LCD vs. Plasma TVs

Όσο για τις κακόμοιρες τις LCD, τις αδίκησε η τεχνολογία και δεν θα διορθωθούν ποτέ. Δεν θα φτάσουν ποτέ τις πλάσμα, που έχουν διορθώσει όλα τα προβλήματα προ πολλού...

Εσυ το λες για πλακα αλλα ετσι ακριβως ειναι...

Για το lag των LED τα εχω γραψει και παλιοτερα , ορίστε που τα γραφει και στο Avforums...

Since this is a local dimming LED display, it would make sense to discuss how well this works in combatting LCD's traditional contrast limitations. The answer is: somewhat well.
When you’re on-axis (that is, not watching the screen from the sides), the effect is at its best. Dark areas of the screen are somewhat dark, with noticeable but largely unobtrusive light spill from surrounding areas. Remember, there is a limited number of LED lights behind the LCD screen: each pixel does not have its own corresponding LED light source but instead must share it with surrounding pixels, so this so-called halo effect can occur (see image, right). From the sides, the usual LCD issues of decreased contrast and shifting gamma are visible to a minor extent, except when those areas are totally black (because the LEDs for those portions are shut off). It’s also worth noting that the LED lights take a small amount of time to react to changes in brightness on the LCD panel, so the effect is not entirely seamless. With all of those quirks noted, keep in mind that my reference is with Plasma display technology, which is still the current flat panel state-of-the-art. When compared to conventionally backlit LCD TVs, local dimming LED is superior.

http://www.avforums.com/reviews/Toshiba-46SV685-LED-LCD-HDTV-Review.html

Για οσους δεν το ξερουν ο David McKenzie ειναι πρωην φανατικος των LCD (και ειδικα Sony , πρωην κατοχος 32S2010 και 40W4000) και κατοχος Pioneer Kuro τα τελευταια 2 χρονια...

SG203936.JPG

Τωρα το βλεπεις το halo η θελεις "νουμερα"?:D

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-11-38-45/2009-08-25-11-39-25/3723-lg-integrated-local-dimming.html

Θελεις μετρησεις? Και τοτε γιατι οταν ειδες τα νουμερα της αντιθεσης απο το FullHD μας τα γυρισες?

Τι είδα, και τι γύρισα; Τις μετρήσεις που έβαλες από πάνελ Sharp για να περάσουν σαν SPVA;

Παρέθεσες απόσπασμα από κάποιον που λέει κάποια πράγματα. Εγώ γιατί να μην περιμένω τουλάχιστον μετρήσεις από αυτόν που να μετρά έστω αντίθεση;
Ο Μανώλης με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια...

Με το να μπλέκεις συνέχεια άσχετα πράγματα, γίνονται αυτά επιχειρήματα;
Υποστήριξε κανείς ότι δεν έχουν halo οι LCD με 2D local dimming;

Ακόμα και έτσι όμως, να υποθέσω ότι σε ενοχλεί τόσο το halo, που θα προτιμούσες το 100% μαύρο που γεμίζει το πάτερν να αντικατασταθεί με το 0.03 μαύρο μιας πλάσμα, ε;

Αν δε μιλήσουμε και για καμιά πλάσμα LG (μιας και η φωτογραφία είναι από LG LCD), γέμισε το μαύρο με ένα 0,11 cd/m2 και κάτσε να το απολαύσεις...
Τα φώτα μην ανάψεις μόνο, γιατί θα συζητάμε ότι το υπόβαθρο στο πάττερν είναι γκρι, και οι LCDάτοι το βλέπουν μαύρο επειδή δεν έχουν shadow detail... :flipout:

Ακόμα και έτσι όμως, να υποθέσω ότι σε ενοχλεί τόσο το halo, που θα προτιμούσες το 100% μαύρο που γεμίζει το πάτερν να αντικατασταθεί με το 0.03 μαύρο μιας πλάσμα, ε;

100% μαυρο που το ειδες? Εγω βλεπω ενα ασπρο συννεφο που καλυπτει σχεδον ολη την οθονη... αλλωστε το γραφει και στο αρθρο...

Μετρώντας την φωτεινότητα σε ένα απομακρυσμένο σημείο της οθόνης και σε λίγα εκατοστά από το φωτισμένο αντικείμενο, στο σύννεφο πάνω δηλαδή, παρατηρήσαμε μία αύξηση της στάθμης του μαύρου από 50 έως και 100%!

Μαλλον θελει ρυθμιση το μονιτορ σου...:D

ΥΓ. Οι φετινες LG πλασμα εχουν 0.02-0.03 cd/m2...

UNTITLED.jpg

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/preview/3359-lg-60pk550-preview.html

100% μαυρο που το ειδες? Εγω βλεπω ενα ασπρο συννεφο που καλυπτει σχεδον ολη την οθονη... αλλωστε το γραφει και στο αρθρο...

Μετρώντας την φωτεινότητα σε ένα απομακρυσμένο σημείο της οθόνης και σε λίγα εκατοστά από το φωτισμένο αντικείμενο, στο σύννεφο πάνω δηλαδή, παρατηρήσαμε μία αύξηση της στάθμης του μαύρου από 50 έως και 100%!

Μαλλον θελει ρυθμιση το μονιτορ σου...:D

ΥΓ. Οι φετινες LG πλασμα εχουν 0.02-0.03 cd/m2...

UNTITLED.jpg

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/preview/3359-lg-60pk550-preview.html

Μήπως το βλέπεις σε πλάσμα;; :flipout:
Μπορεί οι φετινές να κατέβηκαν στο 0.03, αλλά 0 δεν θα δείξουν σε κανένα σημείο τους, ότι εικόνα και να βάλεις. Αντίθετα...

Αφου το ειπαμε οτι μονο με μαυρη οθονη πιανει μηδεν , πρακτικα ειναι αρκετα παραπανω...

Καλημερα...

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;; :flipout:

Χριστός Ανέστη... :ernaehrung004:

LG-47LH90-blacklevel.jpg

Βεβαια υπαρχουν και χειροτερα...

ΥΓ. Οποιος βρει πουθενα μαυρο μηδεν ας στειλει email στην Νικολουλη γιατι και αυτη το ψαχνει...

Τι μετράνε αυτά τα νούμερα; Lag των LED στο local dimming;
Εγώ αυτά τα νούμερα περιμένω, αφού για αυτό κατηγορεί ο Μακ Κένζι (όπως τον λένε) τις LED.

Σιγά μην αντικαταστήσω εγώ αυτό που βλέπω με τα μάτια μου, με την γνώμη του κάθε Γκούφη. Όταν σε άλλο review γράφει ότι το μαύρο των πλάσμα αλλοιώνεται όταν υπάρχει φως, και μετά κατηγορεί τις LED, δεν θα έπρεπε να παραθέσει νούμερα;

Δοκιμασε να παρεις εναν φακο και να τον αναβοσβηνεις , υπαρχει καθυστερηση απο την στιγμη που πατας τον διακοπτη μεχρι να ανοιξει και να κλεισει η οχι?

Απλη λογικη θελουν ορισμενα πραγματα...

Δοκιμασε να παρεις εναν φακο και να τον αναβοσβηνεις , υπαρχει καθυστερηση απο την στιγμη που πατας τον διακοπτη μεχρι να ανοιξει και να κλεισει η οχι?

Απλη λογικη θελουν ορισμενα πραγματα...

Επειδή η επιστήμη μου λέει ότι ο χρόνος απόκρισης είναι της τάξεως των μικρο-δευτερολέπτων (αυτό είναι 10^-6), η κοινή λογική λέει ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι ρωτάς.
Για τι είδους φακό ρωτάς; Οι δικοί μου LED ανάβουν στιγμιαία. Όμως εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου αδυνατώ να μετρήσω με το μάτι... :stupido2:

Επιτέλους πότε θα μάθει ο Έλληνας να μην αγοράζει μικρή τηλεόραση!

Να μη φοβάται τις μεγάλες ίντσες και να μην... κοροϊδεύει τον εαυτό του με τις 32άρες. Άλλωστε οι τιμές των τηλεοράσεων 40+ δεν είναι και πια απαγορευτικές.

http://www.fullhd.gr/2008-03-05-02-29-42/o/3831--40----.html

Και εγω την ιδια απορια εχω...αν και θεωρω και τις 40αρες κοροιδια οχι μονο τις 32αρες...

να σου την λύσω εγώ...

οι Ελληνες αγοράζουν μικρές τηλεοράσεις για να κάνουν οικονομία και να αγοράσουν μεγάλο αυτοκίνητο!