Προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει σκληρή χρήση εντός πόλης.
Σπινιαρίσματα (απενεργοποιημένο ESP???) ?, πολύ έντονα φρεναρίσματα με εμπλοκή ABS? , χειρόφρενα ? πολύ έντονο φόρτωμα πάνω από μισό τόνο καθημερινά? Διότι από ταχύτητα μέσα στην Αθήνα με την κατάσταση της ασφάλτου δεν μπορείς να φθείρεις ελαστικά τόσο γρήγορα.
Ειλικρινά δεν ξέρω.
Με τα 200 άλογα μου και ένα κάρο καγκουριές και πολύ υψηλές ταχύτητες δεν έχω καταφέρει να καταστρέψω μια τετράδα σε ένα χρόνο.
Γενικά ισχύουν ότι έχει αναφέρει ο mdvq, και αν θέλετε μπορεί να σας πω και άλλα, διότι σε όλες τις συζητήσεις ακούω αστικούς μύθους και πολύ λίγα σωστά πράγματα.
Για τα Golfάκια τα Conti είναι άνετα και καλά.
Υπάρχουν και αξιόλογα Κινέζικα ελαστικά στην αγορά τώρα πια που ενδεχομένως για οικονομική αγορά θα τα πρότεινα (τα έχω δοκιμάσει σε Octavia RS και στο Mitsubishi μου χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα) μιλάμε για τετράδες σε 205 από 300 ευρώ και για 225 στα 330 περίπου.
πχ. Aeolus http://aeolustires.com/PLT/AU01.html
Δεν ξέρω αν βγαίνουν σε μικρότερες διαστάσεις από 205.
Όπως είναι λογικό κάποια στιγμή θα βγουν και αξιοπρεπή Κινέζικα ελαστικά. Το κακό όμως είναι ότι το 90% είναι για τα πανηγύρια. Έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν γιατί μου έκαναν ένα σετ δώρο μαζί με ζάντες που είχα αγοράσει και είχα πει να μην τα πετάξω άμεσα. Ήταν κάτι KENDA σε 215/40/17. Για τα πρώτα 10.000 κμ ήταν αποδεκτά, μετά ήθελαν προσοχή. Συνολικά βέβαια δεν θα τα πρότεινα σε κανέναν για να κάνει 50-100 ευρώ οικονομία.
Το ερώτημα προκύπτει αν κάποιος έχει πχ μια τετράδα καλά ελαστικά, τα έχει 3 χρόνια και έχει κάνει 50.000 κμ και προφανώς θέλουν άλλαγμα και σου λέει ότι ίσα που μπορώ να πάρω μια τετράδα κινέζικα με 280 ευρώ, ενώ τα επώνυμα (πχ CPC5 που αναφέρθηκαν εδώ) στην ίδια διάσταση έχουν 660 ευρώ. Εκεί τι είναι πιο ασφαλές; Να βάλεις τα φθηνά κινέζικα ή να κρατήσεις για άλλα 15000 κμ τα επώνυμα;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.