράφει ότι φυσάει!
Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, τα ελαστικά είναι πονεμένη ιστορία!
Πάντως ό,τι σου πρότεινα στο πρότεινα κατόπιν δοκιμής σε δικά μου αυτοκίνητα (εκτός Nokian)!

Αναβιώνω το θέμα για να μην ανοίγω καινούριο. Ενδιαφέρομαι για ελαστικά 175/65/R14 σε Yaris. Απαιτήσεις όχι κάτι ιδιαίτερο, για καθημερινές μετακινήσεις έχω το αυτοκίνητο και κάνα ταξίδι πού και πού. Μ' ενδιαφέρει να είναι όσο πιο ασφαλή γίνεται σε φρενάρισμα/βρεμμμένο οδόστρωμα και να είναι αρκετά ανθεκτικά, δηλαδή αν τύχει κι ανέβω και σε κάνα πεζοδρόμιο μια στο τόσο που λέει ο λόγος να μη φοβάμαι ότι θα φθαρεί. Από γνωστές εταιρίες έχω εντοπίσει τα εξής μοντέλα:

Michelin Energy Saver+ (γενικά δεν προτιμώ τα Michelin γιατί παραείναι μαλακά αλλά διάβασα καλά λόγια εδώ), Bridgestone B280 (μου είπαν ότι είναι αρκετά ανθεκτικά) και Continental Premium Contact 5. Τα τελευταία είδα ότι τα προτείνετε πολύ αλλά διάβασα ότι φθείρονται σχετικά γρήγορα. Βέβαια επειδή τα διάβασα σε διάφορα reviews δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύουν. Για πείτε γνώμες...

Προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει σκληρή χρήση εντός πόλης.

Σπινιαρίσματα (απενεργοποιημένο ESP???) ?, πολύ έντονα φρεναρίσματα με εμπλοκή ABS? , χειρόφρενα ? πολύ έντονο φόρτωμα πάνω από μισό τόνο καθημερινά? Διότι από ταχύτητα μέσα στην Αθήνα με την κατάσταση της ασφάλτου δεν μπορείς να φθείρεις ελαστικά τόσο γρήγορα.

Ειλικρινά δεν ξέρω.

Με τα 200 άλογα μου και ένα κάρο καγκουριές και πολύ υψηλές ταχύτητες δεν έχω καταφέρει να καταστρέψω μια τετράδα σε ένα χρόνο.

Γενικά ισχύουν ότι έχει αναφέρει ο mdvq, και αν θέλετε μπορεί να σας πω και άλλα, διότι σε όλες τις συζητήσεις ακούω αστικούς μύθους και πολύ λίγα σωστά πράγματα.

Για τα Golfάκια τα Conti είναι άνετα και καλά.

Υπάρχουν και αξιόλογα Κινέζικα ελαστικά στην αγορά τώρα πια που ενδεχομένως για οικονομική αγορά θα τα πρότεινα (τα έχω δοκιμάσει σε Octavia RS και στο Mitsubishi μου χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα) μιλάμε για τετράδες σε 205 από 300 ευρώ και για 225 στα 330 περίπου.

πχ. Aeolus http://aeolustires.com/PLT/AU01.html

Δεν ξέρω αν βγαίνουν σε μικρότερες διαστάσεις από 205.

Εγώ απλά να επισημάνω ότι ως προς την κατανάλωση καυσίμου, για κάθε κατηγορία πιο κάτω αυξάνεται κατά 0,1 lt/100km η κατανάλωση.
Δηλαδή αν ένα αυτοκίνητο με ενεργειακής κλάσης Α ελαστικά καίει μεικτό κύκλο 7lt/100km, ένα με Β θα καίει 7,1 και ένα με F θα καίει 7,5lt/100km. Με συνολική ετήσια πορεία 12000 χλμ θα κάψει δηλαδή 60lt παραπάνω ή σχεδόν 100 ευρώ. Με μέση ζωή ελαστικού την τριετία και τα 35000km ένα λάστιχο καταταγμένο σε χαμηλή κατηγορία ενεργειακής κατανάλωσης τελικά πληρώνεται ξανά μέχρι να πεταχτεί. Δυστυχώς όμως τα λάστιχα με καλή ενεργειακή κατανάλωση υστερούν συνήθως σε φρενάρισμα, σε κράτημα κλπ.

Ένα απλό τρικ για να έχετε καλύτερη κατανάλωση είναι τα ελαστικά να είναι πάντοτε φουσκωμένα στην πίεση που λέει ο κατασκευαστής για υψηλή ταχύτητα/φορτωμένο.

Πχ σου λέει 2,1bar κανονικά, αλλά για ταχύτητες πάνω από 160/φορτωμένο 2,4bar, οπότε προτιμούμε πάντα την υψηλή πίεση.

Απάντηση: Re: Λάστιχα Golf 140 TSi

Προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει σκληρή χρήση εντός πόλης.

Σπινιαρίσματα (απενεργοποιημένο ESP???) ?, πολύ έντονα φρεναρίσματα με εμπλοκή ABS? , χειρόφρενα ? πολύ έντονο φόρτωμα πάνω από μισό τόνο καθημερινά? Διότι από ταχύτητα μέσα στην Αθήνα με την κατάσταση της ασφάλτου δεν μπορείς να φθείρεις ελαστικά τόσο γρήγορα.

Ειλικρινά δεν ξέρω.

Με τα 200 άλογα μου και ένα κάρο καγκουριές και πολύ υψηλές ταχύτητες δεν έχω καταφέρει να καταστρέψω μια τετράδα σε ένα χρόνο.

Γενικά ισχύουν ότι έχει αναφέρει ο mdvq, και αν θέλετε μπορεί να σας πω και άλλα, διότι σε όλες τις συζητήσεις ακούω αστικούς μύθους και πολύ λίγα σωστά πράγματα.

Για τα Golfάκια τα Conti είναι άνετα και καλά.

Υπάρχουν και αξιόλογα Κινέζικα ελαστικά στην αγορά τώρα πια που ενδεχομένως για οικονομική αγορά θα τα πρότεινα (τα έχω δοκιμάσει σε Octavia RS και στο Mitsubishi μου χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα) μιλάμε για τετράδες σε 205 από 300 ευρώ και για 225 στα 330 περίπου.

πχ. Aeolus http://aeolustires.com/PLT/AU01.html

Δεν ξέρω αν βγαίνουν σε μικρότερες διαστάσεις από 205.

Όπως είναι λογικό κάποια στιγμή θα βγουν και αξιοπρεπή Κινέζικα ελαστικά. Το κακό όμως είναι ότι το 90% είναι για τα πανηγύρια. Έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν γιατί μου έκαναν ένα σετ δώρο μαζί με ζάντες που είχα αγοράσει και είχα πει να μην τα πετάξω άμεσα. Ήταν κάτι KENDA σε 215/40/17. Για τα πρώτα 10.000 κμ ήταν αποδεκτά, μετά ήθελαν προσοχή. Συνολικά βέβαια δεν θα τα πρότεινα σε κανέναν για να κάνει 50-100 ευρώ οικονομία.
Το ερώτημα προκύπτει αν κάποιος έχει πχ μια τετράδα καλά ελαστικά, τα έχει 3 χρόνια και έχει κάνει 50.000 κμ και προφανώς θέλουν άλλαγμα και σου λέει ότι ίσα που μπορώ να πάρω μια τετράδα κινέζικα με 280 ευρώ, ενώ τα επώνυμα (πχ CPC5 που αναφέρθηκαν εδώ) στην ίδια διάσταση έχουν 660 ευρώ. Εκεί τι είναι πιο ασφαλές; Να βάλεις τα φθηνά κινέζικα ή να κρατήσεις για άλλα 15000 κμ τα επώνυμα;

πριν 2 μήνες έβαλα τα bridgestone ακριβώς ίδια διάσταση στης συζύγου. Μέχρι στιγμής πολύ ευχαριστημένος. (220ε)

επίσης στο δικό μου έβαλα dunlop efficiency grip. Πολύ ευχαριστημένος από οικονομία. 10% γκαραντί σε δοκιμασμένες διαδρομές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

να σημειώσω ότι και τα δυό έχουν εγγυήσεις. Τα πρώτα νομίζω 50% προσφορά σε καταστροφή ελαστικού. Τα δεύτερα αντικατάσταση.
Τα κινέζικα και γενικά τρίτες μάρκες, κορεάτικα, ρωσικα κλπ τα απέφυγα. Μικρή έως καμία διαφορά τιμής τα τρίτα. Κινέζικα δεν ασχολήθηκα καν.

Re: Απάντηση: Re: Λάστιχα Golf 140 TSi

Όπως είναι λογικό κάποια στιγμή θα βγουν και αξιοπρεπή Κινέζικα ελαστικά. Το κακό όμως είναι ότι το 90% είναι για τα πανηγύρια. Έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν γιατί μου έκαναν ένα σετ δώρο μαζί με ζάντες που είχα αγοράσει και είχα πει να μην τα πετάξω άμεσα. Ήταν κάτι KENDA σε 215/40/17. Για τα πρώτα 10.000 κμ ήταν αποδεκτά, μετά ήθελαν προσοχή. Συνολικά βέβαια δεν θα τα πρότεινα σε κανέναν για να κάνει 50-100 ευρώ οικονομία.
Το ερώτημα προκύπτει αν κάποιος έχει πχ μια τετράδα καλά ελαστικά, τα έχει 3 χρόνια και έχει κάνει 50.000 κμ και προφανώς θέλουν άλλαγμα και σου λέει ότι ίσα που μπορώ να πάρω μια τετράδα κινέζικα με 280 ευρώ, ενώ τα επώνυμα (πχ CPC5 που αναφέρθηκαν εδώ) στην ίδια διάσταση έχουν 660 ευρώ. Εκεί τι είναι πιο ασφαλές; Να βάλεις τα φθηνά κινέζικα ή να κρατήσεις για άλλα 15000 κμ τα επώνυμα;

Πρέπει κανείς να σκεφτεί μερικά πράγματα.

Πρώτον ότι ο μέσος οδηγός που ρωτάει μέσα σε φόρουμ σαν το δικό μας, δεν φτάνει ποτέ ένα ελαστικό στα όρια του, τόσο από άποψη οδηγικής συμπεριφοράς, ούτε άποψη επιδόσεων.

Δεύτερον ότι τα ελαστικά μιας κατηγορίας πχ επιβατικά υψηλών επιδόσεων, έχουν πολύ παρόμοιες ιδιότητες και τα τεστ είναι πάντα με τηλεμετρία, αλλιώς δεν βγάζεις συμπέρασμα.

Η προσωπική άποψη του οδηγού που τα τεστάρει έχει κάποιο βάρος αλλά και αυτός μπορεί επίσης να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ οδήγησης που να του ταιριάζει υποκειμενικά κάποιο.

Τα εργοστάσια που παράγουν ελαστικά δεν είναι άπειρα και τα τελευταία χρόνια πολλά Ευρωπαϊκά αλλά και Ιαπωνικά ελαστικά κατασκευάζονται στην Κίνα διότι εκεί είναι τα μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής ελαστικών του κόσμου (και έχουν σαφώς χαμηλότερο κόστος παραγωγής, αλλά είναι τα ΙΔΙΑ ελαστικά).

Βάσει αυτών των παραμέτρων το έχω ξαναπεί εδώ στο φόρουμ σε άλλη παρόμοια ενότητα, ότι ελαστικό και να βάλετε, αν τηρείτε τα όρια του ΚΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να αντιληφθείτε διαφορές.

Ως προς την φθορά επαναλαμβάνω ότι σε ένα χρόνο δεν έχω διαπιστώσει ποτέ να φθείρονται ελαστικά (εκτός σε μεγάλες ιπποδυνάμεις και με συνεχή ανοίγματα ντριφταρίσματα κλπ).

Όλα τα ελαστικά που έχω δοκιμάσει (πιστέψτε με σχεδόν όλες τις μάρκες υψηλών επιδώσεων) δεν είχα ποτέ πρόβλημα φθοράς (εκτός στην BMW 325is που μου έτρωγε τα πίσω 245 Bridgestone RE 720 λόγω καγκουριών και ντριφτ).

Με τα Aeolus είμαι αρκετά ευχαριστημένος έχω κάνει 15.000 χιλιόμετρα (Mιtsubishi Colt CZT φουλ πρώτο στάδιο 200 ίππους 295 Νμ ροπή) και έχουν επιδώσεις και στυλ οδήγησης ανάλογα με τα Continental Sport Contact 2.

Αντιγράφω χωρίς link γιατί λόγω απόλυσης του Clarkson οι σελίδες οδεύουν προς κατάργηση.

"Many, many years ago, when Tiff Needell was in his sixties, television's helmsman king was sent by a motor-racing mag to a race track in the south of France where Pirelli was hosting a tyre-testing event. Pirelli had lined up a selection of cars, each of which could be tried on a wide variety of different tyres so that the visiting journalists could see first-hand how the Pirelli products enabled them to go harder and faster.

Well, Great Uncle Tiff spent the whole day whizzing about at speeds far in excess of any of the other scribblers. That evening, he called the motor-racing magazine's editor to say that he would not be filing a piece, because: "All the tyres were exactly the same."

Imagine his horror, then, when, a couple of weeks later, he began to read reports from other hacks who'd been there. People he'd lapped over and over again. They were waxing lyrical about the Pirelli tyre, and talking about tread shuffle and the onset of understeer and grip at the limit. While going half as fast, they had managed to spot a million things that Tiff simply hadn't noticed.

And there was a very good reason for this. The ‛things' weren't there. The other hacks had simply made it all up as a thank you for being allowed to drink the bar dry. Over the years, there has been more codswallop talked about tyres than any other motoring component. I can tell you, if I'm being very boring, that Pirellis lose their bite quite quickly and Dunlops make a lot of smoke. But, in essence, nothing has really changed since Tiff spent his day in France with all those De Dion-Boutons and Frazer Nashes. Tyres were black and round. They still are. The end."

Πολύ σωστά αν και στο όριο της υπερβολής, το οποίο σαφώς και συγχωρούμε από έναν τέτοιο οδηγό όπως ο Tiff.

Προσωπικά τα ελαστικά δεν έχουν παίξει ΠΟΤΕ ρόλο για καλύτερους χρόνους στα track days που έχω κάνει στα Μέγαρα και τις λίγες φορές στις Σέρρες, με ελαστικά δρόμου αλλά πολλές διαφορετικές μάρκες πάντοτε τα γυρολόγια μου (δεν είμαι από τους γρήγορους αλλά κάνω ότι μπορώ...) ήταν πάντοτε σχεδόν τα ίδια, και ελαφρές καλυτερεύσεις είχαν να κάνουν σαφώς και μόνο από αυξημένη προσοχή και προσήλωση και ποτέ από ελαστικά.

Διαφορές παρατήρησα όταν οδηγούσα με ελαστικά άλλων κατηγοριών πχ semislic ή slic. Για διαφορές μεταξύ αυτών δεν μπορώ να σας πω δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά θα ήμουν και εκτός θέματος αφού μιλάμε για ελαστικά δρόμου μικρών οικογενειακών.

Άντε να πώ και γω τον πόνο μου...
Έχω ένα 1400 γκολφ πλας, και πρέπει να αλλάξω ελαστικά. Βασικά, πριν 1 χρόνο που το πέρασα κτεο, μου είπαν ότι τα ελαστικά δεν είναι φθαρμένα, αλλά ήταν ήδη 4 χρονών, και πλέον θα είναι και 5 χρονών...

Θυμάμαι είχα πάρει συμβουλές από κάποιο φόρουμ (όταν το αγόρασα είχε κάτι pirelli eagle αν θυμάμαι καλά).
Τα κοίταξα αυτά που έχει απάνω, και γράφουν "ContiPremiumContact 2", 205/55R 16.

Τι προτείνετε; Συνεχίζω με αυτά (υπάρχουν ακόμα; ), ή βάζω κάτι άλλο;