LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Η Pioneer πάντως για λόγους marketing δεν θα διαφημίζει τις τηλεοράσεις τις σαν plasma:

Pioneer says it will triple its typical marketing spend on its new range of high-performance Kuro plasma TVs - but it won’t be using the word ‛plasma’ to sell them. Instead it says it will focus on ‛Kuro flat-panel displays’ for branding. Russ Johnston, Pioneer Electronics USA marketing and product development senior VP explains that this is because the Japanese firm is “not really interested in defining it as plasma TV, LCD TV, SED TV or any other technology. Confusion is created by talking about technology and specifications and we are trying to get that out of our language.”
A new marketing slogan "Seeing and hearing like never before", will be used across Europe, Japan and North America. Johnston says the company is determined to “solidify the brand in the marketplace”

http://avzombie.com/

Μήπως να ανοίξουμε ένα thread LCD vs Kuro ? :smile:
Καλή μαγκιάάάάά...:firstprize: Σου πουλάω κάτι αλλά μην το πεις με το όνομα του και σε μπερδέψει βρε παιδί που. Πες το όπως σε βολεύει:BDGBGDB55:. Μεγάλες κουφάλες έχουν τα δέντρα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Pioneer μου φαίνεται.:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Άραγε πόσοι από μας μπορούν να ξεχωρίσουν μία καλή plasma από μία καλή LCD (σωστά ρυθμισμένες) που παίζουν δίπλα η μία στην άλλη μόνο από την προβαλλόμενη εικόνα ?

Για τον εαυτό μου αμφιβάλλω πάντως και πιστεύω πως το ίδιο ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Άραγε πόσοι από μας μπορούν να ξεχωρίσουν μία καλή plasma από μία καλή LCD (σωστά ρυθμισμένες) που παίζουν δίπλα η μία στην άλλη μόνο από την προβαλλόμενη εικόνα ?

Για τον εαυτό μου αμφιβάλλω πάντως και πιστεύω πως το ίδιο ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.
Πάντως μια Pioneer την καταλαβαίνεις (σωστά ρυθμισμένη ή όχι δεν έχει σημασία απλά αν είναι και σωστά ρυθμισμένη κάνει την διαφορά χάος :p) δίπλα σε μία καλή plasma και μία καλή LCD (σωστά ρυθμισμένες) που παίζουν δίπλα δίπλα και μόνο από την προβαλλόμενη εικόνα!!! :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Aυτο το πιστευω και εγω. Αν δεν υπηρχε καιτο γυαλι οι περισσοτεροι δεν θα μπορουσαν να τις ξεχωρισουν.

Ίσως να μπορούσα να ξεχωρίσω την LCD αν ήταν Philips ή LG λόγω IPS panel. Αν ήταν Sony ή Samsung με το S-PVA πολύ δύσκολα. Οι δύο τελευταίες έρχονται πολύ κοντά με τις plasma σε μαύρο και ρεαλιστικότητα χρωμάτων.

Νομίζω ότι μία καλή οθόνη πλάσμα είναι περισσότερο κατάλληλη για πολύωρη παρακολούθηση σε οικιακό κινηματογράφο, καθόσον παρέχει περισσότερο αληθοφανή/φυσική εικόνα. Οι LCD είναι μάλλον κατάλληλες για παιχνίδια, υπολογιστές και για να βλέπεις τις καθημερινές σαχλαμάρες της τηλεόρασης. Για την παρακολούθηση ταινιών οι LCD έχουν πολύ αφύσικη εικόνα, σε βαθμό που νομίζεις ότι σου "γδέρνουν" τα μάτια.

Έχω μία πλάσμα Pioneer 50'' και δύο LCD Samsung 27'' και 32''. Η εντύπωσή μου είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η LCD, τόσο χειρότερη εικόνα έχει. Πάντως για σοβαρό home theater, πέραν κάποιων ακριβών videoprojectors τελευταίας τεχνολογίας, μία καλή πλάσμα έχει αισθητά ποιοτικότερη εικόνα από οποιαδήποτε LCD.

Για αυτούς που "νομίζουν" ότι δεν διακρίνουν διαφορά μεταξύ πλάσμα και LCD, ας κοιτάξουν την εικόνα μίας οποιασδήποτε οθόνη LCD υπό γωνία και θα καταλάβουν αμέσως τη διαφορά.

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Έχω μία πλάσμα Pioneer 50'' και δύο LCD Samsung 27'' και 32''. Η εντύπωσή μου είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η LCD, τόσο χειρότερη εικόνα έχει. Πάντως για σοβαρό home theater, πέραν κάποιων ακριβών videoprojectors τελευταίας τεχνολογίας, μία καλή πλάσμα έχει αισθητά ποιοτικότερη εικόνα από οποιαδήποτε LCD.

Και εγώ είμαι της άποψης πως μία καλή plasma έχει πιο ρεαλιστική εικόνα και φυσικά χρώματα, η διαφορά όμως δεν είναι τόσο μεγάλη πλέον και η ψαλίδα κλείνει συνεχώς και θα συνεχίσει να κλείνει όσο όλες οι εταιρίες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (Pioneer, Panasonic) θα επενδύουν στις LCD.

Βεβαια δεν πρεπει να ξεχναμε οτι παρολο που η Panasonic εχει επικεντρωσει το ενδιαφερον της στην αναπτηξη της τεχνολογιας των τηλεορασεων PLASMA, κραταει και μια "πισινη" θα το ελεγα προσωπικα φτιαχνωντας και καποια μοντελα LCD. Πραγμα που δεν κανει η Pioneer, η οποια εχει αφοσιωθει αποκλειστικα στην κατασκευη κορυφαιων τηλεορασεων τεχνολογιας PLASMA.

Βεβαια δεν πρεπει να ξεχναμε οτι παρολο που η Panasonic εχει επικεντρωσει το ενδιαφερον της στην αναπτηξη της τεχνολογιας των τηλεορασεων PLASMA, κραταει και μια "πισινη" θα το ελεγα προσωπικα φτιαχνωντας και καποια μοντελα LCD. Πραγμα που δεν κανει η Pioneer, η οποια εχει αφοσιωθει αποκλειστικα στην κατασκευη κορυφαιων τηλεορασεων τεχνολογιας PLASMA.

Η Panasonic πλέον θα παράγει μόνο LCD μέχρι και τις 37'' και plasma από τις 42'' και πάνω ... Panasonic drops plasma tech for 37-inch Viera. Οι 37άρες plasma τέλος.

"Panasonic says it has made the move because it now feels that LCD tech is finally good enough for bigger Full HD sets"

Και επιβεβαιώνει τα παραπάνω λεγόμενα με την παραγωγή μιας πολύ αξιόλογης LCD όπως η Panasonic TX-32LXD70/700 (κυκλοφορεί και σε 37'')

"AV purists that we unashamedly are, there's no doubt whatsoever that the 32LXD700 is a hugely impressive LCD TV thoroughly deserving of its 9 out of 10 overall score. But it would nonetheless be remiss of us if we didn't point out that if you're not bothered by the 32LXD700's extra audio power, third HDMI and SD card slot, you can actually get the same terrific picture quality from Panasonic's 32LXD70 model for a good few quid less. The choice is yours"

Κατα τη γνώμη μου η διαφορά είναι ακόμα μεγάλη υπερ των plasma - αν και λίγο μικρότερη απο περυσι π.χ.
Ομως και οι plasma βελτιώθηκαν, οπότε δύσκολα τα πράγματα. Και οι Panasonic με το εξαιρετικό value for money αλλά και η πιο high end Pioneer παίζουν καλύτερα απο οποιαδήποτε LCD και αυτό μου το λένε πελάτες που τις βλέπουν στο μαγαζί. Πολλοί βέβαια απογοητεύονται οταν τους λέω οτι είναι πλάσμα, ρωτώντας το χειρότερο μου: "μα καλά, οι πλάσμα δεν είναι παλιά τεχνολογία;". Οι LCD σαφώς και υπερτερούν σε ανάλυση, ειδικά αν ακουμπήσει ς τη μύτη σου στην οθόνη. Για τα μεγέθη μέχρι 42" ειδικά αν βάλεις σε αυτές τις δύο HD υλικό δεν καταλαβαίνεις οτι είναι "μόνο" 1024Χ768. Και αυτό είναι το δεύτερο που απογοητεύει τους πελάτες μου, και ας μη βλέπουν διαφορά. Σημείωση: δίπλα τους έχω Full HD LCD.
Πολλοί (ευτυχώς όμως οχι όλοι) εμπιστεύονται πιο πολύ τα νούμερα και τα περιοδικά απο τα ίδια τους τα μάτια...

Έχω μία πλάσμα Pioneer 50'' και δύο LCD Samsung 27'' και 32''.

Tι τιμη ειχε ομως η Pioneer και τι τιμη οι Samsung.

Kατα την γνωμη μου δεν εχει νοημα να συγκρινουμε ανομοιας τιμης τηλεορασεις.

Ειναι σαν να λεει καποιος "τα SUV ειναι πολυ καλυτερα απο τα sedan , εγω εχω μια Porsche Cayenne και ειναι πολυ καλυτερη απο το VW Passat".

Tι τιμη ειχε ομως η Pioneer και τι τιμη οι Samsung.

Kατα την γνωμη μου δεν εχει νοημα να συγκρινουμε ανομοιας τιμης τηλεορασεις.

Ειναι σαν να λεει καποιος "τα SUV ειναι πολυ καλυτερα απο τα sedan , εγω εχω μια Porsche Cayenne και ειναι πολυ καλυτερη απο το VW Passat".

Το σχόλιό μου είναι ανεξαρτήτως τιμής. Η LCD έχει πολύ δρόμο ακόμη να καλύψει όσον αφορά την κινηματογραφική φυσικότητα της εικόνας. Δεν πλησιάζει καν τις παλιές καλές CRT. Δεν παύει όμως να είναι πολύ χρήσιμο display για το computer, στο αυτοκίνητο, πάνω στο ψυγείο ή ακόμη και στην τουαλέτα.

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Το σχόλιό μου είναι ανεξαρτήτως τιμής. Η LCD έχει πολύ δρόμο ακόμη να καλύψει όσον αφορά την κινηματογραφική φυσικότητα της εικόνας. Δεν πλησιάζει καν τις παλιές καλές CRT. Δεν παύει όμως να είναι πολύ χρήσιμο display για το computer, στο αυτοκίνητο, πάνω στο ψυγείο ή ακόμη και στην τουαλέτα.

Αν κρίνω από τα απαξιωτικά σχόλια, μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει ταινία σε αξιόλογη LCD τελευταίας γενιάς. Ίσως η Pioneer που έχεις να έχει κατά την γνώμη σου καλύτερη εικόνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι LCD είναι για τα σκουπίδια.

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Αν κρίνω από τα απαξιωτικά σχόλια, μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει ταινία σε αξιόλογη LCD τελευταίας γενιάς. Ίσως η Pioneer που έχεις να έχει κατά την γνώμη σου καλύτερη εικόνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι LCD είναι για τα σκουπίδια.

Καλά. ΟΚ

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Σημερα ετυχε να παω σε μια καφετερια που εχει μια LG 42PC1R. Απο το ενα μετρο απο την οθονη μπορουσα να μετρησω τα Pixel ενα προς ενα. Το "κοτετσοσυρμα" (screen door effect) σε ολο του το μεγαλειο , και απο κινηση , θορυβο , χρωματα αστα να πανε.

Αν δεν υπηρχαν και οι καλες πλασμα (βλεπε Pioneer και κατα δευτερο λογο Panasonic) η τεχνολογια θα ειχε "τελειωσει" προ πολλου.

αυτο παει και αναποδα φιλε μου Γιαννη καθως τα εργοστασια που κατασκευαζουν τα panels ειναι μετρημενα στα δακτυλα του ενος χεριου,με περισοτερα φυσικα των lcd λογω pc.

Σε προηγούμενο post είχα αναφέρει πως έτσι όπως το πάνε σε λίγο καιρό θα σε εκτελούν επί τόπου αν πας σε κατάστημα να ζητήσεις plasma. Ανακοινώνω περήφανα πως η μέρα αυτή πλησιάζει.

"The UK consumer electronics industry has been left reeling after The Quality of Life Policy Group, a think-tank for the Conservative Party proposed a ban on plasma TVs"

"Such facts aside, Conservative Party Leader David Cameron says he would endorse the banning of plasma TVs"

Πηγές: Avzombie, Tech.co.uk και η απάντηση της Pioneer.

Συμπεράσματα:

• Οι συντηρητικοί στην Αγγλία είναι στην αντιπολίτευση εδώ και χρόνια λόγω ΒΛΑΚΕΙΑΣ.
  • Καλή η οικολογική συνείδηση αλλά αν δεν συνοδεύεται από στοιχειώδη λογική είναι επικίνδυνη.
  • Εμείς που πάμε για αγορά plasma πρέπει να βιαστούμε -bye-

Αυτό με τη μεγαλύτερη κατανάλωση των πλάσμα από τις LCD μου φαίνεται μεγάλο παραμύθι. Συγκρίνετε τις καταναλώσεις ιδίων διαστάσεων οθονών, να δείτε ότι είναι περίπου ίδιες. Η κατανάλωση ανεβαίνει κυρίως με την αύξηση της διαγωνίου του πάνελ, ανεξαρτήτως τεχνολογίας.