LCD vs. Plasma TVs

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Γενικά ορισμένοι στο forum πολλές φορές υπερβάλλουν με χαρακτηρισμούς άστοχους σχετικά με τη κόντρα lcd-plasma. Λες και πρέπεί να έχω plasma για να καταλάβω κάποια βασικά μειονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής. Ούτε χρειάζεται να έχω lcd για να δω ότι στα καταστήματα καταστρέφονται τα μάτια μας όταν τις βάζουν να παίζουν με ρυθμίσεις Δυναμική, φωτεινότητα στο 100000... , τα μάτια μου είναι αρκετά για αυτή τη δουλειά. Καθε μία τεχνολογία εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Άποψή μου είναι ότι πιο overall εμπειρία θέασης προσφέρουν οι lcd.

Δυστυχώς ετσι ειναι...
Πολυ δύσκολη η επικοινωνία με τα fan-boys .

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Και εσυ που τα ξερεις ολα αυτα? Ειχες ποτε πλασμα? Η απλως λες οτι φανταζεσαι οτι συμβαινει?

Υπαρχουν πλασμα με πολυ καλυτερα ανακλαστικα φιλτρα οπως οι Panasonic VT30 , G30 και οσες Samsung εχουν ultra filter bright.

Αντιθετα υπαρχουν LCD με γυαλι μπροστα στο πανελ που σε φως υποφερουν.

Για αυτό λέω ότι μερικές φορές το παρακάνουμε με άκομψες κουβέντες. Γιατί βρε Υπερίωνα μέχρι να αποκτήσεις την VT30 δεν δικαιούσαι να εκφέρεις κάποια άποψη για το θέμα όπως αναφέρεις στον Ανδρέα ή επειδή έχεις ένα από τα πιο low entry κομμάτια της panasonic αυτό σε κάνει πιο σχετικό με τις plasma? Είναι και ο γραπτός λόγος άτιμο πράγμα, ίσως πιο σκληρός απ ότι αν τα λέγαμε μεταξύ μας σε μία συνάντηση.
Και αυτά τα λέω χωρίς παρεξήγηση στον Yperion μιας και δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο. :ernaehrung004:

Re: Burn In...

Αν ειχες δει καποιες πλασμα σε οικιακο χωρο εστω και οχι απο τα λεγομενα ακριβα μοντελα (πχ. S20 , G20 , G30) τοτε (α) δεν θα ξεφουρνιζες δηθεν προβληματα "μολις αναψει μια λαμπα" (β) ηδη θα ειχες αγορασει πλασμα.

Οποτε αστο δεν πειθεις.

Οσο αν εχω δει LED/LCD τελευταια ας μας πει οποιος παει στο Public στο Συνταγμα αν εχουν μια D8000 στο κεντρο του δωματιου και διπλα το καρτελακι λεει D7000 κατα λαθος , επισης αν υπαρχει η Sharp 821 πανω αριστερα στο ραφι και απο κατω διαγωνια μια G30.

Αυτα την τελευταια φορα που ειχα παει σε καταστημα πριν 2 εβδομαδες.

ΥΓ. Τελικα γιατι στο συγκριτικο του Avclub ειχαμε πλασμα 57 ψηφοι και LED LCD 1 ψηφος?

Μπας και η διαφορα τελικα ειναι μεγαλυτερη απο οτι νομιζουν καποιοι?

ΥΓ. Τελικα γιατι στο συγκριτικο του Avclub ειχαμε πλασμα 57 ψηφοι και LED LCD 1 ψηφος?

Για διάφορους λόγους, τους οποίους έχουμε χιλιο-αναλύσει...

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω, ποια η χρηστικότητα μιας τεχνολογίας όταν εγγενώς παρουσιάζει τέτοιου είδους προβλήματα . Όταν καλούμαστε να σχολιάσουμε την ποιότητα της εικόνας, πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι μια TV θα είναι σε θέση να μπορεί ανεμπόδιστα να την προβάλλει, σύμφωνα με τον χρόνο ζωής του πάνελ της (έχουμε πει 100.000 ώρες για plasma και 60.000 με 80.000 ώρες για LCD) οκ . Αλλά όταν ο κατασκευαστής λέει 100.000 ώρες, προφανώς δεν εννοεί εικόνα "κεφαλοτύρι" από τρύπες και στάμπες .

Ελπίζοντας ότι δεν θα θεωρηθεί χυδαιότητα, είναι αυτό που λέει η παροιμία, άλλη μου δείχνεις και άλλη μου βάζεις, αναφέρομαι στην προβαλλόμενη εικόνα πάντα
:BDGBGDB55:

Διαφορετική τελείως κουβέντα τώρα, είναι τώρα το clouding ή η όποια ανομοιομορφία φωτεινότητας του πάνελ στις LCD . Εδώ βλέπεις "με το καλημέρα" τι πρόκειται να αγοράσεις και τι μπορεί το μάτι σου να ανεχτεί .

Εξάλλου είπαμε, η τέλεια TV δεν έχει βγει ακόμη στο εμπόριο .

lcd_tv_1_pixel_wide_problem.jpg

Και στις LCD σου βγαζει μια καθετη γραμμη στο πανελ οπως επαθα εγω σε μια Sony προσφατα και πας για αλλαγη πανελ. Αν εχεις εγγυηση καλως , αλλιως σου λενε 600 ευρω ανταλλακτικο και εργατικα και δεν συμφερει γιατι με τα λεφτα αυτα αγοραζεις αλλη.

Διαφορετική τελείως κουβέντα τώρα, είναι τώρα το clouding ή η όποια ανομοιομορφία φωτεινότητας του πάνελ στις LCD . Εδώ βλέπεις "με το καλημέρα" τι πρόκειται να αγοράσεις και τι μπορεί το μάτι σου να ανεχτεί

Πώς βλέπεις "με το καλημέρα" τι πρόκειται να αγοράσεις? Αφού το clouding θέλει συνθήκες χαμηλού φωτισμού για να φανεί, οπότε στο κατάστημα δεν θα το δεις, αλλά ακόμα και αν το έβλεπες τηλεόραση με τηλεόραση διαφέρει ο βαθμός που παρουσιαζεται το πρόβλημα οπότε μπορεί η συσκευή που θα βγάλεις εσύ απο την κούτα να έχει το πρόβλημα σε σημαντικότερο βαθμό απο αυτή που είδες στην βιτρίνα.

Yperion πάντα μπορεί να πέσεις στην παλιοπερίπτωση....

Inspiron ευκολάκι.... Τη συσκευή που θέλεις να αγοράσεις, λες να σου φέρουν μια σφραγισμένη κούτα από αποθήκη, δοκιμάζεις αυτή και σημειώνεις το serial number της !

Τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ πριν από κανα 5αρι χρόνια στα πάλαι ποτέ Fnac του MALL . Αν γινόταν αυτό τότε, πόσο δε μάλλον σήμερα με την οικονομική κρίση που έχουμε .

Εχει γινει μια παρεξηγηση. Εγω δεν ειμαι κατα των LCD/LED , απλως πιστευω οτι αν παρεις μια πλασμα και μια LCD της ιδιας τιμης ειναι 100% σιγουρο οτι η πλασμα θα εχει καλυτερη εικονα. Πολλες φορες μαλιστα πας σε πολλαπλασια τιμη για να βρεις την "αντιστοιχη" LCD.

Η "entry level" plasma μου ειχε σε σχεση με την περυσινη ναυαρχιδα της Samsung την C8000 την ιδια κινηση (3/4 στο avclubtest) , καλυτερο μαυρο (0.05 nits εναντι 0.10 nits) και αντιθεση (ANSI 1800:1 περιπου εναντι κατω απο 1000:1).

Αν τα δεις αυτα (συν μεγαλυτερη γωνια θεασης και αριστη ομοιομορφια) φαινεται καθαρα ποιο ειναι το προβλημα των "LCD" το οποιο ειναι η υπερτιμολογηση.

Γι'αυτο αλλωστε τις βαφτισαν "LED" για να μπορουν να χρεωνουν παραπανω χωρις ο μεσος καταναλωτης να καταλαβαινει το κολπο. Ισα ισα ειναι και λεπτες και ντιζαινατες. Αυτο αλλωστε δεν παιζει τον μεγαλυτερο ρολο?

ΥΓ. Εννοειται οτι η C8000 εχει πολυ καλυτερο design απο την δικια μου αλλα και μικροτερη καταναλωση ρευματος κατα 100-150 Watt περιπου.

Last edited:

Αν ειχες δει καποιες πλασμα σε οικιακο χωρο εστω και οχι απο τα λεγομενα ακριβα μοντελα (πχ. S20 , G20 , G30) τοτε (α) δεν θα ξεφουρνιζες δηθεν προβληματα "μολις αναψει μια λαμπα" (β) ηδη θα ειχες αγορασει πλασμα.

Μόνο που ξέχασες να του πεις να μην παει να δει από κοντά στο σαλόνι πλάσμα που μόλις αγοράστηκε διότι η εικόνα προκαλεί... απογοήτευση. Θέλει μερικές δεκάδες ώρες πρώτα να στρώσει. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις το τοπικό της G30. Και μερικές ώρες καλιμπραρίσματος. Και χαμηλά ή σβηστά τα φώτα. και... και...

Οποτε αστο δεν πειθεις.

Θες να πεις ότι υπάρχει ελπίδα να πεισθείς? Εγώ γιατί δεν το βλέπω?

Οσο αν εχω δει LED/LCD τελευταια ας μας πει οποιος παει στο Public στο Συνταγμα αν εχουν μια D8000 στο κεντρο του δωματιου και διπλα το καρτελακι λεει D7000 κατα λαθος , επισης αν υπαρχει η Sharp 821 πανω αριστερα στο ραφι και απο κατω διαγωνια μια G30.

Αυτα την τελευταια φορα που ειχα παει σε καταστημα πριν 2 εβδομαδες.

Και γω την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα από μαγαζί με τηλεοράσεις. Και έγραψα αυτά που είδα. Και αρχίσατε να μου μιλάτε για αρρύθμιστες πλάσμα. Πρέπει να πάω σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους να τις δω. κ.λπ κ.λπ
Μου αρέσει που γράφεις σε άλλο τοπικό ότι οι πλάσμα έχουν 100% καλύτερη εικόνα. Αυτό που παραλείπεις να αναφέρεις βέβαια είναι ότι ισχύει ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ (για την τηλεόραση) ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
Εσύ τι πιστεύεις? Ότι πείθεις?

Μπας και η διαφορα τελικα ειναι μεγαλυτερη απο οτι νομιζουν καποιοι?

Ναι αμέ. 190 εκ. πωλήσεις οι κατώτερες & ακριβότερες LCD, 18 εκ, πωλήσεις οι ανώτερες και οικονομικότερες Plasma. Λες να κλείσει η ψαλίδα του χρόνου ή το αντίθετο?

Last edited:

Ναι αμέ. 190 εκ. πωλήσεις οι κατώτερες & ακριβότερες LCD, 18 εκ, πωλήσεις οι ανώτερες και οικονομικότερες Plasma. Λες να κλείσει η ψαλίδα του χρόνου ή το αντίθετο?

Ειπαμε 100 φορες , στα 190 εκ. πωλησεις ειναι και τα μονιτορ (19" , 22" , 26" , 32" κτλ) μεσα.

Οι πλασμα βγαινουν μονο σε σοβαρα μεγεθη , απο 42" και πανω.

Οι πωλησεις ομως δεν λενε τιποτα , μου θυμιζεις το ανεκδοτο με καποιον που αγορασε Ferrari και του λεει ο φιλος του "εισαι σιγουρος οτι ειναι καλη? δεν βλεπω να κυκλοφορουν και πολλες".

Οταν αγορασεις πλασμα και δεις πως δειχνει και πως λειτουργει τα ξαναλεμε , εγω LCD ειχα τρεις Sony LCD και εχω και μια LG.

Με ανθρωπους που κανουν θεωρητικες αναλυσεις και δεν εχουν πρακτικη γνωση δεν γινεται σοβαρη συζητηση.

Ακομη και στο καταστημα που πηγες φαινεται η διαφορα plasma -LCD απλως θελει εμπειρο ματι που προφανως δεν διαθετεις (κατι που δεν ειναι κακο βεβαια , και εγω χρειαστηκα προσπαθεια για να μαθω να κρινω στον υπερφωτισμενο χωρο των καταστηματων) γι'αυτο μιλησαμε για διαφορετικες συνθηκες που πρεπει να υπαρχουν.

Ειναι σαν να παω στο φορουμ της Apple και να λεω ποσο μαπα ειναι τα iMac χωρις να εχω πιασει στα χερια μου ποτε κανενα.

Last edited:

Ειπαμε 100 φορες , στα 190 εκ. πωλησεις ειναι και τα μονιτορ (19" , 22" , 26" , 32" κτλ) μεσα.

Τώρα ακουμπάς την καρδιά του προβλήματος. Ποιοι είπατε? Οι κάτοχοι της απόλυτης γνώσης? Οι συγγραφείς της Βίβλου?
Λοιπόν επειδή εγώ πόσταρα το συγκεκριμένο, σου ξαναβάζω τον τίτλο:
Global LCD TV Market to Grow 31% in 2010, Slowing to 13% in 2011

Και του διαγράμματος:
Figure 1: Worldwide TV Market by Technology

TV από monitor μάλλον διαφέρει ε? τι λες και συ?

Οι πλασμα βγαινουν μονο σε σοβαρα μεγεθη , απο 42" και πανω.

Παρέλειψες να συμπληρώσεις "Και για σοβαρούς χρήστες"

Οι πωλησεις ομως δεν λενε τιποτα , μου θυμιζεις το ανεκδοτο με καποιον που αγορασε Ferrari και του λεει ο φιλος του "εισαι σιγουρος οτι ειναι καλη? δεν βλεπω να κυκλοφορουν και πολλες".

Οι πωλήσεις δε λένε τίποτα? Και πιο κάτω μιλάς για σοβαρές συζητήσεις. Αχμ...

Οταν αγορασεις πλασμα και δεις πως δειχνει και πως λειτουργει τα ξαναλεμε , εγω LCD ειχα τρεις Sony LCD και εχω και μια LG.

Πρέπει να αγοράσω για να δω πως δείχνει?

Με ανθρωπους που κανουν θεωρητικες αναλυσεις και δεν εχουν πρακτικη γνωση δεν γινεται σοβαρη συζητηση.

Μάλιστα. Με αναγκάζεις να κάνω κάτι που δεν θέλω.
Αναφέρω λοιπόν ότι διαθέτω πτυχίο ηλεκτρονικού μηχανικού και MSc νέων τεχνολογιών από το ΕΚΠΑ, καθώς και προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα 13 ετών.
Εσύ?
Πέρα από αυτά, δεν ελπίζω ποτέ να με πάρεις στα σοβαρά. Όχι πριν γίνω και γω κάτοχος πλάσμα...

Ακομη και στο καταστημα που πηγες φαινεται η διαφορα plasma -LCD απλως θελει εμπειρο ματι που προφανως δεν διαθετεις (κατι που δεν ειναι κακο βεβαια , και εγω χρειαστηκα προσπαθεια για να μαθω να κρινω στον υπερφωτισμενο χωρο των καταστηματων) γι'αυτο μιλησαμε για διαφορετικες συνθηκες που πρεπει να υπαρχουν.

10+ χρόνια εργασίας στις γραφικές τέχνες και τα πολυμέσα μετράνε στην καταμέτρηση εμπειρίας ή να ξεκινήσω πάλι από την αρχή?

Ειναι σαν να παω στο φορουμ της Apple και να λεω ποσο μαπα ειναι τα iMac χωρις να εχω πιασει στα χερια μου ποτε κανενα.

Νταξ για προγραμματισμό μάπα είναι...

Τέλος πάντων, δε συνεχίζω το παιχνίδι των μεγάλων ποστ διότι κουράζει τον κόσμο. Ο καθένας κρατάει αυτό που θέλει και πάει παρά κάτω.

Οποιοδηποτε μονιτορ εχει δεκτη Mpeg2/4 θεωρειται τηλεοραση.

Οσο για τα προσοντα μια και τα αναφερεις εχω τελειωσει το Φυσικο Πατρων και κανω τωρα μεταπτυχιακο στην Πληροφορικη στο ανοιχτο Πανεπιστημιο.

ΥΓ. ΤΕΙ ειναι ο Ηλεκτρονικος Μηχανικος? Ρωταω γιατι οντως δεν ξερω.

Να απευθύνω μία απλή ερώτηση; Πόσοι απ' όσους έχουν συμβιώσει με μία τηλεόραση plasma, μόλις αποφασίσουν να την αλλάξουν θα πάρουν LCD?

Υ.Γ. Ο φίλος TerI είναι ο 1ος και ίσως και ο μοναδικός....

Για διάφορους λόγους, τους οποίους έχουμε χιλιο-αναλύσει...

Που είναι βρε αυτή η ανάλυση; Μην αφήνεις να πλανώνται εντυπώσεις....

Είπαμε την γνώμη μας για αυτό που είδαμε. Oι διαφορές ήταν παραπάνω από ορατές.

Στο επόμενο συγκριτικό θα πειράξουμε τις ρυθμίσεις στην Pioneer και την Panasonic, για να φαίνονται χειρότερες..... :D

Βαλε και τον Γιωργο (Petasis) στην λιστα.

Εγω δεν εχω προβλημα να χρησιμοποιω LED/LCD για δευτερη τηλεοραση (gaming/monitor κτλ) μια χαρα ειναι η τεχνολογια για την χρηση αυτη οπως εχω πει και παραπανω.

ΥΓ. Θα εχει ενδιαφερον η συγκριση Kuro και VT30 με την D8000 φετος.

Last edited: